16.08.2017

5 ting jeg liker med meg selv

 • Skrevet 16.08.2017 klokka 09:16
 • Kategori: Personlig

~ Jeg er en person som er flink til å se på de positive sidene til andre mennesker, selv de sidene andre har lett for å misslike fordi jeg vet at vi alle er forskjellige og at jeg ikke tjener noe på å misslike andre mennesker og handlingene de gjør ( så lenge dette ikke er noe ulovlig selvfølgelig ).

~ Jeg er en veldig målbevisst person og jobber for det meste hardt mot mine mål og feiler sjelden når det kommer til å nå disse. 

~ Jeg er den jenta som godt kan sette meg ned med en fremmed person for å slå av en prat. Jeg er en veldig utadvendt person som lett kommer i prat med kjente og ukjente. Denne siden av meg har ført til mange venner og bekjente som jeg har blitt svært takknemlig over samtidig som at den er bra med tanke på at jeg jobber med så mange forskjellige og fantastiske mennesker. 

Jeg er en omsorgsfull person. Jeg tenker alltid på alle andre enn meg selv og har lett for å prioritere både dyr og mennesker fremfor meg selv og min helse. Haha, det er bare slik jeg er men jeg liker det til tross for at jeg har blitt flinkere til å sette noen grenser. Som for eksempel her om dagen da jeg hørte noe mindre hyggelige lyder og var sikker på at nabohunden hadde gått til angrep på en katt, da var Victoria utenfor i tre timer for å finne ut hva som skjedde og lette nesten tre timer etter det jeg trodde skulle være en skadet katt. 

~ Jeg er en sterk person, både fysisk og psykisk. Min kropp har vært igjennom det mest utenkelige men hver gang jeg havner på bunnen klarer jeg alltid å finne en måte for å komme meg på føttene og klatre tilbake der jeg var. Jeg har blitt mye flinkere å ikke se alt som en svakhet, men heller en styrke og det hjelper meg mye i hverdagen.

 

#helse #psykiskhelse #blogg #ferie #hverdag #helg #onsdag #foto #selfie #femting 
#personlig #hemmelig #iphone #apple #katt #cat

12.08.2017

5 gode grunner

 • Skrevet 12.08.2017 klokka 03:20
 • Kategori: Personlig
 • Jeg har grunn til å være redd. fordi jeg har vært utsatt for traumatiske hendelser og psykisk stress over alt for lang tid.
   
 • Jeg har grunn til å være stolt av meg selv, fordi jeg har vært igjennom noe de fleste aldri kunne ha forestilt seg og alltid reist meg opp når jeg har havnet på bunnen.
   
 • Jeg har grunn til å føle meg deprimert og mislykket av og til, fordi jeg er bare et menneske.

 

BW_WBGrFREs
 
 • Jeg har grunn til å være for overbeskyttende overfor meg selv, fordi jeg er redd for at folk skal tråkke på meg eller såre følelsene mine. 
   
 • Jeg har grunn til å smile, for akkurat nå er livet så utrolig bra og fordi jeg er omringet av positive mennesker som vil meg det beste.

 

#helse #psykiskhelse #femgodegrunner #fakta #blogg #hverdag #helg #lørdag #følelser #sommer 
#ferie #selfie #foto #fredag #sykdom #stress #lykke #følelser #instagram 

03.08.2017

han skulle ha meg med hjem ? | Story time

 • Skrevet 03.08.2017 klokka 01:38
 • Kategori: Personlig

Det var helg, det var mørkt og det var sent. Det var litt for sent og jeg var på en helt annen plass enn jeg først hadde planlagt. Jeg skulle nemlig hjem fra legevakten, hvor jeg havnet tidligere på natten etter det som ble en akutt forverring i min kroniske sykdom. Du skjønner, noen timer tidligere på kvelden ble jeg dårlig og jeg ble sittende på huk å hostet blod under en konsert og det som skulle bli en tur ute der jeg og min venninne skulle kose oss. Kvelden ble ikke som planlagt og før jeg visste ordet av det satt jeg i taxien på vei til legen da mennesker rundt ble bekymret for mengden blod som kom opp.

Etter to timer på legevakten, noen blodprøver og sjekker fikk jeg beskjeden om at jeg hadde lav blodprosent og hvordan legen ønsket jeg skulle gjøre dette. Jeg skulle blant annet rett hjem i sengen, få i meg mat og veske og slappe av mest mulig siden jeg hadde blitt litt svimmel etter de største mengdene med blod. Blodprosenten var på grenselaget og jeg måtte ta kontakt om det ble enda en forverring i løpet av natten.

Det var sent og jeg tusler tilbake til busstoppet jeg nå skulle ta bussen ifra. På vei dit går en overstadig beruset ung mann inn i meg og kort tid etter spurte han om jeg ville være med hjem til han for litt morro samtidig som han smilte litt lurt. Jeg ble litt sjokkert og latterfull men svarte raskt at jeg ikke var interessert men takket for tilbudet. Jeg kjente at jeg ble litt nervøs i det han delvis dro meg til side så jeg valgte å forsiktig gå mot busstoppet og hovedveien. Jeg kjente en fremmed hånd ta godt tak i skulderen min før jeg hørte ord som hore og tøs bli slengt etter meg. Jeg ble nervøs så nok engang lo jeg, men jeg innså fort at jeg ikke burde ha reagert på denne måten da jeg kjenner et trykk ved nakken og skulderen før enda et trykk slo til. 

Jeg husker at jeg falt fremover i det jeg skulle snu meg for å dytte denne mannen bort ifra meg. Jeg snublet og tråkket over foten min i det jeg skulle gjøre det klart for han at han hadde nådd mine grense og at dette ikke var greit. Han begynte å oppføre seg litt mer truende og jeg ble faktisk redd. Jeg husker han sa noe når jeg var på vei opp men jeg husker ikke ordrett hva han faktisk sa til meg. Jeg prøvde å sette han på flass men frykten tok overhånd og jeg endte opp med å stamme mer enn jeg fikk frem ordene jeg ville si.

Jeg husker jeg kalte han syke faen før jeg igjen nesten beklaget for hva jeg nå faktisk kaldt denne fremmede mannen. Ja, det han gjorde var sykt men situasjonen ville absolutt ikke bli bedre av å gjøre mannen enda mer fornærmet. Jeg måtte bare vise at jeg ikke fryktet han så mye som jeg innerst inne gjorde. Jeg måtte vise kontrollen jeg ikke hadde men jeg måtte også stå opp for meg selv og andre. Måten han tok tak i skulderen min fikk tusen minner til å gå igjennom hodet mitt. Måten han tok et grep i min kropp når jeg tydelig sa nei fikk meg til å føle på en klump i magen, en utrygghet men også den følelsen over at jeg ikke hadde kontroll over min egen kropp. 

Jeg vet jeg bare var tilfeldig jente på tilfeldig sted men en liten tanke ble så stor når det kom løpende tre andre unge menn som hørte hva som hendte og jeg kunne gå bort fra der du nå ble truet og dyttet inni veggen over oppførselen din. Tanken ble ikke akkurat mindre når jeg på busstoppet møtte tre stupfulle nydelige jenter. Tre jenter som prøvde å passe på hverandre så godt de kunne til tross for at de såvidt klarte å stå stødig i de fine skoene sine. Hva om det hadde vært en av disse jentene du skulle prøve å bruke din makt mot og ikke ei som var edru og bare litt sliten av sykdom ? Hva om den jenta ikke turte å si nei, ikke klarte å si ifra eller gjøre motstand? 

Heldigvis var det ikke mange minuttene etter bussene kom og jeg og disse jentene kunne ta bussen hjem men slike hendelser skjer alt for ofte uansett hvor man er og gjerne på byen med alkohol og annet inn i bildet. Det skal sies at sjokket kom når jeg satt hjemme i sengen min og faktisk tenkte over hva som skjedde denne natten. Søndagen lå jeg også rett ut å gråt over hva som skjedde, ikke nødvendigvis fordi hele hendelsen var så traumatisk, men fordi den påminte meg så mye jeg ikke trengte å tenke på og fordi jeg satt med tankene '' hva om de guttene ikke kom? Hva om det var ei full jente ? Hva om ? ''

Har du noen gang opplevd ubehagelige situasjoner på byen eller med mennesker som er beruset?

 

#helse #psykiskhelse #ptsd #alkohol #sykdom #kronisksykdom #legehjelp #helg #konsert #påturhjem #storytime
#blogg #hverdag #sommer #ferie #behandling #fylla #ubehagelig #situasjoner 

02.08.2017

4 ting som gjør meg lykkelig

 • Skrevet 02.08.2017 klokka 01:55
 • Kategori: Personlig

~ Det er en ting som jeg virkelig ser på som utrolig viktig i livet mitt og det er en sosial omgang med andre mennesker. Jeg er så heldig og ha så gode venner og familie som gjør meg så utrolig lykkelig og jeg er evig takknemlig over de fantastiske menneskene jeg har i livet mitt. 

~ Missi gjør meg så uendelig lykkelig. Hver gang jeg våkner til den gode snuten mot ansiktet mitt og den skjønne lille jenta mi som prater til meg og er klar for å starte dagen mye tidligere enn eieren sin er absolutt en god måte å starte dagen på. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er i denne jenta og hvor lykkelig hun gjør meg hver eneste dag, gode som onde dager <3 ~


 

Musikk er virkelig en stor del av min hverdag, Det er på fra jeg står opp til jeg legger meg og jeg synger gjerne for full hals i dusjen. Jeg sitter på bussen med musikk på høy volum i ørene og kan gjerne drømme meg bort samtidig som jeg starter å synge litt på refrengene uten å tenke helt på hvor jeg faktisk sitter. Musikk og gode tekster gjør meg så utrolig lykkelig, spesielt på vanskelige dager ~

