27.05.2017

Missi, 2 år

 

I går fylte Missi to år. Den kattegale jenta jeg er hadde ordnet bursdagskrone, nye leker, god maten hun elsker og mye godbiter. Helt ufattelig at jeg har hatt denne luringen i over 1,5 år nå. Det er sykt hvor glad man blir i dyr, og ikke minst hvor raskt man blir glad i disse dyrene. Jeg har hatt to andre katter i oppveksten. Lisjpus som nå er 15,5 år gammel og pusilini som døde påsken 2016 av sykdom var også høyt elsket. Ja, navnene var noe ei jente på fire år kom på, haha!

Det er ganske tydelig at jeg elsker dyr, katter spesielt. Jeg har alltid hatt et tett forhold med kattene mine under oppveksten, og missi de siste 1.5 årene. Jeg er en av de eierne mange kanskje missliker, for jeg er nemlig den type eier som godtar kun det beste for min katt. Hun skal ha riktig for som hun liker, hun skal ha nok leker å aktivisere seg for, hun skal kunne løpe ute å klatre rundt å faktisk være en katt, men også mye kos og stell. Selv for mye sykdom det siste året føler jeg at hun har fått alt dette, noe tydeligvis noen få lesere var bekymret for. Når jeg er på sykehus er det alltid noen som kommer ned å passer på Missi og at hun har nok av mat og vann.

Missi er en frisk og fin katt som virkelig betyr alt for meg og et dyr jeg virkelig vil gjøre alt for. I går satt vi inne og koset oss store deler av dagen. Missi testet ut de nye lekene samtidig som har vært ut å løpt litt rundt i nabolaget. Katteeieren som jeg er hadde da ordnet litt ekstra opp for bursdagen hennes, da jeg liker å sette meg ned for å lage litt DIY ting men også det å se en ganske så fornøyd katt skjemmes bort en gang i blandt.

 

Fineste hårballen jeg vet om!  Har du noen dyr? <3

Håper alle sammen har en fin Lørdag! 
 

 

#helse #katt #cat #bursdag #krone #bursdagskrone #skogskatt #pels #godsaker #sommer #vår #helg #leker 

22.12.2016

Missi's oppdatering - Sykdom

God ettermiddag, Beklager nok et sent blogginnlegg men jeg våknet klokken to inatt etter å ha sovet 1.5 time på sofaen og da ble det umulig å sovne før klokken 4-5 på morgenen. Jeg har sovet greit til tross for en del smerter og skal nå ordne meg før jeg skal møte min bror og drar til farmor og være med hun på et par ærend!

Jeg har fått en del spørsmål angående Missi og hvordan hun har det, diagnoser og smerter. 

Jeg fikk smertestillende på fredag forrige uke som hun skulle ta hver 8ende time i 3-4 dager men disse funket ikke helt og hun hadde litt smerter og urinering enda. Så jeg hentet noe nye smertestillende på Mandag før vi dro til Kristiansund og disse har funket skikkelig bra. Jeg føler jeg har en ny katt som er glad, leken og som slapper av og vil ha magekos hele tiden og dette nektet hun nesten for to uker siden. 


 

Dette er medisinen hennes som hun tar en gang daglig. Den smaker ikke vondt eller bittert og jeg slipper den kampen tre ganger daglig. Tabletter derimot, de spiser hun lett selv. 

Jeg har fått en skikkelig glad pus igjen og det er virkelig godt å kunne se henne uten all den smerten!
 

En veldig glad katt når hun innser det er tid for en ny sprøyte. Haha, så utrolig nusselig også!


 

#helse #hverdag #katt #cat #sykdom #smerter #smertestillende #veterinær 

 

16.12.2016

Mamma, Jeg har vondt..

Kvelden og tidlig idag viste Missi at hun enda hadde smerter. Hun startet å urinere på teppet, gulvet og både i dusjen og i vasken på badet.. Nok er nok tenkte jeg og ringte dyrelegen tidlig på morgenen. '' Har dere mulighet for å være her om en time?'' spurte den hyggelige damen i telefonen og stakkars dama rakk nesten ikke å snakke ferdig før jeg svarte '' Jeg henter frem buret nå så kommer vi!''. 

Slik startet fredagen vår. En pusefrøken med smerter, en matmor med smerter men sammen er vi ganske så sterke sammen. Vi var fremme til dyrelegen halv tolv idag og kom inn med en gang. Samme dyrelege som sist sjekket Missi, veide henne, klemte på henne og kom frem til at hun hadde en liten, tykk og vond urinblære og at min kjære Missi skal ha smertelindring i tre dager så ringer han på mandag for å sjekke om hun har det bedre. 


 

Du ser til og med på blikket til katten at hun ikke har det optimalt, og rett etter vi kom hjem ga jeg henne første dose med smertestillende! Missi fikk også den årlige vaksinen sin som beskytter henne mot kattepest, katteinfluensa, herpes og chlamydia-infeksjon. Samtidig fikk hun en årlig helsekontroll som hun også fikk forrige innleggelse. Alt ser bra ut foruten at hun har vondt og blodig urin.

Vi endte derfor opp med dette. God for som skal vannes litt ut som er et godt stressfor mot urinveiene til pusen min, 8 kg tørrfor, Feliway som skal være med å berolige katten samt smertestillende hun skal ha i tre dager! God hjelp fra ansatte hos evidensia dyreklinikk som ligger på Ranheim! Perfekt hjelp hver eneste gang som viser god forståelse! 

Missi viser også stolt frem hva hun fikk hos dyrelegen i dag. Hun er kravstor på smakene hun skal ha, men dette ble godkjent uten tilvenning! Både mor og katt er imponert. Jeg er stolt over hvor mye hun takler å bli løftet og tatt på selv med smerter. Missi er iallefall glad for at vi er hjemme fra dyrelegen og sjekker nå ut hva hun fikk. En fornøyd pusefrøken som stilte seg så fint opp ved de nye produktene så jeg måtte bare knipse et bilde! <3 

 #helse #hverdag #dyrelege #omsorg #katt #Sykdom #hills #smerter #feliway

05.12.2016

Om du skremmer henne igjen, er det ikke min forsvarsspray det eneste du trenger å frykte.

Nå kjenner jeg at jeg klikker. Jeg blir skikkelig forbannet bare av å skrive de få ordene ned på innlegget. Missi har i den siste tiden vær en annen katt enn hun pleier. Hun har tisset på gulvet, spist mye og visst en del smerter det siste døgnet. Hun startet å tisse på gulvet noen ganger på onsdag, men så stoppet det.. 

Helt til i går kveld.. Hun hadde tisset flere plasser på gulvet. Blodig urin nå i alle forskjellige former på kjøkkenet, gangen og på badet. Hun går på kassen hele tiden men selv om hun gjør det går det bare rett gjennom henne. Hun har smerter ved urinering og dette gjorde at jeg var våken i hele natt for å passe på henne, for å ringe tidlig til dyrelegene slik. Vi fikk time klokken 1130 hos de faste dyrelegene der hun har vært på sjekker og slikt tidligere. 

Så fikk jeg beskjeden, etter å ha fortalt veterinæren om at jeg var bekymret for at mobbingen var det som gjorde missi nervøs. Det å ha måtte vært rundt meg under alle sammenbruddene, nervøsiteten og behandlingene på sykehus var jeg redd for at det var Missi det ville gå utover.. Jeg har alltid tenkt på henne før meg selv og at hun har blitt så redd og stressende av dette gjør meg så sinnsykt forbannet. På referatet av dagens behandling står det '' Det mest sannsynelige er at katten har en stress-relatert cystitt, kaldt ..... )

Jeg kjenner jeg koker.  

Kjære mobbere, om jeg noen gang finner ut at det er DERE som fysisk har lagt en hånd på min kjære Missi så kan jeg love dere at dere virkelig ikke ønsker å gå utenfor døren på en lang stund fremover. Om jeg ser dere gjøre noe som skremmer mitt katt trenger ikke forsvarssprayen min å være det eneste du frykter. 

For vet du hva? Det er helt greit at du plager meg, fordi på grunn av dere er jeg så vant til det. Men sekundet dere har holdt på så lenge at det er mitt kjære kjæledyr som er offeret i handlingene deres får pipen virkelig en annen lyd. Var det virkelig verdt det? Var det verdt å skremme meg så mye at min katt blir stresset av miljøet hennes eier er i? Var det virkelig verdt å skremme henne så mye at hun urinerte blod ?

Jeg håper virkelig du føler på samvittigheten, for du kjære mobber. Du er virkelig ikke verdt noe i mine øyne!

#helse #psykiskhelse #katt #sykdom #hverdag #sint #stress #mobbing

 

17.11.2016

Gjensynsglede

Først vil jeg bare takke for all den støtten i den siste tiden! Jeg setter så utrolig stor pris på dette og det håper jeg dere som følger meg vet!

 

I dag har jeg ryddet leilighet, og jeg har kjørt et lite stykke. Siden jeg ble akutt innlagt på grunn av de nye symptomene mine for nøyaktig to uker siden så kom min fantastiske snille pappa opp til Trondheim for å hente min lille katt som satt hjemme og ventet på mammaen sin.

Foreldrene mine har passet godt på henne og siden jeg ikke viste hvor lenge jeg ble innlagt så viste jeg at hun ville være trygg på de, så her har hun vært!

 

I dag dro jeg og pappa hjem til de for å være her før all behandlingene , eksamen og slikt kommer. Et lite avbrekk, men samtidig en liten kamp mot sykdommen. Vi kom hjem i fem tiden Idag og siden da har jeg og Missi koset og pratet!

Utrolig godt å se den lille prinsessa mi igjen for hun har jeg savnet noe sykt mye!

Ville bare gi en liten og positiv oppdatering til dere! Mer kommer på bloggen imorgen! Ha en god natt videre!

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits