27.07.2017

Svar på spørsmålsrunden € behandling, dating og graviditet

Da har jeg fått inn en del spørsmål her på forskjellige kommentarfelt, på facebook, snapchat og instagram samtidig som jeg har fått noen på e-post. De aller fleste er litt like på enkelte området og jeg vil derfor prøve å svare litt ekstra på de slik at jeg kanskje får svart på flere spørsmål under det samme spørsmålet. Det er nå faktisk seks måneder siden forrige spørsmålsrunde og mye har forandret seg. Før spørsmålene kommer så vil jeg også bare informere om at det absolutt ikke er alle spørsmål jeg blir å svare på av flere grunner. 

 

Hvordan har du det akkurat nå?
Tusen takk som spør! Akkurat nå har jeg det veldig bra. Jeg er for det meste smertefri, jeg er på en god behandling og venter tett oppfølging i forhold til sykdommen min og samtidig som dette kan jeg være sosial igjen, fortsette på utdanningen min og møte fantastiske mennesker :-) 

Hvorfor begynte du å blogge?
Jeg begynte hovedsaklig å blogge fordi jeg hadde en veldig vanskelig tid og trengte en plass å få ned det jeg tenkte å følte. Samtidig som dette var det en god plass der familie, venner og bekjente kunne lese hvordan jeg faktisk hadde det uten at jeg trengte å presse frem ordene jeg kanskje var redd for å selv si.

Hva er ditt favoritt sminkeprodukt??
Hmm, dette er virkelig et vanskelig spørsmål. Jeg elsker mac mineralize skinfinish powder for å sette sminken og føler absolutt at dette pudderet sitter så fint på huden samtidig at sminken holder hele dagen når jeg bruker dette produktet samtidig som det dekker lett urenheter om jeg bruker det alene. 
Du kan lese DETTE innlegget for å se mine fem favoritter. 

Hva er dine tips for å komme deg gjennom vanskelige tider?
Noe av det viktigste føler jeg er å skjerme seg fra noe av det som gjør tiden for akkurat deg vanskelig. Alt til sin grad selvfølgelig og det er jo viktig at man prøver å leve et mest mulig normalt liv også men tenk på deg selv uansett hva du gjør. Sett deg ned å la deg føle på hva du føler og tenke på hva du faktisk tenker. Ikke legg tankene eller følelsene bort før du har satt deg ned for å følt litt på begge og føler deg klar for hva du skal gjøre videre. Noe av det verste jeg hører er når folk ber meg om å bare tenke fremover og ikke på fortiden nettopp fordi fortiden er med å avgjøre fremtiden på mye og for meg må jeg få komme meg over enkelte ting før jeg er klar for å gå videre. Det er bare jeg og du som vet når vi selv er klare for å ta et steg videre. 

Hvordan ser du fremtiden din og hvor er du om 10 år?
Jeg ser virkelig positivt på fremtiden min og tror virkelig bare kan gå oppover og bli en bra tid med mye gode opplevelser og minner. Om ti år er jeg 29 år gammel, har en fantastisk kjæreste og samboer, et barn eller to og mange herlige dyr. Jeg er ferdig med utdannelsen min, har en god jobb jeg trives i og forhåpentligvis har jeg sykdommen under sjakk :-) 

Er du gravid ?
Hehe, dette spørsmålet er stilt over fem ganger og jeg synes igrunn det er litt morsomt at så mange gleder seg over en graviditet de ikke vet noe om. Jeg vet ikke om jeg er gravid fordi jeg har ikke sjekket på en stund men det må være noen rimelige gode svømmere om de har holdt seg til nå å samtidig gjort meg gravid under alt av behandling og lignende. Hehe, tiden får vise og man skal aldri si aldri ;-)

Har du vurdert ferie i år og evt hvor?
Akkurat nå i skrivende stund er jeg i Tyrkia, alanya og har en ganske velfortjent ferie men jeg har ikke vurdert så mye mer ferie i år utenom en weekend når jeg kommer over et godt tilbud. Har du en plass du anbefaler en weekend så gjerne kom med tips.Hva er din favorittsang akkurat nå ?
Akkurat nå går new rules - Dua Lipa veldig ofte på repeat.

Hvem er den høye blonde mannen du har gått rundt med i det siste?
Hahaha, dette spørsmålet har faktisk kommet under de fleste innlegg den siste måneden men jeg har rett og slett ikke følt for å godkjenne eller svare kommentaren av flere grunner. Men for å faktisk svare på spørsmålet så jeg slipper flere spørsmål om dette så er den høye og blonde mannen en jeg har blitt veldig glad i og ikke minst småforelsket i. Beklager til den høye blonde mannen om du finner det ut av å lese det her :-p 

Er du forelsket ?
Jeg er småforelsket men for tiden veldig usikker på følelsene mine.
Jeg kan dessverre falle veldig fort og hardt for noen og jeg prøver å unngå akkurat dette. 

Hva ''krever'' du når du er på vei inn i et forhold?
Når jeg er på vei inn i et forhold så krever jeg det samme som under forholdet. Jeg krever å bli behandlet med verdighet og respekt. Jeg ''krever'' at mannen tar seg tid til deg og tar initiativ i forhold til kontakt og til hva man skal gjøre når man er sammen. Jeg vil ikke gå rundt å føle at jeg ikke er bra nok eller at min partner skjemmes eller skjuler noe for meg. Jeg vil ikke være i et forhold der man føler at man maser eller er i veien når man ikke er det. 

Er du på datingapper? Jeg har vært innom profilen din og det står du ikke har vært aktiv på flere dager/uker. 
Hihi, så hyggelig at du har vært innom profilen min og viser interesse. Jeg er dessverre ikke aktiv på noen apper som er lagd for dating / å møte folk ettersom jeg føler det handler om respekt da vedkommende jeg har en greie med sa vi holder på. Men for alt jeg vet så er jeg kanskje tilbake om en stund? ;-)Hva gjør du på vanskelige dager?
Det er ofte på vanskelige dager bilder som dette rett ovenfor blir tatt. På vanskelige dager finner du meg gjerne på kjøkkenet der jeg både baker, prøver nye oppskrifter og leser i forskjellige kokebøker. Jeg elsker å lage mat og det gjør meg automatisk i litt bedre humør. På vanskelige dager kan jeg også gjerne ligge på sofaen med pleddet og Missi på fanget og med en god film eller serie, men også gråtende i en seng om jeg trenger å få ut følelser.

Hvordan takler du alt av hat, nettmobbing og mobbing generelt?
Jeg har sett deg flere ganger være utsatt for mye negative kommentarer og lignende men jeg er for redd for å gripe inn. ​

Det kommer ofte et punkt der ting ikke lengre spiller så mye rolle og jeg har nok kommet til nettopp dette punktet og derfor takler jeg gjerne mye hat og ting jeg eller hvem som helst andre ikke burde ha taklet. Jeg er nok for vandt til mobbingen og har igrunn bare lært med å leve med at enkelte mennesker har det så vanskelig selv at de prøver å la ødelegge andre. Det betyr ikke at jeg ikke synes det er ekkelt, vondt eller skummelt men at jeg bare vet at jeg må takle dette også. Mobbere fortsetter gjerne fordi forbipasserende ikke griper inn så neste gang du ser noen som helst bli mobbet eller plaget så grip inn, det kan nettopp være du som redder et liv du trudde kunne takle alt.

Går du i noen behandling i forhold til alt som har skjedd i det siste?
Behandling og behandling. Jeg er i regelmessige samtaler for å få hjelp i forhold til grensesetting og grenseoverskridelser. Jeg får mye hjelp i hvordan jeg skal takle situasjoner på best mulig måte både med mobbingen men også i forhold til sykdom og sykehusinnleggelser. Jeg har PTSD som følge av mobbingen og har derfor takket ja til en fast og trygg person å prate med under tyngre perioder slik at jeg kan få støtten og veiledningen jeg trenger der og da.

 

Dette var svarene til noen av spørsmålene denne gangen! Jeg håper dere likte svarene og hvor godt jeg prøvde å utfylle hvert enkelt spørsmål. Lurer du på noe mer i forhold til svarene, ting rundt disse spørsmålene og lignende så er det bare å stille et spørsmål i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan. 

 

#helse #psykiskhelse #spørsmål #spørsmålsrunde #blogg #hverdag #onsdag #torsdag #sommer #vår #helg 
#forhold #foto #behandling #sykdom #mobbing #dating #sminke #makeup 

 

08.07.2017

Spørsmålsrunde - Hva lurer du på ?

Det er lørdag og jeg tenkte at det kanskje var på tide med en ny spørsmålsrunde på bloggen. Sist gang jeg hadde en spørsmålsrunde var i Januar og mye har forandret seg siden den gang . Med tanke på alle forandringene i livet mitt, spørsmål fra dere og lignende så tenkte jeg at det nå passet seg med en ny spørsmålsrunde. Jeg blir trolig å inkludere gjentatte spørsmål jeg har fått av venner, bekjente og på sosiale medier slik at jeg får svart alle sammen godt på hva de lurer på. 

Jeg tenkte derfor at dere kan spørre om absolutt hva dere vil, så velger jeg ut noen spørsmål å svare på til noen innlegg for neste uke. Jeg tenkte å dele det opp i to eller tre deler, alt ettersom hvor mye spørsmål som kommer inn denne gangen. 

Det er bare å legge igjen spørsmål i kommentarfeltet, på facebook siden min eller på min mail. Den er Victoriaaa97@hotmail.no

Jeg setter pris på alle spørsmål som kommer inn, men håper nok engang at enkelte mennesker respekterer at trusler og drittkasting ikke er ok.


 

Hva lurer du på ? 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #mobbing #spørsmål #spørsmålsrunde #blogg #hverdag 
#sommer #vår #foto #livet #bilde #ferie #sommerferie

30.01.2017

Svar på spørsmålsrunden € Sykdommen, kjærlighetslivet, fortiden og fremtiden.

Da har jeg fått en del spørsmål i kommentarfeltet, på facebook, epost og snapchat. Det er en del like spørsmål og en del forskjellig og jeg skal prøve å svare på det meste i dette innlegget. Det er ikke alle spørsmål jeg velger å svare på fordi jeg som alle andre mennesker ikke ønsker å dele absolutt alt om meg til alle andre, og det håper jeg de som har sendt spørsmålene og de som lurer på forstår.

Takk for så mange fine spørsmål og at dere ønsker å bli kjent med meg, det setter jeg pris på!

Hvordan har livet ditt vært etter all mobbingen? Med å få venner, være sosial, evt. angst osv 
Livet etter mobbingen har igrunn vært veldig tøft. Jeg har fått en del konsekvenser som jeg må bære resten av livet, men samtidig har jeg også lært mye og blitt sterkere på andre måter som følge av det å leve med mobbing. Jeg har blitt en sterkere person og det skal mye til for å knekke med med negative ord eller handlinger, men samtidig har jeg blitt en mester i å trekke meg unna mennesker om de blir for nær meg eller at jeg blir redd for å bli såret og forlatt.  
Mobbingen har også gitt problemer med å være sosial og gitt meg en del angst som følger. Jeg får lett venner, men problemet mitt er når det blir personlig eller for gode venner. Jeg er redd for å møte på mobbere og ikke minst negative og vonde hendelser.
 


Din største drøm?
Min største drøm i skrivende stund er å bli frisk, eller symptomfri. Jeg vil slippe å bruke morfin og andre sterke smertestillende daglig. Jeg vil komme meg tilbake på jobb for å faktisk jobbe fulltid og ha et ''vanlig'' liv igjen. Dette er den største drømmen jeg har for øyeblikket. 

Hvis du kunne endret på en ting i samfunnet - hva ville det ha vært?
Om jeg kunne ha endret på en ting i samfunnet hadde det vært at mennesker ikke hadde samvittigheten til å gjøre vonde handlinger.
Det hadde vært så fint med et samfunn, et land og en verden uten negativitet, mobbing, overgrep, drap og krig.
Se for deg hvor godt å trygt det kunne ha blitt.

Har du kjæreste? Hvorfor ser vi aldri bilder eller navn av han? 
Ja, jeg har en kjæreste. Han heter Bendik og er virkelig den beste kjæresten jeg kan tenke meg. 
Grunnen at jeg ikke har skrevet navn eller lagt ut bilder er fordi at forholdet er nytt, og fordi at han ikke skal trenge å føle at han må være på bloggen fordi det er virkelig ikke noe han trenger å stille opp for. Han er den mest støttende, omtenksomme om morsomme mennesket jeg vet om, og han kommer på bloggen om han selv synes det er greit. 

Hvilke serier liker du?
Jeg kan se på det meste, men jeg foretrekker krim serier, dokumentarer og serier med leger og drama. 
Mine topp tre serier er : 
€ Grey's Anatomy 
€ House 
€  Elementary

Du og missi - hvordan fant dere hverandre?
Jeg fant Missi hos en annonse på finn.no. Jeg hadde tenkt på å skaffe meg en katt og vurderte i de første periodene det å være fostermor for forskjellige katter men problemet er at jeg ville ha endt opp med tyve av de, og jeg bestemte meg derfor for å se litt rundt omkring. Jeg falt for bildene av Missi med en gang og ikke mange dagene etter så hentet jeg henne. Har du en dagbok?
Nei, jeg har ikke en direkte dagbok.
Jeg bruker deretter bloggen som en plattform hvor jeg kan skrive hva jeg føler og tenker.
Det er den plassen hvor jeg kan fortelle akkurat hvordan jeg har det, uten at noe skal avbryte meg eller snu om på ordene mine.
Dette er viktig for meg, og bloggen hjelper veldig på dette. 

Når var det først du fikk denne sykdommen og hvordan opplevde du å få den?
Jeg fikk påvist sykdommen etter en lapraskopi 20.Oktober 2016. Når de åpnet meg opp og så rundt omkring i magen og rundt livmor og eggstokkene fant de endometriose samtidig som de fant sammenvoksninger på den ene eggstokken. De er enda usikre på om dette er ene og alene grunne til smertene men akkurat nå ser det ut som at det er endometriosen og det '' muskulaturiske '' problemet som gjør at jeg har mye smerter. 

Når du ikke har vondt, de få gangene, hva gjør du da?
Når jeg ikke har supervondt pleier jeg å prøve å bruke den tiden med venner, familie og de rundt meg. Jeg prøver å sove og slappe av mest mulig når smertene er lave da jeg virkelig merker kvaliteten på søvnen når jeg har lite smerter er mye bedre enn når de er moderate. Jeg prøver også å gå en tur ut, være fysisk aktiv og kanskje finne på litt mer spennende og morsomme ting enn jeg gjør på en daglig basis, men veldig ofte baker jeg. Jeg baker fordi det er kjekt, men også der jeg slipper å tenke så mye på de tingene jeg ellers tenker mye på.
Hender det noen gang at du angrer på de valgene du har tatt i livet?
Selvfølgelig har jeg gjort små eller større ting jeg har villet angret på senere i livet. Jeg tror at alle gjør små eller større feil og at ingen er feilfri. Jeg er selvfølgelig ikke feilfri selv, men hadde jeg 

Favorittfargen?
Favorittfargen min er babyrosa og krem hvit. 

Favorittbok?
Jeg leser igrunn ikke så mange bøker da jeg virkelig har problemer med å konsentrere meg, men boken jeg virkelig leser på nytt og på nytt er : 
Tiden etterpå - Historier posttraumatisk stress.

Boken setter mye i perspektiv for meg, og når jeg selv har diagnosen så hjelper denne boken meg mye på de verste dagene. 
Noe du ønsker du skal få gjort i løpet av livet?
Jeg håper jeg får oppleve det å få to velskapte barn, en snill mann og et fantastisk forhold til han.
Jeg håper også jeg får reist litt rundt og oppleve mye som jeg kan ta meg videre i livet, enten som kunnskap eller minner. 

Skal du ha flere dyr en Missi?
Jeg er en dyreperson. Jeg elsker dyr og mener de er med å gjør livet komplett på mange gode måter.
Jeg håper på å få en katt til senere, og kanskje en labrador eller to om en god stund. 

#helse #psykiskhelse #spørsmålsrunde #spørsmål #Mobbing #overgrep #sykdom #fortid #fremtid #katt #hund #dyr #kjæreste #venner #familie #forhold #blogg #hverdag #farger #bok #bøker #serier
 

23.01.2017

Spørsmålsrunde € Hva lurer du på?

Klokken er fire og jeg har sovet siden klokken 10 før smertene overtok. Jeg har nå dusjet meg, sminket meg og spist litt frokost.  

Jeg tenkte nå å ha en spørsmålsrunde på bloggen da det har kommet en del forskjellige spørsmål på mail, facebook og kommentarfelt. Det har vært en del etterspurte spørsmål og spesielt rettet mot mobbingen, behandlinger, produkter jeg liker og livet utenfor bloggen når det kommer til venner og kjærlighetsliv. 

Jeg tenkte derfor at dere kan spørre om absolutt hva dere vil, så velger jeg ut noen spørsmål å svare på til et senere blogginnlegg denne uken.
Det er bare å legge igjen spørsmål i kommentarfeltet, på facebook siden min eller på min mail - Victoriaaa97@hotmail.no.

Du kan sende spørsmål HER. 

Du kan spørre om hva du vil, så lenge dette ikke er trakasserende spørsmål eller spørsmål som er truende av noen slag. Disse vil bli politianmeldt. 

 

 

#blogg #hverdag #spørsmål #spørsmålsrunde #mobbing #psykiskhelse #familie #kjærlighetsliv #sykdom #endometriose #behandlinger

 

27.12.2016

Svar på spørsmålsrunden

Da har jeg fått en del spørsmål i kommentarfeltet, på facebook, epost og snapchat. Det er mye likt og mye forskjellig og jeg skal prøve å svare på det meste i dette innlegget så skal jeg prøve å svare innenfor alt på de mest like spørsmålene. Takk for så mange fine spørsmål og at dere ønsker å bli kjent med meg, det setter jeg pris på! Takk igjen for alle støttende kommentarer, det setter jeg uendelig pris på! <3 


Bilde tatt i London for to år siden.

 

Hvorfor startet du å blogge ?
Jeg startet å blogge først og fremst for at jeg trengte en plass der jeg kunne plassere følelsene og tankene mine. Det var også for at familie, venner og uvenner kunne lese hva som skjedde, hvordan jeg hadde det og følte meg siden jeg aldri har vært flink med å vise eller fortelle følelsene mine. 

 

3 positive og 3 negative ting med å blogge?

De tre positive tingene med å blogge er :
- En plass å plassere følelsene mine der ingen avbryter meg. 
- Støtten jeg får 
- At jeg har muligheten til å nå ut til andre uansett om det er lærere, mobbere eller mobbeofre. 

De tre negative tingene med å blogge er: 
- Når frem til de menneskene som ikke vil meg noe godt 
- Lettere for mobbere å nå meg
- Stygge tilbakemeldinger som ikke er saklige. 

 

Hvorfor valgte du først nå å begynne å blogge og dele dine opplevelser?
Jeg har snakket mye om mobbing i de siste to årene. Jeg har skrevet innlegg og leserinnlegg på sosiale medier og i aviser men jeg turte aldri å gjøre noe mer da jeg var redd for at mobbingen skulle eksplodere og bli verre. Jeg følte meg aldri klar nok til å dele så vanskelige tider i livet mitt med resten av Norge men for to måneder siden følte jeg at om jeg ropte ut eller var stille så var mobbingen på mange måter det samme uansett så da telte jeg flere positive enn negative sider ved å blogge. 


Hvordan ser din ''perfekte'' dag ut?
Min ''perfekte'' dag er en dag jeg våkner uten mareritt som har holdt meg våken hele natten. Jeg slipper de forferdelige magesmertene jeg har daglig og jeg slipper mobbing og negativitet i livet mitt. En perfekt dag hadde vært smertefri med venner, familie og katten min som bryr seg og er her for meg.
Jeg elsker også å bake, og jeg føler dagen blir mye bedre når jeg får bake et eller annet. 


 

Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?
Om 10 år er jeg ferdigutdannet og jobber innen rus og psykiatriJeg har en samboer som forstår og respekterer min fortid og to friske og raske barn som har det bra i livene sine. Jeg er ferdigbehandlet og har det bra med meg selv og har mye mindre smerter i forhold til endometriosen min.

Det er vel lov å drømme? 
 

Hva syns du om barn? Vil du ha barn?
Jeg syns barn er noen herlige skapninger. Jeg har tre tantebarn selv og de er en stor glede for meg og det å kunne se de vokse opp til skikkelige mennesker og følge de på veien er en utrolig følelse. Jeg vil ha barn, men jeg vet at det kan bli vanskelig siden endometriosen jeg har gjør at ca 40% med denne sykdommen vil ha vanskeligheter ved å få til dette men dette kan også gå på første forsøk. Jeg vet ikke hvor vanskelig det blir før jeg prøver men heldigvis er dette noen år til.

 

Hvordan klarer du å fortelle så mye om mobbingen uten å knekke sammen?
Det er nettopp det dere lesere ikke vet. Når jeg blir intervjuet til aviser, skriver blogginnlegg og leserinnlegg ligger det nesten alltid mye tårer og følelser bak. Jeg synes spørsmålet er litt feil å komme med for ingen vet hvor mye tårer og følelser, sinne og skam som ligger bak disse innleggene. Det innlegget jeg skrev klokken seks i går lå jeg faktisk i sengen å gråt i over 30 minutter før jeg klarte å sette meg opp for å blogge. Det ligger mye bak skjermen. 

 

Hva er din favorittfilm og hvorfor?
Min favorittfilm er '' A girl like her '' fordi jeg kjenner meg så godt igjen i hverdagen til Jessica Burns som spiller hovedrollen i filmen. Denne filmen er lagd av en ekte historie og filmen ga meg så mye følelser. Jeg har sett den 10 ganger siden i sommer og jeg gråter like mye hver gang. 

 

Kunne du ha gått en hel dag uten sminke foran mange mennesker?
Jeg kunne men jeg hater å være usminket da jeg ikke har den ''masken'' som viser den virkelige meg. Sminken er min måte å skjule forskjellige tinger som smerte, tanker og det at jeg ikke har sovet noe den siste perioden og så videre. Er det snakk om å dra usminket ut på et senter går det greit, men skal jeg holde foredrag jeg sminke meg.  
 

Hva irriterer du deg over?
Jeg irriterer meg over lærere og rektorer som nekter på at mobbing, terging og negative hendelser skjer på skolen de jobber på.
Jeg irriterer meg over helsepersonell som ikke kan nok om sykdommen endometrisoe og jeg irriterer meg over mennesker som virkelig ikke burde jobbe som helsepersonell og lærere.
 

Har du kjæreste?
Nei, jeg har ikke kjæreste. Jeg er forelsket i en som jeg trolig aldri får en sjans på men slik er livet.
Det er lov å håpe på at jeg tar feil, men i mellomtiden har jeg katten min som kan være litt kjærest når jeg er ensom. Haha 

Om du hadde hatt 10.000 kroner sånn helt plutselig, hva er det første du ville brukt dem på?
Om jeg hadde fått 10000 kroner nå så hadde de pengene trolig gått rett til BSU. Jeg liker å bruke penger men jeg liker også å spare de og jeg trenger ikke noe akkurat nå som koster ekstra mye så da kan jeg heller spare de. 
 

Kan du ikke bare navngi mobberne?
Denne tanken har jeg hatt flere ganger men jeg føler at om jeg navngir og henger ut mobberne så vil jeg uansett ikke føle meg bedre.
Jeg føler å henge ut mennesker uansett fortid er en negativ handling som virkelig ikke reflekterer meg som person på en god måte og at jeg vil havne på mobberens nivå noe som virkelig ikke er noe jeg ønsker å være. 

 Jeg hater det mennesket som slo meg så mye at jeg fikk disse merkene, men om jeg hadde sendt noen for å gjøre det de gjorde mot meg så hadde jeg vært en like vond og forferdelig person som vedkommende selv og jeg hadde trolig ikke tjent noe annet enn noen dager uten vold.

Smil til mobberne, det er de verste de vet.

#helse #psykiskhelse #spørsmålsrunde #mobbing #blogg #hverdag #vold #overgrep #kjæreste #barn

 

hits