Det å kan lese og skrive gjør meg så utrolig lykkelig. Jeg er jo tross alt over gjennomsnittet glad i å skrive og det gjør meg så godt på flere måter. Jeg liker å kunne dele tips, hverdagslige ting til erfaringer og hendelser. Det å ha en plass jeg kan sette meg ned, skrive og fortelle hva jeg har på hjertet er for meg avslappende, trygt samtidig som det hjelper veldig på vanskelige dager og det er så godt å få tilbakemeldinger om at det treffer og er til hjelp for flere av mine lesere, det gjør alt så mye mer verdt det i lengden ~

 

#helse #psykiskhelse #følelser #hverdag #onsdag #helg #følelser #lykkelig #cat #katt 
#foto #blogg #sommer #ferie #4ting #tirsdag #venner #familie

25.07.2017

4 hemmeligheter om meg

 • Skrevet 25.07.2017 klokka 00:47
 • Kategori: Personlig

~ Jeg er en ganske rastløs person. Jeg hater igrunn å ligge stille og vil alltid gjøre noe, helst hele tiden. Jeg er ikke flink på å slappe av skikkelig når jeg burde, jeg begynner fort å tenker på alt fra jeg vil gjøre, til at jeg må vaske og lese til andre tanker og følelser. 

Jeg er en mester i å overtenke og det ødelegger mye for meg. Jeg er nesten blitt vant til å bli såret, men likevel er jeg alltid bekymret for at noen skal klare å såre følelsene mine nok engang til tross for at jeg nesten forventer det og lar de. 
 

~ Jeg hater konflikter. Det ser kanskje ikke alltid slik ut da jeg er veldig flink til å snakke opp for meg og om hva jeg mener men det kommer alltid en klump i magen bare noen snakker med en sint stemme eller hever stemmen sin for å bli ekstra hørt. Jeg blir så nervøs at jeg kan begynne å gråte, haha. 

~ Jeg er redd mesteparten av tiden og for meg er det å vise dette til andre en svakhet fordi jeg er redd for hvordan noen kan bruke dette imot meg. Jeg legger gjerne opp en fasade for å ikke vise de vanskelige dagene men noen ganger sprekker jeg bare, og da sprekker jeg i tusen biter. 

 

#helse #psykiskhelse #hemmeligheter #hemmelighet #personlig #selfie #foto #canon 
#sommer #ferie #blogg #hverdag #tirsdag #helg #mobbing

09.07.2017

De glemte å sjekke hva?

 • Skrevet 09.07.2017 klokka 18:35
 • Kategori: Personlig

Jeg er sjokkert, selv to og en halv uke etter sjekken. Jeg hadde en forhåndsundersøkelse på Tønsberg sykehus og vi var innom sykepleieren for informasjon og ting som jeg måtte før operasjonen, jeg måtte ta blodprøver, vi var innom turnuslegen, en anestesilege og en gynekolog. Det er en slik sjekk de ikke hadde forrige operasjon på St.Olavs men igjen så er det forskjellige prosedyrer på hvert sykehus. Det var godt å kunne stille spørsmål, tenke og undre over morgendagen når jeg satt til legene og svarte på spørsmål. Var det noe jeg lurte på så kunne de fortelle meg og det var så godt. 

Jeg husker turnuslegen spurte om det var noe nytt siden sjekken den 5.Mai og jeg sa selv jeg ikke hadde merket noe forskjell foruten av smertene nesten bare var på venstre side og ryggen og at det var vondt å bevege overkroppen, puste dypt og sitte/ligge på forskjellige måter. Hun leser i journalen og så at jeg hadde vært på sykehuset på slutten av Mai og det stemte jo med siste kraftige smerteanfall og fall. Jeg hadde jo nemlig blitt hentet av 2 legevaktsleger hjemme i leiligheten etter et hjemmebesøk.

Jeg hadde svimt av siden smertene var så ekstreme og truffet venstre siden i både dørkanten og på noe møbler. Jeg blødde fra nesen,det ene øret og jeg hostet blod. De delvis løftet meg opp til bilen samtidig som jeg prøvde å gå og jeg ankom legevakten for flere sjekker. Jeg fortalte at det stakk i siden, at det var tungt å puste og det å bevege overkroppen. De sendte meg på ct av hodet for å utelukke at det var noen blødninger lengre inne mot hodet og hjernen og fikk fort utelukket at dette ikke var tilfelle. Jeg prøvde å si at det er vondt når jeg skulle trekke pusten dypt for de under sjekkene, at det ikke pleide å være vondt. 

Legen lyttet men responderte ikke så jeg regnet liksom med at det ikke var noe viktig eller noe ille. Det var nå tre uker siden fallet og den siste uken hadde gjort betydelig mer vondt i siden. Nå gjør det vondt å ligge og sitte på bestemte måter men de sa det var normalt før jeg dro så jeg visste ikke helt hvorfor jeg sa ifra til turnuslegen men jeg ville bare de skulle vite, så de kunne sjekke at endometriosen ikke hadde spredt seg lengre opp enn først antatt men legen ville lytte og kjenne. Det var helt greit. Hun lyttet og jeg måtte puste tungt. Ubehaget og den stikkende smerten kom fort og selv om legen egentlig ville dobbeltsjekke at det ikke var brist eller brudd så ville hun unngå mer stråling før operasjonen og behandlingen videre. Det er ikke behandling mot ribbeinsbrudd men jeg skulle merke at smertene avtar etter fem til seks uker. 

Det er seks uker siden og jeg kjenner nesten ingenting på siden. Puster jeg tungt, går i motbakke eller jogger stikker det mer men at de glemte å sjekke for ribbeinsbrudd sjokkerer meg ikke lengre, men jeg blir litt sint over at de glemte å sjekke dette og at de ikke tok det på alvor. turnuslegen virket litt sjokkert selv over at de ikke hadde sjekket noe og det ga meg svar nok på at det ikke var jeg som overreagerte over denne feilen. Selvfølgelig kan et brist eller brudd fort forekomme når noen faller om flere ganger og treffer på samme plass eller i nærheten men skal man stoppe å sjekke fordi jeg svimte av ofte før og fordi det bare var bristet ribbein tidligere ? 
 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #ct #mr #ribbeinsbrudd #operasjon #endo #endometriose #foto 
#blogg #hverdag #søndag #helg #vår #sommer #selfie #ferie #sykehus #feil #tabbe

15.06.2017

4 dager til takeoff

 • Skrevet 15.06.2017 klokka 17:07
 • Kategori: Personlig

Nå er det faktisk bare fire dager igjen til takeoff. Jeg kjenner jeg både gleder meg men også er utrolig nervøs, så nervøs at jeg har rundvasket leiligheten flere ganger den siste 10 dagene. Jeg kjenner jeg har sjekket hva jeg skal pakke ned eller ikke flere ganger, jeg har handlet ting jeg tror kunne har vært nyttig og jeg har sett på flere anbefalinger fra både leger, kirurger, bekjente og fremmede som har vært i en ganske lit situasjon. Jeg har allerede pakket sånn smått ned noen ganger men ender alltid opp med å pakke ut å revurdere hva jeg trenger og ikke. Haha, nervene har kommet for fullt og jeg kjenner at hele kroppen kribler over hvordan den neste uken blir men samtidig de store forandringene som forhåpentligvis kommer. 

Jeg er så glad, nervøs, lei meg, redd og alt på en og samme gang. Jeg kjenner hele kroppen som spenner seg, men samtidig har sommerfugler i magen hele døgnet rundt, jeg kjenner at dette virkelig er godt og at jeg gleder meg til denne reisen. De få som vet hva jeg skal har etterspurt om jeg kan filme en video om hva jeg pakker med, en videoblogg om reisen generelt og hvorfor jeg drar. Dette skal jeg virkelig vurdere, men mest fordi det kan være kjekt for meg og mine nære å se tilbake på, få lov til å føle og se hvordan ting har vært og blir å være. 


 

Hva er dine topp tre ting å ha i kofferten når du reiser ? Har du noen tips om ting som kan gjøre turen lettere ? :D
 

#helse #psykiskhelse #sykdom #hverdag #torsdag #vår #sommer #helg #foto #blogg
#livet #reise #fly #tog #smerter #behandling #hotell #takeoff

01.06.2017

Samtykkeerklæringen er i boks

 • Skrevet 01.06.2017 klokka 14:09
 • Kategori: Personlig

Da er endelig samtykkeerklæringen i boks. Den er nå sendt til pasientombudet og etter de samtalene jeg har hatt med de er de enige om at vi burde gå videre med saken. I første omgang vurderte vi å bare klage til sykehuset, men siden jeg har tatt opp ting på flere møter men enda ikke har merket noen forbedringer har jeg nå valg med hjelp av de å skrive en klage til fylkeslegen. Det har vært gjort en del feil, feil i forhold til oppførsel, diagnoser og undersøkelser. Man skal ikke trenge å grue seg for å komme til sykehus for hjelp selv om man er kronisk syk. Man skal ikke trenge å bli stemplet som en rusmisbruker, 

De skal nå hente ut journalen min fra Kristiansund, Namsos, og her i Malvik samt St.olavs hospital. De skulle gå igjennom deler av den for å se hva som er gjort, funn, utredningen de har valgt osv for å se hva de kunne ha gjort videre med dette og hva de kunne ha gjort annerledes. Det er sykt å tenke på at om noen hadde tatt ansvar, gjort jobben sin og henvist videre når de viste de ikke hadde kompetansen til dette så hadde jeg kanskje ikke sittet her med så mye smerter akkurat nå. Det er en betydelig forskjell på å være veldig dårlig i noen få måneder og i over et år. 

Jeg gleder meg til å høre mer på hva pasientombudet har å si om saken men jeg gleder meg enda mer å få høre den tåpelige unnskyldningen på hvorfor jeg ikke ble tatt på alvor og sjekket for dette tidligere når alle symptomene og tegnene pekte mot dette. Jeg kjenner jeg er så forferdelig lei av det hele og at man måtte kjempe mot hele systemet for å bli henvist videre.

 #helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksykdom #sykehus
#behandling #utredning #feil #blogg #vår #sommer #hverdag 

17.05.2017

Jeg oppfordrer deg om å..

 • Skrevet 17.05.2017 klokka 12:43
 • Kategori: Personlig

Klokken er tolv og jeg sitter med foreldrene mine på restauranten egon for en god lunsj. Vi har i dag sett litt på barnetoget samtidig sittet her på restauranten for å slappe av med litt drikke og god mat for å bare snakke litt sammen og være sammen denne dagen.

Jeg trodde egentlig at jeg skulle feire nasjonaldagen alene og jeg skal være ærlig å si at jeg grudde meg så mye at jeg var bestemt på å sitte hjemme i pysjen og heller slappe av. Jeg var redd for å få sterke smerter rundt fremmede folk og jeg visste ikke helt hvordan jeg ville takle en slik situasjon.

Heldigvis kom foreldrene mine til Trondheim for å være med meg og da var jeg ikke like redd for å få smerter offentlig som før men det fikk meg nok en gang til å tenke på de unge og eldre, de uten venner og familie som feirer alene og kanskje sitter hjemme ensom.

Jeg oppfordrer alle som ser noen som er alene eller noen som muligens er ensom om å inkludere de! Ha de med på en cafe, slå av en prat, invitere de med i vennegjengen! En slik handling kan gjøre dagen, uken og hele måneden til vedkommende. Du kan faktisk redde et liv av å gjøre en god handling.

En god lunsj/ middag idag!

#helse #17.mai #17mai #blogg #hverdag #helg #vår #sykdom #feiring #egon #resturant #inkludere #ensom #ensomhet

06.05.2017

Jeg trenger å skjemme meg bort til tider.

 • Skrevet 06.05.2017 klokka 12:28
 • Kategori: Personlig

Klokken er snart tolv og jeg ligger i sengen med katten på siden av meg. Jeg har nå ligget våken noen timer med store smerter og en del svimmelhet men å legge seg nedpå igjen vet jeg ikke vil hjelpe på situasjonen.. 

Om to timer har jeg kommet meg til vippetimen min. Jeg skal fikse vippene slik at de blir lange, fyldige og store igjen. Jeg har merket at de dagene jeg går uten sminke, så er det så godt å ha vippene man bare kammer igjennom uten noe problem så kan man bare gå ut døren. Jeg vet ikke om det blir buss, en sykkeltur eller en sjåfør bortover, men det jeg vet er at timen her skal gjennomføres fordi jeg virkelig trenger den lille stunden med pleie og avslapning. 

Jeg vet ikke hva som ellers blir å skje i dag. Jeg vurderte en tur ut med ei venninne, men det ser ut som det blir neste helg da begge har fått lønning og kan ha noe god mat ute og en skikkelig jentekveld! Jeg gleder meg allerede! Jeg tror det fort blir noe god mat, serie og sofaen i dag da jeg er småtrøtt og sliten i kroppen etter undersøkelsene, reisingen og alt som har skjedd den siste perioden. Men hvem vet ? Kanskje det blir noe besøk om smertene ikke er så alt for ille. 

Jeg vet iallefall at jeg trolig blir å ta noen bilder for bloggen i dag av både innkjøp av klær, jakke, sminke og lignende. Det har tross alt blitt brukt en del penger i det siste, men jeg syntes jeg fortjente hver del av dette da det er godt å kan skjemme seg litt bort til tider. Mange ytret iallefall et ønske på snapchat om at jeg la ut en innlegg av innkjøpene, så jeg tror nok det blir jobbet med i helgen om formen tillater det. 

Nå skal jeg kle på meg, ordne meg litt å finne ut hva kroppen er i form til og ikke før jeg tar turen ut mot vippetimen. Ha en fin Lørdag alle sammen! <3

  

 

Hvilke innkjøp liker du å lese om? 

 

#helse #psykiskhelse #vipper #lashes #extensions #velvære #falskvipper #hverdag #innkjøp #bilder #blogg #hverdag

 

 

13.04.2017

'' Du må skjerpe deg ''

 • Skrevet 13.04.2017 klokka 00:50
 • Kategori: Personlig

Det er en og en halv uke siden jeg har blogget og jeg har fått mange tilbakemeldinger fra mennesker som sier at de er bekymret, til andre som forteller meg at jeg må skjerpe meg og oppdatere dere oftere så de få som bryr seg slipper å være bekymret for hva som skjer.

Må jeg virkelig skjerpe meg? Er jeg pliktig til å fortelle enhver detalj på bloggen min? Jeg er åpen om mye, men det er mye dere ikke vet som har skjedd, som skjer og som blir og skjer og det blir jeg ikke å blogge om før JEG er klar for å fortelle. Kanskje jeg faktisk aldri blir å fortelle noen alt som skjer rundt meg for tiden heller, for jeg kan love dere at det skjer mye nå og jeg selv sliter litt med å henge med. Jeg tar et valg om å ikke fortelle før jeg vet med sikkerhet hva som skjer, men jeg tar også et valg om å ikke fortelle for min egen og alle andres sikkerhet. 

Jeg tar et valg om å ikke blogge når jeg har store smerter, har det vondt psykisk eller klarer å være med venner fordi det er de periodene i livet jeg bare vil unngå å føle på bestemte følelser mer en nødvendig, og det å lukke meg og mine følelser er det jeg faktisk trenger noen ganger og jeg håper mange kan respektere dette. Når man har en dårlig dag med mye smerter og en tung psyke så hjelper det ikke å logge på bloggen for å lese på flere negative og stygge kommentarer, derfor skjermer jeg meg selv på det verste men også det beste.

Når mennesker stopper deg på gaten eller butikken fordi du ser så syk og dårlig ut, selv på en god dag og der smertene faktisk er så overkommelige at jeg kommer meg ut så kjenner jeg på to følelser. Den første følelsen er lykkerus fordi et fremmed menneske velger å stoppe opp en bit av sin dag for å vise medmenneskelighet ved å spørre om ting faktisk er bra, om jeg trenger hjelp eller har vondt. Det er godt å se at mennesker kan bry seg så mye om ei fremmed jente på butikken eller langs veien.

Den andre følelsen er at jeg blir sint. Sint over at den sykdommen jeg aldri kan bli frisk av skal utgjøre så mye på min hverdag og mitt liv at til og med de gode dagene så tror noen at jeg er skikkelig syk og blir bekymret over meg. Jeg blir ikke sint på vedkommende, men situasjonen jeg har havnet i og som jeg ikke kan komme ut av meg selv. Jeg blir så sint av at jeg ikke klarer å beskytte andre mot å se meg slik, av å se meg så sliten, av å se meg knyte knyttneven mot magen samtidig som jeg puster igjennom smertene fordi tross sykdom, så vet jeg at dette er nå dagene mine, og de vil ikke forandre seg uansett hvor høyt jeg ønsker det. 

 

 

#helse #psykiskhelse #vold #sykdom #kronisk #kronisksykdom #politi #katt #endo #endowhat #endometriose #sykehus #innleggelse #besøk

 

26.01.2017

Jeg er bare Victoria

 • Skrevet 26.01.2017 klokka 09:13
 • Kategori: Personlig

Først av alt ville jeg bare takke for den utrolige støtten jeg har fått de siste to dagene. Fra de som visste litt, til de som viste nesten alt og til de som faktisk ikke ante at dette hendte. Tusen takk for den enorme støtten og omsorgen dere har gitt meg. Dere har hjulpet meg å prate om det, tenke på det men også å glemme litt av det. Jeg var bestemt på å slette innlegget kort tid etter jeg skrev det, nettopp fordi jeg var så redd for at noen skulle legge skylden på meg som jeg alltid selv har gjort men heldigvis viste folk rundt meg en enorm støtte istedenfor! <3 

I går hadde jeg en liten kosekveld med meg selv og jeg lagde faktisk en middag, noe som jeg ikke har gjort på en veldig lang stund. Jeg satt i sofaen med taco, grey's Anatomy og en kosete katt som egentlig prøvde å ta maten min hver femte minutt. Det var godt å kunne slappe av å tenke på noe annet, det var godt å kunne være en ''vanlig person'' igjen og ikke stå å kjempe for å holde maten nede. Jeg slappet av og hadde det ganske så bra, det var virkelig godt å føle på dette. 

En bekjent kom også innom etter han leste gårsdagen innlegg. Han visste ikke, men allikevel følte han på seg at noe ikke var helt bra, Han visste ikke hva, men han visste det var noe. Han kunne ikke bli lenge, men han ønsket bare å vise at han var her og at jeg ikke var alene oppi alt dette, selv om det ville føles ut slikt.
De få ordene betydde så mye for meg og tårene rant ned kinnet bare av det å kunne få bekreftelsen på at noen ikke så meg som den jenta som ble utsatt for overgrep men Victoria. Jeg er bare Victoria, men også det er bra nok for noen. 
  

Gårsdagen dessert! Jordbær og blåbær med litt vaniliesaus er alltid en vinner!#helse #psykiskhelse #overgrep #mobbing #støtte #mat #food #dessert #bær #hverdag #blogg #venner #angst 

22.01.2017

Jeg hater disse sovemedisinene

 • Skrevet 22.01.2017 klokka 12:33
 • Kategori: Personlig

Klokken er kvart over og jeg har allerede vært våken i mange timer. Jeg våknet klokken syv på morgenen da jeg hadde ei katt på brystkassen som pratet og siklet meg i ansiktet. Haha, kattens måte å vise kjærlighet på er søt men til mange tider irriterende. Jeg har nok engang sittet i dusjen med varmt vatten i håp om å fjerne noe av smertene. Nok engang måtte jeg ta smertestillende og nok en gang måtte jeg kjempe for å holde ned maten da kvalmen og svimmelheten er for sterk. 

Jeg ligger nå på sofaen, etter en lang telefon med søsteren min. Katten masserer magen og på tven er det Grey's anatomy og jeg er allerede på sesong tre til tross for at jeg startet dette noen dager siden. Tiden som syk inneholder mye tid på sofaen, gulvet og ved smertestillende, og jeg gleder meg til dette er over.

Til tross for smertene sovnet jeg ganske tidlig i forhold til vanlig. Sovemedisinen min gjorde at jeg sov tre timer sammenhengende og det er virkelig bra for å være meg. Jeg sov som en stein og tror personlig at kroppen min virkelig trengte disse timene i dyp søvn. Jeg hater å ta sovemedisinene men noen ganger må man gjøre ting man ikke ønsker for å få noe positivt ut av det og det gjelder også dette. 

Jeg tenker nå å lage taco om noen timer da jeg har utsatt dette i fem dager nå fordi jeg verket har hatt matlyst eller energi til dette men i dag skal jeg presse meg for å faktisk lage noe mer mat enn to brødskiver om dagen. Jeg kjenner at jeg må behandle kroppen min bedre tross alt sykdom og situasjonen rundt det.

En hilsen fra missi som ser etter noen kjekke puser. #helse #psykiskhelse #søvn #trøtt #følelser #katt #cat #venner #taco #hverdag #blogg #sykdom #syk #kronisk #smerter #smertestillende #morfin 

16.01.2017

Hun stiller alltid opp!

 • Skrevet 16.01.2017 klokka 21:23
 • Kategori: Personlig

Det er en ting man merker, og det er hvem som stiller opp og hvem som ikke kunne ha brydd seg mindre om det eller de rundt seg.

 

Min kjære venn Karina har alltid vært ei som stilt opp, uansett hva og når. Hun har vært den som har hentet meg etter mye smertestillende på legevakta , støttet meg under mobbingen både på nett og virkeligheten og hun er ei som også overtalte meg til ambulansen den ene gangen jeg ble akutt dårligere.

 

Karina har nesten alltid rett, om det er skole, gutter eller rett og slett helt andre ting. Hun er en ekte venn. I dag spurte jeg om hun kunne dra hjem en tur til meg for å fylle på mat og vann til katten. 5 min etter kom det " Ja, jeg kan gjøre det etter middagen!" og det gjorde hun også!

 

Kjære Karina, du skal vite at jeg alltid vil stille opp for deg også! Du er best og jeg er kjempe glad i deg! Jeg setter sånn pris på den fantastiske personen du er, for du er virkelig like nydelig på innsiden som på utsiden!

Missi og tante Karina! Haha, du ser virkelig at denne jenta er like god på innsiden som på utsiden! Missi forguder henne like mye som jeg gjør!

Noen av bildene jeg fikk! Jeg er evig takknemlig over denne herlige venninnen! Hu fortjener virkelig det beste!

 

#helse #blogg #hverdag #venner #friends #katt #cat #hjemmealene #sykehus #innlagt #stilleropp #støtte #omsorg #selfie

11.12.2016

Nei, jeg er ikke borte.

 • Skrevet 11.12.2016 klokka 08:00
 • Kategori: Personlig

Først må jeg bare beklage for at jeg ikke har blogget den siste dagen. Grunnen er at jeg har hatt en del å gjøre og at det er mye som har hendt i livet mitt som jeg dessverre ikke kan fortelle til de snille menneskene som støtter meg og bloggen nettopp fordi de mindre hyggelige gjør at min egen sikkerhet ikke er like høy om jeg forteller dette.
Jeg har valgt å omringe meg med venner og familie de siste dagene, spesielt når de kommer rundt meg og gir meg den støtten virkelig alle fortjener. Takk til mamma,pappa, Karina og Robert som virkelig har hjulpet meg og vært der for meg på alle mulige måter, det må jeg bare takke en ekstra gang for. 

Så svaret til de som har lurt. Nei, jeg er ikke borte. Jeg har bare tatt valget om å omringe meg med familie og venner når jeg kan og da fokuserer jeg ikke på ting som å blogge for foreldrene mine har tross alt ikke mulighet til å kjøre fra Kristiansund hver eneste dag, selv om jeg skulle ønsket. 

Men en ting hadde jeg satt pris på, og det er heller spørsmål som '' Hvordan går det Victoria? Ser at du ikke har vært aktiv på en stund, håper alt er bra.'' eller noe lignende. Jeg skal love dere at når dere åpner brukerne deres på sosiale medier og det første du leser er '' Er du plutselig borte ? '' og '' Noe som har skjedd nå igjen ?'' så mister man motivasjonen for å åpne seg å skrive fremfor alle i Norge. For det er nemlig ikke så enkelt å bare åpne seg til alle tider, selv om jeg velger å være offentlig så er jeg også en sårbar person som blir sliten. 

Nå håper jeg iallefall at dere rundt skjønner at jeg lever i beste velgående selv om magesmertene er sykt vondt til tider og kvalmen som aldri trekker seg unna. Virkelig ikke meningen å virke sint eller frekk ut med dette innlegget men jeg håper alle kan tenke selv '' Hvilken melding har jeg ville satt pris på?'' :- )

Ha en god dag videre. Støtteklem til de som trenger det! 

68NOtyibFO


#helse #psykiskhelse #hverdag #venner #Familie #press #støtte

03.12.2016

Belønningen for oppstart av behandligene

 • Skrevet 03.12.2016 klokka 18:57
 • Kategori: Personlig

Da har jeg faktisk hentet ut en pakke fra posten. Jeg bestilte meg en Kenwood Major Classic kjøkkenmaskin og jeg har gledet meg sånn til at den kom frem. Disse maskinene koster jo en del og er ikke akkurat de billigste kjøkkenmaskinene men jeg mente dette var en god investering samtidig som en grei belønning for at jeg tok steget for å skaffe meg en god behandling, for å åpne meg opp fremfor hele Norge og bare står på slikt som jeg føler jeg har gjort nå. 

Jeg hentet ut pakken for to dager siden og selv om jeg nesten ikke fikk til å løfte opp den tunge og breie pakken blei den med hjemme og alle delene er hele og fine! De var godt innpakket og det skulle mye til for å skade maskinen eller delene som ble med for å si det slikt.

Jeg gleder meg til å starte julebaksten neste helg, og da skal dere nok få masse bilder! Grunnen for at det er lite egne bilder nå er fordi jeg virkelig ikke har skaffet meg et annet minnekort og de jeg har brukes for videoovervåkningen utenfor i dette øyeblikk! Jeg vet iallefall at jeg må skaffe meg et nytt til uken. 

 


Dette monsteret kjøpte jeg meg. Kjøkkenmaskin, blender og alt i ett.
Jeg kjøpte den på elkjøp og er meget fornøyd med både prisen og maskinen hittil!
Link til maskinen får du HER.

 

#helse #hverdag #shopping #kjøkkenmaskin #jul #baking #julebakst #kenwood

05.11.2016

Takk for at du aldri ga meg opp

 • Skrevet 05.11.2016 klokka 20:15
 • Kategori: Personlig

Kjære Trine. 

10.Februar 2015 fikk jeg møte deg for aller første gang. Jeg husker den varme klemmen du gidde meg og de gode ordene du sa før jeg skulle på scenen. ''Dette klarer du, Victoria!''. Du har alltid vært ei jente med bein i nesen og en stemme for alle oss svake som ikke helt vet hvor vi skal be om hjelp og hvordan vi skal gjøre det. Du har i over 1 år vært min stemme, og mange dager har nettopp DU vært grunnen for at jeg klarte å reise meg opp av senga, tørke bort tårene og vise mobberne at dette vinner de ikke. I over 1 år har du anbefalt meg å fått profesjonell hjelp slik at jeg kunne bli friskere, og tilslutt være så frisk at jeg kunne stå på bena helt alene, og din stahet gidde meg motet til å få hjelpen du alltid anbefalte. Tusen takk Trine for at du aldri ga meg opp. 

Kjære vakre, morsomme, nydelige Trine. Takk for at du er du, og at du er en så fantastisk menneske som du er! Takk for all den støtten du har ga meg når jeg bare ville gi opp og takk fordi du alltid hadde troen på meg når jeg følte ingen andre hadde. Jeg vil du skal vite at selv om jeg bare har møtt deg en dag, så er jeg blitt så inderlig glad i deg og jeg vil deg kun det beste her i verden, fordi du fortjener det! Du er den godeste, morsomste og ikke mest omsorgsfulle kvinnen jeg har møtt og jeg setter en så stor pris på det du gjør for meg og alle andre unge der ute og på ungdomsklubben!  

Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har sendt deg meldinger på morgenen, ettermiddagen, kvelden og natten, men DU har alltid svart, støttet og ga meg trygghet. En trygghet jeg ikke trodde fantes hos et menneske man bare hadde møtt en gang, eller hos en av de nærmeste jeg hadde. Du har alltid vært her, uansett om det var på grunn av gutter, skole, mobbingen eller tankene som løp rundt i hodet mitt.

Jeg husker at når jeg fortalte om drømmene mine til folk så svarte de ofte med at disse var teite, feile og at jeg aldri ville nå de, men du sa med en gang ''Så flott, dette vil du klare uansett!'' og det er derfor jeg er så inderlig glad i deg, fordi du gidde meg alltid håpet på at jeg faktisk skulle ting, selv om de andre fortalte meg noe annet. Du forteller alltid meg og alle andre hvor nydelige, sterke, tøffe vi er og nå føler jeg at det er din tur å høre alt dette!

Trine, du er den tøffeste, nydeligste, og sterkeste damen jeg vet om! Du er en hjelp til så mange og jeg vil takke deg for all den støtten du ga meg siden Februar ifjor. Hadde jeg ikke møtt deg er jeg faktisk usikker på om jeg kunne sitte her å gråte over hvor heldig jeg er som har en som deg, og at alle mennesker burde ha en som deg i livet sitt. 

Kjære trine, vi alle er så glade i deg! <3 

 


Bilde tatt med tillatelse fra Trine selv. 

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits