30.09.2017

En liten roadtrip

 • Skrevet 30.09.2017 klokka 22:20
 • Kategori: Hverdag

Klokken er ti på kvelden og jeg sitter allerede godt inne i sofakroken med noen herlige mennesker. Jeg og Kåre ble nemlig invitert over på middag hos svigermor og bestemte oss for å kjøre bort her på besøk og litt helgekos. Vi har spist en god hjemmelaget pizza og har nå sittet noen timer nede i sofakroken å sett på litt skal vi danse og noe andre serier sammen. Vi har pratet og ledd, rett og slett kost meg hele kvelden. 

Det var faktisk godt å pakke sammen noen saker og sette seg i bilen for å kjøre et stykke bort fra hverdagen, som nå for tiden er litt tøffere en vanlig. Det hjalp faktisk veldig godt på både det fysiske og psykiske og det er utrolig godt å bare sitte å slappe av og føle den tryggheten som er så viktig å kjenne litt på. 

Vi blir trolig liggende over her til i morgen, istedenfor å kjøre hjem i kveld og tilbake på formiddagen i morgen igjen. Jeg tror personlig dette blir veldig koselig, en liten tur bort og til noen koselige mennesker skader absolutt aldri. 

De siste dagene har jeg ikke vært aktiv på bloggen av flere grunner, en av disse grunnene er de stygge kommentarene en bestemt person bestemmer seg for å sende inn titt og ofte. Jeg kjenner at jeg har blitt litt mettet av hele situasjonen, men også hvor ekkel enkelte mennesker kan være mot hverandre. Jeg blir rett og slett oppgitt at andre ikke kan være glade over andres positive hendelser i livet, men det er vel alltid de menneskene som føler å rakke ned på noen uansett hva de gjør. 

I går ble det unnagjort litt husarbeid før vi tok oss en tur ut for å spise middag før vi bakte noen boller og kanelboller som vi kunne kose oss med i helgen. Gode ble de iallefall og de som kjenner meg vet at jeg oftest baker når jeg trenger å fokusere på noe annet og bare koble bort. 

 


 

Hva skal du gjøre i helgen ? 

 

#helse #psykiskhelse #foto #canon #ios #roadtrip #helg #hverdag #lørdag #søndag #fri 

27.09.2017

Den aller siste gangen.

 • Skrevet 27.09.2017 klokka 22:04
 • Kategori: Personlig

Siste latter 

I de siste to til tre månedene har jeg følt at jeg har ledd store deler av tiden men den siste gangen var av meg selv i dag ettermiddag når jeg klarte å kjøre en helt annen vei en det jeg skulle å ikke innså det før jeg sto utenfor en leilighet som absolutt ikke var min, 3 mil fra der jeg bor nå. Da lo jeg noe voldsomt og så mye at tårene kom frem, haha.  

Siste ferie 

Den siste ferien jeg hadde var i slutten av Juli måned. Mamma og pappa mente det var en god tid å reise litt bort, feire at jeg hadde mistet mye av symptomene og oppleve litt positivitet igjen etter 1.5 år med sykdom. Vi var i leiligheten vår i Tyrkia og det skal sies at det gjorde seg med god mat, shopping, bading og det å bare kunne ligge å slappe av i varmen. 
  

Siste film 

Den siste filmen jeg så var forrige torsdag da Kåre hadde kjøpt noen kinobiletter til filmen kingsman the golden circle . Vi var på førpremieren og herregud hvor bra den filmen var til tross for hvor mange ganger jeg skvatt og slengte armene mine rundt! Det var en kjempe koselig kveld og det fikk meg til å innse at jeg burde se på film oftere, haha!

Siste tåre 

Min siste tåre var i går kveld. Natt til i går hadde jeg noen av de sykeste marerittene på lenge og jeg var faktisk redd for å sove. Jeg er ikke redd for det å faktisk sovne men jeg er redd for hvor ekstreme de neste marerittene ville være den neste natten. Det er ikke helt vanlige mareritt, men det føles som jeg er i en ny og reell situasjon, jeg ser meg selv, jeg føler slagene når jeg våkner og det er mareritt fra like ting som er opplevd. 

Siste kjærlighet

Det må vel kanskje være min nåværende kjæreste! Hadde vel vært noe rart om det hadde vært noen andre. 
 

 

Siste flause 

Det burde egentlig ikke være vanskelig å skrive ned noen av mine siste flauser siden jeg bokstavelig talt tabber meg ut hele tiden men flesteparten passer seg kanskje ikke inne på bloggen. Det varierer jo mellom stort og smått men den litt mer sosiale flausen må være når jeg bokstavelig talt blødde igjennom alt av klær for noen uker siden. Jeg skulle bare handle og var ikke lenge ute av leiligheten før jeg innser at folk stirret gjennomsnittlig mye på meg i butikken og jeg gikk igrunn bare videre fordi jeg trodde det var fordi jeg var uten sminke og at det var huden min og kulen i pannen de stirret på før jeg merket at det var litt over gjennomsnittlig fuktig på benene. 

Haha, jeg ble så utrolig flau men lo så sykt mye før jeg klarte å slenge ut en setning som '' Jaja, må straffes for å ha en livmor.. Nu kan iallefall ingen stoppe meg rundt godterihyllen. '' Hahah, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre av meg først, samtidig som jeg følte at jeg måtte forsvare hvorfor jeg gikk rundt i en slik bukse. Handleturen ble fullført og jeg dro raskt hjem for å dusje. 
 

Min siste kriminelle hendelse

Jeg har igrunn alltid sett på meg selv som lovlydig. Jeg har igrunn aldri gjort noe og jeg har bare fått to bøter i hele mitt liv, den ene litt mer ufortjent en den andre. Det skal sies at jeg noen ganger har smakt på en smågodt bit eller en jordbær eller drue, haha. Jeg følte meg så skyldig alle gangene også ;p 

 

 

#helse #psykiskhelse #sistegangen #foto #canon #ios #iphone #hverdag #helg #onsdag #torsdag 
#kriminell #personlig #kjærlighet #flause #høst #pause #ferie #latter #forhold 

24.09.2017

it's official

 • Skrevet 24.09.2017 klokka 13:58
 • Kategori: Hverdag

De siste ukene og månedene har det vært en del spørsmål både på blogg og privaten som omhandler mitt kjærlighetsliv og lignende. Det har vært mye spørsmål om jeg har en kjæreste, om jeg var involvert med noen, om jeg ønsket et forhold og det meste rundt fremtiden og forhold generelt.

Jeg har lenge skrevet at jeg har hatt besøk av en bekjent, enn venn og av venner mest fordi jeg ikke visste om vedkommende følte at det var greit at jeg "eksponerte" han på bloggen i tilfelle noen kjente han igjen, eller har sett oss sammen på gaten. I ettertid bruke jeg navn og god kompis som beskrivelse av hvem jeg hadde på besøk og spørsmålene haglet inn mer en før.

Spørsmålene kom ofte fra at folk så meg med en og samme mann på gaten, på butikken og sentere oftere og oftere, så jeg tenkte bare å skrive et innlegg av det på bloggen for å svare på spørsmålene som hagler inn av venner og bekjente.

Ja, vi er kjærester og det er blitt offisielt de siste ukene. Jeg føler meg som verdens heldigste jente som for tiden vare svever på en sky. Jeg er forelsket mer en noen gang før og føler på en trygghet som jeg aldri har gjort.

Håper iallefall dette svarer på noen av spørsmålene deres!

#helse #psykiskhelse #følelser #forhold #foto #selfie #hverdag #helg #søndag #mandag #høst

22.09.2017

back to the gym

 • Skrevet 22.09.2017 klokka 11:40
 • Kategori: Hverdag

Litt sykt å tenke på at det er to år siden jeg var på et treningssenter å trente. To år siden jeg var mer aktiv av meg og hadde en hverdag fullt med mye ting jeg skulle gjøre. Jeg har ikke trent på nesten to år og til tross for at unnskyldningen er god med tanke på sykdom, operasjoner og smerter så har jeg alltid følt at jeg burde ha trent når jeg kunne, og ikke tatt de ekstra timene med søvn eller bare å slappe av. Det er rart hvordan man får dårlig samvittighet over noe så smått, til tross for at det er helt forståelig at jeg valgte å sove eller å slappe av når smertene var mindre og ikke løpe rundt på et treningssenter. 

Jeg har tidligere meldt meg opp hos fresh fitness for å begynne å trene igjen. Jeg var ikke der de første to ukene da jeg hadde mye jeg ønsker å få inn i rutine først i forhold til jobb, faste måltider og lignende. Det var jo tross alt et stort sjokk for kroppen å gå fra sykemeldt til 100% og det var tydelig etter hver eneste vakt, men nå er jeg heldigvis tilbake! Jeg tar det veldig rolig de første ukene fordi jeg må lære meg å kjenne på kroppen hva som er greit og ikke med tanke på sykdom, men økten i går merkes nå for å si det slikt, haha! 


Hvilke øvelser anbefaler du i starten for å ta det rolig men samtidig få noe ut av treningen? Kjenner virkelig at jeg føler meg helt ny på å trene, litt som en som har forvirret seg innpå treningssenteret når jeg så en drøss med trente mennesker, og her kommer jeg 18 kg større en sist, haha! :)

 

#helse #pyskiskhelse #selfie #iphone #trening #fresh #freshfitness #gym #hverdag 
#vektnedgang #torsdag #fredag #helg #jobb #sykdom #behandling #skade 

20.09.2017

Dette visste du ikke om meg

 • Skrevet 20.09.2017 klokka 15:53
 • Kategori: Personlig

Jeg er mørkredd. Jeg missliker mørket veldig mye. Jeg aner ikke helt når det startet eller hvorfor men så lenge jeg har husket har jeg aldri likt det å være ute alene i mørket, eller det å være i en helt mørk leilighet. Jeg sover nesten alltid med noe lys på, og kan ikke ligge i sengen før jeg skal sove uten lys. Jeg er ikke direkte redd for å være alene, men at jeg ikke skal være det. haha. 

Jeg gikk på bryting. Når jeg var mindre var jeg med på mesteparten av aktiviteter og idrett. Jeg var med på dansing, bryting, fotball, sang og alt du kan tenke deg. Timeplanene var ofte full av aktiviteter og foreldrene hadde vel en del å betale på og plasser å kjøre meg. Historier som ofte går igjen er min første brytekamp, det er visst en artig historie alle elsker å le av. 

Jeg er følsom. Til tross for at jeg hater å vise følelser til og fremfor andre er jeg igrunn svært følsom. Jeg har alltid sett det som en type svakhet, fordi jeg alltid måtte vise meg som en tøff person under mobbingen men sannheten er at jeg er en følsom jente som kan gråte av søte videoer like mye som til triste og som er å artige at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre av meg. 

Jeg har konstant mareritt. Hver eneste natt har jeg mareritt. Jeg husker faktisk ikke den siste natten der jeg ikke våknet av et mareritt eller ikke var nervøs eller redd. Dette er også noen av grunnene til at jeg liker å ha lyset på. Jeg kan ha alt fra 5-15 mareritt på en natt på det aller verste og de er ofte av ting som har hendt, nesten som at jeg ser meg selv i helt like situasjoner, det er helt jævlig for å være ærlig. 

Jeg kan sitte en time i bilen etter jeg har kommet frem. Ja, du leste riktig. Jeg elsker å høre på musikk i bilen, spesielt det å synge alt jeg kan til sangene. Jeg har faktisk sittet i bilen en time etter jeg har kommet frem for å høre ''på en sang til''. Haha, det er alltid like flaut når man innser at vinduet er ned i trafikken og at de rundt faktisk stirrer på deg.

Jeg ler når jeg er usikker og redd. Når jeg er redd eller usikker så ler jeg. Det er på en måte min måte å reagere på og vise at jeg ikke bryr meg så mye som jeg egentlig gjør. Jeg prøver å kontrollere meg men det er faktisk vanskelig å slutte med en vane du har hatt siden du var et barn. 

Jeg føler meg naken uten sminke. Det høres kanskje litt dumt ut men jeg føler meg naken og sårbar uten sminke. Det er min maske som beskytter meg mot å vise huden min til noen. Jeg sliter med acne og venter nå på time til hudlege for oppstart av en ganske sterk acnebehandling og kjenner virkelig at jeg gleder meg. Missforstå meg rett. Jeg elsker å gå uten sminke, men jeg liker ikke å ikke dekke meg opp fremfor folk da jeg ofte har fått kommentarer på huden min. Hadde jeg hatt en fin hud hadde jeg gått uten sminke hele tiden, men nå vil jeg dekke meg opp så mye som overhode mulig!


 

Den nakne sannheten om huden min ser du på bildet her. Nå er det også kommet slike acnecyster som er helt sykt ubehagelige å ha, som også ligger helt fast i underhuden og bare moser på. Jeg deler bildet med dere for å hjelpe meg selv i å bli mer sikker på meg selv i min egen hud uten sminke.
 

 

#helse #psykiskhelse #hud #behandling #aktivitet #acne #canon #foto #blogg
#hverdag #helg #onsdag #torsdag #høst #mareritt #mobbing 

 

 

 

18.09.2017

Uken som gikk #3

 • Skrevet 18.09.2017 klokka 20:01
 • Kategori: Personlig

// Dette innlegget blir for de siste to ukene //

Ukenes høydepunkt : Høydepunktet de siste to ukene må være det å kunne dra hjem forrige helg for å besøke familien der vi kunne ha en liten samling, spise en god middag og feire dagen min litt før selve dagen. Foreldrene fikk hilse på kjæresten for første gang og jeg koste meg ganske mye til tross for at jeg ikke liker meg i akkurat denne byen. Mye fint har skjedd og de andre høydepunktene må være feiringen jeg fikk på selve bursdagen min og det å kunne gjøre enkelte ting offisielt. 

Ukens nedtur : Det har ikke akkurat vært noe mye nedtur de siste to ukene, men i denne helgen gikk det fra ubehag til faktiske smerter. Jeg ble sykemeldt i dag av fastlegen og får tidligst komme tilbake til jobb på Onsdagen da hun også var bekymret for noe smitte pga mitt litt lavere immunforsvar. Håper virkelig jeg kan komme tilbake på jobb samtidig som smertene kan bli håndtert! 


 

Ukens irritasjonsmoment  :  Denne uken har jeg igrunn ikke irritert meg over noe bestemt men forrige søndag og de meldingene en gammel venn skrev til meg gjorde meg rimelig irritert. Enkelte ting kan man bare holde for seg selv, og vedkommende blir jeg aldri å prate med igjen. Du kan lese innlegget HER

Ukens serie / film  : Jeg har faktisk ikke sett på andre serier enn bones og house disse to ukene. 


Ukens tanke : Tanken jeg har hatt i hodet de siste to ukene har igrunn mest vært fremover mot behandling og lignende. Jeg har vært litt sliten av at enkelte mennesker prøver å ødelegge for andre, men så vet jeg at denne dama ikke vil klare dette og at det sier og går mer utover henne selv, men jeg kjenner en type frustrasjon og bruker mye tid på å tenke på slike mennesker man egentlig ikke burde tenke på. 

Ukens fokus : Jeg har fokusert veldig på hva som skjer på jobben. Jeg har endelig kommet mer inn i rutinene, blitt mer selvstendig og føler meg mye tryggere og jeg har virkelig fokusert på det å lære det jeg kan lære og få med meg så mye informasjon som jeg kan. 

Akkurat nå : Akkurat nå ligger jeg rett ute på sofaen med et pledd og ønsker alt jeg kan for at feberen skal gå ned og at magen skal gå tilbake til det mer normale. Jeg skal snart en rask tur ute for å kjøpe noe kjølepasta til datamaskinen min men ellers har ikke dagen bestått av annet en smerter og tårer, hehe. 

Planer for den nye uken : I kveld skal jeg planlegge uken i forhold til middager, jobb, blogginnlegg og andre avtaler som fysioterapi og tannlege. Jeg håper å komme meg tilbake til jobb til onsdagen så lenge formen tillater dette men ellers skal jeg virkelig bare slappe av og hente meg inn. 

 

#helse #psykiskhelse #foto #natur #canon #iphone #høst #autum #blogg #hverdag 
#helg #uken #mandag #tirsdag #is #mat #egon #høydepunkt #sykdom #sykemelding

 

 

16.09.2017

De siste innkjøpene

 • Skrevet 16.09.2017 klokka 21:49
 • Kategori: Innkjøp

Den siste måneden har vært litt spesiell i forhold til hvordan det har vært ellers det siste året. Jeg er tilbake i 100% jobb, startet forsiktig på trening igjen, hengt en del med venner men samtidig gått inn i et forhold. Mye har skjedd, samtidig som en del forandringer og noen ikke så hyggelige opplevelser. Jeg har faktisk vært så utrolig sliten store deler av tiden at jeg ikke har orket å gjort mye etter arbeid, de første ukene sovnet jeg hver eneste dag jeg kom hjem fra vakt, da kroppen min fikk seg litt av et sjokk fra å gå nyoperert og kunne slappe litt mer av til å være i full jobb igjen med mye som skjer rundt. 

Jeg tenkte jeg skulle vise dere de siste innkjøpene som har vært etter sommeren. Det er ikke så aldeles mye men nok for min del. Jeg handlet også en bikini i går som ligger til vask da det plutselig ble en tur til pirbadet etter vakten jeg hadde i går. Utrolig godt, men herregud hvor sliten jeg ble av å være en liten unge i bassengene, haha. 

Her er innkjøpene. 
Topp i rosa kjøpt HER.
Kjøpte også en i svart men denne hadde jeg på når jeg tok bildene.
Topp fra H&M med åpen rygg. Utsolgt. Topp fra H&M. Utsolgt, lignende HERBasic t-skjorte HER. 
Kjole fra Cubus, utsolgt. 

Revlon coconut hair treatment HER. 
Kjøpte den for nesten 200 kr til frisørsalong så skulle nok ha søkt opp på nettet først ser jeg, haha.

Maybelline FIT me fondation HER
Maybelline master conceal HER.

 

Dette er nesten alt av de siste innkjøpene den siste måneden.
Det er vel noe jeg kanskje har glemt oppi alt som skjer, men jeg mener og tror dette er alt. 

Hva er dine siste innkjøp som du vil anbefale? :)

 

#Helse #Psykiskhelse #shopping #shipping #ebay #dress #kjoler #topper #sminke #makeup #hair #revlon
#blogg #hverdag #helg #lørdag #søndag #innkjøp #foto #canon #klær 
 

14.09.2017

voldtekt som forsvarende argument

 • Skrevet 14.09.2017 klokka 12:41
 • Kategori: Hverdag

Det er en ting som har sjokket meg de siste dagene, kanskje mer enn mye annet. Det var liksom ikke helt hva jeg forventet å få som motargument men plutselig så bestemte en person seg for at alt kan brukes som motargument fordi jeg da hadde sendt en felles snap av en bil som rett og slett var så blank i lakken at du kunne se deg selv og alle detaljene i ansiktet ditt, altså en rå fin lakk på denne bilen. Den ene personen jeg sendte denne til ble visst fornærmet da jeg skrev noe som '' Fineste lakken og bilen jeg har sett på lenge '' fordi den rett og slett var det. Det var jo ikke ment noe frekt, men denne personen har vel kanskje over gjennomsnittlig elsk forhold til sin bil og hadde da blitt fornærmet fordi jeg synes den jeg så var finere i lakken enn hans var. 

Hahah, en så liten tåpelig ting å bli sint og fornærmet over. På snapchat chatten fyrer han løs med hvordan jeg ikke kunne uttale meg om hva jeg synes om bilers utseende fordi jeg ikke har kompetanse på biler, hvordan han heller avliver hunden sin før han kvitter seg med denne bilen og hvordan jeg ikke var venninnen hans lengre når jeg syntes en annen bil var finere. Jeg sa aldri at bilen hans var stygg engang for å gjøre det klart, bare at lakken på den andre bilen var finere når han spurte. 

Jeg avsluttet samtalen med noe som '' okei, min mening er fortsatt at jeg synes denne var finere.'' for jeg orket ikke å diskutere dette i første omgang. Argumentet jeg da fikk var '' Ja, æ syns voldtekt e forferdelig æ å men respekterer de som syns motsatt uten å rakke ned på dem''. 

Når ble det greit å bruke voldtekt som et argument? Hvordan kan du sammenligne en uskyldig snap som ikke engang var ment til deg med et overgrep mot noens kropp som ødelegger de for resten av livet? Hvordan kan du som visste at det er mindre enn et år siden dette skjedde med venninna de, bruke dette imot henne for å treffe en nerve ? Jeg ble rett og slett kvalm.

Det virket også som at dette var greit siden vi ikke var venner lengre da jeg sa jeg syntes en annen bil var finere. Haha, jeg takler å miste et slikt vennskap for dette er en person jeg tydelig burde holdt meg unna fra starten, men inne i denne setningen sa han jo også at han synes det er greit å bruke voldtekt som et argument mot de han ikke er venner med, noe som for meg er helt hårreisende. Jeg kunne aldri ha brukt det som et argument mot min verste fiende, fordi det bare er helt sykt men også fordi man aldri vet om det har hendt akkurat denne personen. 

Du bruker faktisk ikke voldtekt som forsvarende argument. 

 

#helse #psykiskhelse #mobbing #overgrep #voldtekt #ptsd #argument #forsvar #forsvarende #flashbacks 
#blogg #hverdag #torsdag #fredag #helg #storytime #venn #fiende #personlig 

13.09.2017

Last night

 • Skrevet 13.09.2017 klokka 00:09
 • Kategori: Hverdag

I går kveld dro jeg og Kåre for å feire bursdagen min med en bedre middag ute på byen. Vi dro først for å legge inn stemmene våre til tross for at det bare var jeg som fikk sendt de inn da Kåre flyttet for sent til byen for å stemme her. Hahah, skikkelig bomtur for han igrunn :p

Rett etter stemningen kjørte vi rett til byen for å finne en plass å spise. Vi endte opp på Egon prinsen og endte opp med utrolig god mat og drikke der. Herregud jeg ble jo mett før jeg kom halvveis men siden jeg var så overbevist om at burgerene dems var så små bestilte jeg en dobbel en, men det var altså ikke tilfellet..

Kort sagt så var begge to så mette at vi la oss rett ut på sofaen med koseklær på. Det ble altså en veldig tidlig kveld og jeg var mett langt ut på morgenen i dag. Nå er leiligheten vasket og jeg skal snart legge meg til tross for at jeg har senvakt imorgen. Det blir veldig godt å sove lenge imorgen!

Slenger med noen bilder fra gårsdagens feiring med den snilleste gutten jeg vet om!

#helse #psykiskhelse #jobb #burger #mat #food #mandag #tirsdag #onsdag #hverdag #helg #foto #iphone #Egon #resturant

11.09.2017

birthday girl

 • Skrevet 11.09.2017 klokka 16:20
 • Kategori: Hverdag

Først og fremst så vil jeg takke for alle gratulasjoner jeg har fått i dag på bursdagen min, det varmer meg virkelig når jeg våknet opp til så mange hyggelige kommentarer, meldinger og gratulasjoner. Når både familie, venner og helt fremmede mennesker tar seg tid til å sende meldinger så gjør blir det enda kjekkere å blogge når du vet noen er interessert i hva du skriver, hendelser i livet ditt og generelt om deg. 

I dag ble jeg vekt med frokost på sengen før jeg dro ekstra tidlig til jobb. I sekken hadde heldige meg fått pakket en god matpakke med noe ekstra godt til lunsjen. Jeg føler meg svært privilegert som har en i livet mitt som gjør så gode ting mot meg, store ting og de små tingene som gjør dagen litt bedre. Nå skal jeg snart hoppe en rask tur i dusjen før jeg skal sminke meg litt og gjøre meg klar før en bedre middag ute. Nok engang overrasker Kåre så ikveld blir det en middagsdate for å feire bursdagen min. Det blir nok kjempe koseligt og jeg gleder meg allerede. 
 

 

#helse #psykiskhelse #foto #hverdag #helg #mandag #tirsdag #feiring #dinner #date #dinnerdate 
#feiring #bursdag #canon #selfie #blogg #høst #september #birthday #middag #resturant

09.09.2017

Jeg måtte reise bort

 • Skrevet 09.09.2017 klokka 22:03
 • Kategori: Hverdag

Det er lørdags kveld og jeg sitter nå i Kristiansund med kåre og familien! Vi har for ikke mange timene siden spist en god biff til middag og sitter nå rundt bordet med mye prat og latter samtidig som vi koser oss med litt kaffe og kake.

Jeg har ikke vært hjemme siden desember og kjenner at det virkelig var godt å møte farmor igjen etter så lang tid! Jeg måtte bare reise bort da savnet på familien ble for sterk. I skrivende stund sitter min gode farmor å forteller historier fra jeg har 3-6 år gammel som er utrolig morsomt å høre på, haha.

Jeg har jo ikke blogget siden onsdags kveld og tenkte jeg skulle oppdatere dere hva som har hendt siste dagene. Torsdagen brukte jeg igrunn bare hos tannlegen samtidig som jeg hadde senvakt senere på dagen.

På fredagen hadde jeg tidlig vakt samrisig som jeg dro rett hjem og i dusjen før jeg satt meg i bilen for å dra til Kristiansund før vi senere på kvelden spiste på en Kina restaurant med familien, utrolig koselig tur ute.

Slenger med noen bilder fra de siste dagene :-)

#helse #psykiskhelse #jobb #tannlege #senvakt #reise #bursdag # Kristiansund #blogg #foto #iphone #selfie #høst #hverdag #fredag #lørdag #søndag

06.09.2017

Jeg ble innlagt på sykehuset

Mandag kveld fikk en brå vending da jeg tidlig på dagen begynte å merke smerter i magen. Etter noen timer bestemte jeg meg for å ta noe smertestillende men denne gangen så hadde det ikke den effekten jeg håpte på. Timene gikk og ubehaget ble bare værre og til det stadiet at jeg bare satt i sofaen, helt stille før jeg til slutt kjente smertene bli sterkere og jeg innså at jeg måtte ringe legevakt. Etter forrige operasjon sluttet jeg jo på alt smertestillende og har siden bare tatt en naproxen og paracet i ny og ned men aldri noe fast. Jeg hadde sluttet på alt og ville ikke bare ta noe når jeg ikke hadde fått vite hva jeg skulle ta om dette skulle skje. 

Tur til legevakt ble det og etter nesten tre timer venting til sammen var det min tur å komme inn til legen. Han var veldig rask på at jeg skulle få noe mot smertene men at han også ville ha en kirurg for å se på meg for å være på den sikre siden. Jeg skulle få smertestillende intravenøst slik at jeg slapp å vente på en tablett som kunne ta 20 - 40 minutter for å virke. Han nevnte også noe om hva jeg kunne ta om behovet for smertestillende noe fastlegen også sa var greit dagen etter. 

Kirurgene kom for å se på meg, blodprøver ble tatt og kom tilbake fine foruten forhøyet infeksjonsprøver og noe annet småtteri. De ville legge meg inn for observasjon for så å ta rønken for å se om det var noe nytt eller hva som var grunnlaget for smertene. Jeg derimot var ikke klar for å legges inn og behandles av sykehuset og valgte derfor å dra hjem ettersom smertestillende fungerte greit og at jeg kunne ta en tablett hjemme om det ble noe forverring for så å komme tilbake om det ble verre en det var denne natten. 

 Jeg så rett og slett ikke grunnlag for å åpne meg opp, legge meg inn på et sykehus som jeg er redd for å ligge på for så å komme ut med ikke annet enn mye mareritt og en ekkel opplevelse. Jeg dro derfor hjem for å slappe av når smertene roet seg og dro derfor på eget ansvar. Tirsdagen som jeg derfor fra 07-1230 på dagen før kveldsvakt og føler meg nå mye bedre enn jeg gjorde på starten av uken. Jeg har derfor prioritert å slappet av etter jobb å være med venner og bekjente og har derfor lagt vekk bloggen og sosiale medier. 

Håper denne lille oppdateringen forklarte hvorfor jeg har vært litt fraværende de siste dagene. 

 

#helse #psykiskhelse #legevakt #sykehus #innleggelse #rønken #smerter #sykdom 
#chrons #endometriose #smertestillende #tarm #eggstokk #blogg #hverdag #mandag #tirsdag #onsdag 

04.09.2017

Uken som gikk #2

 • Skrevet 04.09.2017 klokka 17:35
 • Kategori: Personlig

Ukens høydepunkt Ukens høydepunkt måtte nok ha vært legetimen jeg hadde på onsdagen. Hun ønsker å utrede meg litt mer i forhold til magen samtidig at jeg ble henvist videre til en hudlege for huden min og for en skikkelig behandling for acne da de to behandlingene jeg har prøvd det siste året ikke har vært vellykket. Jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg til oppstarten av den nye behandlingen, samtidig at jeg kan få vite mer om hvilken undertone jeg har, hudtypen jeg har og lignende. 

Ukens nedtur  Jeg kan ikke komme på noen nedtur jeg føler jeg trenger å fortelle om. Jeg føler jeg har deg ganske bra for tiden men for at det skulle ha vært helt perfekt hadde jeg nok gjort en del for å slippe ubehagelighetene i magen og hostingen av blodet. Heldigvis er det på vei til å bli under kontroll. 

Ukens irritasjonsmoment   Denne uken som de fleste har en bestemt person fortsatt lagt graviditetstester i postkassen min, enten selve testen eller plutselig en tom pakke. Ja, alt for å irritere å det klarer denne drittsekken veldig godt. Vi får vel se på hvem som blir mest irritert om vedkommende fortsetter. Jeg eller han med en anmeldelse i postkassen for dette går alt for langt. Heldigvis har vedkommende trappet litt ned på rundene og forhåpentligvis slutter det snart.

Ukens serie Jeg er enda helt oppslukt i serien bones. Jeg skal egentlig se den med en kompis men jeg har nok vært litt slu å sett noe bak ryggen hans. 

Ukens tanke Denne uken har jeg følt mye skyldfølelse ovenfor at jeg koblet inn pasientombudet og fylkesmannen. Jeg vet ikke helt hvorfor men en del av meg er redd for alvorlige reaksjoner for sykehuset sin del og føler at om dette skjer så vil en evt helsehjelp derifra bli enda mer vanskeligere å få til senere tid. Jeg er redd for den evt komflikten men igjen tenker jeg at det er en grunn for at fylkesmannen tok en tilsynssak og at det er flere som har reagert på den feile behandlingen og mangelen på hjelp. 

Ukens fokus Fokuset denne uken var nok på egen kropp og helse. Jeg har fokusert på meg selv og ingen andre. Uvandt men utrolig godt. Fysioterapi timer er satt opp, oppfølging til lege og tannlege timen er alt klart for de neste ukene. Jeg har planlagt ganske mye fremover men alt for det bedre. 

Akkurat nå  Sitter jeg i sofaen under pleddet og ser på litt youtube videoer. I dag har jeg fri fra jobb og kan virkelig bare slappe av og gjøre hva jeg vil. Jeg skal snart ordne meg litt før jeg skal innom butikken for å kjøpe noen småting før jeg igjen skal rydde og vaske litt i leiligheten. 

Planer for den nye uken Denne uken vurderer jeg å kjøre til Kristiansund for å besøke farmor og lignende. Jeg tenkte å ta dette i helgen siden jeg har fri for å samtidig feire bursdagen min der med god middag og litt kake. Ellers tenkte jeg å farge noe hår ikveld og bare slappe av etter jobbhelg. 

 

#helse #psykiskhelse #jobb #læretid #lærling #arbeid #helsesektor #studie #utdanning #fokus #planer #hverdag #helg 
#søndag #mandag #blogg #foto #canon #høydepunkt #nedtur #følelser #iphone 

03.09.2017

Sannheten bak bildet

 

BYhAxRzlg9p
 

Ser du den smilende og glade jenten på bildet her? Sannheten er at dette smilet skjuler mye mer enn du vil tro. 
Visste du at dette bildet ble tatt etter jeg hadde ligget en uke i smerter fordi legene ikke tok meg på alvor? Visste du at jeg hver eneste natt, flere ganger om natten har mareritt som er så ekstreme at jeg er redd lenge etter jeg våknet? Mareritt som kunne vært unngått om sykehuset holdt sine rutiner og ikke tvang seg over kroppen min, mareritt som kunne vært unngått om noen tok grep for å stoppe mobbingen. 


Det jeg ønsker å formidle et at man aldri vet hva som skjuler seg bak et smil. I dag forresten ble jeg fortalt hvor smilende og positiv jeg var på jobb, men ingen visste at jeg natten før hadde mareritt fordi noen helsepersonell valgte å ta fra meg bestemmelsen over min kropp og ikke lytte når jeg ba de om å stoppe. Ingen vet hvor mye det spiser meg opp daglig og hvor tungt jeg har det på grunn av sykehuset st.olavs som i 1,5 år har kjørt over meg som jeg var ingenting, som jeg ikke var verdt noe. 

Du kan ikke se denne historien når du ser dette bildet, så husk at bilder kan skjule mye mer enn du aner og at noen kan trenge DITT smil imorgen!

 

~ Bilde og tekst fra instagram : Victoriagrotting ~

#helse #psykiskhelse #sosialemedier #sosiale #medier #instagram #foto #canon #selife 
#blogg #hverdag #helg #søndag #mandag #høst #følelser #sannheten

02.09.2017

Har du noen gang?

Skulket skolen ? Ja, dessverre men med ''god grunn''. Jeg skulket aldri for å slippe undervisningen men det var flere ganger i løpet av 8.klasse jeg tok bussen hjem like etter mamma dro på jobb fordi jeg ikke turte å dra på skolen grunnet mobbingen. Jeg presset meg mange ganger men dessverre søkte jeg trygghet å dro derfor hjem rett etter bussen hadde kommet frem til skolen eller når mamma hadde sluppet meg av. 

Hatt et kallenavn? Vic, Vici, Vicis og alt innenfor denne reglen. Det er da heldigvis for det meste kallenavn innenfor familien. Finnes nok noen verre jeg ikke blir å røpe her, haha. 

Ødelagt noens ferie? Ikke direkte en ferie men en tid som skulle være rolig, trygg og mye lærdom hos et par da jeg måtte fortelle damen til en bekjent av meg hva samboeren hennes faktisk skrev og gjorde på siden av forholde de to hadde. Jeg følte meg som en skurk flere uker senere men utrolig nok godtok hun det og de er enda sammen. Lenge leve trofastheten, haha. 

Møtt en kjendis? Foruten norske kjente mennesker som de i DDE og andre artister har jeg gått forbi og sagt hei til Ed Sheeran. 

Vært på tv eller radio? Ja, jeg har vært med på TV2 nyhetene på direkten og en liten runde på radio med NRK Trøndelag mener jeg å huske, det meste ellers er vel podcaster og artikler. 

Vært våken i 24 timer? Ja, flere ganger. Det meste var perioden da jeg hadde utrolig mye smerter og rett og slett vridde meg i smerter. Jeg husker at jeg nesten nådde 36 timer før jeg sluknet av en sovetablett. Sta som jeg var skulle jeg ikke ha hjelp til å sove men herregud hvor godt det var. 

Ved et uhell sagt '' jeg elsker deg '' til en person? Haha, jeg sa det til en jeg holdt på med her for en stund tilbake. Jeg reddet meg virkelig med etterfølgeren '' Wops, den var ikke ment for deg '' når jeg egentlig skulle si at det var et uhell og at det bare kom frem. Japp, duden ble usikker og jeg har nok aldri vært så klein og flau i hele mitt liv. 

Fått en farlig allergisk reaksjon? Nei, heldigvis ikke! Jeg får derimot skikkelig kylie jenner lepper om jeg spiser nøtter og fått en kraftig reaksjon på smertestillende som ga meg krampeanfall til det stadiet at jeg var helt bevisstløs og borte. Tok noen en evighet å finne ut hvorfor dette hendte men herregud hvor godt det var å slippe flere slike anfall. 

Kaldt kjæresten for feil navn? Ja, det har jeg nok også klart i et tidligere forhold. Jeg brast ut i latter, han var litt mer på den siden på å finne ut hvem i huleste denne mannen var. I ettertid lo han også av dette heldigvis og brukte det imot meg noen ganger, men som fortjent :-p

Grått i offentligheten i voksen alder? Før mente jeg selv at å gråte var et tegn på svakhet og at jeg aldri skulle gråte frem for noen, iallefall ikke ofte. Men det har hendt seg utrolig mange ganger de siste to årene at jeg knakk sammen av smerter og gråt som en annen toåring i lang tid. Folk har heldigvis reagert fint og det var ikke like flaut som forventet etterpå, foruten den delen der jeg ble hentet av ambulanse flere ganger og ble dopet ned på smertestillende til det punktet at jeg ikke husket turen til sykehuset. De reddet meg iallefall ut av skammen, haha. 

 

#helse #pyskiskhelse #baking #foto #canon #kjendis #følelser #blogg #hverdag 
#fredag #Lørdag #selfie #spørsmål #personlig #høst #sykdom #smerter 

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits