15.10.2017

Et sunt mellommåltid

I de siste to ukene har jeg gått på en strengere kostholdsplan tilpasset med tre styrkeøkter i uken der to av disse øktene har kondisjon til oppvarming. Jeg har bestemte måltider jeg kan spise, men igjen mye å velge mellom! Jeg spiser nå seks måltider om dagen, der to av de er mellommåltider. Jeg har derfor klart å funnet noen av mine favoritter nå, og jeg planlegger fem dager om gangen der jeg allerede har bestemt hva jeg skal ha til de fire solide måltidene samtidig som jeg tar mellommåltidene litt mer på sparket etter hvor sulten jeg er eller hva som frister når jeg skal ha de. 

Mellom frokosten og lunsjen i dag hadde jeg en skål med oppskåret jordbær til mellommåltid. 300 gram bær er faktisk noe av det jeg kan ha som mellommåltid, noe som hjelper veldig godt når jeg kjenner søtsuget eller suget på litt mer god mat i hverdagen. Det demper det fort samtidig som jeg får noe godt å spise på og som ikke tar mange av kaloriene jeg skal ha i løpet av en dag. Perfekt til helgekos. 
 

 

Hva er dine favoritt mellommåltider? 

 

#helse #psykiskhelse #måltid #mat #food #frukt #bær #kosthold #pt #trening 
#høst #vinter #helg #hverdag #søndag #mandag #foto #iphone

03.10.2017

ovnsbakt laks

I den siste tiden har jeg blitt mer bestemt på å lage litt mer varierte og kreative middager. Jeg er lei av å ha dårlig matlyst og føle at middagen nesten er en kamp å finne ut av, for så å lage en middagsplan for en uke og ikke ønske noe av måltidene når jeg skal lage de. På slutten av forrige uke fikk jeg så lyst på noe laks, og tanken på akkurat dette måltidet fulgte meg til middagen i går ble lagt. Det ble servert ovnsbakt laks med grønnsaker, noe som rett og slett var himmelsk! Dette er mitt middagstips. 

Her er hva jeg brukte: 
 

Smør litt olje i en ildfast form, gjerne rundt kantene. Smør litt olje over og rundt laksen før du krydrer den etter eget ønske, jeg brukte bare salt og pepper.
Kutt opp en halv sitron i små biter og plasser de rundt laksen i formen. Strø grønnsakene mellom og rundt laksen og sett den i ovnen og følg anbefalt stekeanvisning. Kok noen poteter og lag sausen. 
 


Bilde av retten før den ble lagt inn i ovnen. 
 

Dette ble resultatet etter laksen var i ovnen med grønnsakene. Skal sies at det var to stykker som var så mett at de nesten sovnet på sofaen i går kveld. 
Middagen var rett og slett nydelig!

 

#helse #psykiskhelse #middag #dinner #laks #ovsbakt #foto #canon #ios #høst #grønnsaker #saus 
#hverdag #helg #tirsdag #onsdag 

 

18.06.2017

Sunday lunch

Klokken er snart tolv og jeg har nok engang spist en god lunsj. De siste to dagene har jeg fokusert på det å få i meg nok mat, næring, proteiner og vitaminer. Jeg har nok vært enda mer fokusert og bestemt en vanlig fordi en del av meg sier at tiden etter behandlingen på onsdagen vil bli bedre om jeg klarer å spise regelmessig og ikke ha mat som en av mine fiender. Så det er det jeg har gjort, til og med når det frister mer å sette seg ned å gråte av tårene så har jeg prøvd å lagd en bedre lunsj som varierer men samtidig frister og er kjempe god. 

Dagens lunsj var nystekte rundstykker med egg og bacon. Jeg hadde satt frem litt kaviar og majones samtidig som litt biola for å skylle det ned med. Jeg tror personlig at hvis du tar deg tiden for å sette frem mat og det du trenger litt fint og gjør situasjonen litt koselig så er det også litt enklere det å faktisk sette seg ned , spise den maten som du må ha men som kanskje ikke frister istedenfor om du bare hadde smurt enn halvdød skive med svett ost og noe du egentlig ikke helt vil ha på maten din. 

Her er et lite bildedryss fra dagens sene frokost / lunsj. 


 

En ting er sikkert og der er at jeg virkelig koset meg meg denne lunsjen. Det var utrolig godt og absolutt innenfor på en søndag. Jeg skal nå rydde litt lett over leiligheten før jeg får litt besøk og senere skal pakke før pappa kommer i ettermiddag! Jeg er så heldig at pappa blir med meg på turen for behandling og det er virkelig betryggende.

 

#helse #psykiskhelse #food #mat #måltid #søndag #helg #hverdag #lunsj #sundaylunch #foto
#sommer #reise #behandling #sykdom #smerter #familie

16.06.2017

En sunnere helgekos

Det er endelig fredag, tre dager til jeg reiser og tiden for å nyte litt god mat og godt. Jeg har i det siste prøvd å være litt mer bestemt på hva jeg putter i munnen, og for det meste går det igrunn helt fint. Jeg prøver enda å få inn faste måltider men når smerter, sykdom, sykehus timer og innleggelser stadig skjer blir dette vanskelig. Jeg handler inn en del frukt og skal prøve å bli flinkere å spise dette, evt lage noe slik at jeg fortsatt får i meg deler av frukten.

Det er rart hvordan noe ser så utrolig godt i butikken, på restauranter og bilder men ikke frister i det hele tatt når du selv skal lage eller har lagt. Ehm, ja.. Slik er det blitt alt for ofte og jeg er lei av å tvinge i meg mat som jeg egentlig ikke vil ha. 

I flere tilfeller har jeg nå kuttet opp jordbær, banan, epler og appelsinbåter ( ja, faktisk epler og appelsinbåter ), og har dyppet de i smeltet sjokolade, eller bare det å ha tatt litt sjokolade over som du ser på bildet før jeg legger det inn i kjøleskapet for å la det stivne. Det er supergodt og samtidig litt sunnere enn smågodt til tross for sjokoladen frukten og bærene er dyppet i. 

Disse jordbærene var utrolig sure, og da mener jeg så sure at hele ansiktet vrengte seg, så her drøsset jeg over litt sukker på sjokoladen før den stivnet. Utrolig god helgekos som er litt sunnere og samtidig mye bedre en smågodt og potetchips. 
 


 

Jeg mener det, se så godt! mmm, jeg gleder meg allerede til å nyte dette utover kvelden sammen med en god biff som middag! Jeg føler jeg kan spise dette med en litt bedre samvittighet enn annen type godteri og snax samtidig som det ''metter'' deg litt raskere enn vanlig godteri gjør, noe som gjør at man spiser mye mindre. Jeg tror og håper på at dette blir en bra helg. 

Hvilke godsaker liker du å spise i helgene?  Har du tips til noe godt å lage som er litt sunnere? 

 

#helse #psykiskhelse #fredag #helg #weekend #ukedag #hverdag #sommer #vår #blogg #foto #livet
#avreise #jordbær #frukt #bær #godis #food #snax

 

04.06.2017

Et lett mellommåltid på farten.

Det er en ting jeg har merket ofte når jeg har reist litt rundt, kjørt hjem til foreldrene, reist til møter og avtaler og lignende er at jeg hater at de fleste mellommåltider som frukt, nøtter og slikt ofte krever en ekstra pose eller søppeldunk i nærheten for skallet, og de andre tingene man ikke spiser på frukten eller maten. Jeg kan heller ikke spise nøtter så slike rene nøttebarer og lignende passer ikke for meg. Jeg er heller ikke den personen men den mest enorme matlysten og jeg liker at ting er enkelt og ikke grisete ikke vesken. 

Den siste perioden har jeg hamstret inn flere slike yogurter som man verken trenger en skei til eller å dele opp i et beger som igjen havner over hele vesken. Jeg elsker disse frokostyoghurtene og disse fullkornsbarene med blåbær.

Til sammen så gjør de meg ikke akkurat sånn mett som etter et skikkelig måltid, men det gir meg ekstra mye energi og jeg holder lengre mellom hvert skikkelige måltid. Jeg slipper å sitte i bilen eller på bussen med en mage som vrir seg av sult, noe som er ganske så greit når man har en del legebesøk og lignende. 


 

Disse to er virkelig et lett men godt mellommåltid på farten. Uansett hva jeg skal så blir jeg alltid å legge disse to i vesken så jeg har til jeg blir litt sulten eller sugen på noe som jeg virkelig ikke trenger. Yoghurten har skrukork som du bare skrur tilbake på når du er ferdig med den og fullkornsbaren smuldrer ikke sånn super mye. Dette er iallefall en sikker vinner i min hverdag. 

Hva er dine favorittmellommåltid på farten ?

 

#helse #psykiskhelse #yoghurt #bixit #fullkorn #bar #fullkornsbar #mellommåltid #måltid #farten #reise 
#blogg #sommer #vår #hverdag #lørdag #bilde #foto 

31.05.2017

En sunnere burger

I det siste har jeg nok engang slitt med dårlig matlyst. Jeg vil selvfølgelig spise god mat, men igjen så vil jeg selvfølgelig unngå alt for usunn mat. I går lagde jeg derfor en sunnere type burger. Den var veldig god og det positive var at den mettet enda mer enn en vanlig burger ville ha gjort. Jeg spiste derfor middagen med god samvittighet og var mett mange timer etterpå uten å føle behovet for å spise noe i mellomtiden. 

Dette er virkelig blitt en av mine favorittmåltider. Jeg hadde gjerne byttet ut burgerbrødet med noe grovere, men butikken her hadde ikke andre alternativer den dagen jeg handlet. I burgeren har jeg en salatmix og rømmedressing med gressløk i! 

Måltidet er superenkelt. Jeg varmet bare opp brødene mens jeg stekte fiskeburgeren, tok litt dressing på brødet , en neve med salat og satte den sammen slik som dette. Jeg brukte lofoten sine grove fiskeburgere med 86% fisk og bama sin isberg mix med isberg, gulrot og rødkål. Kjempe godt, enda mer mettende og sunnere enn en vanlig burger.  

Hva har du spist til middag i dag? 

 

#helse #psykiskhelse #mat #food #burger #fisk #fish #vår
#sommer #hverdag #helg #blogg #foto #onsdag #canon #iphone

25.05.2017

Et godt mellommåltid

 

Jeg har i det siste året strevd med veldig varierende matlyst. En dag er den der og jeg klarer å spise noen gode måltider, andre dager er det en kamp å få i seg noe i det hele tatt. Jeg har gjerne hatt lyst på noe når jeg ikke har det eller i dårlige tidspunkter som midt på natten eller når jeg for eksempel når jeg står syngende i dusjen. Siden jeg ble akutt syk for et år siden og måtte igjennom mye vonde og vanskelige undersøkelser så hjalp det ikke noe på situasjonen samme som når mobbingen nok engang eskalerte med mye tøffe hendelser jeg gjerne hadde sluppet. 

I den siste tiden, etter Tønsberg turen har jeg blitt mer bestemt på å ta bedre vare på kroppen min når det kommer til fysisk og psykisk sykdom. Jeg innså at det ikke var bra å spise 5-7 måltider i uken og iallefall ikke når man kastet opp mye på grunn av smerter samtidig. Jeg ble derfor mer bestemt på å ha to til tre gode mellommåltider om dagen. Dette kan da være en banan, en yoghurt eller en skål med frukt. 


 

Denne dagens gode mellommåltid ble en skål med jordbær, litt sukker strødd over og noe vaniljesaus til. Det er som en god dessert i mine øyne, men også veldig enkelt og godt midt på dagen samtidig som den ikke fyller opp magen alt for mye. Jeg har nå innsett at hyppige og næringsrike måltider med frukt og grønt er ekstra viktig under sykdom og har derfor blitt mer bestemt på dette. Jeg prøver å fortelle meg selv at dette vil hjelpe meg til når jeg blir bedre og at jeg deretter vil klare å være med aktiv og opplagt når denne tiden kommer. 

Hva er dine favoritt mellommåltider ? 

 

#blogg #hverdag #vår #sommer #helg #sommer #personlig #måltid #frukt #helse #psykiskhelse #5omdagen #mellommåltid

13.05.2017

Pavlova festkake

Her om dagen, selv for mye sinne, dårlig form og frustrasjon bestemte jeg meg for å gjøre noe litt bedre ut av en ellers mindre hyggelig situasjon. Jeg hadde trolig fått en hjernerystelse etter jeg svimte av på badet og traff gulvet. Høy lyd, sterkt lys og raske bevegelser var ikke innenfor. Jeg skulle ikke bruke tv eller mobil mye, men jeg skulle heller ikke sove uten tilsyn. Jeg skrapet sammen noe i kjøkkenet, og ei bekjent dro på butikken for å kjøpe noe smått til meg da hun uansett skulle innom. Hva liker jeg å gjøre under dårlige dager og som jeg klarer å gjøre selv for smerer?
Hmm, bake!! 

Og slik gikk det til. Victoria satt på stolen, samlet alt innen rekkevidde og bakte en kake jeg tenkte å lage til 17.Mai. Jeg lade en Pavlova festkake. Den var enkel å lage, gikk utrolig fort og krevde lite ingredienser. 

Jeg delte inn hva man trenger i tre deler. Dette fordi det er enklere å skilde det i oppskriften, samtidig som at man ikke gjør alt med en gang. Bunnen kan man lage dager i forveien, og da lager du ikke fyllet før du serverer den. Prøv å unngå å la fyllet ligge på bunnen for lenge før servering, da det går inn i kaken og den blir ikke like sprø som den skal være.

For marengsbunnen : 

6 stk romtempererte eggehviter 
2 ts hvitvinseddik 
4 dl sukker 
2 ts maizena 
1 ts vaniljesukker

Fyll til pavlova :
(Dette lager du når marengsbunnen er til stekning eller hviler) 

3 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem 
2 ss sukker 
3 ss sitronsaft ( valgfritt ( 

Pynt til pavlova :

300 g bær 
Jordbær og blåbær brukte jeg da jeg allerede hadde dette i kjøleskapet. 
Jeg hadde nok brukt mer enn jeg pyntet med da jeg elsker mye bær på kaken. 
 

 

Slik gjør du det : 

 • Sett stekeovnen på 200 grader. Ta frem en stekeplate med bakepapir og tegn opp en sirkel på ca 26 midt på papiret. 
 • Start med å vispe eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper.
 • Bland sukker, maizena og vaniljesukker , og tilsett det litt eller litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er smidig, blank og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen du tegnet opp.
 • Sent temperaturen i stekeovnen til 100 grader og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter. 
 • Marengsen skal nå være sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl den før du tar bakepapiret forsiktig av.
 • Slik kan bunnen oppbevares i lengre tid så lenge det er tørt. 
   

Slik gjør du det ved servering : 

 • Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis dette er ønskelig. ​
 • Husk at vaniljekremen må være kald før den blandes inn med stivpisket krem. 
 • Når dette er blandet godt påfører du kremen over kaken.
 • Ha på rikelig med ferske bær.
   
 • Sett flere tilfeller der det er skåler med frukt og bær på siden slik at de som liker ekstra mye frukt og bær på kaken kan ha dette.

 

Etter dette er kaken klar for servering. 

 

 

Håper dere likte oppskriften. Kaken var iallefall kjempegod. Neste gang ville jeg ha brukt mye mer frukt da kremen var veldig mektig. Den ble iallefall godt likt av besøket og hos katten som stjal seg en bit av jordbær med litt krem på. Hva liker dere å spise på 17.Mai?

 

#helse #baking #bakverk #kake #17mai #pavlova #festkake #frukt #krem #bær
#jordbær #blåbær #godt #hjemmekos #oppskrift #cake #blogg #hverdag #kos
 

 

27.03.2017

Late breakfast


 

Nå har jeg akkurat spist en god frokost som virkelig blir å holde meg mett langt utover dagen. Etter jeg ble syk har jeg problemer med å ha matlyst og holde den oppe og på den verste tiden med smerter spiser jeg gjerne 5-10 måltider i uken, noe som egentlig er alt for lite. De fleste måltidene klarer jeg ikke engang å holde nede under den verste kvalmen og smertene, så for meg nå er det viktig med variasjon, noe enkelt å lage og noe som er godt. 

Jeg valgte å lage amerikanske pannekaker til frokost. Jeg kan gjøre en del med oppskriften og gjøre den om til hva jeg liker så det passet ganske så bra. 

Det du trenger er : 

50 gram smør

2 ½  dl Melk

2 stk egg

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

½ ts salt

1 ss sukker. 

 


 

 

Slik gjør du det : 

Smelt smør, tilsett melk så visper du inn egg.

Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
Hell i væsken mens du rører jevnt.

La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter.
Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens

Stek pannekaker, ca 2 ss pr pannekake.
Etter at røren har svellet opp og blitt litt ?boblete? kan du vende de med en stekespade.

 

 

Jeg pleier å ha litt sukker eller jordbærsyltetøy på pannekakene. Noen ganger har jeg også oppkuttede banan, jordbær, blåbær og bringebær til siden.
Lett og supergodt. 

 

#Helse #psykiskhelse #måltid #pannekaker #frokost #food #foodporn #frukt #amerikansk #pannekaker #spiseforstyrrelser #matlyst

 

10.02.2017

Et supergodt mellommåltid

God ettermiddag kjære lesere! I dag sov jeg til klokken var halv ti og har egentlig bare spist litt, kost med katten, dusjet, ordnet meg litt og gjort litt klesvask. Det går litt sent for tiden og i dag har jeg bare svimt av en gang hittil. Jeg kjenner jeg virkelig ikke har noe matlyst og på vei hjem fra sykehuset i går gikk jeg innom Narvesen å kjøpte to små ''fruktbeger'' for 35 kroner. Når matlysten er på bunn er jeg alltid ganske glad i frukt istedenfor brødskiver og knekkebrød og akkurat det ble det til mellommåltid i dag. 

Jeg klarte å spise en brødskive som enda har holdt seg ned i magen, samt tatt morgenmedisinen min. I dag må jeg måle alt jeg drikker og alt som kommer ut for sykehuset samtidig måler hjerterytmen min med denne lille apparatet jeg har hengene rundt halsen. Jeg skal prøve å få handlet litt i dag, men det er ikke det enkleste når formen virkelig ikke er tilstede. 

 


Disse to er virkelig noe av det beste jeg vet og som finnes innpå narvesen.


 

Begeret til venstre er melon mix og den til høyre er frukt mix. 

Anbefaler disse på det sterkeste. De er billige men samtidig supergode og mye bedre en pølser og slik type mat som du ofte finner på sykehus kiosken. 

 

#helse #psykiskhelse #innleggelse #hjemreise #kiosk #narvesen #frukt #bama #melon #epler #sunt #godt #5omdagen


 

04.02.2017

Late dinner

 

Kveldens middag ble Biff, Béarnaisesaus med chips og masse grønnsaker. 
Lyset tok jeg av, tenkte på stearinlys og satt på Grey's Anatomy. 
 

 

Nå er bollene ferdig hevd, og jeg skal fylle de med vaniljekrem før de skal i ovnen.
Ha en fin kveld videre!

 

 

#helse #psykiskhelse #middag #dinner #biff #skoleboller #Grey's #Anatomy #koselig #lørdagskveld #blogg #hverdag

 

31.01.2017

Late breakfast

Klokken er halv et og jeg har akkurat spist litt frokost. Jeg sto opp veldig sent i dag da jeg ikke fikk sove før i fem tiden imorrest pga smertene i magen. Jeg prøvde derfor å slappe av og sove litt mellom slagene så lenge som det kunne la seg gjøre og derfor ble frokosten skyvd litt på.og fokuset ble mer på å slappe av. Kroppen trenger noen ganger litt mer hvile, spesielt når man er syk og det merker jeg en del av.

Jeg har også bestilt en legetime og en tannlegetime til torsdag slik at jeg får fulgt med hvordan ting går. Jeg har ikke fokusert så godt på tennene mine når jeg har vært syk og med sykdom, oppkast og det lille som er igjen av spiseproblemene tenkte jeg at jeg virkelig burde ta en stor sjekk så dette skjer allerede på torsdag morgen. Jeg gleder meg litt for å fikse tennene men gruer meg til å få se hva et år med sykdom har gjort. 

Nå skal jeg ordne meg litt før jeg skal prøve å sykle opp til apoteket for å hente ut noe mer morfinplaster for neste måned. Vi får se hvor lang tid det kan ta, men jeg håper virkelig ikke jeg svimer av denne gangen, iallefall ikke like mye.

 

 

 

// Innlegget ble postet senere pga problemer med internettet // 
 

#helse #psykiskhelse #søvn #mareritt #sliten #energi #frokost #breakfast #tea #blogg #hverdag  

28.01.2017

I bake my feelings away

I går hadde jeg det ikke helt bra av flere grunner og det jeg pleier å gjøre når jeg føler meg langt nede er å bake. Jeg ville lage noe enkelt men igjen bruke litt tid slik at jeg kunne komme inn i meg selv for å slippe å føle på det jeg følte. I går hadde jeg en del store smerter og derfor tok jeg i bruk Toro's sjokolademuffins for å slippe å holde på for lenge siden jeg er svimmel og ustø. Jeg bestemte meg for å lage cupcakes med smørkrem på. 
 


For denne oppskriften trenger du : 

¤ 1 stk Toro sjokolademuffins 
¤ 100 gram smør
¤ 1,5 dl vann 

TILBEREDNING

¤ Sett ovnen på 200°C 
¤ Tøm vannet og det smeltet smør oppi bollen og bland inn posens innhold
¤ Bland til du får en glatt røre 
¤ .Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer.
Formene fylles ¾ fulle.
¤ .Stek på midterste rille. Små muffins ca. 10 Minutter, store
muffins ca 15 minutter.

For smørkrem trenger du : 

¤ 200 gram philadelphia naturell
¤ 50 gram Steke / bakesmør 
¤ ca 5 dl melis 
¤ 1 ts vaniliesukker / vanilieessens


TOPPING TIL CUPCAKES

¤ Rør sammen kremost, vaniliesukker / essens og romtemperert smør 
¤ Bland inn litt og litt melis til ønskende konsistens og en passe fast topping
¤ Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen 
¤ Pynt om ønske eller behov. Du kan bruke kakestrø , sølvkuler, godteri, bær osv. 

Dette ble da resultatet. Tolv cupcakes. Håper dere likte innlegget. 


#helse #psykiskhelse #følelser #sliten #baking #bake #muffin #cupcake #frosting #topping #kremost #toro # blogg #hverdag

27.01.2017

Jeg kan ikke alltid presse meg.

Klokken er i skrivende stund tolv og jeg kom nylig hjem fra en tur på butikken. Selv om turen tok mye lengre tid en antatt og jeg en del ganger måtte sette meg ned på bakken for å se passe dum ut kom jeg meg til butikken og tilbake på en times tid. Formen er ikke den beste men å i det hele tatt gjennomføre en slik tur når man egentlig vil vri seg i smerter er jeg faktisk litt fornøyd og stolt over. 

Rundstykkene er i ovnen, eggene kokes og jeg venter nå på min sene frokost slik at jeg har noe å starte dagen med! Jeg er kjempe sulten og har utrolig nok fått litt matlyst i dag. Nå skal jeg dekke på bordet og spise litt samtidig som jeg skal se litt på serie før jeg skal ta noe klesvask , oppvask og en runde rundt leiligheten for å rydde litt.

Jeg må også klippe Missi sine klør, stusse litt pels og kamme henne slik at hun ikke får noen kladder i pelsen. Målet er å gjøre en del i dag, men vi får se om hvordan det blir i lengden og hva jeg egentlig får til å gjøre. Jeg har lært at jeg ikke alltid kan presse meg. 

Jeg vurderer å bake noe godt i kveld, jeg vet bare ikke hva og i mellomtiden får jeg heller slappe litt av og se hva jeg orker etter formen! 


Nystekt rundstykke med to hardkokte egg. 


Et glass iste og en lite glass med bringebær og banansmoothie. 

 

// Innlegget ble postet senere da jeg mistet nettilgangen i en og en halv time // 
 

#helse #psykiskhelse #mat #food #tur #natur #skog #sti #frokost #lunsh #smoothie #iste #smerter #sykdom 
 

 

22.01.2017

Dagens lunsj

Et litt sent innlegg men jeg tenkte å dele bilder av dagens lunsj. Siden matlysten er på bunnen så bestemte jeg meg bare for å lage noe frukt siden det alltid er litt fristende.
Klokken er nå syv og jeg skal nå lage enten taco eller biff om ikke så alt for lenge så lenge jeg finner ut hva jeg egentlig vil ha. 

 

Her er dagens lunsj : 

 Dette kuttet jeg opp i noen biter og slang oppi en skål. 

 Jeg brukte:
¤ ca 10 jordbær 
¤ ca 6 bringebær 
¤ 10 blåbær 
¤ 1 liten banan 
¤ Litt vaniliesaus 
¤ 1 ss sukker

Ha en fin kveld videre! 

 

#helse #psykiskhelse #mat #frukt #bær #måltid #snax #food #hverdag #blogg

 

06.01.2017

Mat burde ikke være en skummel ting

Da har jeg utrolig nok spist dagens frokost før klokken seks på dagen. Som mange av leserne mine vet så er ikke jeg den jenta med mest matlyst selv om det kan se slik ut. Jeg bestemte meg derfor for å lage en enkel smoothie i dag slik at jeg ikke tenker over så mye at jeg faktisk spiser.

Mat har alltid vært et vanskelig tema for meg og det å måtte innrømme dette til de som ikke allerede viste det er litt ekkelt og rart for meg akkurat nå. Målet mitt i år er å få et sunnere forhold til mat, Det skal ikke være behov for å sulte seg. Jeg kan faktisk spise mer enn et og to måltid om dagen. Jeg skal ikke måtte være kvalm eller kaste opp etter de fleste måltid. Mat er faktisk ikke så skummelt. 

Jeg bruker aldri en oppskrift for å lage en smoothie. Jeg lager den bare helt tilfeldig hver gang.

Her er det jeg brukte : 

 


Jeg brukte :

​¤ 4 ss Yoghurt.
¤ 5 jordbær 
¤ 6 biter mango 
# 4 SS skogsbærblanding

 
Jeg brukte blenderen min som hører til kenwood maskinen.
Det tok kanskje et minutt lengre enn det hadde ved en skikkelig blender men dette var nok fordi alt av frukten var frosset.

Dette ble frokosten min : 
 

 

#frokost #helse #psykiskhelse #Spiseforstyrrelser #food #blogg #hverdag #smoothie #bær #frukt #kenwood #blender 

 

18.12.2016

Bakingen får meg til å glemme smerten og redselen. 

I dag har jeg bakt kakemenn, og de var kjempe gode! Jeg baket en dobbel porsjon slik at en bekjent av meg skulle få.
Det du trenger til denne baksten er også utrolig lite og noe de fleste hjem har i skapene sine. 

Dette trenger du :

200 gram smeltet smør

4 dl melk

6 dl sukker 

2 ts hornsalt 

2 Liter hvetemel

2 ts vaniliesukker
( Dette er ikke et behov men vil gi en god smak i deigen )

 

Jeg tok litt bilder underveis og tenkte derfor å legge de ved slik at dere iallefall får se måten jeg gjorde dette på. Jeg vet at det er mange forskjellige oppskrifter men denne var både enkel og god. Denne baksten holder til ca 30 kakemenn.
Jeg velger å bruke min nye Kenwood Major til denne baksten men om du ikke har en kjøkkenmaskin går dette også helt fint. Det vil bare ta litt lengre tid. Jeg bruker også kjøkkenvekten min veldig hyppig i bakingen fordi jeg har gjort så mange småfeil når jeg har tatt sånn ca i andre type bakster før.

 • Smelt smøret og rør sammen melk og sukkeret i bakebollen.
 • Rør inn ca halvparten av hvetemelets sammen med hornsaltet.
 • Bland inn resten av hvetemelet til du har en lett deig å jobbe med og til den slipper kantene.
 • Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst en time på en kald plass men gjerne over natten.
  Jeg lagde deigen i går kveld og lot den stå over natten slik at den hadde hevd godt. 
 • Forvarm stekeovnen på 175 grader. Legg bakepapir på noen stekebrett. 
 • Kjevle ut deigen til 1/2 cm tykkelse. Her er det en fordel at deigen er jevn slik at de også blir rett stekt. 
 • Bruk peppekakeformer og stikk ut kaker i deigen.
 • Stek kakene i 7-10 minutter. Dette avhenger veldig fra ovn til ovn så følg godt med den første runden.
  De skal være sprø utenpå men gode og mjuke inni. 
 • Avkjøl kakene på en rist etter steking. 

 
 

Slik var oppskriften, så enkelt og så godt!
Jeg måtte iallefall småsmake på noen og jeg håper Kenneth blir fornøyt!

Gjerne legg igjen en kommentar om du tenker å lage disse! Oppskriften er hentet fra MATPRAT. 

 

Ha en fin dag videre! <3

 

#helse #hverdag #jul #juleglede #kakemenn #julebakst #glede #Kos #julemusikk #latter #Lykkelig

16.12.2016

Good things come to those who bake 

Da har jeg bakt julens havreflarn for aller første gang og jeg kan si de ble ganske så vellykket og utrolig gode! 
Det du trenger til denne baksten er så utrolig lite og noe enhver husholdning trolig har i skapene. 


Du trenger :

75 gram steke/bakesmør 
100 gram havregryn 
1 stk egg
125 gram sukker 
1 teskje bakepulver

 • Sett ovnen på 200 grader. 
 • Smelt smøret og tilsett havregrynet trekke litt etter du har surret det litt rundt inn i smøret. 
 • Pisk smørr og sukker til lett eggedosis, når dette er gjort tilsetter du bakepulver og resten av havregrynblandingen.
 • Bland godt før du tar frem et stekebrett med bakepapir og legger de utover med en teskje.
 • Ha god mellomrom mellom bakverket og ha maks 8-9 stykker på brettet da de virkelig trekker seg utover i ovnen.
 • Stek i 6-7 minutter men pass på slik at de ikke blir brent. De skal bli gylden på utsiden men lysere i midten. 
 • Ta de ut og la de hvile på samme brettet, flytter du på de for fort kan de smuldre.
 • NYT!

 

 


Slik var oppskriften, så enkelt og så godt!
Jeg måtte iallefall småsmake på en og jeg vet hva som vil bli tomt før jul! Haha.
Gjerne legg igjen en kommentar om har lagd disse! Oppskriften er hentet fra MORSMIDDAG. 

Ha en fin kveld videre!

 

#baking #hverdag #helse #havreflarn #kos #canon #Selfie #morsmiddag  

07.12.2016

Pappas hjemmelagde julebakst

Jeg har akkurat snakket en hel time med pappa i telefonen der han forteller meg at han blant annet lager pinnekjøtt til mamma kommer hjem fra jobb. Han har laget rundstykker og noen julebrød som så helt himmelsk ut. For tiden har jeg hatt en utrolig dårlig matlyst, men når pappa sendte over bildene er jeg helt sikker på hva jeg skal teste ut den nye kenwood maskinen min til i helga.  

Pappa sendte meg oppskriften til brødene han lagde og jeg tenkte å dele de med dere! 

Julebrød 

Du trenger :

1000-1100 g hvetemel
6 dl melk (ca. 20-25 grader)
2 ts kardemomme
25 g fersk gjær (gjerne rød type)
1/2-1 ts salt
1 egg
150 g smør, i terninger
150 g sukker
ca. 300 g rosiner
1 egg (sammenvispet), til pensling

 

Til denne baksten kan det være greit å bruke en kjøkkenmaskin med eltekroker. Det første du gjør er å legge rosinene i varmt vann som såvidt dekker. La de trekke i 30-45 min minst, men om du har lengre tid så gjerne la de trekke lengre. 

 • Ha deretter alle ingrediensene, med unntak av smøret, rosinene og egget som skal benyttes til pensling, oppi bakebollen. Derretter lar du kjøkkenmaskinen gå på lav styrke i ca 10-15 minutter, til deigen slipper eltebollen. Om deigen er litt klissete kan du bare benytte litt ekstra mel. Tilsett deretter smørret i små terninger og elt til deigen slipper kanten i bakebollen og til alt smøret er eltet godt inn i deigen. Du kan øke farten opp mot middels hastighet underveis.
   
 • Så klemmer du vannet av rosinene og elt dem inn i de siste sekundene. De skal være noenlunde jevnt fordelt i deigen, men ikke elt de så lenge at de blir most. Nå skal deigen være blank og fin og klar for å heves. 

Ha et lokk på bakebollen, eller kle plast eller en ren håndduk over og sett deigen på et lunt og godt sted i ca 45 - 60 min, eller til den har dobbel størrelse. 
Del deretter deigen inn i tre eller fire like store deler og form til store boller på et melet benk eller bakebord. Deigen skal være enkel å forme. La de hvile i ca 10-20 minutter, form deretter hulebrødene inn i ønsket fasong og legg dem på bakepapirkledt stekebrett. Dersom du lager fire julebrød bør du fordele dem på to stekebrett slik at de får god plass.

Deretter skal julebrødene etterheve under klede eller plast til nesten dobbel størrelse. Håper virkelig ikke det er bare meg som hater heving, for egentlig skulle jeg ønske at de hadde vært ferdige en god stund før fordi jeg hadde helst ønsket å spist noe til nå :)
Pensle brødene med sammenvispet egg og skjer snitt i brødene. 

Stek julebrødene på nederste rille ved ca 200 grader på over og undervarme i 25-30 minutter, eller til brødene har fått en fin farge og er gjennomstekte. 
Følg godt med på slutten av steketiden, etter ca 20 minutter. Synes du at julebrødene ser ut til å bli for brune på toppen kan du legge et bakepapir over brødene eller skru over til undervarme. Avkjøl brødene på rist. 
 

Bildene av julebaksten. Dette er både julebrødene og rundstykkene! Dette så bare utrolig godt ut og jeg er ganske så sikker på hva jeg blir å lage som en del av julebaksten til helgen! Håper dere likte oppskriften og gjerne legge igjen en kommentar om hva du syns!

 

#helse #hverdag #baking #jul #julebrød #julebaks #pappasbakverk #godt  #kenwood 

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits