31.07.2017

saturday night

 • Skrevet 31.07.2017 klokka 16:18
 • Kategori: Hverdag

Jeg har ikke blogget siden lørdag og det med god grunn føler jeg selv. På lørdagen dro jeg ut med ei veninne for å spise middag og vi havnet på graffi og fikk bord ute i finværet. Vi bestilte oss deretter noe god mat og drikke og satt der en stund for å bare prate og kose oss før vi måtte videre til Olavsfestdagene og konserten purple rain - en hyllest til Prince som startet i 9 tiden.
 


 

Kvelden fikk deretter en litt annen vending enn først forventet. Vi tenkte oss en tur ute på byen men istedenfor fikk jeg plutselig menstruasjon og begynte derfor å hoste blod. Jeg tok to tabletter for å stoppe blødningene men de funket ikke så raskt som jeg håpet og det tok ikke lange tiden før vaktene ble bekymret og kontaktet saniteten som igjen sendte meg på legevakt selv om jeg selv mente dette var unødvendig.

Legevakt ble det og de sjekket ting som blodprosent, temperatur og lignende. Til tross for veldig tung pust og blodmangel fikk jeg dra hjem så lenge jeg holdt meg i sengen for å slappe av til jeg ikke var så slapp og sliten. På turen hjem skjedde også noen hendelser jeg ikke føler for å skrive om men jeg føler meg bedre nå og valgte å ikke fokusere like mye på sosiale medier som vanlig under alt dette.

 

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #sykdom #legevakt #behandling #konsert #middag #solsiden #graffi #hverdag #helg #sommer #ferie #vår #burger

29.07.2017

good food is good mood

 • Skrevet 29.07.2017 klokka 02:47
 • Kategori: Hverdag

På torsdagen var det en del å gjøre. Tidlig på dagen var det bading og soling som sto på planen før vi spiste litt lunsj, dusjet og ordnet oss før vi dro til frisøren for litt farge, klipp og lignende. Senere dro vi på en av favoritt restaurantene i nærområdet og skulle spise en god middag ute siden det var vår siste kveld i Tyrkia før vi skulle pakke og reise hjem dagen etter. Jeg bestilte meg en plankebiff og en alkoholfri strawberry daiquiri til maten. Begge disse så kjempe gode ut og smakte himmelsk så jeg bestemte meg for å ta noen bilder. En ting er iallefall sikkert, god mat gjør virkelig at man blir fornøyd og får et bra humør. 
 


 

Se hvor god og saftig denne biffen var!  Grønnsakene var perfekte og det smeltet på tungen og bare var nydelig tvers gjennom! 
Hva pleier du å bestille når du er på restaurant ?

 

#helse #psykiskhelse #foto #sommer #vår #ferie #food #mat #biff #restaurant #tasty 
#blogg #hverdag #helg #lørdag #tyrkia #syden

 

  

28.07.2017

I needed a change

I de siste dagene har jeg tenkt på hva jeg skulle gjøre. Jeg trengte en forandring og det fort. Det var allerede bestilt en frisørtime og jeg ville jo friske opp fargene slik som de ble etter frisøren i Februar eller skulle jeg gå for en skikkelig forandring? Jeg hadde jo tross alt kjøpt inn litt nye klær, jeg skal tilbake på jobb og tilbake til det sosiale så hvorfor ikke bare gjøre en stor forandring? 

Ja, slik ble det. Etter noen timer i frisørstolen endret fargen på håret mitt seg veldig drastisk. Det er ikke en crazy klipp eller farge men drastisk i forhold til en forandring jeg ikke trodde jeg ville tørre å gjennomføre. Når håret ble vasket og jeg fikk sett det i speile det første minuttene før friøsren skulle tørke det fikk jeg litt sjokk. Det så litt annerledes ut men jeg likte det og akkurat dette sa jeg nok engang når jeg så meg i speilet på vei ut av stolen. 

Jeg liker å gjøre slike forandringer men noen ganger er det også litt skummelt. Flere av mine aller nærmeste vet jeg fort kan gjøre slikt og lignende om ting rundt meg er i forandring og jeg selv kanskje ikke er helt fornøyd med meg selv eller det som skjer rundt meg. 


// før VS etter //


For de som da ikke har fulgt bloggen min lenge så er det blonde altså før bildet og det brune med striper etter bildet. Jeg er kjempe fornøyd. Stripene er enda mer jevnere i virkeligheten enn det så ut som på bildet bare for å gjøre det klart, hehe. 

Hva synes du om forandringen min? Skal du ha en forandring selv ?

 

#helse #psykiskhelse #skjønnhet #frisør #hår #hair #klipp #farge #striper #foto #selfie #tyrkia 
#ferie #forandring #hverdag #fredag #helg #blogg #sommer #vår


 

27.07.2017

Svar på spørsmålsrunden ¤ behandling, dating og graviditet

Da har jeg fått inn en del spørsmål her på forskjellige kommentarfelt, på facebook, snapchat og instagram samtidig som jeg har fått noen på e-post. De aller fleste er litt like på enkelte området og jeg vil derfor prøve å svare litt ekstra på de slik at jeg kanskje får svart på flere spørsmål under det samme spørsmålet. Det er nå faktisk seks måneder siden forrige spørsmålsrunde og mye har forandret seg. Før spørsmålene kommer så vil jeg også bare informere om at det absolutt ikke er alle spørsmål jeg blir å svare på av flere grunner. 

 

Hvordan har du det akkurat nå?
Tusen takk som spør! Akkurat nå har jeg det veldig bra. Jeg er for det meste smertefri, jeg er på en god behandling og venter tett oppfølging i forhold til sykdommen min og samtidig som dette kan jeg være sosial igjen, fortsette på utdanningen min og møte fantastiske mennesker :-) 

Hvorfor begynte du å blogge?
Jeg begynte hovedsaklig å blogge fordi jeg hadde en veldig vanskelig tid og trengte en plass å få ned det jeg tenkte å følte. Samtidig som dette var det en god plass der familie, venner og bekjente kunne lese hvordan jeg faktisk hadde det uten at jeg trengte å presse frem ordene jeg kanskje var redd for å selv si.

Hva er ditt favoritt sminkeprodukt??
Hmm, dette er virkelig et vanskelig spørsmål. Jeg elsker mac mineralize skinfinish powder for å sette sminken og føler absolutt at dette pudderet sitter så fint på huden samtidig at sminken holder hele dagen når jeg bruker dette produktet samtidig som det dekker lett urenheter om jeg bruker det alene. 
Du kan lese DETTE innlegget for å se mine fem favoritter. 

Hva er dine tips for å komme deg gjennom vanskelige tider?
Noe av det viktigste føler jeg er å skjerme seg fra noe av det som gjør tiden for akkurat deg vanskelig. Alt til sin grad selvfølgelig og det er jo viktig at man prøver å leve et mest mulig normalt liv også men tenk på deg selv uansett hva du gjør. Sett deg ned å la deg føle på hva du føler og tenke på hva du faktisk tenker. Ikke legg tankene eller følelsene bort før du har satt deg ned for å følt litt på begge og føler deg klar for hva du skal gjøre videre. Noe av det verste jeg hører er når folk ber meg om å bare tenke fremover og ikke på fortiden nettopp fordi fortiden er med å avgjøre fremtiden på mye og for meg må jeg få komme meg over enkelte ting før jeg er klar for å gå videre. Det er bare jeg og du som vet når vi selv er klare for å ta et steg videre. 

Hvordan ser du fremtiden din og hvor er du om 10 år?
Jeg ser virkelig positivt på fremtiden min og tror virkelig bare kan gå oppover og bli en bra tid med mye gode opplevelser og minner. Om ti år er jeg 29 år gammel, har en fantastisk kjæreste og samboer, et barn eller to og mange herlige dyr. Jeg er ferdig med utdannelsen min, har en god jobb jeg trives i og forhåpentligvis har jeg sykdommen under sjakk :-) 

Er du gravid ?
Hehe, dette spørsmålet er stilt over fem ganger og jeg synes igrunn det er litt morsomt at så mange gleder seg over en graviditet de ikke vet noe om. Jeg vet ikke om jeg er gravid fordi jeg har ikke sjekket på en stund men det må være noen rimelige gode svømmere om de har holdt seg til nå å samtidig gjort meg gravid under alt av behandling og lignende. Hehe, tiden får vise og man skal aldri si aldri ;-)

Har du vurdert ferie i år og evt hvor?
Akkurat nå i skrivende stund er jeg i Tyrkia, alanya og har en ganske velfortjent ferie men jeg har ikke vurdert så mye mer ferie i år utenom en weekend når jeg kommer over et godt tilbud. Har du en plass du anbefaler en weekend så gjerne kom med tips.Hva er din favorittsang akkurat nå ?
Akkurat nå går new rules - Dua Lipa veldig ofte på repeat.

Hvem er den høye blonde mannen du har gått rundt med i det siste?
Hahaha, dette spørsmålet har faktisk kommet under de fleste innlegg den siste måneden men jeg har rett og slett ikke følt for å godkjenne eller svare kommentaren av flere grunner. Men for å faktisk svare på spørsmålet så jeg slipper flere spørsmål om dette så er den høye og blonde mannen en jeg har blitt veldig glad i og ikke minst småforelsket i. Beklager til den høye blonde mannen om du finner det ut av å lese det her :-p 

Er du forelsket ?
Jeg er småforelsket men for tiden veldig usikker på følelsene mine.
Jeg kan dessverre falle veldig fort og hardt for noen og jeg prøver å unngå akkurat dette. 

Hva ''krever'' du når du er på vei inn i et forhold?
Når jeg er på vei inn i et forhold så krever jeg det samme som under forholdet. Jeg krever å bli behandlet med verdighet og respekt. Jeg ''krever'' at mannen tar seg tid til deg og tar initiativ i forhold til kontakt og til hva man skal gjøre når man er sammen. Jeg vil ikke gå rundt å føle at jeg ikke er bra nok eller at min partner skjemmes eller skjuler noe for meg. Jeg vil ikke være i et forhold der man føler at man maser eller er i veien når man ikke er det. 

Er du på datingapper? Jeg har vært innom profilen din og det står du ikke har vært aktiv på flere dager/uker. 
Hihi, så hyggelig at du har vært innom profilen min og viser interesse. Jeg er dessverre ikke aktiv på noen apper som er lagd for dating / å møte folk ettersom jeg føler det handler om respekt da vedkommende jeg har en greie med sa vi holder på. Men for alt jeg vet så er jeg kanskje tilbake om en stund? ;-)Hva gjør du på vanskelige dager?
Det er ofte på vanskelige dager bilder som dette rett ovenfor blir tatt. På vanskelige dager finner du meg gjerne på kjøkkenet der jeg både baker, prøver nye oppskrifter og leser i forskjellige kokebøker. Jeg elsker å lage mat og det gjør meg automatisk i litt bedre humør. På vanskelige dager kan jeg også gjerne ligge på sofaen med pleddet og Missi på fanget og med en god film eller serie, men også gråtende i en seng om jeg trenger å få ut følelser.

Hvordan takler du alt av hat, nettmobbing og mobbing generelt?
Jeg har sett deg flere ganger være utsatt for mye negative kommentarer og lignende men jeg er for redd for å gripe inn. ​

Det kommer ofte et punkt der ting ikke lengre spiller så mye rolle og jeg har nok kommet til nettopp dette punktet og derfor takler jeg gjerne mye hat og ting jeg eller hvem som helst andre ikke burde ha taklet. Jeg er nok for vandt til mobbingen og har igrunn bare lært med å leve med at enkelte mennesker har det så vanskelig selv at de prøver å la ødelegge andre. Det betyr ikke at jeg ikke synes det er ekkelt, vondt eller skummelt men at jeg bare vet at jeg må takle dette også. Mobbere fortsetter gjerne fordi forbipasserende ikke griper inn så neste gang du ser noen som helst bli mobbet eller plaget så grip inn, det kan nettopp være du som redder et liv du trudde kunne takle alt.

Går du i noen behandling i forhold til alt som har skjedd i det siste?
Behandling og behandling. Jeg er i regelmessige samtaler for å få hjelp i forhold til grensesetting og grenseoverskridelser. Jeg får mye hjelp i hvordan jeg skal takle situasjoner på best mulig måte både med mobbingen men også i forhold til sykdom og sykehusinnleggelser. Jeg har PTSD som følge av mobbingen og har derfor takket ja til en fast og trygg person å prate med under tyngre perioder slik at jeg kan få støtten og veiledningen jeg trenger der og da.

 

Dette var svarene til noen av spørsmålene denne gangen! Jeg håper dere likte svarene og hvor godt jeg prøvde å utfylle hvert enkelt spørsmål. Lurer du på noe mer i forhold til svarene, ting rundt disse spørsmålene og lignende så er det bare å stille et spørsmål i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan. 

 

#helse #psykiskhelse #spørsmål #spørsmålsrunde #blogg #hverdag #onsdag #torsdag #sommer #vår #helg 
#forhold #foto #behandling #sykdom #mobbing #dating #sminke #makeup 

 

26.07.2017

Jeg gjorde det jeg måtte for å redde meg

BW_WBGrFREs
 
Jeg opplevde noe vondt, noe skremmende, noe farlig. Og uansett hva jeg gjorde eller hvordan noe var, så trengte jeg å gjøre som jeg gjorde - for å beskytte meg, for at det som skjedde, skulle bli litt mindre vondt, litt mindre forutsigbart. Jeg gjorde det jeg måtte for å redde meg, men jeg vet det er over nå. ~
 
 
Du kan følge meg på instagram HER
 
 
 
 


 

25.07.2017

4 hemmeligheter om meg

 • Skrevet 25.07.2017 klokka 00:47
 • Kategori: Personlig

~ Jeg er en ganske rastløs person. Jeg hater igrunn å ligge stille og vil alltid gjøre noe, helst hele tiden. Jeg er ikke flink på å slappe av skikkelig når jeg burde, jeg begynner fort å tenker på alt fra jeg vil gjøre, til at jeg må vaske og lese til andre tanker og følelser. 

Jeg er en mester i å overtenke og det ødelegger mye for meg. Jeg er nesten blitt vant til å bli såret, men likevel er jeg alltid bekymret for at noen skal klare å såre følelsene mine nok engang til tross for at jeg nesten forventer det og lar de. 
 

~ Jeg hater konflikter. Det ser kanskje ikke alltid slik ut da jeg er veldig flink til å snakke opp for meg og om hva jeg mener men det kommer alltid en klump i magen bare noen snakker med en sint stemme eller hever stemmen sin for å bli ekstra hørt. Jeg blir så nervøs at jeg kan begynne å gråte, haha. 

~ Jeg er redd mesteparten av tiden og for meg er det å vise dette til andre en svakhet fordi jeg er redd for hvordan noen kan bruke dette imot meg. Jeg legger gjerne opp en fasade for å ikke vise de vanskelige dagene men noen ganger sprekker jeg bare, og da sprekker jeg i tusen biter. 

 

#helse #psykiskhelse #hemmeligheter #hemmelighet #personlig #selfie #foto #canon 
#sommer #ferie #blogg #hverdag #tirsdag #helg #mobbing

24.07.2017

Stemningsrapport & bildedryss

 • Skrevet 24.07.2017 klokka 09:20
 • Kategori: Hverdag

Jeg har nå vært i Tyrkia i snart tre fulle dager og på denne tiden har jeg rukket å ta noen bilder av tingene vi har gjort her! Vi har ikke gjort sånn super mye enda men vi har spist god mat, solet oss, badet, drikket mye gode drikker og møtt mange fantastiske mennesker. I går kveld tok vi også turen til Alanya med en gjeng fra komplekset for å spise en god middag, ta noen drinker, prate og slappe av. Jeg kjente jeg ble veldig rastløs under disse timene da jeg virkelig HATER å sitte i ro over lengre tid ute i varmen men med litt wifi, mobil og hurtiglader gikk fint denne gangen også. I dag skal jeg også til en fotpleier for å slappe av og friske opp føttene litt for så å dra innom frisøren og muligens Medusa tatto i Alanya på slutten av uken. 

I går var vi på stranden og selv om jeg lå fint under parasollen under mine syke heteslag ble det virkelig så varmt at jeg la meg i vannkanten slik at det alltid var noe vann som kjølte meg ned litt og litt for hver gang og der sovnet jeg en times tid og våknet opp litt ''varm'' men det var ikke før etter dusjen jeg innså hvor rød og brent jeg hadde blitt i løpet av de få timene der så når vi skal tilbake i dag før fotpleie timen skal jeg virkelig ha med meg en badering og bare ligge i vannet og unngå sol på rygg og bakre deler av legger og lår. 

Her er noen av bildene jeg har rukket å ta den lille stunden vi har vært her. 


 

Hva skal du gjøre i ferien din ? Har du gjort noe spennende i sommer?

 

#helse #psykiskhelse #ferie #sommer #vår #tyrkia #bade #strand #basseng 
#foto #selfie #hverdag #helg #blogg #reise #mat #food #drinks 


 

23.07.2017

1 måned siden operasjonen

Det er for meg helt sykt at det nå er en måned siden operasjonen. Det hele er så uvirkelig og livet mitt er forandret på alle mulige måter og jeg kunne ikke ha vært mer lykkelig over resultatet. Tenk at det nå er en måned siden operasjonen, den operasjonen jeg var så ufattelig redd for å gjennomføre men som igjen forandret hele livet mitt til det bedre. Det er en måned siden jeg fikk svar på alle spørsmålene som hadde samlet seg i hodet mitt men det viktigste, svar om hvorfor alt hadde vært så vondt og hva som faktisk var feil og fortsatt feiler meg. Den følelsen når du endelig får et svar som du vet er skikkelig, et svar som faktisk forklarer hva du har vært igjennom og hvordan veien blir videre. Et slikt svar er noe jeg unner alle syke og skadde mennesker for ingenting er som å gå rundt å ikke vite hvorfor ting er akkurat som de er. Det er veldig frustrerende å få vite at leger ikke vet, at de prøver å bortforklare for så å bagatellisere noe du selv vet ikke er normalt. 

Jeg har lært noe så utrolig viktig av min flotte kirurg og det er at ingen kjenner kroppen din bedre enn deg selv. Føler du smerte, ja da har du faktisk vondt og smerten er ekte selv om man ikke alltid klarer å finne grunnen til dette på en og samme dag. Du skal ikke skjemmes for at du trenger å ringe etter hjelp, du skal kreve den hjelpen du har rett på og ingenting mindre enn dette. 

Det er en måned siden jeg satt på flyet på vei hjem fra fantastiske Tønsberg sykehus og jeg kan virkelig si at jeg er evig takknemlig over det teamet jeg hadde under min operasjon. Smertene er for det meste borte, jeg er ikke lengre svimmel og har ikke hatt noe bevissthetstap siden jeg ble fri fra de ekstreme smertene. Jeg har ikke følt at noen river organene mine fra hverandre siden operasjonen og jeg kan endelig tisse selv uten å måtte stikke et rør opp og inn til min blære. Listen er lang og jeg er så evig takknemlig. 

Jeg gråter. Jeg gråter hver eneste dag men ikke lengre fra smerter og frustrasjon rundt sykdommen men fordi jeg er så lettet, så lykkelig over hva som nylig har hendt. Det er gledestårer jeg aldri har følt på før, det er kroppen min sin måte å vise sin reaksjon over å ha blitt tatt på alvor, det å bli behandlet med omsorg og respekt gjennom en så vanskelig tid. 

Han ga meg tilbake livet og jeg ønsker denne fantastiske kirurgen alt det beste han kan få.#helse #psykiskhelse #sykdom #endo #endometriose #sykehus #operasjon #hverdag #smerter #lørdag 
#helg #foto #selfie #tønsberg #behandling #hormoner #medisiner #frisk

21.07.2017

ready for takeoff

 • Skrevet 21.07.2017 klokka 21:34
 • Kategori: Hverdag

Klokken er nå rundet ni på kvelden og jeg sitter nå på værnes og slapper litt med litt drikke før vi skal videre gjennom passkontrollen om ikke så alt for lenge. Vi har igrunn akkurat funnet oss et bord og noe drikke mens vi venter litt før turen går videre.

Vi har vært innom tax-free og handlet litt av hvert og jeg endte opp med en ny parfyme, litt kvikk lunsj og litt annen type godis for flyturen og reisen generelt . Nå har jeg akkurat bestilt noe pomme frites og sitter egentlig litt sulten å venter på den. 

Flyet går om en time og i mellomtiden sitter vi bare å slapper av, drikker og spiser litt samtidig som jeg skriver et lite innlegg for å oppdatere dere hva som skjer i dag. Legger med et lite bilde som ble tatt av meg nå nylig.


 

Håper dere får en superfin fredags kveld. Her sitter ei å gleder seg til en etterlengtet ferien i varmen., vi snakkes nærmere når flyet har landet og vi er framme ved leiligheten.

 

#helse #psykiskhelse #sommer #ferie #sommerferie #hverdag #fredag #foto #blogg 

21.07.2017

Fra mobbeoffer til mobber?

Det er torsdags kveld og jeg fikk akkurat to varsler på mobilen. Det ene var en melding fra ei jente jeg såvidt har forvekslet noen meldinger med før, den andre var at ei utrolig hyggelig jente hadde prøvd å kontaktet meg på facebook og hadde lagt igjen noen utrolige koselige og oppmuntrende meldinger som jeg virkelig satt pris på. Jeg fikk et varsel på at den samme jenta hadde delt det innlegget jeg hadde skrevet om en telefonsamtale fra noen av mine mobbere og hun jeg bare hadde forvekslet et par ord med hadde kommet over akkurat samme deling med ei dame som ikke akkurat hadde det mest positive å si om meg eller hvordan jeg håndterte situasjonen min på. 

Det er helt greit å være uenig, mene noe annet og tenke at du ville ha gjort noe på en helt annen måte men når du kommer til den plassen at du føler du trenger å bruke nedverdigende ord mot noen eller deres handlinger, da bør man kanskje logge av nettet, kaste mobilen ut ruten og aldri hente den igjen. Altså, missforstå meg rett om du er en av de som nå tenker '' Det må da være lov å være uenige og fortelle det? '' . Ja, det er greit så lenge du sier det på en ok måte som verken er nedverdigende, trakasserende eller truende på noen som helst måte men alt har sin grense for hva som er ok og hva som faktisk er lovbrudd. 

Så denne fantastiske jenta som hadde delt dette innlegget hadde fått en kommentar om at om disse blåflekkene var lagd av mobberne og igjennom flere år så burde jeg ha gjort noe før, fordi ingen går rundt å blir mobbet eller slått i flere år uten å si noe. Det kom da noen damer som skrev at det er ikke alltid det hjelper å gjøre noe, er ikke alltid man klarer å si ifra.  Når hun ser svarene hun fikk så fortsetter hun på kommentaren med at det sikkert mye enklere sagt enn gjort men at det jeg gjorde bare var idioti før hun prater ivei om at hun ble mobbet mye med kommentarer om hvordan hun så ut. Hun fortsetter kommentaren med at hun nok engang mener min måte å si ifra på, altså å skrive dette innlegget var idioti for å tro at dette ville stoppe mobbingen noe som heller ikke var grunnen for at jeg postet dette innlegget.

Denne dama bare fortsetter og fortsetter og samtidig blander inn noe om å dele sin egen selvskading med 18 sting på facebook for at noen skulle stoppe å kalle henne feit. Hun forteller at for å stoppe mobbingen må jeg gjøre noe med det selv og ikke poste et innlegg for sympati og lignende og at dette ville absolutt ikke hjelpe noen. Kommentarene strømmet på og jeg selv følte at dette begynte å nå en grense fra komisk til lite greit så jeg fulgte nøyere med før jeg skrev '' Hvem bestemmer hva som er feil å legge ut på sosiale medier ? Hvem sier dette ikke løser problemer ? Du? Du som ikke har gjort dette selv og skal derfor bestemme hva som er greit ? Hvem bestemmer at dette var for sympati ? For sist jeg sjekket så var det jeg som postet dette innlegget og jeg vet det var for å få oppmerksomheten over på at det de kaller jentemobbing ikke trenger å ''bare'' være utestengelse, kommentarer og baksnakking.'' før jeg fortsatte med kommentaren '' Og en ting til, hvem er du som tar deg rettigheter til å snakke om hvordan jeg håndterer min mobbing? Du vet ikke en dritt om hva som er gjort før så dette er bare latterlig. ''

Det tar ikke lang tid før jeg både er det ene og det andre. Innlegget ble slettet og delt på nytt uten hennes nedverdigende kommentarer. På denne tiden hadde jeg sendt henne en meld som igrunn svarte på alt hun stilte spørsmål til og sa at alt hun skrev mot meg reflekterer bare tilbake på henne og ikke meg og at hun burde vite dette før jeg ønsket henne en fin sommer. Dette i håp om at hun fikk svar på det hun trengte og kanskje skjønte at dette ikke var innenfor. Vell, dette ente med trusler om politianmeldelse til at hun unnskyldte seg siden hun hadde drukket før hun sendte rundt åtte meldinger med krav om å få alle bildene som jeg hadde tatt av kommentarfeltet. 

Det er virkelig latterlig, men ikke minst trist hvor lett det er å gå fra mobbeoffer til mobber selv. Ja, det er greit å si meningen sin om ting, men en plass går grensen. Spesielt når man får høre at dette mennesket har skrevet andre kommentarer om meg rundt omkring som virkelig ikke er greie. Jeg vet bedre, jeg vet hva som er sant og kan derfor le dette av meg men jeg synes det er trist å se hvor langt dette går og hvordan de kan unnskylde seg med at de er blitt mobbet selv. At du er blitt mobbet, gir deg ingen grunn til å mobbe. Det frister å legge med bilder av samtalene men siden alle i denne samtalen hadde blitt gjenkjent så vil jeg ikke synke ned til et slikt nivå , hengt ut noen og det å bryte loven. Det finnes ingen god grunn for å mobbe. Det var dette bildet som skapte mye reaksjoner hos denne dama og det er greit helt til man tar det for langt. 

 

#helse #psykiskhelse #mobbing #nettmobbing #trakassering #blåflekker #skader #nettvett #blogg 
#hverdag #sommer #mobber #mobbeoffer #selfie #foto #følelser

19.07.2017

two days until takeoff

 • Skrevet 19.07.2017 klokka 10:30
 • Kategori: Hverdag

Nå er det faktisk allerede onsdag og bare to dager til jeg skal lukke kofferten, dobbeltsjekke alt i leiligheten før jeg skal drasse med med koffert, datamaskinen og vesker opp til bilen for å stresse hele veien frem til flyplassen. Jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg, at jeg trenger en slik tur nå. Den siste tiden har vært så følsom på flere måter og det blir så godt å kan være ungdom igjen, reise bort, oppleve mye fint og ta med meg minner videre i livet som ikke bare omhandler en stor del av ungdomstiden på sykehuset og med smerter. 

Jeg gleder meg kjempe mye og kjenner at jeg allerede nå har lyst til å pakke kofferten, gjøre klar vesken, lade alle batteri, laste ned serier på mobilen og virkelig gjøre meg klar for en skikkelig tur langt, langt borte. Jeg kjenner virkelig at kroppen min trenger å komme seg bort unna negativitet, mennesker som ikke vil meg det absolutt beste som jeg fortjener og situasjoner som klemmer meg litt ekstra i magen. 

Det skal garantert bli tatt mye bilder som jeg gleder meg til å dele her på bloggen. Jeg skal spise mye god mat, oppleve mye bra, shoppe, og bare kose meg rett og slett. Jeg synes selv at jeg virkelig fortjener denne turen etter alt dritten som har vært de siste to årene for denne tiden har nemlig virkelig vært noe av det vanskeligste i mitt liv og det og på en måte kan lukke dette kapittelet med en reise med fantastiske mennesker, opplevelser og reiser er virkelig noe jeg gleder meg til. 

Jeg tenker jeg skal begynne å pakke litt lett av det jeg tenkte å ha med meg. Hva er absolutt noe du ikke kan reise utenom ? 
 
#helse #psykiskhelse #sykdom #summer #sommer #reise #Trondheim #vår #roser 
#foto #blogg #hverdag #onsdag #fly #behandling #mobbing

18.07.2017

Månedens innkjøp

 • Skrevet 18.07.2017 klokka 15:15
 • Kategori: Innkjøp

Den siste måneden har vært ganske annerledes i forhold til andre tider i livet mitt. Jeg har reist rundt til behandling, blitt operert, hatt oppfølging, møter og annen type behandling. Den har ikke inneholdt en eneste sykehusinnleggelse siden operasjonen men heller late dager med venner, gode middager, turer i skog og mark og shopping. Jeg skulle egentlig ha delt enkelte innkjøp tidligere men før reisen til Tønsberg hadde jeg egentlig for vondt og etter operasjonen fokuserte jeg mest på å slappe av den første uken. 

Før operasjonen for nøyaktig en måned siden handlet jeg litt forskjellig som jeg tenkte var godt å ha nyoperert men også senere på sommeren, samtidig som det har vært litt shopping på nett og nå de siste dagene. Her er hva jeg har handlet den siste måneden. 
 

~ Jerseykjole HER. ~
 

~ Maxikjole HER
 

~ Kortermet trikotkjole HER ~
 

~ Jumpsuit - Utsolgt, lignende HER ~
 

~ low cut sokker HER ~
 

~ Scanpor tape for å unngå stråling på operasjonsarr  HER ~


~ Travel jar HER ~ Depend og Essie finner du i butikk ~ Hårstrikk HER ~
 

~ Biotherm purefect cleansing gel HER ~
 

~ Off shoulder skjorte - utsolgt men lignende HER ~
 

~ Kose shorts - utsolgt men lignende HER ~
 

~ T-skjorte - utsolgt men lignende HER ~


~ Truser - utsolgt men lignende HER ~ BH HER ~
 


Dette er nesten alt av innkjøpene jeg hadde den siste måneden. Meste var for sommeren og operasjonen i seg selv men virkelig noe jeg kan bruke uansett noe jeg liker når jeg først handler. Har du gjort noen innkjøp i det siste ? Hva er ditt favoritt innkjøp for sommeren ?

 

#helse #shopping #innkjøp #Klær #kjole #shorts #tskjorte #topp #pysj #undertøy
#cubus #hm #hverdag #blogg #sommer #vår #tirsdag 
 

16.07.2017

Han reddet livet mitt

 • Skrevet 16.07.2017 klokka 02:46
 • Kategori: Behandling

Jeg er så takknemlig, så evig takknemlig for dette mennesket. Jeg hadde mistet troen for å bli frisk og under en ny akutt forverring 21 februar våknet jeg på hotellrommet med blod rundt munnen, sikkel rennende ned kinnet mitt og to veldig røde mennesker. Jeg husker ikke mye fordi jeg var så sliten av det som visste seg å være et krampeanfall, mitt første krampeanfall. Jeg kjenner de tar på meg, de snakker til meg og jeg prøver å svare. Jeg er så trøtt og sliten og har så vonde smerter at jeg såvidt klarer å åpne øynene for å hilse på de. Jeg ville så gjerne fortelle at jeg hørte alt de sa og at det gikk bra, selv om det egentlig ikke føltes slikt ut. Det tar en stund før jeg kommer meg, hodet kommer på plass og verden surrer ikke like mye rundt lengre. Jeg blir fraktet til sykehuset og inn på akuttmottaket for tester før jeg blir sendt på en avdeling der de alltid hadde kontroll over meg. Pustet jeg for fort kom de løpende inn, ble det forandringer på puls og hjerterytme sto de klar ved sengen for å hjelpe. Det var skummelt, jeg var så ufattelig redd. 

22 februar blir jeg trillet ned for røntgenundersøkelse. Jeg husker de fortalte meg hvor viktig det var å ligge mest mulig på siden da de var redd for nye anfall. Jeg ligger å ser på svelgtuben som ligger ved hodeenden min og kjenner at klumpen i magen bare vokser mer og mer før jeg blir borte. Et nytt anfall hadde hendt og jeg husker jeg var så takknemlig over hvor betryggende de var når jeg våknet. Sykepleieren holdt med i hånden før hun fortalte hva som hadde hendt. Røntgen undersøkelsen er unnagjort og senere skulle vi til gynekologisk undersøkelse, den undersøkelsen som var grunnen for at jeg lå på hotellet i første omgang. 

Jeg ligger i sengen, smertene er intense og jeg var så klar for å gi opp. Jeg hadde fortalt meg selv flere ganger om at jeg ikke orket mer, at dette ikke var noe liv å leve. Jeg hadde innerst inne gitt opp men så ser jeg denne mannen komme gående mot meg. Han smiler, han så meg. Han kommer på siden av sengen, tar meg i hånden og sa '' Hei Victoria. Er du klar for å bli med inn så vi kan se hva vi kan gjøre med smertene? '' Han var så blid, nesten for blid fordi jeg hadde mistet troen, men det hadde ikke han. 

Sykepleieren hjelper meg opp av sengen og inn på rommet. Jeg setter meg ned og han spurte meg om spørsmålene ingen hadde spurt før. '' Når fikk du menstruasjonen første gangen? Når begynte det å bli et hinder i hverdagen? Hvordan er syklus, blødninger og smertene? Hvordan er det i forhold til toalettbesøk? Er det bedre eller verre når ... ? ''

Det var første gang jeg følte noen forsto meg og det var første gang jeg kunne fortelle ærlig hvordan det faktisk var uten at noen skulle avbryte meg, overse det jeg sa eller fortelle meg at dette var ingenting. Det var første gang jeg ble møtt med verdighet og respekt. Under undersøkelsen viste han meg hva han så på og hva han så etter noe som var første gang jeg opplevde. Han fortalte om de mulige funnene han ønsket MR bilder av og at han mente vi måtte operere enda en gang når han fikk disse bildene. 

Denne fantastiske mannen og legen gjorde det utenkelige. Han ga meg håpet tilbake etter det som føltes ut som en evighet uten. Han så meg som en pasient med en vanskelig forhistorie og ikke som en pasient som bare var i veien og bare var et psykisk problem. Jeg husker at han og en kollega fortale meg at de ikke trodde at dette var psykisk noe jeg hadde blitt fortalt så lenge. Endelig hørte noen på meg, endelig var det noen som så at smertene var fysiske og nå skulle jeg få hjelp. Jeg visste jeg skulle få hjelp og at det nå bare handlet om å holde ut, å jobbe seg gjennom smertene før jeg kunne bevise alle sammen om at jeg klarte det. Denne fantastiske mannen som smilte så fint til meg, han som holdt meg i hånden og pustet gjennom smertene med meg. Den fremmede mannen som jeg hadde hørt så mye bra om, han som hjalp meg å få time så raskt. Denne fantastiske mannen reddet livet mitt.
 #helse #psykiskhelse #sykdom #akuttsykdom #kronisksykdom #endo #endowhat #endometriose #sykehus #observasjon 
#lege #kirurg #undersøkelser #operasjon #blogg #hverdag #sommer #foto #lørdag #søndag #følelser

14.07.2017

Han skal hva ?!?

 • Skrevet 14.07.2017 klokka 01:53
 • Kategori: Hverdag

Jeg er så ufattelig stolt men samtidig ganske så sjokkert over hva han har meldt seg på. Min kjære bror skal delta på Trollveggen Triathlon 2017 som allerede er i dag. Jeg synes personlig at dette er helt sykt da jeg alltid har sett for meg at det er kjente, topptrente idrettsutøvere som er med på slike konkurranser og ikke noen som jeg vet om eller kjenner og iallefall ikke min egen bror men igjen så ble jeg ikke så sjokkert når han fortalte det.

Lars er ganske så aktiv av seg, han er jo den type pappaen som tar barna sine med på båttur for å fiske og bade, tar gjerne en av barna på skuldrene sine og løper opp fjellet eller løper de opp selv med ryggsekk, store hjul på slep og lignende. Han er en person som elsker en god tur ute i naturen og samtidig tar noen sykt fine kvalitetsbilder. Han er motiverende både når det kommer til matlaging, turer i skog og mark og når det kommer til gode treningsøvelser og det er virkelig noe jeg elsker å følge med på samtidig som jeg får mye lærdom og tips til alt fra sunne og gode måltider men også til aktiviteter i hverdagen. 
 

Sjekk disse bildene. De har en så utrolig bra kvalitet, alt er krystallklart og de er rett og slett knallfine. Han tar ofte med gopro kameraer og lignende på turer og treninger å deler ofte bilder og videoer på sosiale medier fra turene. Enhver tur han viser frem i form av bilder og videoer er helt magiske og siden kvaliteten gjør det krystallklart er det nesten som at man er med på denne turen selv og det er jo slike bilder man ønsker å se mer av. Det er alltid noe som skjer i bildene, det er en aktivitet, bildet ser sporty ut og ikke bare noen som står på en fjelltopp og det liker jeg. 

Startskuddet går i dag klokken 1300 og konkurransen innebærer : 

¤ 1200 meter svømming
¤ 34 km sykling med 750 høydemeter
¤ 5,7 km løping med 750 nye høydemeter

Dette blir rett og slett rått og jeg skal følge med på enhver oppdatering som kommer og det kan du også om du trykker HER. 
 

Jeg er virkelig uendelig stolt over min bror. Han er virkelig en av de som har støttet meg mye opp gjennom årene og lært meg å stå imot mennesker som ikke vil meg noe godt. Han har lært meg så mye, støttet meg, presset meg og ikke minst vært på sidelinjen min igjennom flere år. Jeg er virkelig utrolig heldig som har et slikt godt forhold med mine søsken og jeg tror innerst inne at jeg hadde gitt opp for alt for lenge siden om jeg ikke har hatt denne villmannen av en bror ved min side. 

Jeg vet jeg ikke alltid er like flink til å vise det men om du ser dette Lars så vil jeg bare minne deg på hvor glad jeg er i deg og hvor mye du betyr og har betydd for meg i alle disse årene. Du har alltid vært her for meg og jeg har hatt muligheten har jeg stått på målstreken i dag for å ta deg imot slik som du alltid har gjort for meg uansett hva. Du gjør så mye beundringsverdig og er en fantastisk pappa til Fredrik, Felix og Marikken og en fantastisk bror for meg og Elisabeth.  

Du kan følge han her : 

¤ Instagram : Larsgrotting

¤ Snapchat : larsvillmark

 

#helse #triathlon #trollveggen #løpe #sykle #svømme #åndalsnes #konkurranse #sport #fjelltur #foto #gopro 
#hverdag #fredag #søsken #kjærlighet #aktivitet #trollveggen #norrøna #sikkerhet 

13.07.2017

Møter om veien videre

 • Skrevet 13.07.2017 klokka 16:30
 • Kategori: Hverdag

De siste dagene har jeg brukt en god del timer på møter. I går hadde jeg en time med lærlingansvarlig der vi snakket om hva som har hendt, veien videre, hvordan vi skal gå videre og oppfølgingen som skal være i fremtiden. Det var egentlig en ganske så god samtale og jeg er heldig som har en så hyggelig lærlingansvarlig som virkelig bryr seg om meg og viser meg mye omsorg og respekt. Det var et godt møte som ga meg mye svar på ting som jeg lurte på og det er absolutt alltid kjekt. 

Etter møtet dro jeg hjem og slappet av før jeg fikk besøk og lagde noe god middag. Besøket og jeg ble fornøyd med lasagnen og vi brukte kvelden på å slappe av, se litt serie, prate og egentlig bare å kose oss. I dag var det tidlig opp, igrunn litt for tidlig da jeg hadde sovet helt elendig og virkelig ikke var uthvilt overhode. Turen gikk iallefall til et helt annet møte, rettere sagt med en behandler. Vi snakket igrunn om hvordan den siste tiden har vært, funnene på operasjonene og ting som ellers har skjedde som vi kanskje burde prate om. Positive og negative situasjoner ble pratet en del om og gjerne om hvilke følelser man følte på når man snakket om akkurat dette. Jeg personlig har hatt en ganske dårlig opplevelse med sykehuset jeg dessverre tilhører men heldigvis er det fritt sykehusvalg og det tror jeg virkelig redder mange mennesker, både fysisk og psykisk. 

Etter dette møtet dro jeg så til legekontoret og apoteket for å hente ut noen medisiner. Jeg dro så rett til fastlegen for oppfølging og en prat. De fjernet stingene etter operasjonen og snakket litt om veien videre. Hva skulle jeg i forhold til utredningen, utdanningen, tilbakefall, ferie og hva tåler kroppen min sånn egentlig ? Vi tok noen prøver for å forsikre oss om at alt var bra og alt så igrunn bra ut. Dagen har vært lang men innholdsrik og ikke nok med det så har jeg en pakke jeg skulle ha hentet på kicks som jeg virkelig ikke føler for å hente i dag. 

I natt sov jeg så lite og dårlig så jeg vurderer å ta en time eller to i senga for å¨sove før jeg varmer opp noe middag ifra går og kanskje vurderer å hente ut pakken min som venter på meg. 

 
#helse #psykiskhelse #møte #meetings #sykehus #lege #sykdom #foto #sommer #vår #trondheim

11.07.2017

Ja, jeg er mentalt forstyrret

Det er trist å se hvordan enkelte mennesker ikke tenker over hva de sier og gjør mot andre på nett og i virkeligheten. Det er liksom ikke sjokkerende å se mennesker henge ut kjente og ukjente mennesker men likevel blir en del av meg nesten like sjokkert hver eneste gang. Jeg blir sjokkert over at enkelte mennesker ikke klarer å holde ikke positive kommentarer, meninger og dritt for seg selv og absolutt må la de stygge ordene komme ut av munnen eller over til et tastatur. 

Her om dagen så jeg at noen delte en video av en helt fremmed person på plattformen facebook. Jeg kjente ikke personen, hun som delte videoen kjente ikke personen og de fleste som kommenterte av videoen kjente heller ikke vedkommende som ble filmet. Filmen handlet jo om hvordan personen som filmet mente at personen hun da filmet uten tillatelse eller noen form for samtykke gjorde jobben feil fordi hun ville gjort den annerledes. Jeg skjønner at vi alle kan være uenige i ting som blir sagt og gjort men igjen føler jeg at vi skal holde oss for gode til å filme og henge ut noen på nett uten samtykke. Det er bare feil uansett hva man snur og vrenger på det. Ville vedkommende klage er det nok vært kameraer der som kunne bekreftet eller avbekreftet det hun selv hadde filmet .

Fordi jeg selv har blitt filmet og tatt bilder av uten samtykke så kjenner jeg ekstra stekt på dette. Jeg kommenterte derfor noe lignende som dette, bare delt i to kommentarer.  '' Jeg reagerer mer på at du velger å filme en fremmed person uten samtykke for så å legge ut denne videoen på nett. Jeg er ganske så sikker på at du ikke spurte vedkommende om at du fikk lov til å filme for så å henge han ut på en plattform med flere hundre tusen mennesker. ''. 

Dette var nok til at enkelte mennesker gikk til angrep mot meg. Ja, vi trenger ikke å være enige i alt som skjer, og selv om verken du eller dine venner kjenner igjen personen tror jeg virkelig ikke at personen selv eller familie og venner av han du nettopp filmet hadde likt å sett seg selv hengt ut på nett og filmet uten tillatelse. 

Det ble en ganske opphetet diskusjon fordi jeg skrev at dette ikke var greit. Jeg respekterte at andre føler det å henge ut andre er innenfor selv om jeg mener noe annet, så hvorfor skal flere føle behovet for å gå til angrep mot meg forstår jeg virkelig ikke. Det eneste jeg forstår er at min kommentar har måtte truffet de i magen og kanskje fått de til å tenke over egne handlinger. Jeg fikk vite at jeg var mentalt forstyrret og mer til

Ja, jeg er mentalt forstyrret om det er det man kaller noen som ikke godtar å se på at andre blir filmet og hengt ut på nett. Jeg er visst mentalt forstyrret fordi jeg vet hvor vondt det er å ikke kan beskytte seg selv mot mobbere og mennesker som virkelig ikke burde vært på sosiale medier.  Ja, jeg elsker hvordan mennesker blir så usaklige fordi noen andre mener det motsatte. 

 

 

Dette er da noe av den voksne og saklige kommentarene jeg fikk fordi noen andre mente noe annet. Fikk også meldinger av samme jenta men også av to andre og for meg så sier det seg igrunn sitt om modenheten og hvordan enkelte mennesker ikke tåler andres meninger og føler at personangrep og mindre koselige kommentarer og meldinger er den rette veien å gå. Dette er grunnen jeg ikke blogget i går nettopp fordi jeg følte å skjerme seg fra sosiale medier og dritt var den riktige veien å gå. 

 

#helse #psykiskhelse #mobbing #sykdom #mentalt #forstyrret #nettmobbing #personangrep #hverdag 
#tirsdag #sommer #vår #foto #screenshot #sosiale #medier #facebook  

 

 

 

09.07.2017

De glemte å sjekke hva?

 • Skrevet 09.07.2017 klokka 18:35
 • Kategori: Personlig

Jeg er sjokkert, selv to og en halv uke etter sjekken. Jeg hadde en forhåndsundersøkelse på Tønsberg sykehus og vi var innom sykepleieren for informasjon og ting som jeg måtte før operasjonen, jeg måtte ta blodprøver, vi var innom turnuslegen, en anestesilege og en gynekolog. Det er en slik sjekk de ikke hadde forrige operasjon på St.Olavs men igjen så er det forskjellige prosedyrer på hvert sykehus. Det var godt å kunne stille spørsmål, tenke og undre over morgendagen når jeg satt til legene og svarte på spørsmål. Var det noe jeg lurte på så kunne de fortelle meg og det var så godt. 

Jeg husker turnuslegen spurte om det var noe nytt siden sjekken den 5.Mai og jeg sa selv jeg ikke hadde merket noe forskjell foruten av smertene nesten bare var på venstre side og ryggen og at det var vondt å bevege overkroppen, puste dypt og sitte/ligge på forskjellige måter. Hun leser i journalen og så at jeg hadde vært på sykehuset på slutten av Mai og det stemte jo med siste kraftige smerteanfall og fall. Jeg hadde jo nemlig blitt hentet av 2 legevaktsleger hjemme i leiligheten etter et hjemmebesøk.

Jeg hadde svimt av siden smertene var så ekstreme og truffet venstre siden i både dørkanten og på noe møbler. Jeg blødde fra nesen,det ene øret og jeg hostet blod. De delvis løftet meg opp til bilen samtidig som jeg prøvde å gå og jeg ankom legevakten for flere sjekker. Jeg fortalte at det stakk i siden, at det var tungt å puste og det å bevege overkroppen. De sendte meg på ct av hodet for å utelukke at det var noen blødninger lengre inne mot hodet og hjernen og fikk fort utelukket at dette ikke var tilfelle. Jeg prøvde å si at det er vondt når jeg skulle trekke pusten dypt for de under sjekkene, at det ikke pleide å være vondt. 

Legen lyttet men responderte ikke så jeg regnet liksom med at det ikke var noe viktig eller noe ille. Det var nå tre uker siden fallet og den siste uken hadde gjort betydelig mer vondt i siden. Nå gjør det vondt å ligge og sitte på bestemte måter men de sa det var normalt før jeg dro så jeg visste ikke helt hvorfor jeg sa ifra til turnuslegen men jeg ville bare de skulle vite, så de kunne sjekke at endometriosen ikke hadde spredt seg lengre opp enn først antatt men legen ville lytte og kjenne. Det var helt greit. Hun lyttet og jeg måtte puste tungt. Ubehaget og den stikkende smerten kom fort og selv om legen egentlig ville dobbeltsjekke at det ikke var brist eller brudd så ville hun unngå mer stråling før operasjonen og behandlingen videre. Det er ikke behandling mot ribbeinsbrudd men jeg skulle merke at smertene avtar etter fem til seks uker. 

Det er seks uker siden og jeg kjenner nesten ingenting på siden. Puster jeg tungt, går i motbakke eller jogger stikker det mer men at de glemte å sjekke for ribbeinsbrudd sjokkerer meg ikke lengre, men jeg blir litt sint over at de glemte å sjekke dette og at de ikke tok det på alvor. turnuslegen virket litt sjokkert selv over at de ikke hadde sjekket noe og det ga meg svar nok på at det ikke var jeg som overreagerte over denne feilen. Selvfølgelig kan et brist eller brudd fort forekomme når noen faller om flere ganger og treffer på samme plass eller i nærheten men skal man stoppe å sjekke fordi jeg svimte av ofte før og fordi det bare var bristet ribbein tidligere ? 
 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #ct #mr #ribbeinsbrudd #operasjon #endo #endometriose #foto 
#blogg #hverdag #søndag #helg #vår #sommer #selfie #ferie #sykehus #feil #tabbe

08.07.2017

Spørsmålsrunde - Hva lurer du på ?

Det er lørdag og jeg tenkte at det kanskje var på tide med en ny spørsmålsrunde på bloggen. Sist gang jeg hadde en spørsmålsrunde var i Januar og mye har forandret seg siden den gang . Med tanke på alle forandringene i livet mitt, spørsmål fra dere og lignende så tenkte jeg at det nå passet seg med en ny spørsmålsrunde. Jeg blir trolig å inkludere gjentatte spørsmål jeg har fått av venner, bekjente og på sosiale medier slik at jeg får svart alle sammen godt på hva de lurer på. 

Jeg tenkte derfor at dere kan spørre om absolutt hva dere vil, så velger jeg ut noen spørsmål å svare på til noen innlegg for neste uke. Jeg tenkte å dele det opp i to eller tre deler, alt ettersom hvor mye spørsmål som kommer inn denne gangen. 

Det er bare å legge igjen spørsmål i kommentarfeltet, på facebook siden min eller på min mail. Den er Victoriaaa97@hotmail.no

Jeg setter pris på alle spørsmål som kommer inn, men håper nok engang at enkelte mennesker respekterer at trusler og drittkasting ikke er ok.


 

Hva lurer du på ? 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #mobbing #spørsmål #spørsmålsrunde #blogg #hverdag 
#sommer #vår #foto #livet #bilde #ferie #sommerferie

07.07.2017

Jeg møtte på mobberen min

Det er to dager siden sist innlegg på bloggen og ikke mange dagene siden jeg sa at jeg skulle bli flinkere med innlegg og oppdateringer. Mye har hendt den siste uken, følelser kommer frem, gleden sprenger seg over hele kroppen men selv for alt dette og disse utrolig gode følelsene har det vært vanskelig også. I går var jeg på en sykehustime, rettere sagt hos en samtale med et utrolig bra menneske som ser meg for meg, ei som respekterer meg men samtidig presser meg litt utenfor komfortsonen min. Gårsdagen fikk hun meg til å innse at jeg ikke alltid trenger å bevise, hun fikk meg til å skjønne at noen ganger er det helt greit å legge fra seg sosiale medier, telefonen og det sosiale livet for å bare puste ut, tenke og føle. 

Jeg er ikke flink til å føle på følelsene som strømmer frem. Jeg er ei jente som er alt for flink til å lukke meg, sette opp en fasade og egentlig si at jeg har det bra selv om kroppen min roper etter hjelp med meg som går på veggen. Det er en slags refleks jeg har. Jeg vil ikke sette meg i posisjonen der noen skal synes synd på meg, men jeg trenger en plass å skrive, føle og fortelle og derfor har jeg bloggen. Flesteparten av mine venner vet ikke engang hvor mye jeg sliter på de vanskeligste dagene og jeg beklager om du er en av de som leser dette nå og er skuffet eller sint på meg.

I går var en slik tøff dag. Jeg tok bussen til der jeg hadde timen min og under det ene bussbyttet møtte jeg på mobberen min. En tidligere mobber som jeg ikke har sett på flere måneder men som har veldig sterke meninger og liker å spre usannheter. Jeg stilte meg delvis med ryggen til, men ikke helt slik at jeg har kontrollen om noe skulle hende. Jeg begynte å skjelve, stemmen min sprakk litt innvendig og jeg ble så utrolig klam i hendene. Jeg hører at hun lo før hun fortalte de to jentene som satt på siden av henne at hun plutselig ble kvalm av synet hun nå fikk. Jeg skjønte jo det var meg hun hintet til men hva skulle jeg gjøre ? Jeg så forsiktig bort før hun møter blikket mitt sier '' hva stirrer du på? Jeg trodde du var død jeg. Trist du ikke hoppet slik som ryktene sier'' 

Jeg så ned i bakken. Jeg ble faktisk ikke så lei meg men jeg kjente sinnet sprer seg utover kroppen. Jeg ville egentlig bare gå frem til henne å lime sammen den munnen med alle de stygge ordene men hva hadde det hjulpet? Jeg kjente at jeg ikke vil la henne ha den makten så jeg snudde meg og sa '' Ja, det er jo derfor det kalles rykter, de er jo like falske som de som sprer de''. Jeg måtte puste dypt ut, prøve å ikke få en eller annen form for kraftig reaksjon. Jeg ble så kvalm men jeg var bestemt på å ikke be om unnskyldning som jeg har gjort for ofte når jeg har svart opp for meg. Hun så stygt på meg, venninne som lo for noen minutter siden syntes plutselig ikke dette var så morsomt lengre. 

Jeg så bussen jeg skulle ta på vei mot meg da jeg snudde meg og sa '' Dette var vel ikke så kjekt når det var du som fikk ord slengt etter deg, kanskje det var en oppvekker for det trenger du.'' Jeg gikk fort mot bussen, vinket den inn før jeg dro videre mot der jeg skulle. Kroppen begynte å skjelve, føttene mine ristet og jeg fikk hodepine og når jeg skulle si hei til bussmannen stammet jeg så mye at det tok tre forsøk for å få ut ordet. Jeg følte meg ekkel for å si imot min gamle mobber, men det var så utrolig godt å ta fra de makten også. #helse #psykiskhelse #mobbing #mobber #møte #offentlig #hverdag #torsdag #fredag #quotes 
#blogg #mot #tagrep #hjelp #behandling #nettmobbing #rykter

05.07.2017

Produkter - Juni måned

Juni måned er nå passert og jeg har samlet på produkter som jeg har brukt opp i løpet av måneden. Denne gangen er det også produkter jeg har hatt i flere år men ikke brukt før den siste tiden og produkter jeg har hatt flere ganger før. Denne måneden er det også hudpleie, produkter for hår og sminkeprodukter.

Her er noen av produktene jeg brukte opp i løpet av Juni måned.

 

Victoria's Secret hydrating body lotion 
Til venstre er pure seduction og til høyre er sheer love. Disse lukter utrolig godt og er utrolig fuktighetsgivende.
Jeg har flere ganger kjøpt lignende produkter fra Victoria's Secret og liker at de alltid har mye bra på hjemmesiden sin. Jeg vet ikke om jeg blir å kjøpe akkurat disse på nytt, men ser jeg et godt tilbud skal jeg ikke se bort fra at jeg slår til. 

Du kan finne lignende produkter HER.

 

Biotherm purefekt skin cleansing gel

Denne rensen er for fet/blandet hud og er supergod med tanke på at den renser huden i dybden og fjerner all sminken effektivt. Jeg har veldig følsom hud og jeg kjenner virkelig forskjell på denne ansiktsrensen i forhold til andre da den er veldig mild og skånsom. Den skummer lett og gjør huden veldig ren og klar før eventuell makeup. Jeg bruker denne hver morgen og kveld og sitter faktisk i skrivende stund for å kjøpe enda en flaske. Jeg fikk dette produktet i et prøvekit og elsker hvordan denne rensen er for min hud.

Du kan kjøpe rensen HER
 Redken heat styling thermo actif 
iron silk 07

Denne har jeg hatt i evigheter men aldri helt brukt mye av. Jeg bruker denne som en varmebeskyttende spray før jeg føner, retter eller krøller håret. Jeg bruker alltid varmebeskyttende før noe som helst varme i håret i form av styling men også når jeg er i varmere strøk og det er stekende sol, nettopp fordi jeg i den siste tiden har hatt veldig skjørt hår som følge av stress, medisiner og annen behandling. Jeg har bare hatt en flaske av dette produktet, nettopp fordi det holder i en evighet. Jeg har prøvd flere merker underveis men føler redken sin varmebeskyttende spray er den som gjør håret mitt mest glatt og fint. Jeg fant ingen direktelink til dette produktet men regner med de fleste frisørsalonger og butikker som selger merket redken har denne. 

 St.Moriz fast tanning mousse

Jeg elsker å være brun, men jeg kan ikke sole meg i direkte sollys på grunn av medisiner, behandlinger og lignende. Jeg bruker en tanning mitt for å påføre denne moussen. Den tørker fort så du bør jobbe i seksjoner for å få et fint resultat. Det er viktig at du skrubber huden, tilfører fuktighet og ikke har selvbruningen direkte på kort tid etter da porene enda er åpne. Du vil da få prikker på leggene og lignende.  Dette er min fjerde flaske og den holder utrolig godt på kroppen samtidig som den ser fin og naturlig ut så lenge du påfører den i jevne mellomrom og ikke hver dag. 

Du får kjøpt denne HER. 

 

Dette er noen av produktene jeg klarte å bruke opp i Juni måned. Det er noen produkter som jeg virkelig ikke så noe vits i å ta bilde av da du rett og slett ikke kjenner igjen produktet når du ser på den. Om jeg blir å kjøpe noen av de produktene jeg ikke har tatt bilde av igjen kan jeg evt skrive et innlegg om innkjøpene og fortelle mer om produktene da.

Er det noen produktet du anbefaler? 

 

#helse #psykiskhelse #sminke #hudpleie #hår #pleie #produkter #makeup #hverdag
#sommer #juni #blogg #foto #hud #kicks #blivakker #innkjøp #onsdag 

03.07.2017

Jeg fikk nok

Det er nå Mandags kveld og jeg har ikke blogget på to dager. Grunnen er igrunn enkel og komplisert på samme tid. På den ene siden har jeg valgt å bruke tid med venner og bekjente som vil meg godt og ikke sitte på en mobil eller data for å skrive flere innlegg til bloggen, svare på meldinger og lignende fordi jeg vet dette ikke er noe kjekt å sitte å vente på. Den andre grunnen midt opp i alt dette er at jeg delvis var ganske nær for å gå på veggen. Jeg har i den siste tiden planlagt alt som skal gjøres fra morgen til kveld og det ble nesten slik at jeg måtte skvise bekjente inn om de ønsket å møte meg innen noen dager og jeg følte at dette virkelig ikke var noe kult. Jeg har planlagt så mye den tiden før og etter operasjonen. Jeg skulle møte venner, jeg hadde sykehustimer og jeg hadde flere avtaler og møter jeg måtte møte opp og være aktive på. Noen av møtene tok energien rett ut av meg og det har vært en stor forandring i mitt liv som har vært litt vanskelig å forholde seg til. 

Jeg har delvis sittet å kjent etter smerter. Ikke fordi jeg ønsker å ha de, ønsker oppmerksomhet eller en grunn til å droppe noe som skjer i mitt liv eller i min hverdag men rett og slett for at ting har vært for godt til å være sant. Jeg trodde ikke når jeg for to uker siden satt på hotellrommet i Tønsberg og ventet på morgendagens møte at jeg skulle våkne opp etter operasjonen og nesten føle meg bedre som nyoperert enn det jeg gjorde når jeg nesten hylte og vridde meg i smerter på operasjonsbordet før narkosen. Under alt dette har jeg til tross for at jeg har bedt meg selv om å roe ned flere ganger valgt å gjøre mye. Jeg tror en del av meg ønsker å få gjort mye av det jeg gikk klipp av når jeg var syk.

Det høres kanskje rart ut for du som er utenpåforstående eller pårørende men jeg tror personlig at ingen helt kan forstå uten at de har stått eller står der nå selv. Man ønsker bare å bevise at man får til enkelte ting, og det har vært enkelte kommentarer på sykehuset under innleggelsene som på en måte har grodd seg fast i meg og virkelig plaget meg så mye at jeg kom til et punkt der jeg føler jeg trenger å bevise for meg selv men også alle andre at jeg faktisk får til, at smertene faktisk var ekte og at det var funn. Jeg føler jeg trenger å bevise alle om at jeg kan ha et normalt liv, jeg klarer å holde leiligheten ren og jeg klarer å gjøre de tingene de enkelte mente jeg aldri ville klare. Jeg ville bare bevise alle sammen, men kroppen fikk nok og jeg gikk på veggen som plutselig var mye nærmere enn den var for kort stund siden.

 


Bilde som nyoperert. Bilde er tatt dagen etter operasjonen på vei hjem til Trondheim.

 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #operasjon #smerter #smertefri #følelser #blogg
#hverdag #helg #bloggfri #sommer #vår #foto #ferie #reise 

01.07.2017

Jeg begynte å stille spørsmål til meg selv som kvinne

Det er noen ord og setninger som kan stikke litt ekstra i magen enn andre og det er ikke alltid man skjønner hvorfor akkurat det ordet eller den bestemte setningen trigger frem frustrasjon, sinne, tristhet og lignende. Vi alle har situasjoner og temaer vi er ekstra følsom for og det er bare slik vi fleste mennesker er. Vi fleste lærer å tilpasse oss slik at enkelte tilfeller kanskje ikke blir like tøft eller vondt å oppleve men det er faktisk bare en andel vi klarer å skjerme oss delvis eller helt for. Det er nesten umulig å unngå en eller flere situasjoner helt og det har kroppen min virkelig fått kjenne på.

Når jeg først ble akutt syk og den tiden ingen visste hva som gjorde at smertene var så ekstreme sa ingen leger noe på det faktumet at jeg trengte smertestillende. Jeg hadde jo prøvd både paracet, ibux og naproxen og ingenting funket. Nå jeg sier ingenting funket så mener jeg da at disse type smertestillende ikke funket tilstrekkelig slik at jeg klarte å slappe av, sitte oppreist og ikke gråte av smerte. De funket jo litt men overhode ikke nok til at jeg kunne puste ut og ''samarbeide'' med kroppen min gjennom smertene. Enda verre var det å samarbeide med noe man ikke engang visste grunnlaget for smertene man selv hadde.

De ga meg noe mot smertene, rettere sagt følte jeg at de delte ut preparater jeg aldri i mitt liv helt trodde jeg skulle ha behov for. Jeg lyttet på legen, tok disse pillene og håpte på bedringen som kom ganske raskt etter. Jeg har alltid vært bestemt på hva jeg skulle ha i kroppen og ting jeg skulle holde meg langt unna, men når det føles ut som noen river livmoren din fra hverandre tar du selvfølgelig det du får fordi kroppen er ikke laget for å takle den type smerte over lengre tid. 

Senere når de mente de hadde utredet meg grundig nok begynte de å stille spørsmål til smertene. På en måte så skjønner jeg de og usikkerheten de enkelte legene hadde, men på en annen måte så skjønte jeg ikke hvordan jeg skulle ha klart å forfalsket prøvesvar, besvimelser og skader fra besvimelsene. Jeg begynte å stille spørsmål til min egen kropp og måten jeg håndterte min egen smerte. Jeg begynte å stille spørsmål over hvor kvinnelig jeg egentlig var når jeg ikke engang klarte å holde ut litt menstruasjonssmerter som flere av legene påpekte. Jeg ble så usikker at jeg nektet å ta smertestillende fordi jeg selv trodde det ikke kunne være så ille når legene sa det ikke var noe. Flere leger kunne jo ikke gjøre feil var det jeg alltid tenkte men det visste seg at de kunne det, og var vondt fordi deres usikkerhet smittet over på meg. Deres ord, handlinger og ingen forståelse gjorde at jeg faktisk ikke kunne forstå det selv. Når en lege ikke forstår smertene, hvordan skulle jeg forstå de da?

Det er en ting jeg har lært de siste syv årene. Aldri tvil på deg selv, be om en second opinion om du føler du trenger det, aldri godta mindre enn du er verdt og stå for kravene du fortjener. Smertene gjør meg ikke til mindre kvinnelig, men heller til en kvinne som lever med en usynlig sykdom som mange ville vært overrasket over hvor smertefullt den kan være om de hadde levd med den selv. 

 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #kvinne #kvinnesykdom #endometriose #endowhat #leger 
#behandling #feilbehandling #sommer #vår #hverdag #helg #foto #reise 
 

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits