31.05.2017

En sunnere burger

I det siste har jeg nok engang slitt med dårlig matlyst. Jeg vil selvfølgelig spise god mat, men igjen så vil jeg selvfølgelig unngå alt for usunn mat. I går lagde jeg derfor en sunnere type burger. Den var veldig god og det positive var at den mettet enda mer enn en vanlig burger ville ha gjort. Jeg spiste derfor middagen med god samvittighet og var mett mange timer etterpå uten å føle behovet for å spise noe i mellomtiden. 

Dette er virkelig blitt en av mine favorittmåltider. Jeg hadde gjerne byttet ut burgerbrødet med noe grovere, men butikken her hadde ikke andre alternativer den dagen jeg handlet. I burgeren har jeg en salatmix og rømmedressing med gressløk i! 

Måltidet er superenkelt. Jeg varmet bare opp brødene mens jeg stekte fiskeburgeren, tok litt dressing på brødet , en neve med salat og satte den sammen slik som dette. Jeg brukte lofoten sine grove fiskeburgere med 86% fisk og bama sin isberg mix med isberg, gulrot og rødkål. Kjempe godt, enda mer mettende og sunnere enn en vanlig burger.  

Hva har du spist til middag i dag? 

 

#helse #psykiskhelse #mat #food #burger #fisk #fish #vår
#sommer #hverdag #helg #blogg #foto #onsdag #canon #iphone

29.05.2017

De glemte å gi meg hjelpen jeg trengte

De siste to dagene har jeg ikke blogget, og dette med en god grunn. På lørdags kvelden kom smertene fram som aldri før ( egentlig siden siste menstruasjon ) og jeg fikk ikke til å lindre smertene på noen som helst måte. Det ble faktisk så vondt at jeg nok engang falt sammen i fosterstilling, gråtende av smerter. Varmeflasken, varmesjal og ballen ble mye brukt og store deler av dagen brukte jeg i sengen med serie for å prøve å puste gjennom smertene til tross for heteslag, hodepine og magesmerter. På natten til søndag, litt over ett tiden innså jeg at jeg måtte ringe for hjelp men hjelp var ikke noen plass å finne. Svaret jeg fikk var at legen skulle ringe opp og at dette kunne ta tid, i mellomtiden hadde jeg mamma på telefonen som snakket meg igjennom smertene og til slutt bestemte pappa seg for å ringe for meg i håp om at de kanskje tok meg mer på alvor da men svarene han fikk tydet på at det ikke hjalp. Jeg bestemte meg da for å prøve enda en gang å ta noe mot smertene før jeg la meg i sengen for å ha et mykt underlag.. 

Klokken var åtte og enda hadde ingen lege ringt, men etter sykepleierens svar i telefonen var jeg faktisk smått nervøs for å be om noe hjelp før jeg var helt sikker på at hun ikke lengre var på vakt. De glemte faktisk å gi meg den hjelpen jeg trengte og det føltes ikke godt. Klokken ni ringte jeg nok engang og svaret var at de skulle sende en bil. Endelig tenkte jeg. Jeg hadde ligget med så store smerter i løpet av natten at jeg verken ikke hadde klart eller turt å ringe etter hjelp under de verste anfallene med smerter. Hodepinen var sterk, jeg var svimmel og jeg var rimelig sikker om at min verden surret rundt etter flere av besvimelsene og treffene jeg hadde med hodet og kroppen i bakken og på møbler. 

1130 tiden banket det på døren. Leger fra legevakten kom på hjemmebesøk men fant fort ut at jeg måtte på sykehus. Jeg hadde nemlig over tre til fire ganger denne natten truffet hodet hardt i møbler og gulv under besvimelsene og blødde derfor ut av høyre øret. Legen renset flere ganger, men blodet fortsatte å komme så de to legene tok tak i meg og nesten løftet meg inn i bilen. Fremme på legevakten og der setter de nok engang en sprøyte med smertestillende samtidig som de renser øret og ser etter skader. Jeg blir sendt til CT for å at et bilde av hodet for å være sikker på at dette ikke var noe skade på kraniet eller noen som helst mulighet for brudd. Bildene så heldigvis fine ut og jeg ble da sendt på avdeling for ny sjekk. 

Dagen var lang, vondt og vanskelig. Jeg var så sliten av smerter at jeg hadde mer problemer enn vanlig bare for å reise meg opp. Jeg svimte nok en gang av på sykehuset men denne gangen var hjelpen tilgjengelig for å hjelpe og fikk se hvordan det egentlig er. Jeg har derfor ikke blogget siden Lørdagen. Jeg har rett og slett ikke vært i form! 

Jeg skal nå prøve å ta meg en time på øret får smertene kommer tilbake. Jeg har nemlig lært hvor viktig søvnen min er for meg under disse tilfellene. 

Hvordan har du startet ukene? Hva er ukens plan? <3

 #helse #psykiskhelse #legevakt #sykehus #lege #behandling #sykdom #endometriose
#smerter #Smertestillende #operasjon #blogg #helg #vår #hverdag #sommer

27.05.2017

Missi, 2 år

 • Skrevet 27.05.2017 klokka 16:47
 • Kategori: Hverdag

 

I går fylte Missi to år. Den kattegale jenta jeg er hadde ordnet bursdagskrone, nye leker, god maten hun elsker og mye godbiter. Helt ufattelig at jeg har hatt denne luringen i over 1,5 år nå. Det er sykt hvor glad man blir i dyr, og ikke minst hvor raskt man blir glad i disse dyrene. Jeg har hatt to andre katter i oppveksten. Lisjpus som nå er 15,5 år gammel og pusilini som døde påsken 2016 av sykdom var også høyt elsket. Ja, navnene var noe ei jente på fire år kom på, haha!

Det er ganske tydelig at jeg elsker dyr, katter spesielt. Jeg har alltid hatt et tett forhold med kattene mine under oppveksten, og missi de siste 1.5 årene. Jeg er en av de eierne mange kanskje missliker, for jeg er nemlig den type eier som godtar kun det beste for min katt. Hun skal ha riktig for som hun liker, hun skal ha nok leker å aktivisere seg for, hun skal kunne løpe ute å klatre rundt å faktisk være en katt, men også mye kos og stell. Selv for mye sykdom det siste året føler jeg at hun har fått alt dette, noe tydeligvis noen få lesere var bekymret for. Når jeg er på sykehus er det alltid noen som kommer ned å passer på Missi og at hun har nok av mat og vann.

Missi er en frisk og fin katt som virkelig betyr alt for meg og et dyr jeg virkelig vil gjøre alt for. I går satt vi inne og koset oss store deler av dagen. Missi testet ut de nye lekene samtidig som har vært ut å løpt litt rundt i nabolaget. Katteeieren som jeg er hadde da ordnet litt ekstra opp for bursdagen hennes, da jeg liker å sette meg ned for å lage litt DIY ting men også det å se en ganske så fornøyd katt skjemmes bort en gang i blandt.

 

Fineste hårballen jeg vet om!  Har du noen dyr? <3

Håper alle sammen har en fin Lørdag! 
 

 

#helse #katt #cat #bursdag #krone #bursdagskrone #skogskatt #pels #godsaker #sommer #vår #helg #leker 

26.05.2017

Håret mitt bare slapp fra hodebunnen.

Det er en ting jeg har fortelt om tidligere og det er hår situasjonen som skjedde i januar. Jeg mistet nettopp mye hår men samtidig som jeg røytet full dusjen, børsten og sengen etter bare en runde eller natt med de så stoppet det liksom aldri helt. Jeg husker mamma reagerte når jeg tok sluken etter en tur i dusjen og hvordan jeg måtte rense børsten etter en runde der jeg børstet håret mitt, jeg husker hun ba meg ta det opp med legen.

To uker etter lå jeg på sykehus, jeg hadde fått en kam for å stelle meg da jeg ble akutt lagt inn og ikke hadde annet enn en veske med pengebok og lignende oppi. Jeg gikk på badet og hadde nå vært en tur i dusjen, børstet tennene og tørket håret mitt. Nå var det på tide å børste håret mitt slik at jeg kan legge det i en flette. Jeg børstet og merket etter hvert at kammen hadde MYE hår i seg, jeg følte at håret bare slapp fra hodebunnen og jeg så meg selv i speilet og så to store flekker uten hår. Jeg skal ærlig si at jeg kjente en stor klump i halsen, den er her faktisk i det jeg skriver dette innlegget. Jeg tok fingeren min for å kjenne på der håret var bort. Det var delvis helt glatt men også små hår som stikker opp og treffer fingeren. 


 

Jeg varsler sykepleieren og selv om de ble sjokket og syntes dette var spesielt skjedde det ikke noe mer. Legen mente dette kom fra bivirkninger eller redsel fra mobbing eller annet. Jeg innså ikke helt hva som gjorde det før nå i Mars, jeg følte meg så dum. 

Til tross for at håret enda gror sakte men sikkert ut sliter jeg med å dekke over det. Senest den siste perioden har jeg lært meg å gi litt faen. Dette er slik jeg er. Victoria har flekker uten hår, men dette forteller ikke noen hvem jeg er men heller om hvordan jeg nå har det. Jeg innså aldri at mobbing og frykt for enkelte mennesker kunne gjøre en så stor forskjell på kroppen. Jeg trodde jeg var så flink på å holde ting hemmelig, men så kom spørsmålene. Spørsmål fra venner, bekjente, familie og helsepersonell. Hadde jeg det egentlig så bra? Var det noe jeg hadde glemt å fortelle legene? Hadde det skjedd noen hendelser? Hadde mobbingen stoppet?

Jeg er til tross for åpenheten på bloggen en ganske lukket person. Det virker kanskje ikke slik for du som leser, men mye skjuler seg bak skjermen når jeg skriver mine innlegg. Snørr og tårer er en av de, hemmeligheter er andre. Ja, jeg er ærlig om mye, men det er ikke alt jeg kan eller vil fortelle hele historien om. Dette kan være for helt vanlige grunner men også for min egen sikkerhet, den må jeg virkelig tenke godt om. 

Kroppen min har vært igjennom mye. Medisiner, behandlinger, operasjoner, undersøkelser, fysisk og psykisk press. Traumatiske situasjoner, overgrep, mobbing og hormonelle behandlinger er noe av dette. Det er mye for en kropp på nitten år og ta innover seg. Dette er ikke noe en kropp uansett alder eller situasjon skal være igjennom. Til slutt merket jeg at nedre tuppene av håret mitt ble vanskelig å tørke, tuppene var helt splitte og håret mitt er blitt ødelagt. Frisøren selv trodde sykdommen, medisinene og de siste traumatiske situasjonene hadde mye om ikke alt av skylden for dette og egentlig, når jeg tenker for meg selv og tar ned den beskyttende borgen jeg har rundt meg så gir alt egentlig mening, det forklarer meg alt og det var egentlig en god følelse. 

Håret var slitt og ødelagt. Jeg hadde flekker uten hår men samtidig var lengdene på håret mitt vær så skadet og ødelagt så lenge at jeg ba frisøren om å klippe det hun måtte. Jeg vil heller ha et kortere hår som er så sunt som vi får det enn langt hår som bare røyter og som faller av. Frisøren klipte av mye, hun sa selv at hun trodde det var rundt 5-6 cm hun klippet av men at det virkelig var nødvendig. Vi snakket sammen, og selv om jeg var til kollegaen hennes i februar, kunne hun ikke huske at det var så slitt og ødelagt når hun så og kjente på håret mitt for tre måneder siden. Det fikk meg til å innse nok engang hvor mye en kropp kan forandre seg.

 

#blogg #hverdag #personlig #vår #sykdom #hår #hair #helse #psykiskhelse #skadet #ødelagt #frisør 

25.05.2017

Et godt mellommåltid

 

Jeg har i det siste året strevd med veldig varierende matlyst. En dag er den der og jeg klarer å spise noen gode måltider, andre dager er det en kamp å få i seg noe i det hele tatt. Jeg har gjerne hatt lyst på noe når jeg ikke har det eller i dårlige tidspunkter som midt på natten eller når jeg for eksempel når jeg står syngende i dusjen. Siden jeg ble akutt syk for et år siden og måtte igjennom mye vonde og vanskelige undersøkelser så hjalp det ikke noe på situasjonen samme som når mobbingen nok engang eskalerte med mye tøffe hendelser jeg gjerne hadde sluppet. 

I den siste tiden, etter Tønsberg turen har jeg blitt mer bestemt på å ta bedre vare på kroppen min når det kommer til fysisk og psykisk sykdom. Jeg innså at det ikke var bra å spise 5-7 måltider i uken og iallefall ikke når man kastet opp mye på grunn av smerter samtidig. Jeg ble derfor mer bestemt på å ha to til tre gode mellommåltider om dagen. Dette kan da være en banan, en yoghurt eller en skål med frukt. 


 

Denne dagens gode mellommåltid ble en skål med jordbær, litt sukker strødd over og noe vaniljesaus til. Det er som en god dessert i mine øyne, men også veldig enkelt og godt midt på dagen samtidig som den ikke fyller opp magen alt for mye. Jeg har nå innsett at hyppige og næringsrike måltider med frukt og grønt er ekstra viktig under sykdom og har derfor blitt mer bestemt på dette. Jeg prøver å fortelle meg selv at dette vil hjelpe meg til når jeg blir bedre og at jeg deretter vil klare å være med aktiv og opplagt når denne tiden kommer. 

Hva er dine favoritt mellommåltider ? 

 

#blogg #hverdag #vår #sommer #helg #sommer #personlig #måltid #frukt #helse #psykiskhelse #5omdagen #mellommåltid

21.05.2017

Smertene spiser meg opp

Klokken er nå snart syv og jeg har nå ligget med smerter siden fire imorrest. Jeg våknet med et akutt smertemareritt og måtte krype til kjøkkenet for å finne noe for å ta smertene. Flott tenker jeg, jeg har en tablett igjen med noe som tar akutte smerter.. Resten funker ikke så godt og nå vil ikke legene gi meg mer siden jeg er 19 år gammel og har en kronisk sykdom jeg selv ikke kan styre. Det føles ut som de på en måte gir meg skylden når de slenger kommentarer som '' Victoria, smerter er en del av å være kvinne. Hvordan skal du klare å føde barn?''. Nei kjære lege, smerter som dette skal ikke en jente på 19 år ha slitt med siden ung alder. Det å svime av og kaste opp av smerter er ikke en del av å ha en livmor og to eggstokker. Det skulle iallefall ikke vært det. 

Fra kjøkkenet og til badet kryper jeg for å få til å gå på do og på veien grynter jeg og hulker av smerter. Jeg skjønner fort at jeg bare må legge meg i dusjen med varmt vann, kanskje det blir bedre? 40 minutter har gått og vannet er nå kaldt, veldig kaldt. Jeg kryper ut på gulvet og prøver å tørke meg før jeg igjen skal ta et forsøk for å tisse. Nok en gang får jeg ikke til og jeg må katerisere meg selv. Det er ikke vondt, men ubehagelig og godt på en gang. Godt fordi jeg får tømt blæren men ubehagelig fordi prosedyren for denne lettelsen ikke er noe godt. 

Klokken ble da seks og jeg ville bare prøve å overtale meg selv om å holde ut dagen så jeg kan bestille en time hos fastlegen imorgen men nå er jeg litt usikker på om jeg klarer. Smertene øker nok en gang og jeg får ikke til å lindre mine egne smerter. Smertene spiser meg opp og nå klarer jeg ikke annet enn å hulke og tørke tårer, men jeg er lei av at noen skal se meg som svak. Jeg er lei av at legevakten skal få lov til å behandle meg slik, jeg er lei av alle mixende signalene alle legene gir men en ting vet jeg, det blir snart bedre. 

Hele kroppen er varm, jeg går fra å krype under dynen til å ligge helt naken på gulvet fordi heteslagene slår til. Kanskje en ekkel detalj mener du som leser, men en helt vanlig hverdag for meg og mange med min sykdom og andre kroniske sykdommer. Jeg har brukt kalde kluter, varme kluter, jeg har ligget med føttene opp veggen, jeg har sittet, jeg har ligget, jeg har ligget i fosterstilling og jeg har prøvd en ball for å hjelpe på trykket. Eneste jeg ikke har prøvd er å gi opp. Det frister så utrolig mye under slike smerter, men jeg kan ikke la sykdommen vinne. Jeg kan ikke la den vinne rett før en operasjon som kan endre livet mitt, en operasjon som kan gjøre meg '' normal '' igjen. 

Jeg prøver nok engang å puste igjennom smertene, men nå er jeg usikker på hvor mye mer jeg klarer. Hodet snurrer rundt og jeg er veldig lei av å svime av. Jeg håper bare jeg klarer å holde ut til imorgen. 

 #helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksykdom #smerter #smertestillende
#endo #endowhat #endometeriose #behandling #operasjon #følelser #blogg #vår #helg 

20.05.2017

5 sminkefavoritter jeg ikke kan leve uten.

Jeg har i den siste tiden fått flere og flere spørsmål om hvilke skjønnhetsprodukter jeg bruker og jeg har derfor tenkt å skrive om de fem sminkefavorittene jeg alltid har i sminkepungen og ikke blir å kaste ut med den første tiden. De produktene jeg har hatt i flere år og kanskje noen produkter jeg først har funnet i den siste tiden men som er fantastisk bra!

 

Dermacol make-up cover foundation

Det første produktet jeg virkelig ELSKER er dermacol make-up cover foundation. Denne fondationen har spf 30 og dekker absolutt alt hos meg. Den dekker røde spotter i ansiktet, kviser og urenheter men også tatoveringer. Den passer kanskje ikke så bra for de som har super oljete hud og ikke har en god hudpleierutine samtidig som en mattende primer og et setting pudder for å sikre produktet på plass. Dette er min egen erfaring ovenfor min egen hudtype. Det anbefales ikke å bruke dette produktet hver eneste dag da produktet har en tykk konsistens og tetter huden virkelig, derfor bruker jeg deg bare over arr og kviser for å dekke disse og det fungerer veldig bra for meg. En liten ert av produktet dekker et helt ansikt så her trenger man absolutt ikke mye produkt. 

  

Luxury HD setting powder

Det andre produktet jeg virkelig liker er et produkt jeg nylig fikk i posten. Produktet er fra Makeup Mekka og er luxury HD setting powder i fargen angel pink. Dette setting pudderet er ikke translucent men passer godt for min hudtone og lysner virkelig opp under øynene noe jeg virkelig liker. Jeg har tidligere brukt mac sitt mac prep + prime transparent finishing powder men jeg liker dette pudderet mye bedre samtidig som Makeup Mekka ikke tester på dyr, noe som selvfølgelig er bra. Produktet kan synke sammen under frakt og det er bare å riste det godt før første bruk. 


Perfect brow pomade

Det tredje produktet på denne listen er også et produkt fra Makeup Mekka. Produktet heter perfect brow pomade og er et utrolig brynsprodukt jeg har brukt i over et og et halvt år nå. Jeg har da fargen light og synes denne fargen har passet bra for meg selv den perioden jeg var veldig lys i håret men også en brunette. Denne pomaden er smidig og ikke minst lett å påføre. Den er godt pigmentert og vil gi deg tykkere og mer velformende bryn. Denne pomaden er super for å definere brynene selv der man har lite brynhår og siden den er krembasert er den veldig enkel å få naturlig men også markert for de som liker det. The balm Bahama Mama 
 

Det fjerde produktet på denne listen er fra The balm. Dette produktet har jeg nå hat i over et år og det er enda mye igjen før det går tomt. Dette produktet kjenner nok mange igjen og heter Bahama Mama og er et produkt jeg vet mange virkelig elsker. Jeg er som mange vet veldig lys i huden og har igrunn store vanskeligheter med å finne solpuddere som ikke blir for mørk eller orange. Bahama Mama er et matt solpudder som gir deg herlig solbrun hud uten oransje undertoner. Produktet er helt uten parabener og selvfølgelig ikke testet på dyr.
 Mineral matte blush 

Det femte og siste produktet på denne listen er nok en gang et produkt fra Makeup Mekka. Dette produktet er nytt men har nå blitt brukt hver eneste dag jeg sminker meg siden det kom i poste. Produktet er et mineral matte blush i fargen yummy og er en blush man kan justere graden på hvor pigmentert man vil ha den og jeg tror fargen blir superfin i våren og mot sommeren. Den sitter godt og varer hele dagen og ikke minst blender seg utrolig godt i huden og ikke minst med solpudderet for en glatt og fin overgang. Produktet er ikke testet på dyr.

 

Dette var da mine fem sminkefavoritter som jeg alltid har i sminkepungen og ikke blir å bytte ut på en god stund. Det blir sikkert en del spørsmål hvorfor jeg ikke tar med noen mascara under disse favorittene og det er nettopp fordi jeg ikke bruker dette og føler derfor det blir feil å si noe om noe jeg ikke bruker. 
Håper dere liker mine topp fem produkter og ikke minst får en fin helg videre! 

Hvilke topp fem produkter har du ? :) 

 

#helse #sminke #Makeup #makeupmekka #thebalm #dermacol #fondation
#brows #blush #bronzer #blogg #hverdag #helg #vår 

 

 

18.05.2017

Tirsdagens innkjøp

 • Skrevet 18.05.2017 klokka 13:30
 • Kategori: Innkjøp

Mandags kveld denne uken kom min mamma og pappa opp fra Kristiansund på besøk. De kom for å feire 17.Mai med meg slik at jeg slapp å være alene. På kvelden spiste vi noe takeawat mat og handlet inn litt for uken før vi spiste og så litt på tv før vi la oss. Tirsdagen startet i åtte tiden og vi spiste en god frokost samlet før vi ordnet oss og dro til sentrum i ti tiden på formiddagen. Mamma hadde da time hos bunadfolk , de skulle lage en ny bunad for henne og det tok ikke mange timene fra etter målingen til at vi var tilbake for å hente det ferdige resultatet.  I mellomtiden hadde vi vært for å handlet litt, spist en god lunsj og jeg hadde vært en tur til frisøren. Vi var også en liten tur på butikken for å handle noe jordbær og en rask tur på apoteket for å hente noen resepter der også. 

Her er det jeg handlet : ~ Rosa topp - HER ~

 ~ Longsleeve - HER ~

 ~ Pierre Robert sports bh - HER

 

~ Svart bikinioverdel HER  ~  Svart bikiniunderdel HER  ~  Hvit bikiniovderdel HER 

 ~ Kjole HER ~ Cardigan HER ~

 ~ hh simonsen børste HER ~

 

 

Dette var noe av innkjøpene fra tirsdagen. Hva synes du og hva har du handlet i det siste ?


#helse #shopping #tirsdag #17.mai #helg #hår #bunad #klær #kjole #cubus #bikini #skjorte #børst #hverdag #blogg

 

 

17.05.2017

Jeg oppfordrer deg om å..

 • Skrevet 17.05.2017 klokka 12:43
 • Kategori: Personlig

Klokken er tolv og jeg sitter med foreldrene mine på restauranten egon for en god lunsj. Vi har i dag sett litt på barnetoget samtidig sittet her på restauranten for å slappe av med litt drikke og god mat for å bare snakke litt sammen og være sammen denne dagen.

Jeg trodde egentlig at jeg skulle feire nasjonaldagen alene og jeg skal være ærlig å si at jeg grudde meg så mye at jeg var bestemt på å sitte hjemme i pysjen og heller slappe av. Jeg var redd for å få sterke smerter rundt fremmede folk og jeg visste ikke helt hvordan jeg ville takle en slik situasjon.

Heldigvis kom foreldrene mine til Trondheim for å være med meg og da var jeg ikke like redd for å få smerter offentlig som før men det fikk meg nok en gang til å tenke på de unge og eldre, de uten venner og familie som feirer alene og kanskje sitter hjemme ensom.

Jeg oppfordrer alle som ser noen som er alene eller noen som muligens er ensom om å inkludere de! Ha de med på en cafe, slå av en prat, invitere de med i vennegjengen! En slik handling kan gjøre dagen, uken og hele måneden til vedkommende. Du kan faktisk redde et liv av å gjøre en god handling.

En god lunsj/ middag idag!

#helse #17.mai #17mai #blogg #hverdag #helg #vår #sykdom #feiring #egon #resturant #inkludere #ensom #ensomhet

14.05.2017

9 kjoler til 17.Mai

Jeg har i de siste dagene fått spørsmål på om jeg skal feire 17.Mai til tross for sykdom. Hva jeg skal gå i, hvordan jeg skal ha sminken min og hvilke sko jeg skal bruke. Jeg har faktisk ikke tenkt mye over dette før de siste dagene, hodet mitt har virkelig vært en helt annen plass enn å tenke på 17.Mai. Jeg har nå sett litt på kjoler på forskjellige nettsider og selv om det er delvis for sent for å bestille hos enkelte nettsider har jeg virkelig funnet mange fine kjoler. 

Ja, jeg skal feire 17.Mai til tross for sykdom. Jeg trodde jeg ble alene i år, men foreldrene kommer opp til Trondheim for å være med meg og da er jeg heller ikke like redd for å gå ut. I år vil jeg føle meg fin, men samtidig ha noe godt og enkelt over kroppen. Som mange vet har jeg gått opp en del pga sykdom, og under noen deler av syklusen min ser jeg ekstremt hoven ut. Ja, så hoven at noen faktisk har spurt hvor langt på vei jeg var. Jeg svarer som oftest med litt humor og sier at jeg spiste en god middag, men innerst inne stikker deg VELDIG. Jeg vet det handler om uvitenhet, men en ting er sikkert. I år skal jeg ha en hold in strømebukse! Haha. 

Jeg tenkte derfor å skrive et innlegg der jeg har med 17 fine kjoler for 17.Mai siden så mange er like sen som meg for å finne kjoler. 

 

~ 1. HER  2. HER  3. HER  ~

 

~ 4. HER  5. HER  6. HER  ~

 ~ 7. HER  8. HER  9. HER  ~

 

Her er noen av kjolene jeg gjerne skulle hatt i klesskapet mitt! Haha, de synes jeg var kjempefine, ikke så utrolig tettsittende og ikke minst i fine vårfarger og ikke helt sånn '' partykjoler''.

Har du funnet deg kjole til 17.Mai ? Hva skal du bruke ? 

 

#helse #kjole #Mote #17mai #vår #blogg #helg #hverdag #foto #familie #nelly #makeup #hår #makidress #dresses


 

13.05.2017

Pavlova festkake

Her om dagen, selv for mye sinne, dårlig form og frustrasjon bestemte jeg meg for å gjøre noe litt bedre ut av en ellers mindre hyggelig situasjon. Jeg hadde trolig fått en hjernerystelse etter jeg svimte av på badet og traff gulvet. Høy lyd, sterkt lys og raske bevegelser var ikke innenfor. Jeg skulle ikke bruke tv eller mobil mye, men jeg skulle heller ikke sove uten tilsyn. Jeg skrapet sammen noe i kjøkkenet, og ei bekjent dro på butikken for å kjøpe noe smått til meg da hun uansett skulle innom. Hva liker jeg å gjøre under dårlige dager og som jeg klarer å gjøre selv for smerer?
Hmm, bake!! 

Og slik gikk det til. Victoria satt på stolen, samlet alt innen rekkevidde og bakte en kake jeg tenkte å lage til 17.Mai. Jeg lade en Pavlova festkake. Den var enkel å lage, gikk utrolig fort og krevde lite ingredienser. 

Jeg delte inn hva man trenger i tre deler. Dette fordi det er enklere å skilde det i oppskriften, samtidig som at man ikke gjør alt med en gang. Bunnen kan man lage dager i forveien, og da lager du ikke fyllet før du serverer den. Prøv å unngå å la fyllet ligge på bunnen for lenge før servering, da det går inn i kaken og den blir ikke like sprø som den skal være.

For marengsbunnen : 

6 stk romtempererte eggehviter 
2 ts hvitvinseddik 
4 dl sukker 
2 ts maizena 
1 ts vaniljesukker

Fyll til pavlova :
(Dette lager du når marengsbunnen er til stekning eller hviler) 

3 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem 
2 ss sukker 
3 ss sitronsaft ( valgfritt ( 

Pynt til pavlova :

300 g bær 
Jordbær og blåbær brukte jeg da jeg allerede hadde dette i kjøleskapet. 
Jeg hadde nok brukt mer enn jeg pyntet med da jeg elsker mye bær på kaken. 
 

 

Slik gjør du det : 

 • Sett stekeovnen på 200 grader. Ta frem en stekeplate med bakepapir og tegn opp en sirkel på ca 26 midt på papiret. 
 • Start med å vispe eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper.
 • Bland sukker, maizena og vaniljesukker , og tilsett det litt eller litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er smidig, blank og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen du tegnet opp.
 • Sent temperaturen i stekeovnen til 100 grader og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter. 
 • Marengsen skal nå være sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl den før du tar bakepapiret forsiktig av.
 • Slik kan bunnen oppbevares i lengre tid så lenge det er tørt. 
   

Slik gjør du det ved servering : 

 • Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis dette er ønskelig. ​
 • Husk at vaniljekremen må være kald før den blandes inn med stivpisket krem. 
 • Når dette er blandet godt påfører du kremen over kaken.
 • Ha på rikelig med ferske bær.
   
 • Sett flere tilfeller der det er skåler med frukt og bær på siden slik at de som liker ekstra mye frukt og bær på kaken kan ha dette.

 

Etter dette er kaken klar for servering. 

 

 

Håper dere likte oppskriften. Kaken var iallefall kjempegod. Neste gang ville jeg ha brukt mye mer frukt da kremen var veldig mektig. Den ble iallefall godt likt av besøket og hos katten som stjal seg en bit av jordbær med litt krem på. Hva liker dere å spise på 17.Mai?

 

#helse #baking #bakverk #kake #17mai #pavlova #festkake #frukt #krem #bær
#jordbær #blåbær #godt #hjemmekos #oppskrift #cake #blogg #hverdag #kos
 

 

11.05.2017

A clean home is a happy home

Klokken er nå snart halv syv og jeg sitter nå i sofaen etter en grei dag med en tur ute, husvask og litt serie. De verste smertene ga seg rundt fem tiden i dag tidlig og jeg valgte derfor for å prøve å sove litt slik at jeg kunne være litt uthvilt. Smertene kjennes men det er absolutt ikke slik at jeg må krype rundt eller vrir meg i smerte, enda i iallefall. Haha.

Jeg har derfor fått til å rydde leiligheten, tørke støv, støvsuge og vaske litt. Nå er klesvasken og oppvasken på og jeg kjenner at det alltid et like godt å sitte i en nyvasket leilighet, spesielt når man har gode dager. Jeg er igrunn ei jente som vil ha det størkent hele tiden, noe som er vanskelig når man har store smerter i mesteparten av tiden. Jeg føler virkelig at det å ha en ryddig og fin leilighet hjelper på psyken under så mye sykdom som det har vært nå, jeg tror personlig dette har noe med at jeg har kontroll over hvor rent det er, hvordan ting ser ut og hvor det ligger siden jeg ikke har så mye kontroll på min egen kropp og sykdommen.

Heldigvis skal dette snart endres, jeg skulle faktisk skrive et innlegg om dette forrige helg men bestemte meg for å holde på den gode nyheten litt alene. Jeg vil være sikker på at mine nermeste får høre det fra meg og har litt tid på å kunne tenke på det før jeg skriver det for alle leserene mine men jeg lover, innlegget vil snart komme!

Her er noen bilder av en ren og ryddig leilighet jeg brukte nesten ni eller ti timer på å vaske med noen få pauser. Haha, jeg er sta og skal virkelig ha det gjort.

 
 

Slik ser noen av rommene i leiligheten min ut. Jeg liker det ganske enkelt og kanskje litt kjedelig i følge noen kommentarer på bloggen, haha. Ja, jeg kan gjerne være kjedelig når det kommer til leiligheten min, det er heldigvis jeg som bor her og jeg liker det koseligt, behagelig og kjedelig :D 

Håper alle sammen får en fin torsdag. Jeg skal iallefall sette meg på sykkelen og handle inn noe smått til helgen og noe godt! Blogges <3

 

#helse #Pykiskhelse #leilighet #ro #indrero #blogg #hverdag #IKEA #møbler #hjemmekos #koseligt #kjøkken #stue 
 

10.05.2017

Nytt i sminkepungen - vårsminke

Jeg har i det siste oppdatert sminkeskuffen min med noe nye sminkeprodukter fra forskjellige merker. Jeg gikk tom av noen produkter og måtte fylle det opp med noe annet men samtidig klarte jeg å bli litt for ivrig på bestemte nettsider.
Haha, salg kan være kjekt når man er student og ikke akkurat har den tykkeste lommeboken. Billig eller dyrere produkter, så har jeg funnet noen av mine favoritter i de fleste merker og merker ofte at dyrere produkter ikke alltid trenger å være bedre enn de billige. 

Her er de nye sminkeproduktene. MAKEUP MEKKA 

Hypnotic metallics single highlighter i fargen glitz // HER  //  
Matte on the go baked powder i fargen transparent // HER //  
Perffect brow pomade i fargen clear // HER //  Mineral blush i fargen yummy // HER //  
Luxury HD setting powder i fargen angel pink // HER //  
 

MAX FACTOR

masterpiece colour precision eyeshadow i fargen 05 Pearl Beige // HER //  
masterpiece colour precision eyeshadow i fargen 03 Coffee // HER //  
L'ORÉAL PARIS

L'oreal color riche la palette i fargen nude rose // HER //  
Denne fikk jeg fra mamma og pappa, men jeg la med link til en troverdig side. Takk mamma og pappa <3 
 

Jeg har nå etter snart to uker prøvd ut alle produktene og kan virkelig si at jeg liker alt det jeg kjøpte. Max Factor Øyeskyggene var mer pigmentert enn jeg trodde og Loreal Paris sitt øyeskygge palette har fine farger som passer til vår og sommer og som blender utrolig godt. Blushen til Makeup Mekka var kjempe pigmentert og må virkelig brukes forsiktig, her snakker jeg av erfaring. 
 

Her er noen swatches fra de nye innkjøpene . 
 Her er øyeskyggene til Max Factor.
Til venstre er fargen  03 Coffee og til høyre er fargen 05 Pearl Beige

 Makeup Mekka sin Mineral matte blush i fargen Yummy

 Makeup Mekka sin Hypnotic metallics single highlighter i fargen glitz
 


Her er de nye produktene. Under hvert bilde kan du trykke på det lyse lilla i produktlisten for å se hvor produkter er kjøpt, hva den inneholder og pris. Mye av disse produktene er nå på salg og jeg anbefaler disse produktene, men husk at ikke alle hudprodukter passer til alle hudtyper.
Dette innlegget er på ingen måte sponset!

 

#helse #sminke #makeup #produkter #øyne #skygge #eyeshadows #blush #highlighter
#swatches #loreal #maxfactor #makeupmekka #blogg #hverdag #new #newin

09.05.2017

Jeg heter Victoria og jeg er ensom

 

Jeg heter Victoria og jeg er ensom. Jeg har i mange år slitt med mobbing, vold og mange tøffe hendelser, men jeg har alltid sagt til media at jeg alltid har kommet sterkere ut av det og at jeg synes synd på alle de som mobbet men sannheten er igrunn noe helt annet. Sannheten er at jeg aldri kom så godt ut av mobbingen. Ja, jeg lever enda og for meg er det en seier, men jeg føler at noe inni meg døde, selv om jeg fortsatt puster og har en fungerende kropp til tross for sykdom. 

De som mobbet meg tok en bit fra meg, flere biter faktisk. Jeg vet bare ikke helt hvilke biter de tok. Jeg bare føler at noe mangler. Det føles så tomt, så ensomt og noen ganger så rinner tårene ned kinnet fordi jeg ser to mennesker le sammen og andre ganger våknet jeg av mine egne hyl av marerittene fra overgrep og mobbing. Det har vært noen tøffe år. De to siste var virkelig de vanskeligste, det ble en så mye større jobb å holde alt hemmelig, det ble så mye mer synlig og så utrolig mye tøffere å holde alt skjult. Det er ikke at jeg ikke ville eller ikke turte å si ifra til familie. Jeg bare følte den indre skammen som jeg virkelig ikke kan beskrive. Jeg følte meg så skitten, så ensom, så tom men så full på en og samme gang. 

Jeg får ofte kommentarer som '' Du er så flink som klarer å holde på det sosiale selv for sykdom.'' og ''Så bra du ikke er ensom da til tross for mobbingen og sykdommen da Victoria'' . Så bra tenker du, så bra at jeg er så flink til å skjule nok engang tenker jeg. 

Noen ganger lurer jeg på hvordan jeg hadde vært om ikke mobbingen og overgrepene hadde funnet plass. Hadde jeg vært like ensom? Hadde jeg vært redd for å gå ut når det er mørkt? Hadde jeg vært like skvetten? Hadde jeg kunne levd et helt vanlig liv med jobb,studier og venner? Hadde jeg kunne følt at jeg er en god venn, en god søster og en god mor når tiden er inne? Hadde jeg sluppet hele det psykiske marerittet? 

Jeg er ensom. Jeg er så utrolig ensom at jeg noen ganger gråter av tanken. Sitter jeg med de få vennene jeg har eller bekjente så føler jeg meg ensom, selv når jeg ikke burde. Jeg føler meg ensom om å føle meg ensom. Jeg hadde virkelig gjort alt for å ikke følt på denne ensomheten.

  

#helse #psykisk #pykiskhelse #ensom #ensomhet #følelser #Mobbing #overgrep #sykdom #blogg #hverdager

07.05.2017

New lashes

Rundt to tiden i går var jeg hos veslevippen velvære på en ny time for en refill på mine vipper. Det var nesten en måned siden sist og jeg trengte virkelig å fylle på vippene da jeg har mistet ekstra mye de siste to ukene.

Jeg trodde aldri at jeg skulle føle meg så avhengig av vipper da jeg startet med dette på starten av året men det skal sies at med mye sykdom og dårlige dager, er det godt å bare kan kle på seg å gå ut døren uten å føle seg helt naken i ansiktet til tross for ingen hudsminke eller dårlige dager.

Vesla driver privat, men hun er profesjonell, hyggelig og virkelig en trygg person som vet hva hun gjør. Hun holder seg oppdatert med kurs og veileder gjerne når man spørr om ett tips eller to og er virkelig behagelig å ligge hos under behandling da hun er lett å prate med men ikke minst har en humoristisk sans i mye av det samme som meg.

Jeg merker jeg føler meg mye bedre etter timen til henne igår. Vippene er på plass så nå blir jeg ikke bare vippefin til 17.Mai men også til de timene og møtene jeg har neste uke!

 

Jeg legger med noen bilder etter gårsdagen refill!

 

Se så fine og lange vipper! Jeg er så fornøyd og det er jeg virkelig hver eneste gang jeg drar til vesla.

Jeg husker spesielt første gangen jeg skulle til henne. Jeg hadde og har igrunn enda vanskeligheter for å lukke øynene fremfor fremmede mennesker uten å ha kontroll over hva som skjer eller hvor vedkommende er men vesla er virkelig utrolig avslappende og betryggende dame!

// Bare for å gjøre dette klart. Dette er ikke en sponset behandling eller innlegg, men et innlegg jeg valgte å dele fordi det er så mange som lurte på hvordan resultatet ble og hvem som sto bak disse fantastiske vippene.\\

 

 

#helse #psykiskhelse #skjønnhet #vipper #extensions #lashes #refill #hverdag #blogg

06.05.2017

Jeg trenger å skjemme meg bort til tider.

 • Skrevet 06.05.2017 klokka 12:28
 • Kategori: Personlig

Klokken er snart tolv og jeg ligger i sengen med katten på siden av meg. Jeg har nå ligget våken noen timer med store smerter og en del svimmelhet men å legge seg nedpå igjen vet jeg ikke vil hjelpe på situasjonen.. 

Om to timer har jeg kommet meg til vippetimen min. Jeg skal fikse vippene slik at de blir lange, fyldige og store igjen. Jeg har merket at de dagene jeg går uten sminke, så er det så godt å ha vippene man bare kammer igjennom uten noe problem så kan man bare gå ut døren. Jeg vet ikke om det blir buss, en sykkeltur eller en sjåfør bortover, men det jeg vet er at timen her skal gjennomføres fordi jeg virkelig trenger den lille stunden med pleie og avslapning. 

Jeg vet ikke hva som ellers blir å skje i dag. Jeg vurderte en tur ut med ei venninne, men det ser ut som det blir neste helg da begge har fått lønning og kan ha noe god mat ute og en skikkelig jentekveld! Jeg gleder meg allerede! Jeg tror det fort blir noe god mat, serie og sofaen i dag da jeg er småtrøtt og sliten i kroppen etter undersøkelsene, reisingen og alt som har skjedd den siste perioden. Men hvem vet ? Kanskje det blir noe besøk om smertene ikke er så alt for ille. 

Jeg vet iallefall at jeg trolig blir å ta noen bilder for bloggen i dag av både innkjøp av klær, jakke, sminke og lignende. Det har tross alt blitt brukt en del penger i det siste, men jeg syntes jeg fortjente hver del av dette da det er godt å kan skjemme seg litt bort til tider. Mange ytret iallefall et ønske på snapchat om at jeg la ut en innlegg av innkjøpene, så jeg tror nok det blir jobbet med i helgen om formen tillater det. 

Nå skal jeg kle på meg, ordne meg litt å finne ut hva kroppen er i form til og ikke før jeg tar turen ut mot vippetimen. Ha en fin Lørdag alle sammen! <3

  

 

Hvilke innkjøp liker du å lese om? 

 

#helse #psykiskhelse #vipper #lashes #extensions #velvære #falskvipper #hverdag #innkjøp #bilder #blogg #hverdag

 

 

05.05.2017

Det var en god prat og nå får jeg snart hjelp.

Klokken er fire og det har i grunn vært en lang men bra dag i dag. Dagen startet med å pakke koffertene, rydde litt rundt på hotellrommet før jeg og pappa trasket inn på sykehuset og ventet litt før timen med spesialisten jeg skulle møte der.

Det var litt ventetid, og under denne tiden fikk jeg selvfølgelig et smerteanfall og tårene rant uansett hvor mye jeg prøvde å skjule hvor vondt det egentlig var. Ikke lenge etter hørte jeg navnet mitt ble ropt opp og legen som jeg skulle inn til smile bredt og ønsker med velkommen enda en gang.

Vi hadde en prat, en god prat faktisk der jeg fikk vite mye. Hva de hadde funnet, hva de ikke hadde funnet. Hva de kunne utelukke og hva de ikke kunne utelukke. Vi gikk gjennom hva som skal skje fremover og det var en god opplevelse. Jeg tror jeg skal skrive ned dette på dataen når jeg kommer hjem igjen ikveld da det er mye enklere enn å skrive på en mobil, på en flyplass med mye lyd og lignende.

Etter samtalen og sjekken fikk jeg og pappa ut. Jeg hadde samlet meg litt under smerteanfallet og smertestillende begynte endelig å virke. Vi gikk derretter til sykepleieren som skulle sette en sprøyte i meg med fortsettelsen av behandlingen jeg allerede er på.

Etter en tur på sykehuset var vi å tuslet ned til togstasjonen, tok toget til flyplassen og sitter nå å venter litt til flyet skal ha boarding. Jeg kjenner jeg virkelig gleder meg til å sovne litt før vi er i luften, for så trøtt og sliten er jeg akkurat nå!

 

En god dag og time til legen ble feiret med en is og koseklær.

Nå venter vi på flyet hjem, så vil det komme et innlegg i morgendagen tenker jeg om hva som blir å skje videre! Ha en god helg allesammen!

 

 

#helse #psykiskhelse #undersøkelse #sykehus #sykdom #behandling #MR #kronisk #smerter #morfin #endometriose #overgangsalder #blogg #hverdag

04.05.2017

Kanskje dette gjør at jeg slipper morfin?

 • Skrevet 04.05.2017 klokka 15:12
 • Kategori: Behandling

Jeg har lenge prøvd metoder for å hjelpe på smertene og for å unngå smerteanfall. Jeg har prøvd varmeflasker, enn slik ball man kan sitte på og humpe med for å lette på muskulaturen som deretter gjerne hjelper på smerter, varme og kalde dusjer, fosterstilling og lignende.

Jeg har prøvd mye, og når man tar smertestillende hver tredje til femte time daglig så mister man litt troen på at andre ting kan funke, eller i det minste hjelpe litt på!

Jeg var innom apoteket i går for å se om jeg fant noe mot smertene. De hadde noe som kunne brukes flere plasser i kroppen men spesielt rundt større områder som mage, rygg og lignende.

Produktet var på salg men også en vare de skjeldent har fysisk i butikken. Jeg tok sjansen og tenkte at siden det var på salg og ikke koster flere hundre kroner så kunne det ikke være det største tapet.

 

Det er så enkelt som dette. Du tar ut rispose fra dem blå delen, legger den to minutter i mikroen og legger den tilbake når den er god og varm. Du tar deretter og lukker posen og tar den rundt området du har vondt. For meg er det rundt magen, gjerne over eggstokkene og livmor for så å knyte bak slik at den sitter godt.

Den fjerner ikke smertene, men den er med å lindrer og gjør smerteanfallene litt bedre. Jeg har bare brukt den i går men perioden den er blitt brukt har den også vært veldig god! Jeg anbefaler den virkelig, når ryggen låser seg av smerter kan jeg bare snu den rundt så varmer den der også!

Kanskje dette gjør at jeg slipper å ta så mye morfin?

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #sykdom #apotek #hotell #produkt #varme #smerte #rispose #blogg #hverdag

03.05.2017

Dette er pasientforståelse og det var så godt å oppleve.

Enda en undersøkelse er utført og alt var en så god opplevelse. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men alle følelsene kom frem når sykepleieren strakk fram en hånd for å gi meg hjelp og kom med motiverende ord. Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke er så vant til å bli løftet så mye opp, og måten de hjalp meg, passet på meg, snakket til meg og ikke minst måten de tilrettelagt situasjonen for meg gjorde at jeg ble glad, fikk gåsehud og en tåre i øyekroken.

Selv om jeg visste hva de skulle gjøre og hvorfor, tok de seg tiden til å fortelle hva som faktisk skulle skje og hvilke bilder de ville ha fra kroppen min for neste operasjon samtidig som de fortalte hva de ville finne.

Det var så betryggende og virkelig noe av de beste opplevelsene jeg har hatt med helsevesenet. Jeg merker betydelig forskjell på de to sykehusene fra man kommer inn, under undersøkelsen og på vei ut igjen. De var flink å høre hvordan det gikk, hvordan smertene var og hvordan det generelt var og hadde vært de siste dagene!

Når jeg skulle kles på og av passet de på og tok grensene mine på alvor, det var så godt å slippe å føle at jeg ikke hadde noe valg, fordi de passet alltid så godt på hvordan jeg hadde det.

Jeg har aldri følt på en så god pasientforståelse og omsorg som dette, foruten fra siste innleggelse på dette sykehuset og det gjør så godt for den psykiske og fysiske delen i kroppen når man virkelig ser at noen vil hjelpe og kan noe om sykdommen.

 

En stykk lykkelig jente etter en god opplevelse i helsevesenet.

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #sykdom #MR #kontrast #blogg #hverdag #frittsykehusvalg

03.05.2017

Må skjer det endelig noe!

Klokken er snart åtte og jeg har vært våken en times tid allerede. Jeg har nå gjort noen forberedelser fotær mr undersøkelsen som jeg skal møte opp til om under en time.

I dag er det faktisk MR undersøkelse og siden lokalsykehuset jeg har hørt til et år for lenge valgte å ta timen senere for så å sette den senere etter ny purring måtte jeg reise opp til Tønsberg med pappa for å ta MR timen timen her! 

Det tok lengre tid enn forventet og på grunn av mye kø og forverring av sykdommen tar vi også en ny sjekk i løpet av uken i håp om at de kan gjøre noe raskt.

Jeg kjenner jeg er blitt litt desperat på tiltakene som kan taes for å fjerne disse smertene, jeg vet bare at jeg ikke kan holde ut disse stort lengre og at hele kroppen er sliten nå.

Jeg legger ved noen bilder fra gårsdagens tur fra Trondheim - Torp flyplass. 

 

 


#helse #psykiskhelse #sykehus #sykdom #undersøkelse #kronisk #reise #hotell #flytur #MR #sjekk #forverring 

 

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits