15.10.2017

Et sunt mellommltid

I de siste to ukene har jeg gtt p en strengere kostholdsplan tilpasset med tre styrkekter i uken der to av disse ktene har kondisjon til oppvarming. Jeg har bestemte mltider jeg kan spise, men igjen mye velge mellom! Jeg spiser n seks mltider om dagen, der to av de er mellommltider. Jeg har derfor klart funnet noen av mine favoritter n, og jeg planlegger fem dager om gangen der jeg allerede har bestemt hva jeg skal ha til de fire solide mltidene samtidig som jeg tar mellommltidene litt mer p sparket etter hvor sulten jeg er eller hva som frister nr jeg skal ha de. 

Mellom frokosten og lunsjen i dag hadde jeg en skl med oppskret jordbr til mellommltid. 300 gram br er faktisk noe av det jeg kan ha som mellommltid, noe som hjelper veldig godt nr jeg kjenner stsuget eller suget p litt mer god mat i hverdagen. Det demper det fort samtidig som jeg fr noe godt spise p og som ikke tar mange av kaloriene jeg skal ha i lpet av en dag. Perfekt til helgekos. 
 

 

Hva er dine favoritt mellommltider? 

 

#helse #psykiskhelse #mltid #mat #food #frukt #br #kosthold #pt #trening 
#hst #vinter #helg #hverdag #sndag #mandag #foto #iphone

03.10.2017

ovnsbakt laks

I den siste tiden har jeg blitt mer bestemt p lage litt mer varierte og kreative middager. Jeg er lei av ha drlig matlyst og fle at middagen nesten er en kamp finne ut av, for s lage en middagsplan for en uke og ikke nske noe av mltidene nr jeg skal lage de. P slutten av forrige uke fikk jeg s lyst p noe laks, og tanken p akkurat dette mltidet fulgte meg til middagen i gr ble lagt. Det ble servert ovnsbakt laks med grnnsaker, noe som rett og slett var himmelsk! Dette er mitt middagstips. 

Her er hva jeg brukte: 




 

Smr litt olje i en ildfast form, gjerne rundt kantene. Smr litt olje over og rundt laksen fr du krydrer den etter eget nske, jeg brukte bare salt og pepper.
Kutt opp en halv sitron i sm biter og plasser de rundt laksen i formen. Str grnnsakene mellom og rundt laksen og sett den i ovnen og flg anbefalt stekeanvisning. Kok noen poteter og lag sausen. 
 


Bilde av retten fr den ble lagt inn i ovnen. 




 

Dette ble resultatet etter laksen var i ovnen med grnnsakene. Skal sies at det var to stykker som var s mett at de nesten sovnet p sofaen i gr kveld. 
Middagen var rett og slett nydelig!

 

#helse #psykiskhelse #middag #dinner #laks #ovsbakt #foto #canon #ios #hst #grnnsaker #saus 
#hverdag #helg #tirsdag #onsdag 

 

18.06.2017

Sunday lunch

Klokken er snart tolv og jeg har nok engang spist en god lunsj. De siste to dagene har jeg fokusert p det f i meg nok mat, nring, proteiner og vitaminer. Jeg har nok vrt enda mer fokusert og bestemt en vanlig fordi en del av meg sier at tiden etter behandlingen p onsdagen vil bli bedre om jeg klarer spise regelmessig og ikke ha mat som en av mine fiender. S det er det jeg har gjort, til og med nr det frister mer sette seg ned grte av trene s har jeg prvd lagd en bedre lunsj som varierer men samtidig frister og er kjempe god. 

Dagens lunsj var nystekte rundstykker med egg og bacon. Jeg hadde satt frem litt kaviar og majones samtidig som litt biola for skylle det ned med. Jeg tror personlig at hvis du tar deg tiden for sette frem mat og det du trenger litt fint og gjr situasjonen litt koselig s er det ogs litt enklere det faktisk sette seg ned , spise den maten som du m ha men som kanskje ikke frister istedenfor om du bare hadde smurt enn halvdd skive med svett ost og noe du egentlig ikke helt vil ha p maten din. 

Her er et lite bildedryss fra dagens sene frokost / lunsj. 










 

En ting er sikkert og der er at jeg virkelig koset meg meg denne lunsjen. Det var utrolig godt og absolutt innenfor p en sndag. Jeg skal n rydde litt lett over leiligheten fr jeg fr litt besk og senere skal pakke fr pappa kommer i ettermiddag! Jeg er s heldig at pappa blir med meg p turen for behandling og det er virkelig betryggende.

 

#helse #psykiskhelse #food #mat #mltid #sndag #helg #hverdag #lunsj #sundaylunch #foto
#sommer #reise #behandling #sykdom #smerter #familie

16.06.2017

En sunnere helgekos

Det er endelig fredag, tre dager til jeg reiser og tiden for nyte litt god mat og godt. Jeg har i det siste prvd vre litt mer bestemt p hva jeg putter i munnen, og for det meste gr det igrunn helt fint. Jeg prver enda f inn faste mltider men nr smerter, sykdom, sykehus timer og innleggelser stadig skjer blir dette vanskelig. Jeg handler inn en del frukt og skal prve bli flinkere spise dette, evt lage noe slik at jeg fortsatt fr i meg deler av frukten.

Det er rart hvordan noe ser s utrolig godt i butikken, p restauranter og bilder men ikke frister i det hele tatt nr du selv skal lage eller har lagt. Ehm, ja.. Slik er det blitt alt for ofte og jeg er lei av tvinge i meg mat som jeg egentlig ikke vil ha. 

I flere tilfeller har jeg n kuttet opp jordbr, banan, epler og appelsinbter ( ja, faktisk epler og appelsinbter ), og har dyppet de i smeltet sjokolade, eller bare det ha tatt litt sjokolade over som du ser p bildet fr jeg legger det inn i kjleskapet for la det stivne. Det er supergodt og samtidig litt sunnere enn smgodt til tross for sjokoladen frukten og brene er dyppet i. 

Disse jordbrene var utrolig sure, og da mener jeg s sure at hele ansiktet vrengte seg, s her drsset jeg over litt sukker p sjokoladen fr den stivnet. Utrolig god helgekos som er litt sunnere og samtidig mye bedre en smgodt og potetchips. 
 


 

Jeg mener det, se s godt! mmm, jeg gleder meg allerede til nyte dette utover kvelden sammen med en god biff som middag! Jeg fler jeg kan spise dette med en litt bedre samvittighet enn annen type godteri og snax samtidig som det ''metter'' deg litt raskere enn vanlig godteri gjr, noe som gjr at man spiser mye mindre. Jeg tror og hper p at dette blir en bra helg. 

Hvilke godsaker liker du spise i helgene?  Har du tips til noe godt lage som er litt sunnere? 

 

#helse #psykiskhelse #fredag #helg #weekend #ukedag #hverdag #sommer #vr #blogg #foto #livet
#avreise #jordbr #frukt #br #godis #food #snax

 

04.06.2017

Et lett mellommltid p farten.

Det er en ting jeg har merket ofte nr jeg har reist litt rundt, kjrt hjem til foreldrene, reist til mter og avtaler og lignende er at jeg hater at de fleste mellommltider som frukt, ntter og slikt ofte krever en ekstra pose eller sppeldunk i nrheten for skallet, og de andre tingene man ikke spiser p frukten eller maten. Jeg kan heller ikke spise ntter s slike rene nttebarer og lignende passer ikke for meg. Jeg er heller ikke den personen men den mest enorme matlysten og jeg liker at ting er enkelt og ikke grisete ikke vesken. 

Den siste perioden har jeg hamstret inn flere slike yogurter som man verken trenger en skei til eller dele opp i et beger som igjen havner over hele vesken. Jeg elsker disse frokostyoghurtene og disse fullkornsbarene med blbr.

Til sammen s gjr de meg ikke akkurat snn mett som etter et skikkelig mltid, men det gir meg ekstra mye energi og jeg holder lengre mellom hvert skikkelige mltid. Jeg slipper sitte i bilen eller p bussen med en mage som vrir seg av sult, noe som er ganske s greit nr man har en del legebesk og lignende. 


 

Disse to er virkelig et lett men godt mellommltid p farten. Uansett hva jeg skal s blir jeg alltid legge disse to i vesken s jeg har til jeg blir litt sulten eller sugen p noe som jeg virkelig ikke trenger. Yoghurten har skrukork som du bare skrur tilbake p nr du er ferdig med den og fullkornsbaren smuldrer ikke snn super mye. Dette er iallefall en sikker vinner i min hverdag. 

Hva er dine favorittmellommltid p farten ?

 

#helse #psykiskhelse #yoghurt #bixit #fullkorn #bar #fullkornsbar #mellommltid #mltid #farten #reise 
#blogg #sommer #vr #hverdag #lrdag #bilde #foto 

31.05.2017

En sunnere burger

I det siste har jeg nok engang slitt med drlig matlyst. Jeg vil selvflgelig spise god mat, men igjen s vil jeg selvflgelig unng alt for usunn mat. I gr lagde jeg derfor en sunnere type burger. Den var veldig god og det positive var at den mettet enda mer enn en vanlig burger ville ha gjort. Jeg spiste derfor middagen med god samvittighet og var mett mange timer etterp uten fle behovet for spise noe i mellomtiden. 

Dette er virkelig blitt en av mine favorittmltider. Jeg hadde gjerne byttet ut burgerbrdet med noe grovere, men butikken her hadde ikke andre alternativer den dagen jeg handlet. I burgeren har jeg en salatmix og rmmedressing med gresslk i! 

Mltidet er superenkelt. Jeg varmet bare opp brdene mens jeg stekte fiskeburgeren, tok litt dressing p brdet , en neve med salat og satte den sammen slik som dette. Jeg brukte lofoten sine grove fiskeburgere med 86% fisk og bama sin isberg mix med isberg, gulrot og rdkl. Kjempe godt, enda mer mettende og sunnere enn en vanlig burger. 



 

Hva har du spist til middag i dag? 

 

#helse #psykiskhelse #mat #food #burger #fisk #fish #vr
#sommer #hverdag #helg #blogg #foto #onsdag #canon #iphone

25.05.2017

Et godt mellommltid

 

Jeg har i det siste ret strevd med veldig varierende matlyst. En dag er den der og jeg klarer spise noen gode mltider, andre dager er det en kamp f i seg noe i det hele tatt. Jeg har gjerne hatt lyst p noe nr jeg ikke har det eller i drlige tidspunkter som midt p natten eller nr jeg for eksempel nr jeg str syngende i dusjen. Siden jeg ble akutt syk for et r siden og mtte igjennom mye vonde og vanskelige underskelser s hjalp det ikke noe p situasjonen samme som nr mobbingen nok engang eskalerte med mye tffe hendelser jeg gjerne hadde sluppet. 

I den siste tiden, etter Tnsberg turen har jeg blitt mer bestemt p ta bedre vare p kroppen min nr det kommer til fysisk og psykisk sykdom. Jeg inns at det ikke var bra spise 5-7 mltider i uken og iallefall ikke nr man kastet opp mye p grunn av smerter samtidig. Jeg ble derfor mer bestemt p ha to til tre gode mellommltider om dagen. Dette kan da vre en banan, en yoghurt eller en skl med frukt. 


 

Denne dagens gode mellommltid ble en skl med jordbr, litt sukker strdd over og noe vaniljesaus til. Det er som en god dessert i mine yne, men ogs veldig enkelt og godt midt p dagen samtidig som den ikke fyller opp magen alt for mye. Jeg har n innsett at hyppige og nringsrike mltider med frukt og grnt er ekstra viktig under sykdom og har derfor blitt mer bestemt p dette. Jeg prver fortelle meg selv at dette vil hjelpe meg til nr jeg blir bedre og at jeg deretter vil klare vre med aktiv og opplagt nr denne tiden kommer. 

Hva er dine favoritt mellommltider ? 

 

#blogg #hverdag #vr #sommer #helg #sommer #personlig #mltid #frukt #helse #psykiskhelse #5omdagen #mellommltid

13.05.2017

Pavlova festkake

Her om dagen, selv for mye sinne, drlig form og frustrasjon bestemte jeg meg for gjre noe litt bedre ut av en ellers mindre hyggelig situasjon. Jeg hadde trolig ftt en hjernerystelse etter jeg svimte av p badet og traff gulvet. Hy lyd, sterkt lys og raske bevegelser var ikke innenfor. Jeg skulle ikke bruke tv eller mobil mye, men jeg skulle heller ikke sove uten tilsyn. Jeg skrapet sammen noe i kjkkenet, og ei bekjent dro p butikken for kjpe noe smtt til meg da hun uansett skulle innom. Hva liker jeg gjre under drlige dager og som jeg klarer gjre selv for smerer?
Hmm, bake!! 

Og slik gikk det til. Victoria satt p stolen, samlet alt innen rekkevidde og bakte en kake jeg tenkte lage til 17.Mai. Jeg lade en Pavlova festkake. Den var enkel lage, gikk utrolig fort og krevde lite ingredienser. 

Jeg delte inn hva man trenger i tre deler. Dette fordi det er enklere skilde det i oppskriften, samtidig som at man ikke gjr alt med en gang. Bunnen kan man lage dager i forveien, og da lager du ikke fyllet fr du serverer den. Prv unng la fyllet ligge p bunnen for lenge fr servering, da det gr inn i kaken og den blir ikke like spr som den skal vre.

For marengsbunnen : 

6 stk romtempererte eggehviter 
2 ts hvitvinseddik 
4 dl sukker 
2 ts maizena 
1 ts vaniljesukker

Fyll til pavlova :
(Dette lager du nr marengsbunnen er til stekning eller hviler) 

3 dl kremflte
5 dl vaniljekrem 
2 ss sukker 
3 ss sitronsaft ( valgfritt ( 

Pynt til pavlova :

300 g br 
Jordbr og blbr brukte jeg da jeg allerede hadde dette i kjleskapet. 
Jeg hadde nok brukt mer enn jeg pyntet med da jeg elsker mye br p kaken. 
 

 

Slik gjr du det : 

  • Sett stekeovnen p 200 grader. Ta frem en stekeplate med bakepapir og tegn opp en sirkel p ca 26 midt p papiret. 
  • Start med vispe eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper.
  • Bland sukker, maizena og vaniljesukker , og tilsett det litt eller litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Nr massen er smidig, blank og fast har du den p bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen du tegnet opp.
  • Sent temperaturen i stekeovnen til 100 grader og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter. 
  • Marengsen skal n vre spr p yttersiden og myk inni. Avkjl den fr du tar bakepapiret forsiktig av.
  • Slik kan bunnen oppbevares i lengre tid s lenge det er trt. 
     

Slik gjr du det ved servering : 

  • Rett fr servering vispes flten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis dette er nskelig. ​
  • Husk at vaniljekremen m vre kald fr den blandes inn med stivpisket krem. 
  • Nr dette er blandet godt pfrer du kremen over kaken.
  • Ha p rikelig med ferske br.
     
  • Sett flere tilfeller der det er skler med frukt og br p siden slik at de som liker ekstra mye frukt og br p kaken kan ha dette.

 

Etter dette er kaken klar for servering. 

 

 

Hper dere likte oppskriften. Kaken var iallefall kjempegod. Neste gang ville jeg ha brukt mye mer frukt da kremen var veldig mektig. Den ble iallefall godt likt av besket og hos katten som stjal seg en bit av jordbr med litt krem p. Hva liker dere spise p 17.Mai?

 

#helse #baking #bakverk #kake #17mai #pavlova #festkake #frukt #krem #br
#jordbr #blbr #godt #hjemmekos #oppskrift #cake #blogg #hverdag #kos
 

 

27.03.2017

Late breakfast


 

N har jeg akkurat spist en god frokost som virkelig blir holde meg mett langt utover dagen. Etter jeg ble syk har jeg problemer med ha matlyst og holde den oppe og p den verste tiden med smerter spiser jeg gjerne 5-10 mltider i uken, noe som egentlig er alt for lite. De fleste mltidene klarer jeg ikke engang holde nede under den verste kvalmen og smertene, s for meg n er det viktig med variasjon, noe enkelt lage og noe som er godt. 

Jeg valgte lage amerikanske pannekaker til frokost. Jeg kan gjre en del med oppskriften og gjre den om til hva jeg liker s det passet ganske s bra. 

Det du trenger er : 

50 gram smr

2  dl Melk

2 stk egg

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

ts salt

1 ss sukker. 

 


 

 

Slik gjr du det : 

Smelt smr, tilsett melk s visper du inn egg.

Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
Hell i vsken mens du rrer jevnt.

La pannekakerren st og svelle i ca. 15 minutter.
Dette er viktig for at rren skal f rett konsistens

Stek pannekaker, ca 2 ss pr pannekake.
Etter at rren har svellet opp og blitt litt ?boblete? kan du vende de med en stekespade.

 

 

Jeg pleier ha litt sukker eller jordbrsyltety p pannekakene. Noen ganger har jeg ogs oppkuttede banan, jordbr, blbr og bringebr til siden.
Lett og supergodt. 

 

#Helse #psykiskhelse #mltid #pannekaker #frokost #food #foodporn #frukt #amerikansk #pannekaker #spiseforstyrrelser #matlyst

 

10.02.2017

Et supergodt mellommltid

God ettermiddag kjre lesere! I dag sov jeg til klokken var halv ti og har egentlig bare spist litt, kost med katten, dusjet, ordnet meg litt og gjort litt klesvask. Det gr litt sent for tiden og i dag har jeg bare svimt av en gang hittil. Jeg kjenner jeg virkelig ikke har noe matlyst og p vei hjem fra sykehuset i gr gikk jeg innom Narvesen kjpte to sm ''fruktbeger'' for 35 kroner. Nr matlysten er p bunn er jeg alltid ganske glad i frukt istedenfor brdskiver og knekkebrd og akkurat det ble det til mellommltid i dag. 

Jeg klarte spise en brdskive som enda har holdt seg ned i magen, samt tatt morgenmedisinen min. I dag m jeg mle alt jeg drikker og alt som kommer ut for sykehuset samtidig mler hjerterytmen min med denne lille apparatet jeg har hengene rundt halsen. Jeg skal prve f handlet litt i dag, men det er ikke det enkleste nr formen virkelig ikke er tilstede. 

 






Disse to er virkelig noe av det beste jeg vet og som finnes innp narvesen.


 

Begeret til venstre er melon mix og den til hyre er frukt mix. 

Anbefaler disse p det sterkeste. De er billige men samtidig supergode og mye bedre en plser og slik type mat som du ofte finner p sykehus kiosken. 

 

#helse #psykiskhelse #innleggelse #hjemreise #kiosk #narvesen #frukt #bama #melon #epler #sunt #godt #5omdagen


 

04.02.2017

Late dinner

 

Kveldens middag ble Biff, Barnaisesaus med chips og masse grnnsaker. 
Lyset tok jeg av, tenkte p stearinlys og satt p Grey's Anatomy. 
 

 

N er bollene ferdig hevd, og jeg skal fylle de med vaniljekrem fr de skal i ovnen.
Ha en fin kveld videre!

 

 

#helse #psykiskhelse #middag #dinner #biff #skoleboller #Grey's #Anatomy #koselig #lrdagskveld #blogg #hverdag

 

31.01.2017

Late breakfast

Klokken er halv et og jeg har akkurat spist litt frokost. Jeg sto opp veldig sent i dag da jeg ikke fikk sove fr i fem tiden imorrest pga smertene i magen. Jeg prvde derfor slappe av og sove litt mellom slagene s lenge som det kunne la seg gjre og derfor ble frokosten skyvd litt p.og fokuset ble mer p slappe av. Kroppen trenger noen ganger litt mer hvile, spesielt nr man er syk og det merker jeg en del av.

Jeg har ogs bestilt en legetime og en tannlegetime til torsdag slik at jeg fr fulgt med hvordan ting gr. Jeg har ikke fokusert s godt p tennene mine nr jeg har vrt syk og med sykdom, oppkast og det lille som er igjen av spiseproblemene tenkte jeg at jeg virkelig burde ta en stor sjekk s dette skjer allerede p torsdag morgen. Jeg gleder meg litt for fikse tennene men gruer meg til f se hva et r med sykdom har gjort. 

N skal jeg ordne meg litt fr jeg skal prve sykle opp til apoteket for hente ut noe mer morfinplaster for neste mned. Vi fr se hvor lang tid det kan ta, men jeg hper virkelig ikke jeg svimer av denne gangen, iallefall ikke like mye.

 

 

 

// Innlegget ble postet senere pga problemer med internettet // 
 

#helse #psykiskhelse #svn #mareritt #sliten #energi #frokost #breakfast #tea #blogg #hverdag



 



 

28.01.2017

I bake my feelings away

I gr hadde jeg det ikke helt bra av flere grunner og det jeg pleier gjre nr jeg fler meg langt nede er bake. Jeg ville lage noe enkelt men igjen bruke litt tid slik at jeg kunne komme inn i meg selv for slippe fle p det jeg flte. I gr hadde jeg en del store smerter og derfor tok jeg i bruk Toro's sjokolademuffins for slippe holde p for lenge siden jeg er svimmel og ust. Jeg bestemte meg for lage cupcakes med smrkrem p. 
 


For denne oppskriften trenger du : 

1 stk Toro sjokolademuffins 
100 gram smr
1,5 dl vann 

TILBEREDNING

Sett ovnen p 200C 
Tm vannet og det smeltet smr oppi bollen og bland inn posens innhold
Bland til du fr en glatt rre 
 .Fordel rren i 16 sm eller 8 store muffinsformer.
Formene fylles fulle.
 .Stek p midterste rille. Sm muffins ca. 10 Minutter, store
muffins ca 15 minutter.





For smrkrem trenger du : 

200 gram philadelphia naturell
50 gram Steke / bakesmr 
ca 5 dl melis 
1 ts vaniliesukker / vanilieessens


TOPPING TIL CUPCAKES

Rr sammen kremost, vaniliesukker / essens og romtemperert smr 
Bland inn litt og litt melis til nskende konsistens og en passe fast topping
 Smr eller spryt toppingen p muffinsen 
Pynt om nske eller behov. Du kan bruke kakestr , slvkuler, godteri, br osv. 





Dette ble da resultatet. Tolv cupcakes. Hper dere likte innlegget. 


#helse #psykiskhelse #flelser #sliten #baking #bake #muffin #cupcake #frosting #topping #kremost #toro # blogg #hverdag

27.01.2017

Jeg kan ikke alltid presse meg.

Klokken er i skrivende stund tolv og jeg kom nylig hjem fra en tur p butikken. Selv om turen tok mye lengre tid en antatt og jeg en del ganger mtte sette meg ned p bakken for se passe dum ut kom jeg meg til butikken og tilbake p en times tid. Formen er ikke den beste men i det hele tatt gjennomfre en slik tur nr man egentlig vil vri seg i smerter er jeg faktisk litt fornyd og stolt over. 

Rundstykkene er i ovnen, eggene kokes og jeg venter n p min sene frokost slik at jeg har noe starte dagen med! Jeg er kjempe sulten og har utrolig nok ftt litt matlyst i dag. N skal jeg dekke p bordet og spise litt samtidig som jeg skal se litt p serie fr jeg skal ta noe klesvask , oppvask og en runde rundt leiligheten for rydde litt.

Jeg m ogs klippe Missi sine klr, stusse litt pels og kamme henne slik at hun ikke fr noen kladder i pelsen. Mlet er gjre en del i dag, men vi fr se om hvordan det blir i lengden og hva jeg egentlig fr til gjre. Jeg har lrt at jeg ikke alltid kan presse meg. 

Jeg vurderer bake noe godt i kveld, jeg vet bare ikke hva og i mellomtiden fr jeg heller slappe litt av og se hva jeg orker etter formen! 


Nystekt rundstykke med to hardkokte egg. 


Et glass iste og en lite glass med bringebr og banansmoothie. 

 

// Innlegget ble postet senere da jeg mistet nettilgangen i en og en halv time // 
 

#helse #psykiskhelse #mat #food #tur #natur #skog #sti #frokost #lunsh #smoothie #iste #smerter #sykdom 
 

 

22.01.2017

Dagens lunsj

Et litt sent innlegg men jeg tenkte dele bilder av dagens lunsj. Siden matlysten er p bunnen s bestemte jeg meg bare for lage noe frukt siden det alltid er litt fristende.
Klokken er n syv og jeg skal n lage enten taco eller biff om ikke s alt for lenge s lenge jeg finner ut hva jeg egentlig vil ha. 

 

Her er dagens lunsj : 

 



Dette kuttet jeg opp i noen biter og slang oppi en skl. 

 Jeg brukte:
ca 10 jordbr 
ca 6 bringebr 
10 blbr 
1 liten banan 
Litt vaniliesaus 
1 ss sukker





Ha en fin kveld videre! 

 

#helse #psykiskhelse #mat #frukt #br #mltid #snax #food #hverdag #blogg

 

06.01.2017

Mat burde ikke vre en skummel ting

Da har jeg utrolig nok spist dagens frokost fr klokken seks p dagen. Som mange av leserne mine vet s er ikke jeg den jenta med mest matlyst selv om det kan se slik ut. Jeg bestemte meg derfor for lage en enkel smoothie i dag slik at jeg ikke tenker over s mye at jeg faktisk spiser.

Mat har alltid vrt et vanskelig tema for meg og det mtte innrmme dette til de som ikke allerede viste det er litt ekkelt og rart for meg akkurat n. Mlet mitt i r er f et sunnere forhold til mat, Det skal ikke vre behov for sulte seg. Jeg kan faktisk spise mer enn et og to mltid om dagen. Jeg skal ikke mtte vre kvalm eller kaste opp etter de fleste mltid. Mat er faktisk ikke s skummelt. 

Jeg bruker aldri en oppskrift for lage en smoothie. Jeg lager den bare helt tilfeldig hver gang.

Her er det jeg brukte : 

 






Jeg brukte :

​ 4 ss Yoghurt.
5 jordbr 
6 biter mango 
# 4 SS skogsbrblanding

 




Jeg brukte blenderen min som hrer til kenwood maskinen.
Det tok kanskje et minutt lengre enn det hadde ved en skikkelig blender men dette var nok fordi alt av frukten var frosset.

Dette ble frokosten min : 
 

 

#frokost #helse #psykiskhelse #Spiseforstyrrelser #food #blogg #hverdag #smoothie #br #frukt #kenwood #blender 

 

18.12.2016

Bakingen fr meg til glemme smerten og redselen.



 

I dag har jeg bakt kakemenn, og de var kjempe gode! Jeg baket en dobbel porsjon slik at en bekjent av meg skulle f.
Det du trenger til denne baksten er ogs utrolig lite og noe de fleste hjem har i skapene sine. 

Dette trenger du :

200 gram smeltet smr

4 dl melk

6 dl sukker 

2 ts hornsalt 

2 Liter hvetemel

2 ts vaniliesukker
( Dette er ikke et behov men vil gi en god smak i deigen )

 

Jeg tok litt bilder underveis og tenkte derfor legge de ved slik at dere iallefall fr se mten jeg gjorde dette p. Jeg vet at det er mange forskjellige oppskrifter men denne var bde enkel og god. Denne baksten holder til ca 30 kakemenn.
Jeg velger bruke min nye Kenwood Major til denne baksten men om du ikke har en kjkkenmaskin gr dette ogs helt fint. Det vil bare ta litt lengre tid. Jeg bruker ogs kjkkenvekten min veldig hyppig i bakingen fordi jeg har gjort s mange smfeil nr jeg har tatt snn ca i andre type bakster fr.

  • Smelt smret og rr sammen melk og sukkeret i bakebollen.
  • Rr inn ca halvparten av hvetemelets sammen med hornsaltet.
  • Bland inn resten av hvetemelet til du har en lett deig jobbe med og til den slipper kantene.
  • Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst en time p en kald plass men gjerne over natten.
    Jeg lagde deigen i gr kveld og lot den st over natten slik at den hadde hevd godt. 
  • Forvarm stekeovnen p 175 grader. Legg bakepapir p noen stekebrett. 
  • Kjevle ut deigen til 1/2 cm tykkelse. Her er det en fordel at deigen er jevn slik at de ogs blir rett stekt. 
  • Bruk peppekakeformer og stikk ut kaker i deigen.
  • Stek kakene i 7-10 minutter. Dette avhenger veldig fra ovn til ovn s flg godt med den frste runden.
    De skal vre spr utenp men gode og mjuke inni. 
  • Avkjl kakene p en rist etter steking. 

 








 

Slik var oppskriften, s enkelt og s godt!
Jeg mtte iallefall smsmake p noen og jeg hper Kenneth blir fornyt!

Gjerne legg igjen en kommentar om du tenker lage disse! Oppskriften er hentet fra MATPRAT. 

 

Ha en fin dag videre! <3

 

#helse #hverdag #jul #juleglede #kakemenn #julebakst #glede #Kos #julemusikk #latter #Lykkelig

16.12.2016

Good things come to those who bake



 

Da har jeg bakt julens havreflarn for aller frste gang og jeg kan si de ble ganske s vellykket og utrolig gode! 
Det du trenger til denne baksten er s utrolig lite og noe enhver husholdning trolig har i skapene. 


Du trenger :

75 gram steke/bakesmr 
100 gram havregryn 
1 stk egg
125 gram sukker 
1 teskje bakepulver

  • Sett ovnen p 200 grader. 
  • Smelt smret og tilsett havregrynet trekke litt etter du har surret det litt rundt inn i smret. 
  • Pisk smrr og sukker til lett eggedosis, nr dette er gjort tilsetter du bakepulver og resten av havregrynblandingen.
  • Bland godt fr du tar frem et stekebrett med bakepapir og legger de utover med en teskje.
  • Ha god mellomrom mellom bakverket og ha maks 8-9 stykker p brettet da de virkelig trekker seg utover i ovnen.
  • Stek i 6-7 minutter men pass p slik at de ikke blir brent. De skal bli gylden p utsiden men lysere i midten. 
  • Ta de ut og la de hvile p samme brettet, flytter du p de for fort kan de smuldre.
  • NYT!

 

 


Slik var oppskriften, s enkelt og s godt!
Jeg mtte iallefall smsmake p en og jeg vet hva som vil bli tomt fr jul! Haha.
Gjerne legg igjen en kommentar om har lagd disse! Oppskriften er hentet fra MORSMIDDAG. 

Ha en fin kveld videre!

 

#baking #hverdag #helse #havreflarn #kos #canon #Selfie #morsmiddag 



 

07.12.2016

Pappas hjemmelagde julebakst

Jeg har akkurat snakket en hel time med pappa i telefonen der han forteller meg at han blant annet lager pinnekjtt til mamma kommer hjem fra jobb. Han har laget rundstykker og noen julebrd som s helt himmelsk ut. For tiden har jeg hatt en utrolig drlig matlyst, men nr pappa sendte over bildene er jeg helt sikker p hva jeg skal teste ut den nye kenwood maskinen min til i helga.  

Pappa sendte meg oppskriften til brdene han lagde og jeg tenkte dele de med dere! 

Julebrd 

Du trenger :

1000-1100 g hvetemel
6 dl melk (ca. 20-25 grader)
2 ts kardemomme
25 g fersk gjr (gjerne rd type)
1/2-1 ts salt
1 egg
150 g smr, i terninger
150 g sukker
ca. 300 g rosiner
1 egg (sammenvispet), til pensling

 

Til denne baksten kan det vre greit bruke en kjkkenmaskin med eltekroker. Det frste du gjr er legge rosinene i varmt vann som svidt dekker. La de trekke i 30-45 min minst, men om du har lengre tid s gjerne la de trekke lengre. 

  • Ha deretter alle ingrediensene, med unntak av smret, rosinene og egget som skal benyttes til pensling, oppi bakebollen. Derretter lar du kjkkenmaskinen g p lav styrke i ca 10-15 minutter, til deigen slipper eltebollen. Om deigen er litt klissete kan du bare benytte litt ekstra mel. Tilsett deretter smrret i sm terninger og elt til deigen slipper kanten i bakebollen og til alt smret er eltet godt inn i deigen. Du kan ke farten opp mot middels hastighet underveis.
     
  • S klemmer du vannet av rosinene og elt dem inn i de siste sekundene. De skal vre noenlunde jevnt fordelt i deigen, men ikke elt de s lenge at de blir most. N skal deigen vre blank og fin og klar for heves. 

Ha et lokk p bakebollen, eller kle plast eller en ren hndduk over og sett deigen p et lunt og godt sted i ca 45 - 60 min, eller til den har dobbel strrelse. 
Del deretter deigen inn i tre eller fire like store deler og form til store boller p et melet benk eller bakebord. Deigen skal vre enkel forme. La de hvile i ca 10-20 minutter, form deretter hulebrdene inn i nsket fasong og legg dem p bakepapirkledt stekebrett. Dersom du lager fire julebrd br du fordele dem p to stekebrett slik at de fr god plass.

Deretter skal julebrdene etterheve under klede eller plast til nesten dobbel strrelse. Hper virkelig ikke det er bare meg som hater heving, for egentlig skulle jeg nske at de hadde vrt ferdige en god stund fr fordi jeg hadde helst nsket spist noe til n :)
Pensle brdene med sammenvispet egg og skjer snitt i brdene. 

Stek julebrdene p nederste rille ved ca 200 grader p over og undervarme i 25-30 minutter, eller til brdene har ftt en fin farge og er gjennomstekte. 
Flg godt med p slutten av steketiden, etter ca 20 minutter. Synes du at julebrdene ser ut til bli for brune p toppen kan du legge et bakepapir over brdene eller skru over til undervarme. Avkjl brdene p rist. 
 

Bildene av julebaksten. Dette er bde julebrdene og rundstykkene! 







Dette s bare utrolig godt ut og jeg er ganske s sikker p hva jeg blir lage som en del av julebaksten til helgen! Hper dere likte oppskriften og gjerne legge igjen en kommentar om hva du syns!

 

#helse #hverdag #baking #jul #julebrd #julebaks #pappasbakverk #godt  #kenwood 

Victoria Grtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med p en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits