26.02.2017

Torsdagen € Jeg følte meg ensom

Det er torsdag morgen og jeg har egentlig ikke sovet noe godt. Jeg har hatt flere kramper denne natten og var egentlig bare veldig sliten da jeg våknet mellom disse.

Klokken åtte på morgenen startet de medisineringen og få timer etter måtte jeg allerede tvinge i meg litt mat selv om kvalmen var så sykt sterk og alt egentlig bare var smertefullt.

En person var ute for å handle joggebukse til meg, noen andre støttet meg så godt de kan over telefonen og sykepleiere vasket blod rundt munnen min mellom alt som skjedde.

Sykepleieren kom inn og fortalte at innen en time så skulle jeg sitte nede for å ta en eeg. De hadde ledig tid for meg og at jeg skulle ta denne timen! Portøren kom å hentet meg, vi gikk sammen opp for å ta testen og jeg ble også fulgt ned og tilbake til rommet etter den.

Torsdagen var en rolig dag. Lite skjedde foruten blodprøver, oppfølging, kramper og tester. Det hadde begynt å blitt litt mindre skummelt men allikavel føltes alt så skummelt og nytt ut!

Jeg vil ikke sitte der alene og redd. Jeg vil bare holde noen hardt i hånden under smertene eller ligge i armene til noen å gråte ut alle tårene jeg har holdt på så alt for lenge uten å være redd for at noen skulle se på meg som svak. Jeg trenger bare noen som ser og forstår meg.

#helse #sykdom #psykiskhelse #sliten #innleggelse #sykdom #støtte #spesialist #eeg #undersøkelser #tester #tønsberg #endo #endometriose #kvinne #kvinnesykdom #blogg #hverdag

25.02.2017

Onsdagen € De overvåkte meg hvert eneste sekund

Det er onsdag og klokken nærmer seg halv fem på morgenen. Jeg fikk akkurat rom på overvåkningen og etter mine tre til fire kramper nede på akutten kobles det på ledninger etter ledninger. Bare jeg skulle på toalettet måtte en sykepleier bli med meg inn for å holde ledningene og meg på plass.

EKG, o2-metning, puls, pustefrekvens , hjerteaktivitet. Alt måles. Når pusten min øker fort slår alarmen til de utenfor døren på og de kommer fort inn. Som oftest husker ikke jeg det før jeg våkner litt om litt av at noen prøver å løfte på hodet, hendene, puste meg i ansiktet, kliper meg lett og masserer meg hardt på brystbenet. Da skjønner jeg det, jeg har hatt et nytt anfall.

Blod, sikkel, og skum har kommet ned på kinnet mitt. Jeg brekker meg, hoster opp og noen ganger tror jeg at jeg kveles men det er bare fordi jeg må hoste opp blod. Når jeg er bevisstløs hjelper de meg å tørke det bort, når jeg er våken kjenner jeg at jeg blir ordentlig redd.

Onsdagen ble det gjort mye. Jeg måtte observeres nøye flere timer og de holdt alltid et øye på meg. Noen ganger rekker jeg å si ifra, andre ganger føler jeg skammen over at jeg ikke klarte det.

Vi skal på rønken. De ville se på min torax. På vei ned kramper jeg, når vi er fremme kramper jeg litt mer og når vi kom opp på rommet krampet jeg litt mer.

Akuttleger, nevrologer, lungelege og alt kommer innom. Jeg skal også ha en konsultasjon til en av spesialistene. Klokken tre kjører vi opp og legen gir meg håpet. Han hører meg, ser meg og tror på meg. Nå skal jeg endelig bli frisk.

Han og en lungelege ønsker en ct, og ikke lang tid etter ringer de opp fordi de har en åpning og vi triller raskt ned. De bestemmer også at jeg skal ha en bronkoskopi og denne skal skje innen fredag. De skal ned nesen eller munnen min, ned luftrøret og inn i lungene.

Men alt jeg klarer å tenke på er: Jeg overlevde et overgrep, jeg kan overleve noe som ligner, så lenge jeg får sjansen for å bli frisk.

#helse #psykiskhelse #sykdom #akutt #overvåkning #rønken #ct #kontrast #lege #spesialist #mat #kramper #besvimelse #hjelp #sykehus #innleggelse

23.02.2017

Tirsdagen € Jeg hostet opp blod

Klokken er fire og jeg vil egentlig starte blogginnlegget med å beklage fordi jeg virkelig ikke har vært til stedet. Jeg har trengt tid alene, med bestemte mennesker og unna offentligheten og all de dømmende og negative menneskene som dessverre finner deg uansett hvor eller hvem du er.

Jeg var rett og slett sliten, og det kom til et periode jeg virkelig ikke visste hva som skulle skje og hvordan jeg skulle holde ut.

Jeg tenkte å fortelle litt hva som skjedde på tirsdagen. Jeg hadde vært en liten tur til tannlegen før jeg dro for å kjøpe en Helly Hansen bag som jeg kunne bruke på reisen før jeg og Bendik dro til Værnes for å fly til Sandefjord. Vi ankom Sandefjord i tre tiden og var fremme på hotellet i Tønsberg i fem tiden på tirsdagen.

Vi skulle slappe av litt, kanskje også sove før vi skulle hoppe i dusjen og ordne oss før middag og kino ute. Allerede når vi skulle slappe av ble smertene sterkere. De ga liksom ikke slapp uansett hvor mye jeg tok av smertestillende.

Min kjære Bendik opplevde at jeg svimte av. Jeg våknet og svimte av mange ganger. Han ville ringe legevakten men jeg ga klar beskjed om det var uaktuelt. Jeg datt ned av sengen, jeg datt på sengen, jeg falt på gulvet og jeg svimte av under toalettbesøk.

Jeg ba han dra ut med en kompis, lite visste jeg at jeg skulle bli dårligere. Jeg sendte til slutt meldingen her.

Jeg hadde nettopp merket at oppkastet mitt inneholdt mer blod enn oppkast. Jeg merket også at det jeg brakk meg med var blodet jeg måttet hoste opp. Jeg svimte av, men håndduken han la under hodet mitt ble fult med blod. Jeg gikk fra å være bevisstløs til besvimt mange ganger , og akuttmottaket sendte Bendik over til en samtale med amk der de fortalte han hva han skulle si og gjøre.

Jeg husker det føltes ut som jeg kvaltes. Jeg hadde noe i halsen og jeg hostet opp mer og mer blod. Halsen er litt sår, jeg slår etter pusten og jeg var også redd, veldig redd.

Jeg våknet opp av to ambulansearbeidere som kjente etter puls og pust. De virket stresset men samtidig mye roligere når jeg våknet til meg selv igjen.

Turen gikk til akuttmottak og ikke lenge etter vi kom inn fikk de også se krampene. De kjørte oss inn på et akuttrom å startet utredningen. Sykepleiere, leger, nevrologer, kirurger og alt kom inn. Jeg skulle testes for alt og de skulle ikke gi opp.

Jeg ble sendt en stund etter opp til observasjonsposten og flere besvimelser og kramper skjedde der også. Ingen viste hva som skjedde, og jeg var redd.

#helse #psykiskhelse #sykdom #endo #endometriose #sykehus #innleggelse #fly #reise #travel #hotell #tønsberg #oppkast #smerter #morfin #smertestillende

20.02.2017

Hva skjer den dagen jeg ikke lengre klarer å holde ut?

Klokken et tre, og jeg har alt for mange tanker i hodet for å klare å sove. Det er noe jeg har tenkt på i det siste, spesielt etter innlegget jeg skrev angående "drittunger i kommentarfeltet". Hva skjer den dagen jeg selv ikke klarer å holde ut?

 

Det er noe jeg lurer ofte på, og akkurat nå føler jeg at jeg nærmer meg mer og mer den grensen. Magesmertene, de forferdelige sykemeldingene, medisinene, besvimelsene, alle bivirkningene, presset, humørsvingningene, mobbingen og det at jeg ikke har følt at noen leger foruten en har prøvd å hjulpet meg.

 

Ja, det er en lege men hva hjelper dette når det ikke er denne legen jeg kan møte på? Hvorfor er det bare akkurat denne legen som tar meg på alvor? Hvor mye skal til før noen tror meg? Jeg svimer av, skader meg, blør fra ørene og nesen og kryper rundt.

Er ikke dette noe jeg skulle sluppet å gjort alene?

 

Noen ganger skjønner jeg ikke hvordan jeg holder ut, andre ganger hopper håpet opp fordi jeg gikk uten en smertetopp på noen timer men alle de gangene kommer håpet og smeller meg i ansiktet og bakken fordi håpet på å våkne opp frisk er så sterkt at jeg nesten tror det skjer når jeg først ikke får en smertetopp på noen timer.

 

Hva skal jeg gjøre den dagen det blir for mye? Når enda et menneske ber meg om å ta mitt liv, når smertene tar overhånd og jeg både kaster opp og svimer av, når jeg ikke blir tatt på alvor . Hva skal jeg gjøre da? Er det feil å gi opp?

 

Er jeg et dårlig menneske for at jeg noen ganger ikke ønsker å være her, for at jeg tenker det beste hadde vært å gitt opp? Har jeg sviktet som venninne, søster, datter eller kjæreste om jeg noen ganger ikke klarer å slippe taket om hvordan det hadde vært å sovnet uten all de smertene, en gang for alle?

#helse #pstkiskhelse #søvn #mareritt #sliten #sykdom #innleggelse #innleggelser #endo #endometriose #behandling #kvinnesykdom #blogg #hverdag #besvimelse #morfin #smertestillende

18.02.2017

Drittunger i kommentarfeltet

Det er en ting som irriterer meg, uansett om det er kommentarfeltet på blogg, instagram, facebook eller andre plasser på sosiale medier og det er drittunger i kommentarfeltet, eller voksne mennesker som oppfører seg som en drittunge uten respekt for andre eller forståelse. Jeg ser det hver eneste dag, og jeg kjenner jeg blir så frustrert over at mennesker ikke skjønner at man faktisk kan holde bestemte ting for seg selv.

Senest i går skrev tv2 en artikkel om at bloggeren mammatilmichelle dro fra bloggerne-premierefest gråtende. Selv om jeg synes at saken er litt spesiell og bare fra et synspunkt så ser jeg derfor ikke grunnlaget for at så mange mennesker skal være dritt i kommentarfeltet. 
 

Lena skriver : Sorry, men ny syns æ personlig Anna er gått litt ut på dato. 

Natalie : Skulle altså ikke mer til . 

Mona : Ja, ring psykologen 

Evy : Stakkar jente som synes synd på seg selv, hun er da bare 19 år med tre unger. Ja det sier mye om hvem hun er.
Kan ikke opplevd at livet består av både sorg og glede. Se litt på hva som foregår rundt omkring i verden enn å stå å sutre om en premierefest. 


Dette sitter helt vilt fremmede mennesker å skriver om et annet menneske, som også bare er 20 år gammel. De verste kommentarene er slettet og heller ikke noe jeg ønsker å skrive på bloggen men en ting jeg lurer på er virkelig hvorfor noen føler behovet for å være så dritt mot et menneske de mest sannsynlig aldri har sett eller møtt, bare lest om. 

Jeg leser igrunn ikke bloggen hennes på grunn av meninger jeg klarer å holde for meg selv, men når jeg ser slike kommentarfelt kjenner jeg at jeg at jeg blir så frustrert  Drittunger i kommentarfeltet og voksne som oppfører seg som drittunger. Er egentlig ikke rart det finnes mobbing når voksne mennesker viser barn og unge at det er greit å sitte å snakke dritt om andre mennesker, være nedlatende mot noen som ikke engang har gjort deg noe å bruke et grunnlag fordi du er lei av å lese om akkurat det mennesket i media. 

Er det igrunn så rart at mobbestatistikkene øker når så mange voksne mennesker rundt oss skriver slikt om og til andre på sosiale medier? 
 

#helse #psykiskhelse #drittunger #internett #facebook #nyheter #tv2 #mobbing
#Nettmobbing #annarasmussen #fest #drama #negativitet #blogg #hverdag

17.02.2017

Resultatet av behandlingen

Klokken er fem og jeg ligger med magesmerter. Smertene er skikkelige sterke og hodepinen hjelper heller ikke med svimmelhet og besvimelser.

 

Jeg er trøtt, så sykt trøtt men jeg får virkelig ikke til å sove uten å våkne av mye smerter , rastløshet eller heteslag. Jeg har løpt på fra sengen til toalettet hele dagen på grunn av kvalmen som virkelig ikke ønsker å gå bort.

 

I dag har jeg som sagt fått lagt vippe extensions av flinke Veslevippen . Hun er på facebook og du kan komme i kontakt med henne HER .

Det skal sies at jeg lå der med magesmerter men jeg fikk bevege meg når jeg måtte, ta litt pauser og jeg klarte faktisk å lukke øynene over lengre tid!

Slik ble resultatet. Jeg er super fornøyd over arbeidet og ikke minst prisen. Jeg skal garantert tilbake!

 

#helse #psykiskhelse #vipper #skjønnhet #eyelash #vippeextension #extensions #blogg #hverdag #sykdom

17.02.2017

Jeg skal ikke presse meg mer en nødvendig.

God ettermiddag! Nå har jeg akkurat kommet hjem etter en tur ute. Jeg har nemlig vært til ei veldig hyggelig dame å lagt vippeextension. Det var tid for litt forandring og litt egentid opp i alt sykdom og sykehus og det var godt å se resultatet etter en stund på benken.

 

Etter sykdom og sykehusbesøk merker jeg at det virkelig var godt å gjøre noe med utseendet og hvordan man føler seg. Man vil til slutt føle seg trøtt, sliten og mindre attraktiv og dette føler jeg er viktig å gjøre noe med.

 

Etter frisør timen i går og vippe timen i dag merket jeg godt at jeg følte meg bedre, mer opplagt og finere. Det er godt å kunne føle seg litt frisk selv under sykdom og ekstra tøffe perioder.

 

Jeg sitter nå på sofaen med en god og slapp katt kosende i fanget selv om hun også gjorde det i hele natt. Mammakos er visst det beste missi vet om.

Jeg venter også på at fastlegen min skal ta telefonen da sykehuset mente jeg skulle kontakte de samtidig som jeg skal prøve meg en tur på jobb for å levere noen papirer. Vi får se hva vi egentlig klarer å gjøre, for en ting har jeg lært og det er at jeg ikke skal presse meg mer en nødvendig.

 

Slik ble vippene. Super fornøyd.

Jeg legger ut før og etter bildet senere.

 

#helse #psykiskhelse #smerter #søvn #skjønnhet #vipper #eyelash #eyelashextension #frisør #sykdom #sykehusbesøk

16.02.2017

Slik ble resultatet.

Klokken er halv ni og jeg har egentlig ikke gjort stort i dag. Jeg startet dagen klokken tolv til frisør og var færdig der i tre tiden. Da hadde vi farget hår, formet og farget bryn og vipper. Jeg tok meg deretter en tur ut for å se litt rundt før jeg var hjemme i femtiden og tok en 40 minutters powernap.

Nå har jeg akkurat ryddet i badeskuffene og sortert ut gamle og dårlige produkter, samt ting jeg ikke bruker lengre sånn at jeg får mer plass i skapene.

Nå som jeg har kastet ut produkter fra dusj og skap, ryddet og kastet masse rart sitter jeg under et koseteppe og skal spise litt rester fra gårsdagens pizza!

 

Akkurat startet med fargingen.

Før og etterbilde! Skal sies at frisøren var kjempe flink!

En liten usminket selfie.

Jeg ble kjempe fornøyd! Håret føles friskere nå enn før jeg dro til timen og fargen er så mye finere! Jeg anbefaler sjakk matt ved prinsens gate på det aller beste!

 

Nå skal jeg spise noe middag før det blir tidlig kveld og på en ny time imorgen!

#helse #blogg #hverdag #shopping #frisør #hår #hair #produkter #rydde #middag #dinner #pizza

16.02.2017

Jeg trengte en forandring

Klokken er et og jeg sitter nå til frisøren i Trondheim. I natt sovnet jeg først klokken halv seks og var oppe allerede halv 11 . Ikke mye søvn å skryte av med tanke på at jeg våknet mange ganger mellom dette men den lille tiden var virkelig godt.

 

Jeg sitter nå til frisøren for å farge håret. Jeg trenger en forandring. Jeg er sliten og lei av å være syk og ikke minst av at jeg ser syk og sliten ut hele tiden og jeg ville virkelig gjøre noe med det. Jeg tror det var på tide mer en liten forandring i en slik tid.

 

I går kveld var jeg også en rask tur ute på senteret for å kjøpe noe nytt på klesfronten også bare fordi jeg savner å føle meg litt vell.

 

Det vill ikke fjerne smertene, men det vil være med å få meg til å føle meg litt friskere og det er virkelig godt å skjemme seg litt bort!

 

 

#helse #psykiskhelse #søvn #frisør #forandring #hair #hairdresser #klipp #hårfarge #blogg #hverdag #smerter

15.02.2017

Det er ikke mobbing på denne skolen. Du blir ikke mobbet Victoria.

Klokken er halv fem og jeg har akkurat blitt intervjuet direkte på tv2 tv2 nyhetskanalen. Nå blir nulltoleranse mot mobbing lovfestet og det er kommet en strengere varslingsplikt, tydeligere dokumentasjonskrav og dagbøter inn i bildet ved denne nye regelen. Alle skoler blir nå pliktig til å jobbe raskt og effektivt når de får vite om mobbing. All mobbing eller misstanke om mobbing uansett grad skal varsles videre. Hvis skolen ikke gjør jobben sin, kan de få dagbøter. 

Nå skal det forebygges mer mot mobbing og skolene får nå strengere og tydeligere regler over hva som skal gjøres når et barn blir mobbet og blir ikke dette fulgt kan skolene få dagbøter. Eleven skal ha rett til et trygt og godt miljø og det er nulltoleranse for mobbing. Skolen har plikt til å følge med, til å gripe inn, for å varsle i fra og sette tiltak. 

Jeg spørr meg selv, hadde ikke skolen plikt til dette før? Hadde ikke skolen plikt til å varsle og sette tiltak om mobbing? Var det ikke nulltoleranse mot mobbing før? Jeg kan nemlig huske at ALLE skolene jeg har gått på siden barneskolen har sagt '' Det er nulltoleranse mot mobbing på denne skolen '' , men det var vist ikke det allikevel siden loven nå innføres med denne regelen?

Sier det seg ikke sitt når man må sette lover for at drittunger skal lære å oppføre seg? for at de skal lære at å mobbe ikke er greit? For å stoppe de som virkelig ikke har lært hva respekt om omsorg er for noe, eller har glemt hvordan man utøver det? Hvor lærer de at det er greit å være en dritt og hvem er det som faktisk lar ungene fortsette med den forferdelige holdningen og oppførselen sin? 

Tenk, 63000 barn og unge blir mobbet i Norge, men allikevel følte jeg meg ensom og alene? Hvorfor fantes ikke denne loven når jeg var ung? Hvorfor kunne ikke den loven stoppe de voksne og lærerne på skolene jeg gikk på ved å snu ryggen sin mot meg men ikke minst, hvordan hadde det blitt om de faktisk varlset fra og tok tiltak mot mobbingen? Hva om disse reglene faktisk fungerer og at mange barn og unge blir mobbefri ? Da hadde jeg virkelig falt sammen mens jeg gråt av lykke, for alt jeg har følt disse årene unner jeg virkelig ikke min værste mobber og overgriper. 

 
 

#helse #Psykiskhelse #angst #ptsd #redd #voldsalarm #vold #nettmobbing #mobbing #blogg #hverdag #smerter #sykdom 

15.02.2017

Smerten ødelegger søvnen

Klokken er halv tolv og jeg ligger i sengen med smerter samtidig som jeg prøver å sove. Jeg har ligget i sengen ganske lenge nå, foruten når jeg kryper, løper og svimer av mellom sengen og toalettet fordi kvalmen og magen slår seg vrang.

I dag har jeg igrunn ikke gjort så mye. Jeg ble skrevet ut fra sykehuset i to tiden i går ettermiddag og fikk skyss hjem da jeg ikke fikk skyss fra sykehuset eller kunne ta buss pga besvimelsene. Han som kjørte var hyggelig så turen gikk veldig bra til tross for smertene.

Siden jeg kom hjem har jeg egentlig bare ligget i smerter, svimt av, kastet opp og jobbet skikkelig for at kroppen skulle holde maten nede. Foruten alt dette har jeg prøvd å slappet av, sovet litt og snakket med andre for å ikke tenke så mye på situasjonen men det er virkelig ikke enkelt når man svimer av på grunn av smertene..

I natt har jeg sovet lit av og på. Jeg har sovet en time før jeg våknet med sterke smerter i hele kroppen, tatt litt smertestillende og ligget våken noen timer til det ble bedre før jeg kunne sove enda en time før marerittene kommer å ødelegger hele natten..

Et bilde av missi fra i går!

#helse #psykiskhelse #smerter #mareritt #søvn #langenetter #smertestillende #morfin #utskrivelse #besvimer #blogg #hverdag

14.02.2017

Jeg blir sendt hjem.

Klokken er kvart på tolv og jeg har akkurat spist litt frokost og snakket med min mor. Jeg gjør nå egentlig alt jeg kan for å ikke svime av eller kaste opp men det skal sies at det er lettere sagt en gjort.

Jeg våknet mange ganger i natt, og smertene har vært helt syke jeg er i hovedsak alt for sta til å ta noe før det blir akutt og at jeg virkelig ikke holder ut lengre. Jeg vil ikke ta noe når det ikke er 100% nødvendighet for å ta alle disse pillene.

Jeg fikk beskjeden med at jeg skulle sendes hjem i dag og at de bare skulle snakke med nevrologen som var her i går for å være sikker på at alle er enige med avgjørelsen!

Jeg gruer meg, det er ikke mer enn 1,5 time siden jeg svimte av på toalettet og jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare å ta bussen hjem for så å gå i 10 minutter uten å falle sammen når bare turen til toalettet er en kamp. Vel, jeg håper legene har en fungerende plan denne gang for om ikke må de nok bli irritert over å se meg igjen neste gang jeg kommer inn gråtende av smerter.

Jeg gruer meg til å komme hjem. Jeg gruer meg til å må stable opp håndduker i tilfelle jeg svimer av i dusjen eller på badet. Jeg gruer meg til å krype rundt med smerter men ikke minst alltid tenke over hvor jeg kan falle og hva jeg kan treffe. Jeg gruer meg til å må komme tilbake.

Et bilde fra forrige innleggelse og trilletur.

#helse #psykiskhelse #innleggelse #utskrivelse #sykehus #legevakt #ambulanse #smertet #mat #kvalme #smertestillende #morfin #besvimelser #overlege #lege #hjem #blogg #hverdag

13.02.2017

Jeg lå ute i 40 minutter før jeg klarte å få hjelp

Klokken er seks og jeg har nylig hatt en nevrolog på rommet som har utført forskjellige tester. Jeg skal trolig ha en EEG, men om det er om tre dager eller tre uker vet jeg ikke.

 

I går kveld hadde jeg ekstreme smerter i magen. Når klokken var fem hadde jeg allerede tatt mesteparten om ikke alt av smertestillende og enda så svimte jeg av, kastet opp og svettet for fem mannfolk. Jeg følte meg helt jævlig og ville egentlig bare gi opp. Jeg ringte legevakten 1735 og det ble avtalt at jeg skulle ta taxi til de for smertelindring og jeg tok med sykehusbaggen min, hentet inn katten, pakket ned lommeboken og nøkler for å prøve meg opp trappen før smertene økte enda mer.

 

Klokken 1817 hadde jeg allerede svimt av to ganger i trappen, smertene var syke og uansett hvor høyt jeg gråt så hørte ingen meg. Smertene gjorde at føttene mine stivner til, og kulden hjalp ikke akkurat til. Jeg ringte legevakten og ventet hele 30 minutter før jeg ga opp og prøvde å ringe de som bor over meg. Telefonen deres var også opptatt og smertene var nå så syke at jeg bare måtte ringe 113. Ambulansen ble sendt ut og jeg var på vei inn og ut av besvimelse av smertene og husker egentlig ikke stort av hendelsen.

 

Ambulansen kom, jeg frøs og det var vaktskifte så vi ventet på enda en ambulanse som skulle ta over. Jeg fikk 10 ml morfin intravenøst før jeg ble sendt med munnbind til et smitterom på legevakten. De konkluderte fort at jeg skulle bli innlagt på gyn avdeling for oppfølging og sjekker.

 

Her har jeg ligget siden i natt. Jeg har kastet opp nesten enhver ting jeg har spist, det er vanskelig og tisse og svimmelheten er helt syk men allikavel klarer jeg å holde motet oppe og humoren som før.

 

I dag har jeg prøvd å spist, hatt noen runder med legene, snakket litt med den fantastiske kjæresten min på FaceTime som virkelig er så støttende han kan med avstanden og prøvd å sovet litt mellom slagene.

 

Nå skal jeg prøve å rulle meg ned til kiosken for å kjøpe en liten flaske med noe godt før jeg skal kose meg så godt som jeg kan med omstendighetene.

Liten sniktitt av dagens middag.

#helse #psykiskhelse #søvn #smerter #besvimelse #sykehus #legevakt #ambulanse #amk #innleggelse #undersøkelser #undersøkelse #behandling #blogg #hverdag #mat

13.02.2017

Jeg lå ute i 40 minutt før jeg klarte å få hjelp

Klokken er seks og jeg har nylig hatt en nevrolog på rommet som har utført forskjellige tester. Jeg skal trolig ha en EEG, men om det er om tre dager eller tre uker vet jeg ikke.

 

I går kveld hadde jeg ekstreme smerter i magen. Når klokken var fem hadde jeg allerede tatt mesteparten om ikke alt av smertestillende og enda så svimte jeg av, kastet opp og svettet for fem mannfolk. Jeg følte meg helt jævlig og ville egentlig bare gi opp. Jeg ringte legevakten 1735 og det ble avtalt at jeg skulle ta taxi til de for smertelindring og jeg tok med sykehusbaggen min, hentet inn katten, pakket ned lommeboken og nøkler for å prøve meg opp trappen før smertene økte enda mer.

 

Klokken 1817 hadde jeg allerede svimt av to ganger i trappen, smertene var syke og uansett hvor høyt jeg gråt så hørte ingen meg. Smertene gjorde at føttene mine stivner til, og kulden hjalp ikke akkurat til. Jeg ringte legevakten og ventet hele 30 minutter før jeg ga opp og prøvde å ringe de som bor over meg. Telefonen deres var også opptatt og smertene var nå så syke at jeg bare måtte ringe 113. Ambulansen ble sendt ut og jeg var på vei inn og ut av besvimelse av smertene og husker egentlig ikke stort av hendelsen.

 

Ambulansen kom, jeg frøs og det var vaktskifte så vi ventet på enda en ambulanse som skulle ta over. Jeg fikk 10 ml morfin intravenøst før jeg ble sendt med munnbind til et smitterom på legevakten. De konkluderte fort at jeg skulle bli innlagt på gyn avdeling for oppfølging og sjekker.

 

Her har jeg ligget siden i natt. Jeg har kastet opp nesten enhver ting jeg har spist, det er vanskelig og tisse og svimmelheten er helt syk men allikavel klarer jeg å holde motet oppe og humoren som før.

 

I dag har jeg prøvd å spist, hatt noen runder med legene, snakket litt med den fantastiske kjæresten min på FaceTime som virkelig er så støttende han kan med avstanden og prøvd å sovet litt mellom slagene.

 

Nå skal jeg prøve å rulle meg ned til kiosken for å kjøpe en liten flaske med noe godt før jeg skal kose meg så godt som jeg kan med omstendighetene.

Liten sniktitt av dagens middag.

#helse #psykiskhelse #søvn #smerter #besvimelse #sykehus #legevakt #ambulanse #amk #innleggelse #undersøkelser #undersøkelse #behandling #blogg #hverdag #mat

13.02.2017

" Du får slutte å ringe legevakt under smertene. "

Klokken er halv ti og jeg har fått dagens første dose på medisinene. Jeg har ligget med smerter hele natt men jeg klarte ikke å si noe da jeg føler at stemningen ikke er så bra når legevakt sender meg hit. Kirurgen sa nå " du får slutte å ringe til legevakt under smertene, du får bare lære deg å holde ut fordi morfinen er ikke bra for deg. "

 

Ja, det er sant. Med kronisk sykdom må man lære seg å holde ut smerter og plager, men er det greit at smertene er så ille at man svimer av og kaster opp i lang tid ? Har jeg ikke rett på hjelp for å få smertene mindre eller borte ? Hvordan kan du si hvor mye jeg holder ut eller ikke? Du visste vel kanskje ikke at jeg svimte av seks ganger og kastet opp ni ganger før jeg bestemte meg for å be om hjelpen jeg har rett på?

 

Jeg kjenner jeg blir irritert. I går skulle jeg ta taxi til sykehuset for å levere noe men også for smertelindring. Jeg skulle prøve meg opp trappen men svimer av, to ganger. Jeg landet på muskulaturen som fikk en kakk for en ukes tid siden og det var veldig smertefullt. Fotene mine føltes lammet og jeg prøvde å ringe legevakt for hjelp.

 

Jeg lå ute i 30 minutter i vente på at de skulle svare og på denne tiden kom det en ny smertetopp jeg virkelig ikke trodde jeg skulle holde ut. Etter 30 minutter ble jeg kald og hjelpesløs. Jeg følte jeg måtte besvime igjen så jeg ringte til AMK for hjelp som sendte ut en ambulanse ganske så fort. Smertene i denne tiden var så syke at jeg lå å hylte inni min egen arm, men allikavel kan en så fiendtlig og negativ kirurg bare komme inn å be meg om å slutte å ringe for hjelpa jeg har rett på.

 

Jeg kjenner jeg er frustrert. Hvordan kan en så fiendtlig kirurg jobbe med mennesker når det bare virker som hun prøver å trykke de ned ?

 

#helse #psykiskhelse #smerter #kronisk #kronisksmerter #legevakt #ambulanse #innleggelse #respekt #blogg #hverdag #morfin

12.02.2017

Da satt jeg i dusjen, gråtende av et angstanfall.

Klokken er halv fire og jeg har vært litt våken etter nattens første mareritt. Jeg sovnet på sofaen i natt men ikke lenge etter kom marerittet igjen. Jeg så han, jeg så meg og jeg så hvor lite jeg kunne si eller gjøre for å stoppe han. Alt virket så ekte, et sekund trodde jeg at alt skjedde på nytt og det var så innmari skremmende. Det er lenge siden jeg våknet opp så redd, så sårbar og så kvalm over et mareritt. Det er lenge siden et mareritt føltes så ekte og så forferdelig på en og samme gang. Jeg prøvde å løpe til toaletter fordi kvalmen var ekstrem, men før jeg kommer halvveis blir det svart og jeg svimer av. Jeg våkner at jeg holder på å kaste opp, og jeg rekker akkurat å ta oppkastposen som ligger en meter unna. 

Jeg er sliten. Jeg er sliten av å se på meg selv,av å gjenoppleve noe av det som endret livet mitt mest. Jeg klarer ikke å se meg selv på denne måten, så sårbar og ensom i det et menneske bestemmer seg for å ødelegge en del av meg. Det føles ut som det var i går, at det skjede på nytt. Marerittet er så ekte at jeg er redd for å sove, for å oppleve det samme marerittet igjen. 

Jeg er lei av flashbacks og mareritt, Jeg er lei av å havne i dusjen, gråtende av angstanfall fordi jeg er så redd for at noe lignende skal skje igjen. Jeg er lei av å være så redd og skvetten at bare når noen tar meg på skuldra eller sier noe så kan dette være nok til å gjøre at jeg ikke tørr å dra ut resten av dagen, eller til at jeg tisser på meg. Jeg er lei av å være redd men jeg er også lei av å være lei. 

 

 

 

#helse #psykiskhelse #mareritt #ptsd #angst #skvetter #angstanfall #mareritt 

 

 

11.02.2017

Jeg må krype rundt

God morgen for meg og god ettermiddag for dere. Klokken er nå halv fem og jeg har ligget våken i sengen siden tolv tiden..

Jeg sovnet ikke før halv åtte på morgenen og har våknet mange ganger av mareritt og smerter i natt. Denne dagen blir hard da jeg allerede har brukt nesten alt jeg får lov til av smertestillende og smertene enda skyter mot meg i tider og utider. Mobilen lå gjenglemt på badet etter en av mine turer dit i natt og når jeg våknet i tolv tiden hadde jeg ekstreme smerter i korsryggen og den føltes helt stiv og avlåst og dette er blant annet på grunn av at kroppen strammer seg under smerter og ubehag og uansett hvor mye man prøver å slappe av så vil muskulaturen alltid stramme seg når kroppen opplever noe den ikke liker. 

Det hjelper ikke muskulaturen min at jeg svimer av og får en kakk og slag på forskjellige plasser veldig ofte og heller ikke at jeg for den meste av tiden kryper rundt fordi jeg er redd for å gå i bakken om jeg går vanlig. Det tok meg over en halvtime å rikke meg til kanten av sengen, og enda tyve minutter for å komme meg ned og videre til badet før jeg la meg på varmekablene i håp om at dette hjalp. Jeg er virkelig lei av å krype rundt i smerter.

Jeg skal snart prøve å pumpe opp en slik treningsball slik at jeg får fikset korsryggen og bekkenet enda en gang før jeg må se om dette funker eller om jeg nok en gang må til fysioterapeut. Nå skal jeg prøve å få i meg litt frokost, kanskje en liten dusj og inn i noe gode klær før kvelden trolig blir liggende på sofaen min med en god varmeflaske. Jeg kjenner jeg virkelig er mettet av sykdom og håper snart det kommer en periode der det stopper litt opp snart. Hadde virkelig gjort alt for en god dag. 


Et år siden men regner med vi skal ligge slik å kose i kveld også!
 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksykdom #lørdag #blogg #hverdag #kosekveld #tv #serie #netflix #viaplay

10.02.2017

Et supergodt mellommåltid

God ettermiddag kjære lesere! I dag sov jeg til klokken var halv ti og har egentlig bare spist litt, kost med katten, dusjet, ordnet meg litt og gjort litt klesvask. Det går litt sent for tiden og i dag har jeg bare svimt av en gang hittil. Jeg kjenner jeg virkelig ikke har noe matlyst og på vei hjem fra sykehuset i går gikk jeg innom Narvesen å kjøpte to små ''fruktbeger'' for 35 kroner. Når matlysten er på bunn er jeg alltid ganske glad i frukt istedenfor brødskiver og knekkebrød og akkurat det ble det til mellommåltid i dag. 

Jeg klarte å spise en brødskive som enda har holdt seg ned i magen, samt tatt morgenmedisinen min. I dag må jeg måle alt jeg drikker og alt som kommer ut for sykehuset samtidig måler hjerterytmen min med denne lille apparatet jeg har hengene rundt halsen. Jeg skal prøve å få handlet litt i dag, men det er ikke det enkleste når formen virkelig ikke er tilstede. 

 


Disse to er virkelig noe av det beste jeg vet og som finnes innpå narvesen.


 

Begeret til venstre er melon mix og den til høyre er frukt mix. 

Anbefaler disse på det sterkeste. De er billige men samtidig supergode og mye bedre en pølser og slik type mat som du ofte finner på sykehus kiosken. 

 

#helse #psykiskhelse #innleggelse #hjemreise #kiosk #narvesen #frukt #bama #melon #epler #sunt #godt #5omdagen


 

09.02.2017

Jeg fikk dra hjem

Klokken er nå ni og jeg har akkurat spist litt macaroni og pølse til middag. I dag ville jeg bare ha noe lett og enkelt å lage samtidig som jeg måtte spiste litt ut av kjøleskapet siden jeg har vært innlagt på sykehuset. Jeg kom hjem rundt halv fem tiden i dag og har i denne tiden klart å dusje meg, sminke og ordne meg litt, rydde litt rundt om kring, laget mat og spist. Under alt dette har jeg krøpet litt rundt for å unngå å besvime.

Etter innlegget som jeg skrev i dag fikk jeg en god lunsj på sykehuset før jeg fikk enda en runde oppkast kommende med utrolige magesmerter.
Jeg ble også endelig skrevet ut etter 4 netter på sykehuset og etter utskrivelsen ble jeg trillet i rullestol ned til poliklinikken for hjertemedisin der de satt på noen nye lapper og et nytt apparat jeg skal ha på i 48 timer for å måle hjerterytmen og annen aktivitet under ting jeg gjør daglig.
Dette er for å se om hjertet har noen betydning eller står bak besvimelsene. 

Jeg har også hatt besøk av et kommunalt team for kommunen som skal være her for meg under smertene da jeg tross alt bor alene og der familie bor langt unna og venner som har familie og jobb selv. Jeg har også snakket litt med venner på telefonen, samt min søster som virkelig lurte på hva som har skjedd! Det skal sies at et godt forhold med søsteren er utrolig godt å ha når man er lei og oppgitt. Det er ganger jeg ringer hun og griner og snakker i 30 minutter og hun enda orker å sitte der for å lytte! Jeg er absolutt veldig heldig!

Nå skal jeg ta litt mer smertestillende, legge meg under pleddet og se litt på serie. 

 

Bilde fra forflyttelsen. Var utrolig sjokkert over hvor flink sykepleieren var å flette hår :D

 


Jeg har også et spørsmål for de som kan om mat og holdbarhet.
Natt til søndag lagde jeg skoleboller og de har ligget i kjøleskapet i en sånn sip pose siden. Kan de spises ikveld da? Er de dårlige ? 

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #innleggelse #utskrivelse #sykdom #kronisksykdom #kronisk #blogg #hverdag #selfie #hair #food #sykepleier #hjem #besøk

09.02.2017

Jeg ble lagt inn på hjertemedisinsk avdeling

Klokken er halv et og jeg er akkurat ferdig med møtet som jeg hadde med legen og vi kom frem til en del ting sammen som skal skje fremover i den nærmeste tiden.

Etter blogginnlegget i går ble jeg sendt for en andre sjekk til er hjertemedisiner som skulle sjekke hjertet mitt og siden jeg skulle ligge her en natt til uansett så ville han gjerne at jeg skulle ligge på hjertemedisin avdelingen denne natten for kontroll av hjerterytme i forhold til når jeg svimer av og slikt.

Jeg sov egentlig ganske så dårlig i natt, men jeg ville ikke ha smertestillende siden jeg ville de skulle få se hvordan det var om de kom inn så ville jeg ikke forstyrre de om de hadde bedre ting æ gjøre.

Klokken halv ni denne morgenen vekte de meg for da skulle jeg ha enda en ultralyd av hjertet. Jeg fikk ny veneflon og ble trillet ned til rommet for undersøkelsen. Jeg ble nok engang koblet til flere ledninger før jeg fikk noe kontrast til undersøkelsen.

Turen gikk opp for litt frokost og jeg fikk sove litt før en lege og sykepleiere kom inn med planen videre og hjelp til å skifte før jeg skulle tilbake til gynekologisk avdeling for dette møtet.

Nå venter jeg på portører før jeg skal tilbake til hjertemedisin avdelingen for å koble på en boks som skal måle all av hjerterytmer og aktivitet i to dager slik at jeg får prøve å komme meg hjem uten å svime av.

Slik ser man ut og skulle prøve å sove. Det var enklere sagt en gjort fordi jeg var livredd for å trekke ut noen ledninger eller starte en alarm.

#helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksyldom #innleggelse #sykehus #gyn #hjertemedisin #ultralyd #kontrast #møte #smerter #smertestillende #morfin #blogg #hverdag

08.02.2017

Jeg vil ikke bli en av de

Det er en ting jeg alltid har vært bestemt på siden jeg var ung og det var medisinbruk. Jeg skulle ikke ha en Paracet før hodepinen ble skikkelig. Jeg tok ikke Ibux og naproxen før jeg virkelig hadde skikkelig vondt i magen. Jeg er imot unødvendig medisinering. Gjør ikke medisinen deg noe godt , har den ikke funksjon eller gjør den noe vondt værre så mener jeg at man ikke burde ta de. Selvfølgelig er det unntak men det er alltid slik jeg har tenkt.

Da jeg selv ble syk for et år siden var jeg enda litt slik. Jeg nekter å ta noe om jeg kan holde ut smertene litt til. Kan jeg bruke varmeflaske, puste meg igjennom og heller gråte i noen timer gjør jeg heller det enn å fylle kroppen opp med sterke smertestillende.

I det siste når smertene er sterkere og smertetoppene kommer oftere tilsier det også mer smertestillende. Jeg kjenner jeg ofte blir frustrert fordi jeg hater å mate kroppen min med sterke smertestillende og ikke engang klare å opprettholde hva den trenger innenfor vitaminer, mineraler og alt slikt.

Jeg er den jenta som aldri har snust, røyket eller drukket særlig med alkohol. Jeg har aldri tatt narkotika eller noe for å ruse meg men jeg har også sett og lært at man ikke nødvendigvis trenger å være så langt unna denne grensen om man tar mye smertestillende og det skremmer meg.

Jeg vil ikke bli den 19 år gamle jenta som ble då glad i morfinen at hun måtte ruse seg med de og endte opp med en overdose. Det et ikke et slikt liv jeg vil ha, jeg vil bare slippe smertene og jeg har virkelig lært at støtte og kontaktpersoner rundt kronisk syke med mye smerter er utrolig viktig.

Der er viktig med gode leger som passer på men som også følger godt med på hvor langt ting kan gå. Jeg er utrolig glad for at jeg og de rundt meg passer på at jeg ikke blir den jenta jeg frykter mest.

#helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksykdom #blogg #hverdag #sykehus #medisiner #smertelindring #morfin #ruset

08.02.2017

De ville ha meg lengre for flere tester

Klokken er fire og jeg har prøver å spise litt middag. I går kveld fikk jeg til å gå i dusjen, men endte opp at jeg svimte av og gikk derfor fort ut , stelte meg å la meg i sengen. Jeg fikk ikke sove før halv syv og våknet til frokost allerede i 10 tiden da de ikke så behovet for å vekke meg for mat når jeg ikke har sovet.

Jeg sovnet kort tid etter dette og smertestillende og våknet på nytt i tolv tiden av litt smerter og til runden med legene. Den fantastiske legen som i går bestemte for å sjekke meg litt mer i dag kom inn med planen og var utrolig støttende på alt og virkelig vil hjelpe.

3 sjekker skal bli gjort, og den ene er allerede halvveis fullført og nå venter vi bare på resterende spesialister..

Jeg har prøvd å holdt på maten i dag, og selv om det er en kamp mot kvalmen føler jeg det er viktig å prøve å gi kroppen nok energi og næring i slike tider.

Favorittsykepleieren min kom på jobb og er her ut kvelden og jeg føler meg mye tryggere bare av å ha henne i nærheten! Hun er super snill og tar seg virkelig tid for å forstå deg!

Det er ikke sikkert jeg får dra hjemme i dag heller, selv om jeg egentlig skulle hjemme igår og følte den ene legen hadde gitt meg opp viste nok en gang den samme legen som alltid at det finnes en løsning og at man bare må være tålmodig og finne de.

Jeg skal nå prøve å spise ferdig maten, komme meg en rask tur på do for å pusse tennene før dagen går videre! Ha en fin dag!

#helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksykdom #smerter #smerteplaster #smertelindring #morfin #besvimelse #overleger #overlege #lege #sykepleier #innleggelse #spesialist #endo #endometriose #blogg #hverdag

07.02.2017

Innleggelsen € Jeg trenger hjelp for å komme meg rundt

Klokken er kvart på ellve og jeg ligger i fosterstilling i sengen min på grunn av smertene. Siden jeg svimte av på toalettet i dag også så ønsket de å passe litt på. Jeg kunne være her til imorgen og så virkelig ikle bryet å dra hjem alene om jeg kunne være her å bli passet litt på.

I dag har jeg hatt en del smerter, jeg har svimt av, kasta opp og hatt lysten til å gi opp mange ganger. Jeg rullet meg en tur ut for å få luft i åtte tiden og kjøpte meg derfor noe drops og en Pepsi for å kose meg litt med.

Kveldens nattevakt kom innom og virket superkoselig ut og skal passe på meg når jeg ruller til badet for å dusje litt senere. Jeg dusjer på kveldingen da de ønsker at døren er ulåst slik at de kan komme å sjekke om jeg fortsatt er våken og ikke svimt av. De må passe på meg, de følger meg når jeg går og passer på når jeg er på toaletter. Under de værste smertene må de faktisk hjelpe meg helt til jeg sitter og jeg hater det virkelig, selv om jeg er takknemlig for hjelpen de gir meg.

Legen som kom før middag i dag også var hun som er litt kjent med meg og sykdomsbildet mitt og mente derfor jeg kunne være til i morgen for en test til. Jeg både gruer meg og gleder meg til denne testen.

I denne stolen sov jeg i hele 1,5 time i dag. Det ble bare 1,5-2 timer søvn i natt også og selv om jeg våkner ofte av smerter skal det sies jeg sov ganske greit.

#helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #endo #endometriose #innleggelse #smerter #smertestillende #morfin #sykehus #hjelp #besvimer #blogg #hverdag #pepsi #pepsimax #brus #godteri #smågodt

07.02.2017

De vil jeg skal gi opp

Klokken er 1230 og i skrivende stund sitter jeg faktisk på badet. Jeg er svimmel, trøtt, sliten og oppgitt. Jeg føler ikke de ønsker å forstå, og ikke helt hjelpe.

Jeg klarer ikke å sitte i sengen å holde tilbake smertene, tårene og oppgittheten. Jeg klarer ikke å late som at jeg tro sykehuset har gjort alt fordi jeg vet de ikke har gjort det.

Siden klokken seks i går har jeg trillet rundt i rullestol. Jeg har vært svimmel og de på vakten i går som opplevde meg og fallet mitt ønsket ikke jeg skulle gå og derfor fikk jeg denne så jeg slapp å føle jeg måtte ha hjelp til alt.

I går kveld sov jeg ikke. I natt sov jeg bare en halv time og jeg klarte ikke å sove før etter frokosten og i to timet til det kom en lege inn til meg. Nå mener de at jeg skal få dra hjem i løpet av dagen, og kanskje i morgen om jeg ville være over for smertelindring men det var det eneste de kunne gjøre.

De kan tydeligvis ikke sjekke hvorfor smertene er så sinnsykt høye, hvorfor toalettet et blitt min største fiende og hvorfor bare det å tisse tar over 30 minutter og er så smertefullt at jeg presser alt jeg kan.

Jeg har sittet på toalettet i 35 minutter nå for å tisse, enda sitter smertene der og jeg må gi opp. Jeg skal kanskje hjem idag og enda må jeg svime av uten hjelp og gi opp der også. Vil de virkelig at jeg skal gi opp?

Et bilde fra i går kveld. Jeg fikk rullestol og kunne derfor trille ut til god luft og noe godt i kiosken.

#helse #psykiskhelse #sykdom #sykehus #innleggelse #ct #mr #toalett #smerter #kronisksykdom #kronisk #smertestillende #morfin #hjemme

06.02.2017

Jeg svimte av € Blodet strømmet

Klokken er halv seks og jeg ligger i sykehussengen med klarsignal om å få kunne få sove litt. Dagen startet med 15 minutter søvn før en god frokost klokken ni av favoritt sykepleieren min her på avdelingen.

Her er dagens frokost.

Jeg har to mennesker jeg har knyttet veldig bånd og tillit til, og når hu ene sykepleieren går så kommer det enda ei fantastisk til på vakt. Frokosten ble spist og selv for bare 15 minutter med søvn så føle jeg dagen var litt bra.

Jeg hadde blitt tatt på alvor når jeg ankom legevakten kvelden før / samme natt og jeg møtte på enda en fantastisk spesialist i natt som undersøkte meg , men også informerte meg.

Kvart på ti går jeg på toalettet, men det jeg ikke viste var at til tross for svimmelhet og smerter i magen, så skulle jeg besvime når jeg vasket hendene mine og deretter falle bakover og over krakken som jeg planla æ sette meg ned på om smertene ble for ille.

Hodet mitt smalt og jeg hadde en del smerter. Etter jeg strekte meg litt over gulvet og rev i snoren så kom det to sykepleiere som hjalp meg med å komme meg opp, balansen og over i sengen før vi igjen kort tid etter merket at jeg hadde blod rundt nesen, ørene og under hele haken og halsen. Jeg blødde konstant i 40 min og der ble bestilt CT, sjekk til spesialist og tett oppfølging av sykepleierene. .

Smerter på venstre bakdel av hodet, venstre del av nakken og nedover ryggen. Det var muligens bare et kakk da jeg falt, og trengte ikke å være noe mer enn dette, men allikevel vondt noen dager. Jeg håper nå på en times tid på øret, det hadde virkelig vært godt.

Slik skjer når du er litt for sta. Legene tok ikke besvimelsene mine på alvor og til slutt gjorde ikke jeg det heller. Dette ble konsekvensene.

#helse #psykiskhelse #syk #sykdom #kronisk #kronisksykdom #smerter #smertestillende #endo #endometriose #svimmel #trøtt #vondt

06.02.2017

Gårsdagen € Jeg ble hentet av ambulansen

Lørdags kveld klokken 11 kjente jeg smertene ta plass i magen. Ikke helt som før, men ikke stort annerledes heller.

Jeg lå på sofaen i flere timer for å håpe at det ville gi seg og at jeg deretter kunne sove men når klokken slo 0930 på morgenen og det enste jeg hadde gjort de 10 timene var å vri meg, krype rundt og spise smertestillende som det var lørdagsgodt bestemte jeg meg for å ta en oxynorm.

Det pleier å funke mot de ekstreme smertene og jeg bestemte meg deretter for dette fordi jeg visste at jeg hadde tatt alt jeg kunne og at jeg ikke skulle pine meg stort lengre.

Klokken slo fire på dagen og på nytt hadde jeg sittet i dusjen med varmt vann, prøvd varmeflasker, tatt smertestillende, ligget på varme baderomsfliser, fosterstilling, mat og byttet undertøy og klær for fjerde gang bare etter klokken ti på dagen.

1715 klarte jeg ikke mer. Jeg hadde prøvd alt, jeg lå eller krøp på gulvet og trengte hjelp. Jeg var sikker på at smertene skulle ta livet mitt. De var så sterke at de tok litt av livet mitt. De tok den delen der jeg kunne være en normal jente på 19 år, aktiv med venner.

På denne tiden hadde jeg tatt tilsammen 15 mg oksynorm, kastet opp over seks ganger og svimt av seks ganget og legevakten mente at jeg skulle komme ned, ambulansen skulle sendes ut og jeg skulle prøve å holde ut.

Ambulansen kom og konstaterte fort at jeg skulle fort på sykehus. Jeg hadde høy puls, og en temperatur på 38,5 når jeg hadde ankommet legevakten. Genseren min og joggebuksa var våt og etter en samtale med legen, blodprøver og en del smertestillende ble jeg sendt til akutten for innleggelse.

Etter flere timer på akutten for testing, klemming av magen og samtaler på sykehuset ble jeg nok en gang sendt til kvinne barn, generell gynekologi sengepost for en sjekk. Det såg greit ut men smertene og sjekker skulle vi ha senere på dagen. Jeg møtte endelig på en hjelpsom lege som virkelig var enkel å prate med, det var godt å bli hørt.

#helse #psykiskhelse #smerter #sykdom #kronisk #kronisksykdom #ambulanse #innleggelse #legevakt #akutten #kvinnebarn #spesialist #gyn #sjekkdeg #smertestillende #morfin

05.02.2017

Hva om jeg bare ga opp?

Klokken er ti over halv syv på morgenen og jeg har nok engang ligget våken i sengen og på sofaen med smerter hele natten. Denne natten inneholdt mye smerter og jeg har hittil måtte krype rundt i min egen leilighet da svimmelheten var helt ekstrem. Jeg trodde smertene skulle ta livet av meg og innen klokken var halv fire denne morgenen hadde jeg nesten tatt hele døgndosen min på smertestillende fordi jeg virkelig følte at disse smertene vil bli å ta livet av meg en gang. De er helt ekstreme, jeg blir oppgitt og jeg får ikke til å gjøre noe så enkelt som å gå til toalettet for å tisse.

Jeg må krype eller henge over møblene og nesten planlegge skritt for skritt, jeg svimer av og kaster opp av smertene. Jeg kan sitte en hel time for å presse ut det jeg føler er ti liter urin men viser seg å ikke engang være nok til en urinprøve men selv for alt dette føler jeg at jeg nesten tisser på meg flere ganger daglig.

Det er slitsomt, og jeg vet nesten ikke hvor mange tårer jeg kan tørke bort før jeg en gang blir å knekke sammen av smerter, disse smertene. Jeg er sliten av å føle jeg ikke engang tørr å ringe legevakten fordi jeg føler at jeg vil bli avvist eller ledd av. Det er slitsomt og planlegge hvor lenge jeg kan holde ut før jeg kan be om hjelp i håp om at kanskje det er vaktskifte på legevakten og håpet på at det er de snille som er på jobb.
 

Jeg sitter her som nitten åring, alene i leiligheten min å skulle ønske at bare et menneske forsto hvordan det var med disse smertene, at de hadde opplevd det akkurat slik selv og kunne si '' du klarer dette, du vil holde ut'' for akkurat nå føles det ut som jeg ikke engang skal klare å holde ut uken, smertene er for ille og akkurat nå skulle jeg ønske at jeg ikke våknet opp før det hele er over. Jeg sitter her som nitten åring å lurer på om jeg skal spare BSU eller bruke pengene for å dra til utlandet slik at jeg får fjernet livmoren min. Jeg sitter her som nitten åring og under de verste smertene så ønsker jeg om å få slippe, om at alt kanskje hadde vært bedre om jeg valgte å gi opp. 

 

Bilde tatt fra forrige innleggelse.

 

 

#helse #psykiskhelse #endo #endometriose #smerter #smertestillende #morfin #legevakt

04.02.2017

Late dinner

 

Kveldens middag ble Biff, Béarnaisesaus med chips og masse grønnsaker. 
Lyset tok jeg av, tenkte på stearinlys og satt på Grey's Anatomy. 
 

 

Nå er bollene ferdig hevd, og jeg skal fylle de med vaniljekrem før de skal i ovnen.
Ha en fin kveld videre!

 

 

#helse #psykiskhelse #middag #dinner #biff #skoleboller #Grey's #Anatomy #koselig #lørdagskveld #blogg #hverdag

 

04.02.2017

Did he rape my head, too?

BP8Xrq6h91O

 

I just want to sleep. A coma would be nice. Or amnesia. Anything,
just to get rid of this, these thoughts, whispers in my mind. Did he rape my head, too?

 

 

Du kan følge meg på instagram HER. 

 

 

#Helse #psykiskhelse #mobbing #vold #overgrep #mareritt #rape #bullying #drømmer #ptsd #blogg #hverdag #traume #behandling

 

03.02.2017

Det blir bare for mye å holde ut.

Klokken er fem på morgenen og jeg har ikke sovet et eneste sekund i natt.. Jeg har gått inn og ut av leiligheten på grunn av heteslagene og overgangsalderen som virkelig ikke klarer å få kroppen min til å bestemme om den skal svette eller fryse. Jeg har kastet opp så sykt mange ganger fra smertene, men hva annet kan jeg igrunn gjøre når jeg ikke får smertelindret meg selv optimalt?  

Fra midnatt av har jeg måttet bytte sokker og bukse to ganger bare fordi at jeg svettet igjennom de, og jeg kjenner nå at mer magesmerter og en sykere hodepine er på vei til å komme innen kort tid. I går og i natt har jeg vært svært svimmel, jeg har krabbet en del fordi frykten om å svime av er der og fordi jeg prøver å unngå noe mer hjernerystelse som fort kan komme om man svimer av så ofte. 

Jeg sov noen timer på sofaen i går formiddag etter jeg fikk smertelindret kroppen litt og jeg kjenner nå at dette blir en ny kamp mot smertene..  Jeg ligger å vrir meg mellom setningene jeg skriver og jeg føler virkelig at hodet mitt blir kjempe tungt og faller litt bakover på grunn av hodepinen. Dette er typisk med smertene i magen, jeg har bare aldri hatt en slik hodepine før. Jeg føler meg svimmel og omtåket og noen ganger blir jeg også kjempe trøtt på sekundet før jeg på en måte våkner litt til igjen.. Jeg vet igrunn ikke helt hvordan morgen dette blir da jeg i skrivende øyeblikk ikke kan ta så mye mer smertestillende, men å holde ut skal jeg klare for uansett hvor ille det har vært, har jeg alltid til slutt klart å holde ut de mest forferdelige smerter og det skal jeg klare i dag også.

Jeg håper jeg får sovet litt ut når smertene gir seg, om de i det hele tatt har planer om å gi seg før langt på morgenen. Jeg har lært at jeg tar søvnen når jeg kan og at jeg derfor kan sove opp til tre små lurer om dagen, fordi det er nettopp på grunn av de lurene at jeg holder ut de fleste dagene, fordi jeg er sykt sliten. Jeg ekstremt sliten og noen ganger så føler jeg at om dette snart ikke blir bedre, så vil jeg ikke klare å holde ut disse plagene og smertene. Det blir bare for mye til meg. 

 

Bildet fra smerteanfallet tidligere i dag.
Jeg hadde endelig kommet hjem og satt i bilen i rundt 30 minutter bare for å puste ut gjennom smertene. 

#Helse #psykiskhelse #smerter #smertestillende #morfin #sykdom #kronisksykdom #kronisk #endo #endometriose 
 

02.02.2017

Jeg trodde ikke det skulle være så ille

Klokken er åtte på kvelden og dagen er blitt brukt hos tannlege, fastlege, apotek og en liten handletur. Smertene har vært sykt oppe på skalaen men jeg har holdt ut. Jeg holdt ut til jeg kom hjem og inn dørene, da kom tårene og jeg slapp å late som smertene ikke var der lengre. Jeg kunne endelig sette meg ned, bruke varmeflasken og la tårene strømme ned. 

Når jeg kom hjem var det nesten en glede å ta smertestillende. Jeg hater igrunn å ta de, men det er et så mye bedre valg enn legevakt og sykehus og der vil jeg virkelig ikke for alt i verden. 

Tannlegetimen i dag visste meg realiteten på hva sykdom, sterke medisiner, slitenhet, munntørrhet og oppkast gjør. Jeg vet at de dagene jeg har vært i syke smerter, så har jeg vært lat med tannpussen og jeg har fulgt et dårlig råd om å pusse tennene etter hver runde med oppkast og dette var virkelig motsatt enn det jeg skulle gjøre i følge tannlegen. Jeg hadde en fantastisk snill tannlege med forståelse og som behandlet meg veldig respektfullt og virkelig passet på at ting var greit i den stolen. Jeg er igrunn ei som sovner hos tannlegen men etter overgrepet for to år siden så har jeg virkelig ikke klart tanken på at noen er i munnen min og at jeg ikke har full kontroll på hva de gjør, men det gikk bra. Det gikk  faktisk langt bedre en forventet. 

Jeg skal tilbake for en spyttprøve samtidig for å fikse to tenner som jeg har fått hull i. Det var sjokkerende nok også noen nestenhull og dette kunne jeg prøve å forebygge selv og derfor har jeg virkelig handlet inn det jeg trenger til tennene i dag. Sykdom er ille og jeg vil virkelig ikke ødelegge tennene mine med dette samtidig. Jeg fikk litt sjokk, men også en følelse over at de forsto og tok meg på alvor og det er viktig for meg. Jeg trodde virkelig ikke at tennene mine skulle ha det så ille. 

Når jeg kom hjem fra en vellykket lege, tannlege og en tur ute har jeg virkelig slappet av og sov også noen timer når kroppen tillat meg å slappe av. Jeg har derfor nylig våknet og snakket akkurat litt med min kjære mor og den fantastiske kjæresten min. Jeg er iallefall superheldig for at jeg har støttende familie, venner og kjæreste og de er jeg evig takknemlige for. 

 

Dette ble handlet inn i dag. Ny tannbørste , skikkelig tannkrem og fluor. 

 

 

#helse #psykiskhelse #tannlege #lege #sjekk #behandling #tenner #oppfølging #blogg #hverdag 

 

 

 

02.02.2017

Det føles som noen klemmer sammen livmoren min.

Klokken er syv og jeg har ikke sovet et eneste sekund siden de fire timene natt til igår. Smertene er tilstede og det føles ut som livmoren skal ut eller at noen klemmer den sund.  Om en time sitter jeg på et tannlegekontor i nærheten og skal ha den første sjekken på tennene etter at jeg ble syk. Verken jeg eller legene har tenkt mye over disse det siste året og jeg har begynt å merke at det iser en del og at munntørrhet og daglig oppkast virkelig ikke er en god kombinasjon. Jeg håper virkelig jeg klarer å holde ut smertene. 

Jeg blør hver eneste gang jeg pusser tennene, til og med når jeg såvidt rører tennene eller tannkjøttet og det føler jeg virkelig for å sjekke opp. Rett etter tannlegetimen skal jeg til fastlegen for en sjekk og forhåpentligvis noen blodprøver for å se hvordan nivåene i kroppen er, om de har forandret seg osv, 

Etter dette skal jeg innom fresh fitness for å ordne meg et medlemsskap da jeg virkelig ønsker å komme litt i form igjen etter sykdommen. Til tross for smerter og besvimelser ønsker jeg å prøve de dagene der smertene ikke er så alt for ille og heller presse meg litt de dagene de er ekstra til stede. 

Nå skal jeg hoppe ut av håndduken, inn i en bokse og skrape litt bil før turen går til legene. Vurderer kanskje og børste håret også, så mye orker jeg å ordne meg idag. Ha en fin dag videre!

 

 

#helse #psykiskhelse #lege #tannlege #sjekk #sykdom #kronisk #sykdom #blogg #hverdag #smerter #smertestillende

 

01.02.2017

Jeg er min største kritiker.

Jeg har alltid vært den jenta som ønsker å gjøre det bra på skolen, jeg var hun som ville ha den perfekte kroppen, den beste vennegjengen, de fine puppene, den rumpa de fleste ønsker, men igrunn ingen har. Jeg var hun som ville ha en fin leilighet, helst den fineste og ikke minst være hun som blogget tre ganger om dagen, har en fulltidsjobb, trener minst fem ganger i uken og bruker flere timer av uken med venner og kjæresten.

Dette er jo igrunn ikke mulig, iallefall ikke for de aller fleste av oss. Jeg kan ikke bli sint på meg selv om jeg får en 4er på karakterkortet, om den 4ern var det beste du kunne så er det faktisk noe du burde være stolt av. Hvem bestemmer hvem den beste vennegjengen er? Burde ikke de være de menneskene du liker å være med? De som gjør at du får en bedre hverdag og de som er der for å støtte deg uansett hva? Den beste vennegjengen burde være de som gir deg trygghet og respekter deg uansett hva, ikke de som er mest populær og godt likt.

 Hva er egentlig den ''perfekte kroppen''? Ingen blir født med den og veldig få ungdommer får den perfekte midjen, de fine og store puppene, den store og veltrente rumpen og den glatte og fine huden uten strekkmerker og cellulitter.  Det er mulig ja, men fåtallet får dette og enda sjeldnere skjer dette uten plastiske operasjoner for å endre på utseendet.

Hvor er det blitt av det å akseptere at kroppen vår er slik den er, uten å føle behovet for å endre på noen slik at vi blir finere for oss selv og andre? Jeg tror personlig at skjønnhet kommer innenfra og at man må lære å elske kroppen vår slik den er. Jeg tror også at om man velger å operere seg, så vil man bare finne mer og mer man missliker med seg selv, og det er virkelig ikke sunt. Jeg er kanskje ikke den rette til å snakke om å elske seg selv, men at jeg skriver dette er en start og jeg jobber virkelig med denne oppgaven, og det burde alle andre ungdommer også. 

Det å kunne ha en fulltidsjobb, gjøre lærlingoppgavene, blogge tre ganger daglig, trene minst fem ganger i uken og bruke flere timer i uken med venner og kjæresten går absolutt, men blir du lykkeligere av å ha en full tidsplan hver eneste dag? Vil du klare dette i lengden? De aller fleste vil knekke sammen etter kort tid for realiteten er at de aller fleste ikke klarer dette. De aller fleste mennesker trenger å kunne sette seg ned, puste ut og faktisk ta en pause, for vi er bare mennesker. 

Blir du lykkelig av å søke etter den perfekte kroppen, den fulle tidsplanen og bli sint på deg selv når du ikke oppnår alt du ønsker. GO FOR IT. 
Blir du ikke lykkelig av alt dette, hvorfor fortsette? Hvorfor ikke endre noe slik at du kan få en litt bedre hverdag, fått pustet ut og faktisk glede deg til neste dag?

Jeg tror det er viktig at mange setter seg ned og husker at vi er bare mennesker, vi kan ikke klare alt og presser man seg for mye så vil man en eller annen gang i løpet falle sammen, og kanskje kan det fallet bli så hardt at du trenger stor hjelp for å reise deg igjen. 

 
En kropp fult av innvendig og utvendige arr, cellulitter har jeg også og puppene mine er igrunn veldig små. Magen for stor og lår for tykke, men vet du hva?
Jeg har begynt å gi litt faen, og det burde du også. 

 

 

#helse #psykiskhelse #kropp #følelser #press #arr #cellulitter #blogg #hverdag #sykdom 

 

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits