29.06.2017

Sykepleieren ba meg om søke opp pusteteknikker på youtube

Jeg har i flere år slitt med magesmerter og etter de første årene fikk jeg beskjed at jeg hadde IBS eller følsom mage men ingen tester ga klare utslag for nettopp dette. Jeg fikk bestemte planer å følge som inneholdt alt fra tips til aktiviteter, mat, toalettsituasjoner og lignende men ingenting hjalp.Jeg var ofte på do, ikke akkurat for at jeg måtte bruke selve toalettet men på grunn av smerter som gjorde at jeg ikke klarte å sitte rolig eller konsentrere meg. Det var min lille tid der jeg slapp å late som alt var bra. Jeg var til flere leger og spesialister, jeg husker den ene legen sa '' Hadde du vært eldre hadde jeg misstenkt endometriose eller lignende men det er du for ung til. ''.

Dette var den første gynekologen jeg var til og jeg fikk medisiner for å stoppe blødninger, noe for smerte og en indirekte beskjed om at jeg bare måtte gå ned i vekt så ville dette bli bedre. I brevet fra sykehuset sto det nemlig at min vektoppgang med p-stav var grunnen til at jeg hadde smerter og blødninger, også til tross for at jeg hadde hatt ekstreme smerter i allerede 4 år ? Jeg skjønte ikke helt dette men når en lege ga meg den informasjonen så måtte det jo være rett. var det ikke slikt vi er lært til å tro? Jeg var 17, jeg kunne jo ingenting om underliv eller kvinnesykdommer og jeg trodde til slutt at smertene skulle være så vonde og at andre jenter måtte være superflink i å skjule de og at jeg garantert bare var følsom for smerte.

Noen ganger blir jeg sint på meg selv, sint for at jeg ikke kunne lese meg opp om noe jeg ikke visste fantes. Sint fordi jeg ikke kunne noe om den sykdommen ingen snakker høyt om. Jeg var sint på meg selv da sykepleieren ba meg om å søke opp pusteteknikker på youtube fordi hun mente jeg ba for lett om smertestillende. Ble jeg sint så mente hun det var psykisk, gråt jeg måtte jeg få hjelp. Det er så flaut å ha disse smertene. Det er jo så flaut å blø gjennom uke for uke men ingen forteller deg at det er unormalt. Jeg var jo ung og dette var bare et tegn på at jeg var en kvinne, det var jo bare et tegn på at jeg hadde en sunn og frisk kropp, ikke et tegn på at kroppen min ropte om hjelp på innsiden eller at endometriosen infiltrerte seg inn i bekkenet mitt. 

 

 

Dette bør være beviset på at man ikke trenger å være 30 år for å ha endometriose. Smertene trenger ikke å være psykiske og det er ikke slik at jeg skal være sint på meg selv fordi jeg ikke klarer å finne grunnen til smertene, jeg har faktisk all grunn for å være sint på deg som mente jeg var godt nok utredet når jeg lå hjemme på mitt eget gulv å kjempet mot min egen kropp, mot smertene.

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #operasjon #behandling #smerter #endometriose #endo #ademyose #endowhat 
#sommer #vår #torsdag #foto #bilde #blogg #hverdag #helg #ferie #sykehus 

 

28.06.2017

1 uke siden operasjonen

Det er nå en uke siden jeg våknet på oppvåkningsavdelingen etter det som visste seg å være en svært vellykket operasjon. De var rask på å gi smertestillende mot det lille jeg hadde av brennende smerte rundt og under operasjonssårene. Jeg ble helt smertelindret og sovnet veldig raskt etterpå. Jeg våknet og sovnet veldig hyppig når jeg lå på avdelingen og jeg husker at det lå slanger over alt. Jeg husker jeg delvis dro ut oksygenslangen i en halv våken tilstand og at jeg var rimelig klar for å komme opp og ut av sengen når jeg ble helt våken. Jeg husker sykepleieren kommer på siden av sengen, ser på meg og smiler når hun spurte om jeg hadde sovet godt, hvordan jeg følte meg og om jeg hadde smerter.  

Ikke lenge etter blir jeg trillet opp til avdelingen jeg skulle ligge på over natten. Jeg husker jeg ville gå men enda var litt trøtt og tåkete i hodet så de ønsket at jeg skulle ligge litt til i sengen. Rundt hjørnet står pappa og venter, for han hadde tydeligvis vært innom flere ganger mens jeg lå på oppvåkningen i drømmeland og de måtte alltid fortelle at jeg enda sov godt. Han ble med på rommet, vi snakket sammen litt før jeg kledde på meg litt klær, gikk litt i gangene før vi satt oss på fellesrommet for litt mat og drikke.

Utover dagen fikk jeg noen oppdateringer fra sykepleiere og den vakthavende legen. Jeg fikk fortalt litt om enkelte funn, hva de regnet med ville skje utover kvelden og morgenen etter. Hva som var viktig å huske på og ting som ikke var like viktige nå som før. Jeg fikk mye god informasjon. Jeg slappet masse av og selv om jeg måtte klype meg selv i hånden noen ganger for å innse at dette var virkelig og ikke en drøm var denne opplevelsen noe jeg virkelig blir å ta med meg resten av livet. 

Det er nå en uke siden operasjonen og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har hatt så lite magesmerter siden barneskolen. Det er litt sykt å tenke på at de mener unge barn og kvinner ikke får slike sykdommer når jeg er enda et bevis på at det faktisk skjer. Når jeg tenker tilbake på alt av sjekker, undersøkelser. møter med enkelte leger og lignende kjenner jeg virkelig på en irritasjon og sinne over at de lot det gå så langt som de gjorde. Tenk å være så bestemt i et yrke at du ikke engang kan innrømme en feil så du legger heller skylden over til pasienten? Det som er helt sikkert er iallefall at jeg aldri skal tilbake på dette sykehuset for behandling. Heldigvis har vi fritt sykehusvalg og det kan jeg med hånden på hjertet si reddet livet mitt. 

  

#helse #psykiskhelse #sykehus #behandling #operasjon #narkose #endometriose #smerter #smertefri 
#følelser #blogg #hverdag #helg #torsdag #sommer #eviglykke #takknemlighet

 

 

26.06.2017

9 fine kjoler for sommeren

Sommeren har startet, finværet kommet og går og det er tiden for fint vær, hyggelige sommerkvelder og ferie. Jeg kjenner flere som skal feire bursdager og andre hendelser, andre skal ha en skikkelig sommerfest og en skikkelig grillparty, noen er på festivaler og konserter og noen reiser bort. Denne sommeren skal jeg bruke på å slappe av, besøke familie, bli bedre men ikke minst få tilbake en normal hverdag med rutiner og litt kos i sommeren. Jeg har sniket meg litt rundt på nettet for å se litt på klær, for selv om jeg må spare penger og det blir en litt trangere måned enn ellers er det vel lov å drømme seg bort i fine kjoler. 

Jeg har fått flere spørsmål om tips til fine sommerkjoler som man også kan bruke ellers også, og ikke bare i sommeren og de få dagene de fleste har fri. Jeg har nok engang vært innom nelly og sett på kjoler som jeg virkelig liker godt, og plukket ut disse ni antrekkene

 ~ 1. HER  2.HER  3.HER  ~
~  4.HER  5.HER  6.HER  ~
~  7.HER  8.HER  9.HER  ~

 

Har du handlet noen sommerkjoler ? Hva pleier du å gjøre på sommeren? :)

 

#helse #klær #kjole #nelly #sommer #blogg #mandag #hverdag #helg #ferie #feiring 
#juni #foto #reise #heels #mote #spare #salg

 

25.06.2017

De smilte til meg, tok meg godt i hånden før de hjalp meg opp på operasjonsbordet.

Det er fire dager siden jeg nå ble fulgt inn på operasjonsrommet, hjulpet opp på benken for å bli klargjort til operasjonen jeg nå skulle ha. Lite visste jeg at jeg skulle få et helt forandret liv. Jeg ville bare ikke tro at de skulle klare å fjerne alt som gjorde så ufattelig vondt. Hva om det var vondt når jeg våknet og sykehuset i Trondheim ville nok engang påpeke det psykiske ? Jeg var så spent, så nervøs og innerst inne litt redd. Jeg var ikke redd for selve operasjonen eller hvordan det ville være på sykehuset etterpå, fordi jeg har aldri følt meg så trygg og ivaretatt som jeg gjorde på Tønsberg sykehus men jeg var redd for hvordan sykehuset i Trondheim skulle stille seg til funnene, behandlingen og tiden etter. Jeg var redd for at de skulle finne noe annet for å bruke imot meg eller at de enda engang skulle nekte for det som de har gjort fordi det er vondt, så ufattelig vondt når noen forteller deg hva du skal føle og ikke. Det er et stikk i magen når noen som skal være der og holde deg i hånden gjennom store deler av reisen forteller deg at du ikke føler det nettopp du føler og det gjorde meg redd. Hva om dette nok engang skulle skje? 

Behandlerne, anestesilegen, sykepleiere og alle de fantastiske damene som var på rommet jeg nå skulle tråkke forsiktig inn til sto og smilte til meg, hilste på meg og tok meg godt i hånden. Det var en følelse jeg ikke helt var vant til men en så utrolig betryggende følelse. Kroppen min ble varm og trygg og tårene i øyekroken kunne snike seg tilbake der den kom fra fordi jeg var ikke lengre redd for det som skulle skje. De hjalp meg opp på det høye bordet. La føttene mine der de skulle ligge, fortalte meg hvor jeg skulle ha hendene og dekket meg forsiktig opp i et varmt og godt teppe. De visste om min PTSD diagnose fra mobbing og overgrep fordi de hadde lest journalen og alle visste at jeg kunne skvette litt og gjerne ville ha fortalt når de skulle ta på mine personlige plasser eller kle av meg. For de var det en selvfølge å fortelle men for meg var dette en ny og god opplevelse. De brukte ikke diagnosen imot meg og mine smerter, men som et ledd der de tenke litt ekstra over at de skulle være varsomme og kanskje bruke noen sekunder ekstra på ting som å si ifra om hva de skulle gjøre, få en respons for så å kle av, ta klær til sies og for å feste føttene mine der de skulle ligge. 

De tok meg med på det som skulle gjennomføres før jeg skulle få sovne inn i narkosen de ga meg. De fortalte hva de gjorde, de stilte spørsmål med verdighet og respekt, de lot meg gjøre det jeg selv kunne gjennomføre og de var så ufattelige koselige. Jeg husker de ba om fødselsnummer , hva jeg skulle opereres for og hvilken type operasjon dette var. Jeg hørte hun bak meg spurte om jeg merket en forskjell og før jeg rakk å si at jeg følte meg litt omtåket og borte sovnet jeg på bordet og var helt borte til jeg våknet på oppvåkningen. Det var en helt ny opplevelse som gjorde at jeg ikke lengre gruer meg for en eventuell senere behandling og med tanke på hvordan ting har vært tidligere så tror jeg det sier sitt. 

I morgen så skriver jeg ett innlegg om hvordan tiden har vært fra jeg våknet og frem til nå. Jeg mangler å oppdatere et par mennesker som er nære og jeg vil gjerne at de skal få høre ting fra meg og ikke at de må lese noe på bloggen. 

 
#helse #psykiskhelse #sykehus #opplevelse #sommer #sol #behandling #smerter #endometriose #operasjon
#kirurgi #innleggelse #respekt #verdighet #foto #tønsberg #vestfoldsykehus #sykehus

21.06.2017

Du holder hånden min og smiler

I skrivende stund ligger jeg på et fellesrom som er i korridoren vedsidenav operasjonstuene og venter på min tur. Jeg møtte opp klokken 0800 i dag tidlig som en spent, nervøs men glad jente som ser frem til operasjonen. Jeg satt en time med pappa i gangen før jeg tar farvell, og i mellomtiden fikk jeg nok til å fjerne noe av smertene og du hjalp gledelig.

Når jeg føler meg klar følger du meg til sengen min, forteller enkelt og konkret hva vi skal gjøre før operasjonen og hvordan dagen trolig blir. Jeg er veldig nervøs, men mest spent og det ser du veldig godt på meg. Jeg skvetter litt, har litt smerter i magen men mest av alt så gleder jeg meg. Jeg gleder meg til et nytt liv med mindre smerter og plager, et liv jeg ser på som verdig og jeg gleder meg så mye at jeg ikke klarer å slappe av.

Du ser på meg, ser på det nervøse men lykkelige ansiktet mitt. Nervøs fordi jeg gruer meg til en operasjon fordi jeg vet risikoene det medfølger men lykkelig fordi jeg gleder meg til å bekvitte noe av smertene. Du smiler til meg, setter deg på kanten av sengen og holder hånden min. Du ser meg, den virkelige meg og du får meg til å innse at jeg ikke trenger å være så tøff, at det er greit å føle på nervøsiteten og at det er greit å be om smertestillende. Du er så god, jeg vil bare gi deg en klem og ikke slippe.

Jeg er ikke vant til en slik følelse, en slik behandling og måten jeg blir behandlet på. Det er så godt å føle seg ivaretatt, men det er en så ufattelig kriblende følelse i magen når jeg merker hvordan dere ser meg for meg og er så gode, snille, forståelsesfulle medmennesker. Jeg er ikke lenger så redd som jeg var.

 

  

#helse #psykiskhelse #sykehus #sykdom #behandling #smerter #smertestillende #operasjon #nervøs
#følelser #selfie #blogg #hverdag #onsdag #faste #foto #sommer
 

20.06.2017

Jeg er klargjort for operasjon

 • Skrevet 20.06.2017 klokka 17:06
 • Kategori: Behandling

Etter nesten fire timer på sykehuset for blodprøver, samtaler med sykepleiere, turnuslege, anestesisykepleier og kirurg er jeg klargjort for en ny og forhåpentligvis siste operasjon på en stund.

Jeg har vært klar over operasjonen med dato og klokkeslett i over to uker nå men mye var jo opp til resultatene på blodprøvene og samtalene med legene og lignende idag. Det gikk heldigvis bra og jeg skal derfor enda en gang opereres i morgen.

Jeg kjenner virkelig at nervene sitter i kroppen. Jeg gleder meg, gruer meg, ser frem til operasjonen men samtidig kjenner litt på nervene på en og en samme gang, men innerst inne er jeg bare utrolig spent og gleder meg til å se hvordan dette kan bli i morgen!

 

 

Et bilde utenfor sykehuset. 20 grader, sol og fint vær var virkelig godt idag.

 

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #sykehus #behandling #smerter #smertestillende #operasjon

19.06.2017

Fremme på Værnes flyplass

 • Skrevet 19.06.2017 klokka 16:06
 • Kategori: Hverdag

Da er jeg endelig fremme på Værnes flyplass og klar for å reise! Turen i dag gikk innom fastlegen for å få noe litt sterkere enn voltraren for denne turen slik at jeg slapp en annen type morfin for å smertelindre.

De neste dagene vil det komme blogginnlegg fra mobilen og dette kan gjøre at ikke alt ser like bra ut på nettlesere som det burde med tanke på plassering av tekst og bilder. Dette vil jeg gjøre noe med til helgen når jeg har dataen tilgjengelig da jeg har fått noen beskjeder på dette tidligere. :-)

Jeg sitter nå på Værnes flyplass, hører på litt musikk og sitter i en god stol og venter på flyet som er forsinket. Vurderer en rask tur på kiosken for å kjøpe noe godt til flyturen men vi får se hva som skjer. Jeg ville iallefall bare oppdatere dere og fortelle at det sitter en veldig glad men nervøs jente som håper at denne turen fører til noe godt. 

 
 

#helse #psykiskhelse #tur #reise #flyplass #flytur #behandling #lege #smerter 

18.06.2017

Sunday lunch

Klokken er snart tolv og jeg har nok engang spist en god lunsj. De siste to dagene har jeg fokusert på det å få i meg nok mat, næring, proteiner og vitaminer. Jeg har nok vært enda mer fokusert og bestemt en vanlig fordi en del av meg sier at tiden etter behandlingen på onsdagen vil bli bedre om jeg klarer å spise regelmessig og ikke ha mat som en av mine fiender. Så det er det jeg har gjort, til og med når det frister mer å sette seg ned å gråte av tårene så har jeg prøvd å lagd en bedre lunsj som varierer men samtidig frister og er kjempe god. 

Dagens lunsj var nystekte rundstykker med egg og bacon. Jeg hadde satt frem litt kaviar og majones samtidig som litt biola for å skylle det ned med. Jeg tror personlig at hvis du tar deg tiden for å sette frem mat og det du trenger litt fint og gjør situasjonen litt koselig så er det også litt enklere det å faktisk sette seg ned , spise den maten som du må ha men som kanskje ikke frister istedenfor om du bare hadde smurt enn halvdød skive med svett ost og noe du egentlig ikke helt vil ha på maten din. 

Her er et lite bildedryss fra dagens sene frokost / lunsj. 


 

En ting er sikkert og der er at jeg virkelig koset meg meg denne lunsjen. Det var utrolig godt og absolutt innenfor på en søndag. Jeg skal nå rydde litt lett over leiligheten før jeg får litt besøk og senere skal pakke før pappa kommer i ettermiddag! Jeg er så heldig at pappa blir med meg på turen for behandling og det er virkelig betryggende.

 

#helse #psykiskhelse #food #mat #måltid #søndag #helg #hverdag #lunsj #sundaylunch #foto
#sommer #reise #behandling #sykdom #smerter #familie

17.06.2017

Meldingene fikk meg til å falle sammen i gråt.

De siste dagene har jeg ikke helt vært meg selv. Jeg har vært sliten, nervøs, gruet meg og gledet meg til alt som skal skje og det har virkelig påvirket humøret mitt. Jeg går fra å delvis danse rundt med litt smerter, til å ligge å vri meg i de til å bare sitte på sengen og kjenne tårene rinne nedover kinnet mitt. Jeg vet ikke helt hvorfor men personlig tror jeg det at kroppen noen ganger når til det punktet der den får nok og bestemmer seg for å si ifra. Jeg er ikke akkurat den personen som har vært den flinkeste til å høre på kroppen min de siste årene når det har kommet til forverring av symptomer og sykdom og personlig har jeg også lagt skylden på meg selv som ikke kjempet mer for å få den hjelpen jeg hadde krav på tidligere, men når man ikke er tøff nok til å si ifra eller har noe mer kunnskap og ting å komme med kan man liksom ikke gjøre så mye. 

Jeg vet jo det ikke er min feil, på noen som helst måte men man sitter jo der med den lille stemmen i hodet som sier '' hva om du gjorde eller sa dette istedenfor ? '' eller '' Hva om jeg klarte å forklare bedre hvordan og hvor disse smertene var? ''. Den lille stemmen har spist en bit av meg ganske lenge, og selv om jeg kanskje prøvde å riste den av meg i starten så kjenner jeg nå at den bringer frem en del følelser og tanker. 

Som sagt så har disse siste dagene vært vanskeligere, rettere sagt helt dritt men jeg har bare prøvd å gasset på alt rundt. Jeg har prøvd å være sosial, blogge, være med venner, vaske mye, pakke,lage mat og handle selv om jeg kjente at jeg kanskje bare burde legge meg ned og godta at smertene og kroppen var for sliten for alt dette nå. Jeg tror jeg gikk på veggen, rettere sagt så vet jeg fordi det smalt, skikkelig. Det smalt så mye at jeg ikke lenger kunne unngå å la være å føle eller late som om at alt var bra. Det var vondt men samtidig litt godt på en gang. Vondt fordi så mye skjer. så mange typer følelser kommer frem men samtidig godt fordi jeg skulle ha hørt på kroppen min for lenge siden. Det er greit å presse seg, men igjen så er det jo til en grense og ikke kjøre over denne grensen fem ganger og late som du har det bra. 

Jeg satt å følte meg helt tom. Jeg var så tom og sliten og følte at hodet mitt var i løse luften. Jeg skulle sjekke bloggen en rask tur, og der ser jeg noen kommentarer jeg ikke enda hadde godkjent. Jeg leser de og jeg faller sammen i gråt med tårer som bare triller ned kinnet mitt og aldri helt stopper.
Jeg blir ikke lei meg, tvert imot fordi meldingene var så gode, så hyggelige og så full av kjærlighet men jeg ble så glad av å føle meg verdsatt på en slik tung dag, og få den lille påminnelsen jeg virkelig trengte, som alle trenger en gang i blant. Jeg innså virkelig hvor heldig jeg er med støtten jeg får av kjente og ukjente og denne støtten betyr så utrolig mye.

Her er de fantastiske meldingene av noen fantastiske mennesker Jeg blir så glad over å lese disse tre gode kommentarene. Jeg har valgt å ikke ta med navn, da jeg ikke vet om de tre som skrev kommentarene synes det er greit eller ikke, men om det er ønskelig å å se hele kommentaren er det bare å se på de siste innleggene jeg har skrevet og trykke på kommentarene. 

Jeg er iallefall veldig glad og takknemlig for disse herlige menneskene og er heldig i å ha slike lesere på min blogg.

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #reise #blogg #lørdag #hverdag #helg #foto #meldinger #ferie 

16.06.2017

En sunnere helgekos

Det er endelig fredag, tre dager til jeg reiser og tiden for å nyte litt god mat og godt. Jeg har i det siste prøvd å være litt mer bestemt på hva jeg putter i munnen, og for det meste går det igrunn helt fint. Jeg prøver enda å få inn faste måltider men når smerter, sykdom, sykehus timer og innleggelser stadig skjer blir dette vanskelig. Jeg handler inn en del frukt og skal prøve å bli flinkere å spise dette, evt lage noe slik at jeg fortsatt får i meg deler av frukten.

Det er rart hvordan noe ser så utrolig godt i butikken, på restauranter og bilder men ikke frister i det hele tatt når du selv skal lage eller har lagt. Ehm, ja.. Slik er det blitt alt for ofte og jeg er lei av å tvinge i meg mat som jeg egentlig ikke vil ha. 

I flere tilfeller har jeg nå kuttet opp jordbær, banan, epler og appelsinbåter ( ja, faktisk epler og appelsinbåter ), og har dyppet de i smeltet sjokolade, eller bare det å ha tatt litt sjokolade over som du ser på bildet før jeg legger det inn i kjøleskapet for å la det stivne. Det er supergodt og samtidig litt sunnere enn smågodt til tross for sjokoladen frukten og bærene er dyppet i. 

Disse jordbærene var utrolig sure, og da mener jeg så sure at hele ansiktet vrengte seg, så her drøsset jeg over litt sukker på sjokoladen før den stivnet. Utrolig god helgekos som er litt sunnere og samtidig mye bedre en smågodt og potetchips. 
 


 

Jeg mener det, se så godt! mmm, jeg gleder meg allerede til å nyte dette utover kvelden sammen med en god biff som middag! Jeg føler jeg kan spise dette med en litt bedre samvittighet enn annen type godteri og snax samtidig som det ''metter'' deg litt raskere enn vanlig godteri gjør, noe som gjør at man spiser mye mindre. Jeg tror og håper på at dette blir en bra helg. 

Hvilke godsaker liker du å spise i helgene?  Har du tips til noe godt å lage som er litt sunnere? 

 

#helse #psykiskhelse #fredag #helg #weekend #ukedag #hverdag #sommer #vår #blogg #foto #livet
#avreise #jordbær #frukt #bær #godis #food #snax

 

15.06.2017

4 dager til takeoff

 • Skrevet 15.06.2017 klokka 17:07
 • Kategori: Personlig

Nå er det faktisk bare fire dager igjen til takeoff. Jeg kjenner jeg både gleder meg men også er utrolig nervøs, så nervøs at jeg har rundvasket leiligheten flere ganger den siste 10 dagene. Jeg kjenner jeg har sjekket hva jeg skal pakke ned eller ikke flere ganger, jeg har handlet ting jeg tror kunne har vært nyttig og jeg har sett på flere anbefalinger fra både leger, kirurger, bekjente og fremmede som har vært i en ganske lit situasjon. Jeg har allerede pakket sånn smått ned noen ganger men ender alltid opp med å pakke ut å revurdere hva jeg trenger og ikke. Haha, nervene har kommet for fullt og jeg kjenner at hele kroppen kribler over hvordan den neste uken blir men samtidig de store forandringene som forhåpentligvis kommer. 

Jeg er så glad, nervøs, lei meg, redd og alt på en og samme gang. Jeg kjenner hele kroppen som spenner seg, men samtidig har sommerfugler i magen hele døgnet rundt, jeg kjenner at dette virkelig er godt og at jeg gleder meg til denne reisen. De få som vet hva jeg skal har etterspurt om jeg kan filme en video om hva jeg pakker med, en videoblogg om reisen generelt og hvorfor jeg drar. Dette skal jeg virkelig vurdere, men mest fordi det kan være kjekt for meg og mine nære å se tilbake på, få lov til å føle og se hvordan ting har vært og blir å være. 


 

Hva er dine topp tre ting å ha i kofferten når du reiser ? Har du noen tips om ting som kan gjøre turen lettere ? :D
 

#helse #psykiskhelse #sykdom #hverdag #torsdag #vår #sommer #helg #foto #blogg
#livet #reise #fly #tog #smerter #behandling #hotell #takeoff

14.06.2017

Sommerfølelse i Trondheim

 • Skrevet 14.06.2017 klokka 14:25
 • Kategori: Hverdag

I de siste to ukene har jeg klart å være med ute med bekjente og venner. Jeg har fått medisiner som funker bedre og samtidig har jeg noen nye bekjente og venner som vet hva de skal gjøre om jeg detter om så tryggheten har vært litt større når jeg er ute å spiser, shopper og lignende. Det er så godt å kunne være sosial igjen med venner og bekjente, og selv om det ikke er så mye og lenge så er litt absolutt bedre enn ingenting. Her om dagen var jeg en tur ute på solsiden med en god venn og etter litt spising av god is, en tur innom apoteket og litt innom noen butikker så skulle vi gå en tur før det ble for sent. Jeg fikk knipset noen utrolig fine bilder på turen rundt i Trondheim i finværet og i en utrolig god stemning. 

Sommeren har endelig kommet og været blir for det meste finere og finere. Jeg kan ta frem sommerklær og legge unna noe som blir for varmt og det er for meg et tegn på at sommeren virkelig er her. Det eneste jeg virkelig merker er at jeg trenger noe skikkelig sommerklær. Jeg har selvfølgelig en del, men mye er ekkelt å ha på, noe er for smått og annet er for trangt de dagene jeg virkelig er hoven rundt magen og faktisk ser gravid ut. Jeg skal handle litt gode klær for neste uke og den store hendelsen og jeg vil nok trolig dele hva som blir å skje og hva jeg har handlet.

Her om dagen når jeg var å vandret litt rundt i Trondheim, var på shopping, spiste litt god mat og lignende tok jeg noen fine bilder av Trondheim by. Når jeg ser på bildene nå får jeg en skikkelig sommerfølelse og kjenner jeg virkelig gleder meg til når smertene blir mindre, formen blir bedre og at jeg faktisk kan være ute å nye sommeren og det deilige været. Her er noen av de bildene jeg tok de siste turene ute. 

 

Jeg mener det, sjekk den herlige sommersolen på kvelden. På denne tiden var klokken rundt halv ti men været var så utrolig fint og det var så utrolig kjekt å være ut å kunne slappe av i et fint vær. Håper virkelig det blir flere varme sommerdager som dette. 

Har someren kommet der du bor ? Hva liker du å gjøre på sommeren? :)

 

#helse #psykiskhelse #sommer #helg #hverdag #trondheim #vår #finvær #havn #solsideen #båt #blogg #shopping 
#resturant #apotek #behandling #medisin #sommerfølelse #trøndelag #foto #tirsdag 

12.06.2017

Noen ganger skulle jeg bare ønske du kunne holde litt kjeft.

Jeg har ikke blogget på to dager og det er rett og slett fordi jeg ikke har vært i form til å gjøre stort om dagene og i de øyeblikkene formen har vært bedre så har jeg heller fokusert på å slappe av, prøvd å handlet litt og vært med venner. I går var jeg innom en søndagsåpen butikk for å hamstre noe imsdalsvann og iste. Jeg er konstant tørst og når det først var salg på drikke som ikke er brus osv så ville jeg heller ha det liggende i kjøleskapet enn en flaske solo. I den siste tiden har jeg drikket alt for mye veske om dagen. I går drakk jeg over tre flasker med vann og jeg føler aldri at tørsten slukker seg på noen måte. Jeg prøvde melk, vann, saft, vann med sitron og lignende men jeg endte egentlig bare opp med å tømme kjøleskapet. Jeg vet at dette er bivirkningen av injeksjonene jeg tar i forhold til min behandling, men det er så utrolig irriterende og alltid være tørst, tygge på tyggegummi og lignende. Har du noen tips om en type drikke eller noe som slukker tørsten så vil jeg gjerne vite! 

I dag har det egentlig vært en ganske dritt dag. Jeg så meg selv i speilet i dag rundt ellve / tolv tiden å bare falt sammen i gråt. Smertene var helt ekstreme, jeg svimte av og fikk den kulen i pannen men samtidig kjente jeg at jeg fikk nok av å si at ting er greit, om at jeg har det bra når jeg egentlig er så utrolig nær på å knekke sammen av smerter, press og sykdom. Jeg fikk bare så utrolig nok av nok engang prøve å late som at ting kanskje var bedre enn det de egentlig var. Jeg er så utrolig lei av konstante smerter, det å ikke kan kontrollere min egen kropp på enkelte måter men samtidig kommentarene enkelte slenger rundt seg. 

Det er ikke slik at selv om jeg har vært gjennom nok dritt med mobbing og kommentarer at jeg ikke blir såret når mennesker sier ting som ikke er greit. I går for eksempel. Jeg skulle til byen for å handle litt og møte en bekjent. Det var fint vær, jeg var utrolig varm og tenkte at en kjole var innenfor. På vei til busstoppet så svimte jeg av, strømpebuksen under revnet opp så jeg tok den selvfølgelig av på busstoppet og kastet den.

En jente jeg har sett flere ganger stirrer på meg, før hun titter ned på magen min som igjen er veldig hoven på grunn av mensen før hun sier '' åjsann, hvor langt er du på vei ? ''. Denne jenta har sett meg sikkert femti ganger før, og visste at jeg ikke var gravid, men jeg kjenner litt på det at slike kommentarer stikker til tross fordi jeg vet det er sykdommen som gjør dette. Noen ganger skulle jeg ønske at man bare kunne holde litt kjeft. #helse #psykiskhelse #sykehus #poliklinikk #sykdom #behandling #trondheim #mobbing #natur #blogg 
#hverdag #vår #sommer #helg #besøk #dessert 

10.06.2017

Transkutan stimulering av tibialisnerven

 • Skrevet 10.06.2017 klokka 15:08
 • Kategori: Behandling

Jeg har nå prøvd den nye og midlertidige behandlingsmetoden i fem dager og har selvfølgelig ikke merket noe forbedringer enda. Jeg har lovet flere av dere å skrive litt om denne typen behandling, hva det egentlig brukes mot men også hva det også kan brukes for. Dette er en behandling som flere brukergrupper kan bruke. Jeg for eksempel, er ikke under den normale brukergruppen for denne behandlingen, men de tror den kan hjelpe litt uansett. 

Denne behandlingen kan du få utdelt av smerteklinikker, fysioterapaut og enkelte spesialister. Behandlingen har ingen bivirkninger, men du kan selvfølgelig ha litt prikking eller kløe der elektrodene har ligget. Jeg har apparatet NeuroTrac continence men det er ikke fordi jeg er inkontinens eller lignende, det er rett og slett for å prøve ut for å se om det utgjør en forskjell før jeg evt kan få hovedappratet for dempe smertene eller avspenning. 

Tibialisstimulering anbefales som en daglig behandling og minst fem ganger i uken i 20-30 minutter i 12 uker for å vurdere effekten av behandlingen. Det er ikke slik at du vil merke noe med en gang eller rett etter. Fullstendig effekt ses individuelt etter 3-6 måneder. Noen får effekt før 12 uker, og noen trenger mer eller mindre tid. Det som er viktig er at man må gjøre sine egne erfaringer med bruken av apparatene for å oppnå best mulig effekt. 

 

                                                 

Slik ser elektrodene ut. Det er med fire par elektroder , noen ledninger, batterier, en del papirer som forklarer og selve apparatet. Det eneste du gjør er å feste det innenfor bestemte områder på foten, setter ledningene sammen og starter den opp. Transkutan tibialisstimulering påvirker den autonome ( ikke viljestyrte ) delen av nervesystemet i bekkenbunnen. Det pågår ulik forskning der transkutan tibialisstimulering også er tatt i bruk i forbindelse med smertetilstander i bekkenbunnen, urin- og analinkontinens osv. Dette apparatet kan hjelpe mot mye, og derfor så jeg ikke noen grunn for å ikke prøve det ut om det kan hjelpe.

Slik ser apparatet ut. Den er liten, passer lett i hånden og er enkel å forstå seg på samtidig som den er enkel å håndtere under behandlingen.
Du kan lese mer om denne type behandling HER.

Håper dere forstår litt mer om hvilken type behandling jeg skal prøve ut frem til operasjonen nå. Jeg skal bruke det også etter operasjonen og i tre måneder minst, men dette er som jeg forsto bare en mellomting til jeg og kanskje kirurg er enig i å prøve det neste apparatet som heter TENS. 
 

Håper dere får en fin lørdag! Hva skal dere i dag? :) 

 

#helse #psykiskhelse #behandling #endo #endometriose #sykdom #operasjon #nerver #quintet
#neurotrac #blogg #helg #hverdag #sommer #vår #ferie 

09.06.2017

Endomeeting

 • Skrevet 09.06.2017 klokka 14:11
 • Kategori: Hverdag

I går møtte jeg en gjeng med utrolig mange herlige damer! Vi var seks stykker som møttes på solsiden for litt god mat og drikke der vi bare kunne prate og være oss selv. Gårsdagen var utrolig koselig og tiden gikk så utrolig fort!Jeg dro litt tidligere enn de andre pga formen min begynte å bli mye værre mot slutten samtidig som at jeg måtte rekke å dra på apoteket før det stengte for å hente ut enda mer medisiner. 

I går ble det en god burger med noe chips vedsidenav. Jeg mener det, sjekk dette bildet!

 


 


 

Maten i går var så utrolig god og jeg undervurderte egentlig hvor mettende denne burgeren ville bli fordi jeg ikke hadde spist denne dagen og var kjempe sulten når jeg var der. Det var iallefall veldig god mat og god stemning mellom oss som har der! Jeg koset meg masse og snilleste Mona lot meg få låne filmen endo what som jeg gleder meg til å se i kveld!

Etter middagen og møtet med disse herlige damene møtte jeg en bekjent og bare gikk litt rundt i finværet, dro innom apoteket, så litt på klær og spise is før jeg dro hjem å hadde en koselig filmkveld.

 

Hva gjorde du i går? :) 

 

#endo #endometriose #sykdom #meeting #møte #vipper #middag #sot #burger #hverdag #helse #solsiden #blogg 

07.06.2017

Bildedryss € Gårsdagen

 • Skrevet 07.06.2017 klokka 11:20
 • Kategori: Hverdag

Jeg skulle igrunn fortelle dere om den nye og midlertidige behandlingen vi skulle prøve ut frem til operasjonen, men jeg tenkte jeg burde prøve den ut skikkelig før jeg skrev noe om den, hvorfor denne typen behandling blir gjort nå og hva den er godt for. Jeg er alt for ærlighet på bloggen, men jeg ønsker gjerne å være sikker på noe jeg skal skrive og fortelle om før jeg faktisk forteller om den. 

I går startet jeg dagen rundt 8 tiden med en god dusj og frokost. Jeg dro litt tidligere til byen for formen min tillot det og en blanding av at jeg så feil på tiden og var overbevist på at den var en time senere enn det den var. I byen gikk jeg litt rundt i solen, spiste litt kuleis før jeg dro til sykehuset igjen. Der var jeg hos en kvine jeg har vært hos før for å gi henne en oppdatering og jeg fikk deretter dette apparatet som vi skulle prøve ut. Etter sykehuset satt jeg en times tid på marinen med bekjent før vi dro å handlet noen småting og dro hjem til meg for å lage en god middag, se en film og kose oss med dessert. Det var utrolig koselig og kunne være sosial igjen og ikke minst være rund koselige og positive mennesker som løfter deg opp og er der for deg .

Her er noen bilder fra dagen :- ) 


 

Her er noen bilder fra gårsdagen. Hva gjorde dere i går? Hva er planene idag? :- )

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #poliklinikk #sykdom #behandling #trondheim #marinen #natur #blogg 
#hverdag #vår #sommer #helg #besøk #dessert 
 

05.06.2017

Produkter - Mai måned

I de siste månedene har jeg blitt flinkere når det kommer til rutiner. Jeg var aldri den jenta som likte å bruke kveldene på å rense ansiktet mitt, eller morgenen på å vaske det, tilføre fuktighet til ansikt og kropp. Jeg vet ikke helt hvorfor, men dette var bare noe jeg ikke verken likte eller brydde meg stort om. De siste måneden har jeg dermed blitt mye flinkere, og produktene ble også da selvfølgelig mye fortere brukt opp.

Jeg fikk et spørsmål på instagram om jeg kan skrive et innlegg på slutten av hver måned der jeg viser hvilke produkter som jeg har brukt opp. Om det var et nytt produkt, eller en gjenganger og om jeg ville ha kjøpt det igjen eller ikke. Jeg liker jo å lese slikt selv, så hvorfor ikke skrive et? 

Produktene jeg tar med er da alt fra sminke, renser, hår produkter, produkter til ansikt og kropp og lignende.

I Mai måned brukte jeg opp disse produkteneJoico K-Pak deep penetrating reconstructor .

Jeg brukte lite av hårkurer før. Jeg kjøpte de, men jeg orket ikke å kure håret regelmessig og alt føltes ut som et ork.
Haha, sikkert mange som kjenner seg igjen i dette. Denne kuren er drøy, lukter godt og gjør håret silkemykt.
Dette er andre flasken jeg har kjøpt inn og absolutt et produkt jeg blir å handle inn på nytt når det kommer inn på lager. 

Du får kjøpt produktet HER.

 Wella sp Luxe Oil Reconstructive Elixir

Dette produktet er en total pleiende hårolje som tilfører håret fuktighet og pleie. 
Jeg har alltid farget mye hår og håret har da blitt veldig slitt og tuppete, noe du ser ekstra mye når jeg har kammet håret.
Dette produktet gjør håret ditt så utrolig mye godt. Jeg har hatt denne flasken i over et år, men skal absolutt kjøpe en til når den er helt tom! 

Du får kjøpt produktet HER
 Cosmica Sun Face Cream spf 20

Solkrem har jeg egentlig aldri vært flink til å bruke, men så lærte jeg heller aldri helt. Jeg bruker denne solkremen hver eneste dag der det er høy temperatur utenfor, men også unner acne behandlinger da huden er ekstra følsom og trenger beskyttelse og fukt. Under behandlinger kan jeg smøre meg opp til 6 ganger daglig og da er det godt at den trekker fint inn i huden og ikke ligger som et lag. Jeg bruker denne i ansiktet, ned halsen og på brystkassen.
Dette er første tuben, men den har holdt meg et år og jeg vet jeg må kjøpe inn en til pga videre behandling mot acne. 

Du får kjøpt produktet HER.
MAC Studio fix fluid SPF 15

Denne fondationen kombinerer en middels dekning med en naturlig matt finish. Den har solfaktor 15. 
Den er enkel å påføre, blender godt inn i huden og du kan lett bygge den opp til enn fulldekkende fondation. 
Dette produktet er oljefritt som passer fint for min kombinerte og oljete hud. Denne flasken er den første jeg har kjøpt, 
men også det  første produktet jeg kjøpte fra MAC. Jeg hadde lett fortsatt med denne fondationen om det ikke hadde vært for at MAC dyretester.

Produktet får du kjøpt HER.
 e.l.f. high definition powder

Dette setting pudderet holder sminken på plass hele dagen . ''tapp'' litt produkt i lokket for å ta kosten i produktet og sett de områdene du ønsker i ansiktet. Du kan også bake under øynene om du ønsker dette. Jeg har prøvd begge metodene og likte begge til dette pudderet. Dette produktet er fin kornete, noe som gjør at finishen ser veldig naturlig og fin ut til tross for at du bruker mye produkt. Dette er et translucent pudder, altså et uten farge og som ikke vil endre fargen på fondation eller annen sminke. Jeg har hatt tre slike bokser opp gjennom siste to årene og blir nok å kjøpe ett til snart. 

Produktet får du kjøpt HER.

 

Dette er produktene jeg klarte å bruke opp i løpet av Mai måned. Håper dere liker slike innlegg, og om dere gjør så gjerne legg igjen en kommentar så jeg vet at det er vits å skrive slike innlegg. Har du prøvd noen av disse produktene? Hva synes du evt om de? :)

 

#helse #produkter #makeup #sminke #kremer #hudpleie #fondation #elf #mac #kroppspleie #mai #vår 
#helg #foto #blogg #hverdag #hår #hårpleie

04.06.2017

Et lett mellommåltid på farten.

Det er en ting jeg har merket ofte når jeg har reist litt rundt, kjørt hjem til foreldrene, reist til møter og avtaler og lignende er at jeg hater at de fleste mellommåltider som frukt, nøtter og slikt ofte krever en ekstra pose eller søppeldunk i nærheten for skallet, og de andre tingene man ikke spiser på frukten eller maten. Jeg kan heller ikke spise nøtter så slike rene nøttebarer og lignende passer ikke for meg. Jeg er heller ikke den personen men den mest enorme matlysten og jeg liker at ting er enkelt og ikke grisete ikke vesken. 

Den siste perioden har jeg hamstret inn flere slike yogurter som man verken trenger en skei til eller å dele opp i et beger som igjen havner over hele vesken. Jeg elsker disse frokostyoghurtene og disse fullkornsbarene med blåbær.

Til sammen så gjør de meg ikke akkurat sånn mett som etter et skikkelig måltid, men det gir meg ekstra mye energi og jeg holder lengre mellom hvert skikkelige måltid. Jeg slipper å sitte i bilen eller på bussen med en mage som vrir seg av sult, noe som er ganske så greit når man har en del legebesøk og lignende. 


 

Disse to er virkelig et lett men godt mellommåltid på farten. Uansett hva jeg skal så blir jeg alltid å legge disse to i vesken så jeg har til jeg blir litt sulten eller sugen på noe som jeg virkelig ikke trenger. Yoghurten har skrukork som du bare skrur tilbake på når du er ferdig med den og fullkornsbaren smuldrer ikke sånn super mye. Dette er iallefall en sikker vinner i min hverdag. 

Hva er dine favorittmellommåltid på farten ?

 

#helse #psykiskhelse #yoghurt #bixit #fullkorn #bar #fullkornsbar #mellommåltid #måltid #farten #reise 
#blogg #sommer #vår #hverdag #lørdag #bilde #foto 

03.06.2017

Jeg er kommet i overgangsalderen, igjen

Jeg er kommet i overgangsalderen , igjen. 

Jeg tok nettopp min fjerde sprøyte med procen. Den første sprøyten var for tre måneder og de tre andre sprøytene er for en måned om gangen. Grunnen for at jeg nå har en og en sprøyte er pga konsekvensene av å ta denne typen behandling. Man kan få mye uheldige bivirkninger og noen av de kan være alvorligere enn andre og da følte vi det var enklere å ta en måned om gangen, frem til operasjonen. 

Jeg har nå begynt å satt sprøyten i meg selv, siden jeg vet hvordan man gjør sprøyten klar, blander den og setter den så fikk jeg tillatelse å gjøre dette hjemme så jeg slipper å reise til lege eller sykehus bare for å sette den. Jeg er da kommet i en måned til med overgangsalder, og er nå på vei inn i måned nummer seks på denne behandlingen. Kanskje er også denne sprøyten den siste jeg eller noen helsepersonell blir å sette, noe som er et utrolig bra tegn. 

Overgangsalderen selv for at dette bare er den kunstige typen tar på. Det er mye heteslag, rastløshet, varm og kald kropp og jeg blir også veldig irritert av meg. Jeg merket dette ble verre etter behandlingen med procen, men da denne sprøyten er bra for å stoppe/ minske veksten av endometriose så er det jo en selvfølge å fortsette med denne behandlingen. 

Jeg håper selvfølgelig dette er den siste behandlingen, da verken jeg eller andre liker å sette slike stoffer og behandlinger i kroppen sin som ikke er ment for å være der. Jeg er nitten år, og at jeg er på vei inn i måned nummer seks på denne behandlingen er langt ifra vanlig, men slik er det blitt. Jeg håper bare nå at den starter å funke fullt ut og at operasjonen som snart skal skje løser mye!

NB : Jeg har sladdet noe bra bildet fordi jeg ikke ønsker å stå for alt av informasjon som står på pakken, håper på forståelse. 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #behandling #kunstig #overgangsalder #endometriose #operasjon 
#blogg #hverdag #helg #sommer #vår #kronisksykdom #foto

02.06.2017

En god nyhet

14:38 i går ringte telefonen. Sekundet jeg så ned på mobilen for å se hvem som ringte var det et ukjent nummer, men samtidig så virket noen av tallene litt kjent ut. Jeg ble nå litt usikker på om noen ringte meg for å spøke med meg eller om det faktisk var noen som ville få tak i meg så jeg valgte å svare telefonen. 
'' Hei, det er Victoria '' var det eneste jeg rakk å si før jeg kjente igjen stemmen på den andre siden. Det var jo den damen jeg pratet med på mandagen denne uka. Hun fortalte grunnen for at hun ringte, ga med datoer og informasjon og fortalte meg at brev sendes i posten og er til meg i løpet av neste uke med informasjonen hun ga samt litt mer som det var viktig at jeg leste igjennom før hun ønsket meg en god dag videre. 

Jeg sto midt på gulvet når jeg hadde telefonen. Jeg trippet rundt og tårene rant men jeg klarte ikke helt å innse hva som nå skal skje og at det faktisk skulle skje veldig snart. Det tok meg noen minutter før jeg innser hva som faktisk hadde skjedd og hva som faktisk skal skje før jeg datt sammen i gråt på gulvet, Jeg trodde aldri jeg skulle falle sammen på gulvet i gråt over lykken fra en telefonsamtale men det gjorde jeg. Jeg var så lettet, så takknemlig, så glad. Det var virkelig mange følelser som kom frem på en og en samme gang og jeg satt i noen minutter å bare gråt av glede før jeg i det hele tatt klarte å reise meg opp å sette meg i sofaen. 

En god nyhet, en så ufattelig god nyhet. Jeg skal nok en gang opereres og det om ikke lenge. Jeg var så redd for at jeg måtte vente mange måneder uten å komme videre mot behandlingen men der hadde jeg heldigvis feil. Kirurgen hadde sett godt på MR bildene og selv etter sist tur i tønsberg så skulle han prøve å snike meg inn men at det faktisk skulle skje, det trodde jeg innerst inn ikke.

Jeg er så evig takknemlig og glad for at han tok meg på alvor og skal prøve å gjøre noe med sykdommen. Denne kirurgen er jo også regnet som en av Norges beste på sykdommen og leger på alle sykehus kan navnet hans og alle forteller meg hvor flink han er. Det er nok derfor han tar dette på alvor også, fordi han kan sykdommen og vet hvordan man skal gå videre for å gjøre det litt bedre!

Jeg føler ikke for å fortelle helt når dette er, da pga min sikkerhet når det kommer til enkelte personer som ikke trenger denne type informasjon, men mine nærmeste vet og dere vil få vite underveis av denne fantastiske reisen som blir å komme snart!
 


Håper alle sammen får en fin fredag! Jeg skal nå vaske litt i leiligheten før jeg skal feire med en saftig og god biff hjemme med en god film!


Hva skal du gjøre i dag?

 

#helse #kropp #sykdom #endowhat #endometriose #psykiskhelse #behandling #overgangsalder #operasjon #reise #sykdom #sommerkropp
#vår #sommer #blogg #hverdag #fredag 

 

01.06.2017

Samtykkeerklæringen er i boks

 • Skrevet 01.06.2017 klokka 14:09
 • Kategori: Personlig

Da er endelig samtykkeerklæringen i boks. Den er nå sendt til pasientombudet og etter de samtalene jeg har hatt med de er de enige om at vi burde gå videre med saken. I første omgang vurderte vi å bare klage til sykehuset, men siden jeg har tatt opp ting på flere møter men enda ikke har merket noen forbedringer har jeg nå valg med hjelp av de å skrive en klage til fylkeslegen. Det har vært gjort en del feil, feil i forhold til oppførsel, diagnoser og undersøkelser. Man skal ikke trenge å grue seg for å komme til sykehus for hjelp selv om man er kronisk syk. Man skal ikke trenge å bli stemplet som en rusmisbruker, 

De skal nå hente ut journalen min fra Kristiansund, Namsos, og her i Malvik samt St.olavs hospital. De skulle gå igjennom deler av den for å se hva som er gjort, funn, utredningen de har valgt osv for å se hva de kunne ha gjort videre med dette og hva de kunne ha gjort annerledes. Det er sykt å tenke på at om noen hadde tatt ansvar, gjort jobben sin og henvist videre når de viste de ikke hadde kompetansen til dette så hadde jeg kanskje ikke sittet her med så mye smerter akkurat nå. Det er en betydelig forskjell på å være veldig dårlig i noen få måneder og i over et år. 

Jeg gleder meg til å høre mer på hva pasientombudet har å si om saken men jeg gleder meg enda mer å få høre den tåpelige unnskyldningen på hvorfor jeg ikke ble tatt på alvor og sjekket for dette tidligere når alle symptomene og tegnene pekte mot dette. Jeg kjenner jeg er så forferdelig lei av det hele og at man måtte kjempe mot hele systemet for å bli henvist videre.

 #helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksykdom #sykehus
#behandling #utredning #feil #blogg #vår #sommer #hverdag 

hits