hits
22.11.2017

Et mindre kirurgisk inngrep

  • Skrevet 22.11.2017 klokka 21:10
  • Kategori: Hverdag

Klokken er ni og jeg sitter nå i sofaen under pleddet med noe mat før jeg tenkte å ta tidlig kveld. Jeg har nemlig fri både i morgen og på fredag og jeg tenkte å få unnagjort noen legetimer, litt husvask og handling av julegaver før julebord på fredagskveld etterfulgt av arbeidshelg. Jeg kjenner at det virkelig blir godt med fri noen dager slik at man får slappet av , gjort andre ting og ikke minst komme seg utenfor huset. 

I morgen har jeg faktisk to legetimer, der en av de består av et lite kirurgisk inngrep men også å sjekke den mulige nerveskaden i fingeren etter hendelsen forrige tirsdag. Kjenner det blir godt å få gjennomført iallefall disse to tingene å bare få det ut av verden. Til tross for at jeg vet hva jeg går til og hva som skal skje så blir jeg litt nervøs og kjenner det er ekstra godt å bare få det unnagjort siden jeg har noe fri og slipper å løpe frem og tilbake på jobb i ubehag og noen sydde deler på ryggen, haha.

Eneste jeg kjenner virkelig blir utfordrende nå er å finne julegaver da jeg ikke eier kreativitet og er alt for usikker på hva folk trenger og ønsker seg, men siden det er litt salg i dagene fremover så skal jeg prøve å finne noe inspirasjon til hva jeg skal kjøpe til de enkelte.

Gjerne kom med tips til hva jeg kan kjøpe til foreldre, onkler til tantebarn og ikke minst kjæresten!

 

 

#helse #psykiskhelse #kirurgiskinnkrep #inngrep #foto #canon #iphone #shopping #høst #vinter
#hverdag #torsdag #arbeidshelg #fri #lege #sykdom

18.11.2017

Mobberne ga meg nesten et brudd.

  • Skrevet 18.11.2017 klokka 21:58
  • Kategori: Hverdag

Jeg har faktisk ikke blogget siden torsdags kveld og dette med god grunn. Tirsdag ble ikke akkurat den beste dagen med flere av sine grunner og dette påvirket dessverre hele uken til tross for om jeg ville eller ikke. Det var nemlig en ny mobbehendelse som førte til noen blåflekker og en skadet hånd og dagen etter når jeg skulle løpe med parkeringsbeviset tilbake til bilen klarte jeg å skli og falt dermed bakover på kanten av forthauget og landet selvfølgelig med samme hånd rett bak ryggen og det skal sies at det har vært smertefullt siden. Det er sykt å tenke på at mobberne nesten ga meg et brudd.

Jeg rakk ikke å dra til legen før seinvakten som skulle starte om under to timer da jeg klarte å falle utenfor bygget jeg hadde et møte jeg skulle på så jeg tenkte jeg skulle dra etter jobb om smertene ikke ble noe lavere men når jeg fant ut hvor lang kø det var på legevakten denne kvelden valgte jeg heller å dra hjem for å ta noen smertestillende slik at jeg fikk sove noen timer før tidligvakten dagen etter og slik gikk igrunn hele uken. I går kom jeg meg omsider til legen etter noe overbevisning fra både familie, venner og kjæresten og der ble vi sittende noen timer før vi fikk beskjed om at det ikke var brudd men heller en brist og noe forvridning av hånden og at det ville bli bedre om en ukes tid, noe som er kjekt å vite når man skal jobbe fulltid og har planene fulle i ukene fremover. 

Haha, jeg savner virkelig sommeren når jeg kjenner hvor sykt kaldt det er utenfor og spesielt når man går på tryne og klarer å skade seg slik at det nesten ble et brudd i hånden, jeg er iallefall evig glad jeg slapp noe gips og sykemelding i ukene fremover. Jeg har i dag bare koset meg med fridagen min, vasket hele leiligheten, ryddet og tatt både oppvask og noen runder klessvask før det ble middag ute med kjæresten og noe julegavehandling, litt mathandling for neste uke og ikke minst litt shopping! Nå skal vi iallefall sette oss under pleddet og finne frem en serie med noe godis i skålen! 

Legger ved noen bilder fra de siste dagene :)

 

Hva er dine planer denne kvelden ? :) 

 

#helse #psykiskhelse #dyr #katt #skade #legevakt #sykehus #fall #mobbing #vold 
#hverdag #helg #lørdag #søndag #høst #vinter #forhold #kjæreste 

14.11.2017

Hva var egentlig funnene fra den siste operasjonen ?

Jeg har i de siste månedene, helt siden den siste operasjonen fått spørsmål om hva de gjorde og hvilke funn det egentlig var og lignende men jeg har i over lengre tid unngått spørsmålet da jeg synes det er veldig privat samtidig som det var godt å holde kirurgens bekreftelse helt for meg selv og bare dele det med de aller nærmeste av venner og familie. Jeg var så opptatt av å holde dette for meg selv at jeg glemte å faktisk skrive et innlegg om dette da jeg tilslutt ble vant men også fikk en trygghet av å holde denne informasjonen for meg selv men samtidig ønsker jeg å dele dette da slik informasjon kan hjelpe andre i forhold til å innse hvor viktig det er å ta slikt på alvor og hvilke skader det kan føre om man drøyer eller ikke får riktig eller tilstrekkelig hjelp over lengre tid. 

Før operasjonen ble det gjort en MR av bekken med endometrioseprotokoll for å se om det ble funnet noen forandringer eller endometriose. Vi var så heldig med god hjelp fra Vestfold sykehus at Mr svarene ble gitt til oss allerede 2 dager etterpå hos oppfølgingstimen til kirurgen min og det ble veldig fort avgjort at jeg trengte en operasjon til for å fjerne alt av endometriose og sammenvoksninger. Jeg var helt sikker på at bildene ikke ville si noe, da jeg både ble fortalt av spesialister og legene mine at det skulle mye til og at det oftere var alvorlig tilfelle av endometriose som ble oppdaget men ''heldigvis'' fant de mer enn jeg forventet og vi kunne nå gjøre oss klar for operasjonen som skulle foregå ikke mange ukene etter og det var så mye lettere å fokusere på å holde ut når du visste det snart var over og at du kunne bli bedre. 

Operasjonen ble gjennomført og ingen komplikasjoner, noe jeg var så utrolig glad for når jeg våknet til tross for at jeg ikke fikk med meg så mye mer i starten. I operasjonsbeskrivelsen står det at det var tette sammenvoksninger mot venstre bekkenvegg samtidig som at det var noen arraktige inndragninger men at det i første omgang ikke var vurderbart fordi tarmen var klistret inntil bukveggen. Når de skulle løsne dette visste det seg å være en knute som i senere tid under undersøkelser hos patologisk visste seg å være endometriose. De fjernet, rettet opp på flere ting uten at jeg ønsker å gå inn i detalj på akkurat dette da det ikke er det kjekkeste å dele så privat informasjon, iallefall med tanke på tilsynsaken som nå er pågående i noen måneder til. 

Jeg håper iallefall at noen av dere som har spurt har fått noen svar på spørsmålene og det dere lurte på :)
 

 

#helse #psykiskhelse #selfie #iphone #kronisk #sykdom #behandling #operasjon #endometriose #funn
#hverdag #sommer #høst #vinter #helg #onsdag #tirsdag

10.11.2017

Når to blir til tre

  • Skrevet 10.11.2017 klokka 21:06
  • Kategori: Hverdag

I de siste dagene kom det en plutselig overraskelse, en jeg ikke ventet helt enda men ble utrolig glad og takknemlig over. Når to ble til tre og forandringene kom deretter men jeg koser meg med den lille krabaten i hus. Jeg og kjæresten bestemte oss for å skaffe en kattunge, slik at Missi på 2,5 år fikk en lekekamerat og en god venn hjemme når vi er på jobb og har andre avtaler. Jeg var litt skeptisk på hvordan Missi ville takle dette, ikke minst på hvordan hun ville reagere til det nye familiemedlemmet men det har visst seg å gått veldig bra til tross for litt fresing og markering på hvem som egentlig er sjefen i huset, haha. 

Jeg har jo tenkt å skaffe meg en kattunge over nyttår, nærmere mot sommeren men når jeg så bildet av denne herlige lille gutten kunne jeg faktisk ikke kontrollere meg og endte opp med å kjøre til Oppdal dagen etter for å hente han. Nå er han blitt kjent i sitt nye hjem, jeg har hentet ut ormkur til begge kattene og sitter nå i sofaen å beundrer denne søte skapningen på hele 750 gram. 

Hils på vårt nye familiemedlem.

 

Har du tips til søte guttenavn? :D

 

 

#helse #psykiskhelse #dyr #katt #cat #helg #fredag #lørdag #hverdag
#foto #oppdal #reise #canon #iphone #selfie 

08.11.2017

Måneden som gikk

  • Skrevet 08.11.2017 klokka 16:40
  • Kategori: Personlig

Månedens høydepunkt : Månedens høydepunkt må være når jeg endelig fikk ordnet meg en ny mobil som verker ringer kontaktene mine eller slår av vekkingene mine. Hahah, ellers måtte det være da jeg eeendelig fikk jeg innkalling til hudlegetimen min denne måneden! Gleder meg som et barn til å starte opp på behandlingen!

Månedens nedtur : Måtte være på denne lørdagen.. Jeg hadde fått billetter til showet supersmud, noe jeg hadde gledet meg noe sykt til siden starten på september.. Kvelden startet bra med en middag ute sammen med kjæresten, men selvfølgelig ble jeg sykt dårlig, og fikk de sykeste smertene før showet.
Inn og ut mellom show og toalettene for å få kontroll på smertene. Tilslutt måtte vi bare sette oss på siden og prøve å se på det vi kunne, til tross for at det ble en telefon til legevakten på vei hjem og en meget skuffet Victoria som følte hun ødela hele kvelden. 
Månedens irritasjonsmoment : Hehe, hvor skal man starte ? Neida, men det som har irritert både meg og de rundt meg er at enkelte småjenter tar seg rettigheten til å oppføre seg som en drittunge å tro at det ikke blir konsekvenser av dette. Typisk drittunger å tro at det de skriver og truer om på nett ikke kan spores tilbake til de ved hjelp av ip adresse og lignende men jeg gleder meg til vedkommende får en liten overraskelse. 

Månedens serie / film : Jeg ser meget lite på film men derimot elsker serier. Jeg har nå vært giret på bones som vanlig, men har også gått litt tilbake til house og Grey's Anatomy . 

Månedens tanke : Tankene denne måneden har faktisk gått mye over på trening og kosthold. Jeg koser meg litt i helgene, og kan gjerne være med å feire bursdager og lignende men alt til en grense. Jeg føler jeg klarer å bli mer kreativ i forhold til matlaging og retter samtidig som det ikke er like vanskelig når det kommer til å planlegge måltidene jeg skal ha fremover. 


Månedens fokus : Det største fokuset jeg har hatt den siste måneden er å motivere meg selv til å holde treningen gående, det å følge opp riktig kosthold men også det å fungere på jobb, fungere som en venn og gjøre alt jeg trenger å gjøre. Jeg har egentlig fokusert på å få ting til å gå rundt, og fokusert veldig på å ha det bra med meg selv. 

Akkurat nå : Ligger jeg på sengen å blogger litt for dere før jeg skal sette opp måltidene mine for og ut denne uken.
Etterpå skal jeg vaske leiligheten for så å dra en tur ut å handle før det blir trening litt senere på kvelden. 


Planer for denne måneden : Denne måneden har jeg ikke så alt for mange planer. Denne uken har jeg fri og noen legetimer og foruten en tur til sverige eller en tur til hjembyen min til helgen skjer det ikke så mye spesielt foruten jobb, trening og være med de jeg bryr meg om! 

 

#helse #psykiskhelse #ukensomgikk #månedensomgikk #høst #vinter #helg #hverdag #onsdag #torsdag 
fotoo #canon #iphone8 #apple #trening #training #food #egon #kosthold 

 

06.11.2017

Mitt nyeste innkjøp

  • Skrevet 06.11.2017 klokka 17:04
  • Kategori: Innkjøp

Mandag for en uke siden ble jeg plutselig dritt lei av det å måtte restarte mobilen og alltid holde inn hjem knappen og avknappen for å fjerne det som hadde hengt seg opp og ikke funket som det skulle. Jeg vurderte å sende inn mobilen til reparasjon da de i butikken trodde jeg hadde fått noe som het ghostscreen siden mobilen har levd sitt eget liv, ringt til numre i lommen min og slått av alarmer når jeg slo de på. Altså, mye rart som egentlig bare ble verre med tiden som gikk.

Jeg sjekket priser på mobiler og avtaler jeg ønsket meg og endte nok engang opp med mobil fra merker apple. Jeg er en iPhone tilhenger og vet at det skal mye til før jeg bytter ut min dyrebare iphone med de første årene!

Denne gangen gikk jeg ut av butikken med en iPhone 8 pluss da det rett og slett ikke var noen andre mobiler som vekket min interesse eller som passet mine bruksområder bedre enn den jeg nettopp valgte ut. Jeg hadde en iPhone 6s pluss og merket fort forskjellen på mobilene men også levetiden på batteri og lignende!

Eksempler på dette er at mobilen min har vært uten tilgang til lader siden 0630 tidlig på morgenen og den har vært brukt mye i løpet av dagen samt nesten en time bare for å streame serier fra Netflix og lignende og mobilen har enda 79% strøm, det er helt sykt!

Her er noen bilder av mitt siste innkjøp :-)