hits
19.12.2017

Du har derfor ikke blitt påfører en pasientskade som følge av svikt på behandlingen.

 • Skrevet 19.12.2017 klokka 13:16
 • Kategori: Hverdag

'' Du har derfor ikke blitt påført en pasientskade som følge av svikt på behandlingen. Det er en av de setningene om klistrer seg fast til hodet mitt etter å ha lest brevet med avslag på erstatning. De hadde kommet frem at det ikke foreligger svikt ved diagnostiseringen, utredningen eller ved behandlingen ved St.Olavs hospital og dette får meg virkelig til å lure på hva som skjer med helsenorge ? Missforstå meg rett da jeg selv jobber i helsevesenet og vet at små feil og missforståelse kan oppstå men dette kan ikke sammenlignes. 

Du har derfor Ikke blitt påført en pasientskade som følge av svikt på behandlingen men det skrives om at jeg som pasient har fått psykiske og fysiske plager som PTSD ( Post traumatisk stress syndrom ) og store spenninger i muskulaturen. Dere skriver at '' med svikt mener vi at behandlingen ikke har vært i tråd med god medisinsk praktisk '' men jeg kan virkelig ikke forstå hvor dere mente å ha funnet den fordi det er virkelig ikke min eller mine familie og venners oppatning av det som skjedde bak lukkede dører. 

Det nevnes flere ganger om det psykiske oppi alt dette men sykehuset velger ikke å svare på hva som skjedde 22.05.2016 og dere stiller heller ikke noen spørsmål til tross for at det er notert i saken. Hvor er det behandling med god medisinsk praktisk når pasienten din ligger der redd, gråtende og i store smerter der hun ber deg om å stoppe, om å stoppe den forferdelige undersøkelsen men du som lege fortsetter. Jeg skrek, jeg gråt og jeg prøvde å dra slangen ut av min egen kropp før legen fortalte meg hvor flink jeg var før de dyttet den inn i meg igjen uten min tillatelse og der jeg tydelig sa nei og at jeg ikke ville. Det er rart at dette er behandling med god medisinsk praktisk når lovdata har noen andre forskrifter som tydelig viser at dette er et overgrep uten samtykke og når jeg hver eneste natt ligger med mareritt som føles så ekte at jeg er redd for å sove når jeg våkner. 

Det føles ut som en spøk og jeg klarer ikke å stoppe å gråte over hvor overkjørt jeg føler meg av systemet når ikke engang sykehuset svarer på disse spørsmålene og når leger snakker som det aldri hendte og som det bare er å puste ut så forsvinner traumene og den følelsen av å ikke være trygg på det som skal være en av de tryggeste områdene du kan oppholde deg. 

09.12.2017

Såret revnet helt opp

 • Skrevet 09.12.2017 klokka 18:00
 • Kategori: Hverdag

De siste fem dagene har igrunn vært hektisk på flere måter. Søndag forrige uke så fjernet vi stingene siden det var 11 dager siden det kirugiske inngrepet og alt gikk igrunn fint helt til at hele såret revnet bare noen timer etter vi fjernet stingene. Såret var plutselig helt åpent, blodet strømmet på og du kunne se hvor inngrepet var. Såret revnet faktisk helt opp. Vi prøvde å ringe legevakten i håp om at de kunne sy igjen slik at jeg kunne komme meg til tidligvakten som skulle starte om noen timer men de mente jeg bare skulle holde meg hjem fra jobb og kontakte lagen dagen etter. Beskjeden var å rense raskt og holde trykk på såret over natten for å stoppe blødningene. 

Dette førte til legetime tidlig dagen etter der de måtte sy igjen huden enda engang og der det ikke var en eneste antydning på at huden og såret var sydd sammen i første omgang. Jeg fikk derfor to dager kontortid for å komme meg og for å ikke skade dette enda mer og brukte dagene på å gjøre ferdig alle lærlingoppgavene som skulle gjøres ferdig til jul, og det var så godt å endelig bli ferdig med disse oppgavene til tross for at jeg heller skulle ha jobbet om jeg kunne ha valgt selv. 

Nå er det jo bare to dager til jeg nok engang skal fjerne stingene å det skal sies at det skal gjøres etter vakt denne gangen og at jeg skal være litt mer forsiktig på hva jeg gjør i de første timene etter dette. 

Foruten dette har dagene igrunn bestått av jobb, legetimer, mer jobb og husvask og i fikk jeg vasket hele leiligheten, vasket klær og tatt oppvasken. Leiligheten er nå helt ren, mat for en uke med matplanen er handlet inn og nå sitter jeg med kjæresten i Meldal og skal snart kose oss med litt god mat . 

 

#Helse #psykiskhelse #sykdom #behandling #legetime #lege #sår #sårstell 
#selfie #foto #canon #iphone #vinter #advent #jul 

03.12.2017

Den siste uka

 • Skrevet 03.12.2017 klokka 21:57
 • Kategori: Hverdag

Det er egentlig ganske lenge siden jeg blogget. Faktisk nærmere 11-12 dager siden det siste innlegget jeg publiserte på bloggen. Mye har skjedd på den personlige fronten og jeg har derfor valgt å fokusere på de tingene jeg mente var viktigst der og da. 

Torsdag forrige uke var jeg hos legen for et lite kirurgisk inngrep og krevde at jeg var roligere i 7 dager. Dagen etter var det et julebord med jobben etterfulgt av en litt spontan liten oppussing på to av rommene i leiligheten samt oppbygging av nye møbler. Det tok altså lang tid, føltes det iallefall ut som. Mandag denne uken var jeg også til hudlegen for å diskutere fremtidlig behandling av huden min da ingenting har funket hittil og til tross for at jeg var glad og ikke minst lettet på vei ut av legekontoret merket jeg en litt større påkjenning i ettertid enn det jeg først forventet. Mye har vandret rundt i hodet mitt etter jeg satt å sorterte papirer som lå i skuffene da jeg satt meg ned for å rydde i skapene, spesielt når dette var papirer som omhandlet sykdom og sykehusinnleggelsene de siste 1,5 årene men ikke minst brev fra politiet av litt forskjellige grunner. 

Jeg kjente kroppen plutselig ble så følsom, så sliten og jeg hadde lyst å gråte, le, hyle og skrike på en og samme gang. Under alt dette var det to fagdager, en for lærlinger og en på jobben. Jeg var så sliten og følsom etter flere netter med lite eller ingen søvn at jeg rett og slett begynte å gråte midt på fagdagen uten å selv vite hvorfor, jeg bare var så sliten men kjente at det også var godt å bare få det ut . 

I helgen har det igrunn vært full rulle med alt fra litt jobb, litt shopping og plassering av litt julepynt. Det er igrunn skjedd mye men igjen har jeg fått slappet av og kost med meg kattene og kjæresten. 

Jeg tenkte å dele noen innkjøpsbilder, litt oppussingsbilder og slike innlegg i løpet av uken for å vise dere litt av det som har skjedd de siste ukene og ikke minst det som blir å skje fremover. 

 

 

#helse #psykiskhelse #jobb #julebord #sissteuken #opppussing #høst #vinter #advent #selfie 
#iphone8plus #lege #hudlege #behandling #inngrep #sykdom 

22.11.2017

Et mindre kirurgisk inngrep

 • Skrevet 22.11.2017 klokka 21:10
 • Kategori: Hverdag

Klokken er ni og jeg sitter nå i sofaen under pleddet med noe mat før jeg tenkte å ta tidlig kveld. Jeg har nemlig fri både i morgen og på fredag og jeg tenkte å få unnagjort noen legetimer, litt husvask og handling av julegaver før julebord på fredagskveld etterfulgt av arbeidshelg. Jeg kjenner at det virkelig blir godt med fri noen dager slik at man får slappet av , gjort andre ting og ikke minst komme seg utenfor huset. 

I morgen har jeg faktisk to legetimer, der en av de består av et lite kirurgisk inngrep men også å sjekke den mulige nerveskaden i fingeren etter hendelsen forrige tirsdag. Kjenner det blir godt å få gjennomført iallefall disse to tingene å bare få det ut av verden. Til tross for at jeg vet hva jeg går til og hva som skal skje så blir jeg litt nervøs og kjenner det er ekstra godt å bare få det unnagjort siden jeg har noe fri og slipper å løpe frem og tilbake på jobb i ubehag og noen sydde deler på ryggen, haha.

Eneste jeg kjenner virkelig blir utfordrende nå er å finne julegaver da jeg ikke eier kreativitet og er alt for usikker på hva folk trenger og ønsker seg, men siden det er litt salg i dagene fremover så skal jeg prøve å finne noe inspirasjon til hva jeg skal kjøpe til de enkelte.

Gjerne kom med tips til hva jeg kan kjøpe til foreldre, onkler til tantebarn og ikke minst kjæresten!

 

 

#helse #psykiskhelse #kirurgiskinnkrep #inngrep #foto #canon #iphone #shopping #høst #vinter
#hverdag #torsdag #arbeidshelg #fri #lege #sykdom

18.11.2017

Mobberne ga meg nesten et brudd.

 • Skrevet 18.11.2017 klokka 21:58
 • Kategori: Hverdag

Jeg har faktisk ikke blogget siden torsdags kveld og dette med god grunn. Tirsdag ble ikke akkurat den beste dagen med flere av sine grunner og dette påvirket dessverre hele uken til tross for om jeg ville eller ikke. Det var nemlig en ny mobbehendelse som førte til noen blåflekker og en skadet hånd og dagen etter når jeg skulle løpe med parkeringsbeviset tilbake til bilen klarte jeg å skli og falt dermed bakover på kanten av forthauget og landet selvfølgelig med samme hånd rett bak ryggen og det skal sies at det har vært smertefullt siden. Det er sykt å tenke på at mobberne nesten ga meg et brudd.

Jeg rakk ikke å dra til legen før seinvakten som skulle starte om under to timer da jeg klarte å falle utenfor bygget jeg hadde et møte jeg skulle på så jeg tenkte jeg skulle dra etter jobb om smertene ikke ble noe lavere men når jeg fant ut hvor lang kø det var på legevakten denne kvelden valgte jeg heller å dra hjem for å ta noen smertestillende slik at jeg fikk sove noen timer før tidligvakten dagen etter og slik gikk igrunn hele uken. I går kom jeg meg omsider til legen etter noe overbevisning fra både familie, venner og kjæresten og der ble vi sittende noen timer før vi fikk beskjed om at det ikke var brudd men heller en brist og noe forvridning av hånden og at det ville bli bedre om en ukes tid, noe som er kjekt å vite når man skal jobbe fulltid og har planene fulle i ukene fremover. 

Haha, jeg savner virkelig sommeren når jeg kjenner hvor sykt kaldt det er utenfor og spesielt når man går på tryne og klarer å skade seg slik at det nesten ble et brudd i hånden, jeg er iallefall evig glad jeg slapp noe gips og sykemelding i ukene fremover. Jeg har i dag bare koset meg med fridagen min, vasket hele leiligheten, ryddet og tatt både oppvask og noen runder klessvask før det ble middag ute med kjæresten og noe julegavehandling, litt mathandling for neste uke og ikke minst litt shopping! Nå skal vi iallefall sette oss under pleddet og finne frem en serie med noe godis i skålen! 

Legger ved noen bilder fra de siste dagene :)

 

Hva er dine planer denne kvelden ? :) 

 

#helse #psykiskhelse #dyr #katt #skade #legevakt #sykehus #fall #mobbing #vold 
#hverdag #helg #lørdag #søndag #høst #vinter #forhold #kjæreste 

10.11.2017

Når to blir til tre

 • Skrevet 10.11.2017 klokka 21:06
 • Kategori: Hverdag

I de siste dagene kom det en plutselig overraskelse, en jeg ikke ventet helt enda men ble utrolig glad og takknemlig over. Når to ble til tre og forandringene kom deretter men jeg koser meg med den lille krabaten i hus. Jeg og kjæresten bestemte oss for å skaffe en kattunge, slik at Missi på 2,5 år fikk en lekekamerat og en god venn hjemme når vi er på jobb og har andre avtaler. Jeg var litt skeptisk på hvordan Missi ville takle dette, ikke minst på hvordan hun ville reagere til det nye familiemedlemmet men det har visst seg å gått veldig bra til tross for litt fresing og markering på hvem som egentlig er sjefen i huset, haha. 

Jeg har jo tenkt å skaffe meg en kattunge over nyttår, nærmere mot sommeren men når jeg så bildet av denne herlige lille gutten kunne jeg faktisk ikke kontrollere meg og endte opp med å kjøre til Oppdal dagen etter for å hente han. Nå er han blitt kjent i sitt nye hjem, jeg har hentet ut ormkur til begge kattene og sitter nå i sofaen å beundrer denne søte skapningen på hele 750 gram. 

Hils på vårt nye familiemedlem.

 

Har du tips til søte guttenavn? :D

 

 

#helse #psykiskhelse #dyr #katt #cat #helg #fredag #lørdag #hverdag
#foto #oppdal #reise #canon #iphone #selfie 

01.11.2017

It’s time for a change

 • Skrevet 01.11.2017 klokka 00:16
 • Kategori: Hverdag

Her for et par uker tilbake kjente jeg nok engang at jeg hadde fått nok og trengte en forandring. Jeg bestemte meg for å klippe håret litt kortere å gjøre en fargeforandring og håpte på at dette ville gi meg den forandringen jeg håpte og trengte.

Det var utrolig uvant å gå ut av salongen med både annen farge, kortere hår og tykkelsen på håret men igjen utrolig godt! Her er et før og etterbilde av den lille forandringen! :)

Hva synes dere om forandringen? Synes selv det var godt med litt kortere hår igjen til tross for at jeg igrunn skulle spare å få det langt!:)

#helse #psykiskhelse #forandring #foto #iphone #canon #hverdag #tirsdag #onsdag #helg #hår #hair

25.10.2017

Legen satte meg på antidepressive

 • Skrevet 25.10.2017 klokka 23:12
 • Kategori: Hverdag

Denne overskriften vil kanskje komme som et sjokk for mange, spesielt for de som ikke kjenner meg så godt. Jeg husker jeg ba 3 bekjente beskrive meg og de brukte ord som '' alltid så glad '', '' sprudlende '', '' alltid i godt humør '' og ''lykkelig'' men sannheten kan veldig ofte være noe helt annet. Det er ganger jeg er den mest lykkeligste jenta i verden, men det er også dager jeg er langt nede og ikke helt klarer å fokusere på det gode jeg har, men slike dager har vi alle. Jeg husker jeg ble sint på meg selv den første gangen jeg følte meg udugelig over lengre tid. Hva hadde jeg å klage på i forhold til andre? Jeg mente selv jeg bare burde skjerpe meg og være glad, men så lett var det altså ikke denne gangen heller.

Jeg som alle andre har ting jeg går igjennom, noe veldig bra og noe litt mer dårlig og noen ganger trenger jeg bare å late som alt er bra samtidig som det er ganger jeg trenger å få alt ut og bare gråte. Noen ganger trenger jeg bare å være sårbar, fordi det er det jeg er og det er lov. Det er lov å være sårbar og jeg skal slippe å skjule sårbarheten for meg selv mer.  

Som fleste av dere lesere på bloggen vet, så sliter jeg noe veldig med søvnen. Jeg kan ha dager jeg kunne ha sovet i et døgn om jeg kunne, men dager der jeg ikke engang får en time med søvn, eller en hel natt full av mareritt. Marerittene gjør meg sårbar og sårbarheten gjør at jeg ikke får til å fokusere i en hverdag med press fra alle kanter. Jeg lærte at det er vanskelig å være en søster, en venn, en datter og en kjæreste med press rundt meg og en sårbarhet. Det blir som en ond sirkel.

Min psykolog anbefalte derfor en medisin som hjelper i forhold til søvn og mareritt for mennesker med PTSD. Jeg fikk denne medisinen for 3.5 uke siden som jeg skulle prøve ut i forhold til søvn og marerittene mine. Denne medisinen brukes også mot depresjon men flere forskninger har visst at den har god effekt mot traumer og problemstillingene som mareritt og dårlig søvn. Til tross for at jeg ikke liker løsninger som tabletter valgte jeg å starte på denne medisinen, men når jeg leste etiketten på pakken der det sto '' brukes mot depresjon ''  kjente jeg en liten klump i magen og en følelse av skam til tross for at mitt bruksområdet er noe helt annet. 

Jeg vet ikke engang helt hvorfor den følelsen kom frem, men en del av meg var flau over at jeg ikke fikk til noe så enkelt som å sove uten medisiner, det er vel bare å lukke øynene ? Dessverre er det ikke så lett for alle og dette er vel en av de største grunnene til at jeg ikke klarer å fokusere på det å oppdatere bloggen daglig når jeg jobber 100%, trener flere ganger i uken og skal klare å være sosial, det ble rett og slett for mye, til og med for meg.

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #ptsd #angst #depresjon #medisiner #foto #canon
#høst #hverdag #helg #onsdag #torsdag #behandling 

22.10.2017

De ga meg en maske over munnen og ba meg om å puste inn og slappe av.

 • Skrevet 22.10.2017 klokka 14:20
 • Kategori: Hverdag

Det er sykt, tiden har gått så fort men samtidig så utrolig sakte. Det siste året har bydd på så mye, men igjen gitt meg så lite i flere perioder.

Det er et helt år siden jeg trodde livet mitt skulle forandre seg på alle mulige måter. Et helt år siden jeg ble hentet på rommet jeg lå å ventet med alle de forskjellige tankene jeg hadde i hodet mitt om hvordan operasjonen skulle bli, hva som skulle skje fremover og hvordan livet mitt skulle bli.

Jeg ble trillet ned til operasjonssalen og fikk masken over munnen min med beskjeden om å puste inn og slappe av, men lite visste de hvor hardt jeg kjempet mot tårene og hvor redd jeg var når jeg lå der å pustet inn luften fra masken jeg nå hadde tett inntil munnen og nesen min.

Jeg blir trøtt, og før jeg vet ordet av det våkner jeg på overvåkningen med beskjeden om hva de fant. 8 måneder senere skjer samme prosessen på et sykehus på andre siden av landet, men denne gangen vet jeg hva som venter meg og hvorfor ting blir gjort.

Det er fire måneder siden den siste operasjonen men forskjellen på den første og den siste er at den siste operasjonen ga meg livet mitt tilbake og muligheten til å leve er vanlig liv uten daglige smerter og jeg er evig takknemlig for kirurgen som tok smertene mine på alvor.

#helse #psykiskhelse #sykdom #operasjon #behandling #sykehus #endometriose #endo #helg #hverdag #søndag #mandag #narkose #høst

13.10.2017

La meg være lykkelig

 • Skrevet 13.10.2017 klokka 16:33
 • Kategori: Hverdag

Det er alltid enkelte mennesker som ikke klarer å se at andre mennesker, spesielt de menneskene de ikke liker gjør det bra eller er lykkelig, det virker nesten som at det er ulovlig i deres øyner å gjøre det bra på skolen, på jobb, med hobbyer eller generelt bra i livet. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg og mange jeg vet om må gi slipp på venner og bekjente som alltid skal gi deg en realitetssjekk når ting endelig går din retning. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har blitt irettesatt av venner og bekjente og bare godtatt det fordi jeg trodde det var bra for meg å høre på alle meningene alle rundt deg skal ha. 

Det er selvfølgelig en forskjell på at foreldrene dine mener at du må huske å tenke over valgene dine nøye før du tar de og den venninnen som du aldri hører noe spesielt ifra, før hun skal rettlede deg med alt du gjør i livet. Jeg mener ikke at man skal la være å bry seg om hva andre mener er bra for deg og meningen de har om hva du gjør, men at det finnes grenser på hva du skal godta om du ønsker å fortette veien mot å være lykkelig. 

¨ La meg være lykkelig, la meg få leve mitt liv. ¨ var den setningen jeg sa til en venn, en bekjent, en fremmed i kommentarfeltet og til en lege på sykehuset når disse menneskene skulle påminne meg om at operasjonen som gjorde meg smertefri bare var midlertidig og at smertene garantert ville komme tilbake raskt. Jeg trengte ikke å høre hva alle andre mente og trodde, fordi jeg visste innerst inne etter hva min egen kirurg og behandler mot sykdommen har sagt om denne operasjonen. Jeg visste at det er en sjanse at smertene kommer tilbake, men nå velger jeg å leve mitt liv uten smerter til det skjer. Nå velger jeg å være lykkelig. 

 

 

#helse #psykiskhelse #foto #canon #følelser #lykkelig #høst #vinter #hverdag #helg 
#fredag #lørdag #blogg #sykdom #behandling #sykehus #mobbere

10.10.2017

Jeg klarer det ikke alene

 • Skrevet 10.10.2017 klokka 23:29
 • Kategori: Hverdag

I den siste tiden har jeg innsett at jeg må gjøre noe, rettere sagt endre noe. Dette går ikke lengre, jeg klarer ikke å holde på slik som dette. Bort med unnskyldninger, bort med dårlige valg og lette løsninger. Jeg er lei av å ikke føle meg bra nok, av å ikke kunne se meg i speilet å være fornøyd med det jeg ser. Helt tilfeldig gikk jeg på vekten vi har på jobben, jeg var så nysgjerrig på hva tallet visste men igjen så usikker på om jeg ville vite realiteten. Jeg måtte bare få vite hvor tallet hadde landet på etter flere uker på sykehus, medisiner, undersøkelser og operasjoner. 

Jeg fikk sjokk, jeg ble kvalm og jeg kjente et stikk i magen. Jeg dytter vekten tilbake der den lå og går raskt på toalettet der jeg setter meg raskt ned for å bestille en kostholdsplan og treningsprogram for de neste 21 ukene. Jeg kan ikke unnskylde det lengre, jeg kan ikke late som jeg er fornøyd i min egen kropp når jeg blir kvalm av det jeg ser når jeg står fremfor speilet. Jeg må gjøre noe med problemet, jeg må gjøre noe med kroppen min, rettere sagt vekten min. 

Jeg vil ikke tenke '' feite faen'' når jeg ser i speilet, til tross for at jeg har hørt det så mange ganger at jeg tror og mener det selv. Jeg vil trene å få tilbake den kroppen jeg vil ha og jeg vil vise alle menneskene rundt meg at jeg får til om jeg vil og mest av alt vil jeg kunne bli fornøyd i min egen kropp. Jeg er motivert for dette, så motivert for å få dette til, for å gå ned i vekt å ikke kjenne en klump i magen min hver eneste gang jeg ser i speilet. Jeg vil ikke fortelle meg selv hvor stygg og feit jeg er lengre, men heller at jeg ser bra og ut er fornøyd med meg selv. 

Jeg er en uke inn i programmet med ganske strenge regler på hva jeg kan spise og hva jeg skal trene. Det er tøft men det er så godt å kjenne kroppen jobbe på treningene, å vite at maten jeg putter i munnen er sunn og ikke minst når jeg kan kjenne hvor stiv og støl jeg er de neste dagene etter økten. Det er så motiverende å se men ikke minst kjenne hva det gjør med kroppen min og jeg gleder meg til å dele reisen min, like mye som oppturer og nedturer med dere her på bloggen. Det blir en lang reise og den blir ikke lett men jeg gleder meg til jeg kan si at jeg fikk det til!
 

 

#helse #psykiskhelse #fedme #overvekt #bmi #vekt #vektnedgang #trening #hverdag #helg #tirsdag 
#onsdag #foto #Kosthold #trening #canon #høst #vinter 

01.10.2017

La oss håpe hun dør på vei til sykehuset så slipper hun å komme hit flere ganger.

 • Skrevet 01.10.2017 klokka 23:11
 • Kategori: Hverdag

En del av meg er helt sjokkert, samtidig som jeg nesten ikke forventer mer av mennesker i dagens samfunn. Jeg kjente en så stor frustrasjon at jeg vurderte å gå frem til denne kvinnen å konfrontere henne med det hun nylig sa. Jeg kjente sinne koke og jeg ble faktisk usikker på om jeg klarte å holde det jeg ønsket å si til meg selv. Jeg kjenner det bare jeg sitter å skriver starten på dette innlegget, jeg vil så sykt finne frem denne kvinnen å fortelle henne hvor lite menneskelig hun var som kunne komme frem med noen ord som dette. 

En liten hyggelig hendelse skjedde plutselig i min hverdag. Vi hadde kommet hjem fra Meldal etter vi hadde besøkt noen og jeg hadde allerede vært hjemme til meg for å skifte over til treningsklær før vi skulle til Kåre for å sette på noe klær til vask og dra på trening i mellomtiden. Jeg blir oppmerksom på en dame som sitter på hjørnet. Hun er våken, ser seg rundt men så veldig sliten å lei seg ut. En del av meg ville bort for å høre om hva jeg kunne hjelpe til med, men den andre delen av meg fikk meg til å tro at hun ikke ønsket hjelp da det så ut som hun avviste noen andre som gikk til henne så jeg og Kåre gikk inn for å sette på noe klær og skifte. 

På vei ut ser jeg denne damen ligge rett ut på delvis siden og ryggen. Noen mennesker dytter borti henne og jeg løper bort for å hjelpe. Jeg prøver å få kontakt, jeg kjenner etter pust og puls og jeg legger henne i stabilt sideleie. Jeg tok kontrollen da jeg ikke så noen som visste hva de skulle gjøre men igjen var det litt skummelt. Jeg tok over telefonen og fortalte AMK informasjonen jeg visste de trengte og fikk en ny bekreftelse på at ambulansen var på vei. 

Denne damen gikk ut og inn av bevissthet flere ganger, jeg hørte brekningslyder og plutselig hadde jeg en dame som hadde rykninger i hele kroppen og fråde rundt munnen. Mennesker sto plutselig rundt for å se på og andre skulle gjerne fortelle meg gjentatte ganger om alt og ingenting. Det tok ca ti minutter før vi hørte ambulansen og etter kvinnen ble tatt godt hånd om kom det et par forbi og kvinnen kom med den mest ufyselige kommentaren jeg noen gang har hørt. 

La oss håpe hun dør på vei til sykehuset så slipper hun å komme hit flere ganger. 

Hvem i hele tatt kan finne på å komme med en slik kommentar når du tydelig ser at både vi som var rundt og ambulansepersonell ikke fikk kontakt med damen? Hvordan kan du finne på å si noe som dette uansett hvem det gjelder ? Jeg kjenner sinnet bygger opp bare av å sitte her å fortelle om hva som har skjedd fordi jeg ikke skjønner hvordan et menneske kan finne på å håpe at et annet menneske dør. Kroppen min skjelver over frustrasjon over hva enkelte mennesker klarer å få ut av munnen sin, jeg ville bare få frem all den aggresjonen å sette dette forferdelige kvinnemennesket på plass. 

Jeg håper du som sa disse ordene er tøff nok til å møte med edru, så du får vite hva du sa og mente om en annet liv om ditt eget, tenk om det var du som lå der? 

 

#helse #psykiskhelse #helg #hverdag #søndag #Mandag #oktober #høst #foto #ambulanse 
#sykdom #selfie #følelser #sinne #trakassering #mobbing

 

30.09.2017

En liten roadtrip

 • Skrevet 30.09.2017 klokka 22:20
 • Kategori: Hverdag

Klokken er ti på kvelden og jeg sitter allerede godt inne i sofakroken med noen herlige mennesker. Jeg og Kåre ble nemlig invitert over på middag hos svigermor og bestemte oss for å kjøre bort her på besøk og litt helgekos. Vi har spist en god hjemmelaget pizza og har nå sittet noen timer nede i sofakroken å sett på litt skal vi danse og noe andre serier sammen. Vi har pratet og ledd, rett og slett kost meg hele kvelden. 

Det var faktisk godt å pakke sammen noen saker og sette seg i bilen for å kjøre et stykke bort fra hverdagen, som nå for tiden er litt tøffere en vanlig. Det hjalp faktisk veldig godt på både det fysiske og psykiske og det er utrolig godt å bare sitte å slappe av og føle den tryggheten som er så viktig å kjenne litt på. 

Vi blir trolig liggende over her til i morgen, istedenfor å kjøre hjem i kveld og tilbake på formiddagen i morgen igjen. Jeg tror personlig dette blir veldig koselig, en liten tur bort og til noen koselige mennesker skader absolutt aldri. 

De siste dagene har jeg ikke vært aktiv på bloggen av flere grunner, en av disse grunnene er de stygge kommentarene en bestemt person bestemmer seg for å sende inn titt og ofte. Jeg kjenner at jeg har blitt litt mettet av hele situasjonen, men også hvor ekkel enkelte mennesker kan være mot hverandre. Jeg blir rett og slett oppgitt at andre ikke kan være glade over andres positive hendelser i livet, men det er vel alltid de menneskene som føler å rakke ned på noen uansett hva de gjør. 

I går ble det unnagjort litt husarbeid før vi tok oss en tur ut for å spise middag før vi bakte noen boller og kanelboller som vi kunne kose oss med i helgen. Gode ble de iallefall og de som kjenner meg vet at jeg oftest baker når jeg trenger å fokusere på noe annet og bare koble bort. 

 


 

Hva skal du gjøre i helgen ? 

 

#helse #psykiskhelse #foto #canon #ios #roadtrip #helg #hverdag #lørdag #søndag #fri 

24.09.2017

it's official

 • Skrevet 24.09.2017 klokka 13:58
 • Kategori: Hverdag

De siste ukene og månedene har det vært en del spørsmål både på blogg og privaten som omhandler mitt kjærlighetsliv og lignende. Det har vært mye spørsmål om jeg har en kjæreste, om jeg var involvert med noen, om jeg ønsket et forhold og det meste rundt fremtiden og forhold generelt.

Jeg har lenge skrevet at jeg har hatt besøk av en bekjent, enn venn og av venner mest fordi jeg ikke visste om vedkommende følte at det var greit at jeg "eksponerte" han på bloggen i tilfelle noen kjente han igjen, eller har sett oss sammen på gaten. I ettertid bruke jeg navn og god kompis som beskrivelse av hvem jeg hadde på besøk og spørsmålene haglet inn mer en før.

Spørsmålene kom ofte fra at folk så meg med en og samme mann på gaten, på butikken og sentere oftere og oftere, så jeg tenkte bare å skrive et innlegg av det på bloggen for å svare på spørsmålene som hagler inn av venner og bekjente.

Ja, vi er kjærester og det er blitt offisielt de siste ukene. Jeg føler meg som verdens heldigste jente som for tiden vare svever på en sky. Jeg er forelsket mer en noen gang før og føler på en trygghet som jeg aldri har gjort.

Håper iallefall dette svarer på noen av spørsmålene deres!

#helse #psykiskhelse #følelser #forhold #foto #selfie #hverdag #helg #søndag #mandag #høst

22.09.2017

back to the gym

 • Skrevet 22.09.2017 klokka 11:40
 • Kategori: Hverdag

Litt sykt å tenke på at det er to år siden jeg var på et treningssenter å trente. To år siden jeg var mer aktiv av meg og hadde en hverdag fullt med mye ting jeg skulle gjøre. Jeg har ikke trent på nesten to år og til tross for at unnskyldningen er god med tanke på sykdom, operasjoner og smerter så har jeg alltid følt at jeg burde ha trent når jeg kunne, og ikke tatt de ekstra timene med søvn eller bare å slappe av. Det er rart hvordan man får dårlig samvittighet over noe så smått, til tross for at det er helt forståelig at jeg valgte å sove eller å slappe av når smertene var mindre og ikke løpe rundt på et treningssenter. 

Jeg har tidligere meldt meg opp hos fresh fitness for å begynne å trene igjen. Jeg var ikke der de første to ukene da jeg hadde mye jeg ønsker å få inn i rutine først i forhold til jobb, faste måltider og lignende. Det var jo tross alt et stort sjokk for kroppen å gå fra sykemeldt til 100% og det var tydelig etter hver eneste vakt, men nå er jeg heldigvis tilbake! Jeg tar det veldig rolig de første ukene fordi jeg må lære meg å kjenne på kroppen hva som er greit og ikke med tanke på sykdom, men økten i går merkes nå for å si det slikt, haha! 


Hvilke øvelser anbefaler du i starten for å ta det rolig men samtidig få noe ut av treningen? Kjenner virkelig at jeg føler meg helt ny på å trene, litt som en som har forvirret seg innpå treningssenteret når jeg så en drøss med trente mennesker, og her kommer jeg 18 kg større en sist, haha! :)

 

#helse #pyskiskhelse #selfie #iphone #trening #fresh #freshfitness #gym #hverdag 
#vektnedgang #torsdag #fredag #helg #jobb #sykdom #behandling #skade 

14.09.2017

voldtekt som forsvarende argument

 • Skrevet 14.09.2017 klokka 12:41
 • Kategori: Hverdag

Det er en ting som har sjokket meg de siste dagene, kanskje mer enn mye annet. Det var liksom ikke helt hva jeg forventet å få som motargument men plutselig så bestemte en person seg for at alt kan brukes som motargument fordi jeg da hadde sendt en felles snap av en bil som rett og slett var så blank i lakken at du kunne se deg selv og alle detaljene i ansiktet ditt, altså en rå fin lakk på denne bilen. Den ene personen jeg sendte denne til ble visst fornærmet da jeg skrev noe som '' Fineste lakken og bilen jeg har sett på lenge '' fordi den rett og slett var det. Det var jo ikke ment noe frekt, men denne personen har vel kanskje over gjennomsnittlig elsk forhold til sin bil og hadde da blitt fornærmet fordi jeg synes den jeg så var finere i lakken enn hans var. 

Hahah, en så liten tåpelig ting å bli sint og fornærmet over. På snapchat chatten fyrer han løs med hvordan jeg ikke kunne uttale meg om hva jeg synes om bilers utseende fordi jeg ikke har kompetanse på biler, hvordan han heller avliver hunden sin før han kvitter seg med denne bilen og hvordan jeg ikke var venninnen hans lengre når jeg syntes en annen bil var finere. Jeg sa aldri at bilen hans var stygg engang for å gjøre det klart, bare at lakken på den andre bilen var finere når han spurte. 

Jeg avsluttet samtalen med noe som '' okei, min mening er fortsatt at jeg synes denne var finere.'' for jeg orket ikke å diskutere dette i første omgang. Argumentet jeg da fikk var '' Ja, æ syns voldtekt e forferdelig æ å men respekterer de som syns motsatt uten å rakke ned på dem''. 

Når ble det greit å bruke voldtekt som et argument? Hvordan kan du sammenligne en uskyldig snap som ikke engang var ment til deg med et overgrep mot noens kropp som ødelegger de for resten av livet? Hvordan kan du som visste at det er mindre enn et år siden dette skjedde med venninna de, bruke dette imot henne for å treffe en nerve ? Jeg ble rett og slett kvalm.

Det virket også som at dette var greit siden vi ikke var venner lengre da jeg sa jeg syntes en annen bil var finere. Haha, jeg takler å miste et slikt vennskap for dette er en person jeg tydelig burde holdt meg unna fra starten, men inne i denne setningen sa han jo også at han synes det er greit å bruke voldtekt som et argument mot de han ikke er venner med, noe som for meg er helt hårreisende. Jeg kunne aldri ha brukt det som et argument mot min verste fiende, fordi det bare er helt sykt men også fordi man aldri vet om det har hendt akkurat denne personen. 

Du bruker faktisk ikke voldtekt som forsvarende argument. 

 

#helse #psykiskhelse #mobbing #overgrep #voldtekt #ptsd #argument #forsvar #forsvarende #flashbacks 
#blogg #hverdag #torsdag #fredag #helg #storytime #venn #fiende #personlig 

13.09.2017

Last night

 • Skrevet 13.09.2017 klokka 00:09
 • Kategori: Hverdag

I går kveld dro jeg og Kåre for å feire bursdagen min med en bedre middag ute på byen. Vi dro først for å legge inn stemmene våre til tross for at det bare var jeg som fikk sendt de inn da Kåre flyttet for sent til byen for å stemme her. Hahah, skikkelig bomtur for han igrunn :p

Rett etter stemningen kjørte vi rett til byen for å finne en plass å spise. Vi endte opp på Egon prinsen og endte opp med utrolig god mat og drikke der. Herregud jeg ble jo mett før jeg kom halvveis men siden jeg var så overbevist om at burgerene dems var så små bestilte jeg en dobbel en, men det var altså ikke tilfellet..

Kort sagt så var begge to så mette at vi la oss rett ut på sofaen med koseklær på. Det ble altså en veldig tidlig kveld og jeg var mett langt ut på morgenen i dag. Nå er leiligheten vasket og jeg skal snart legge meg til tross for at jeg har senvakt imorgen. Det blir veldig godt å sove lenge imorgen!

Slenger med noen bilder fra gårsdagens feiring med den snilleste gutten jeg vet om!

#helse #psykiskhelse #jobb #burger #mat #food #mandag #tirsdag #onsdag #hverdag #helg #foto #iphone #Egon #resturant

11.09.2017

birthday girl

 • Skrevet 11.09.2017 klokka 16:20
 • Kategori: Hverdag

Først og fremst så vil jeg takke for alle gratulasjoner jeg har fått i dag på bursdagen min, det varmer meg virkelig når jeg våknet opp til så mange hyggelige kommentarer, meldinger og gratulasjoner. Når både familie, venner og helt fremmede mennesker tar seg tid til å sende meldinger så gjør blir det enda kjekkere å blogge når du vet noen er interessert i hva du skriver, hendelser i livet ditt og generelt om deg. 

I dag ble jeg vekt med frokost på sengen før jeg dro ekstra tidlig til jobb. I sekken hadde heldige meg fått pakket en god matpakke med noe ekstra godt til lunsjen. Jeg føler meg svært privilegert som har en i livet mitt som gjør så gode ting mot meg, store ting og de små tingene som gjør dagen litt bedre. Nå skal jeg snart hoppe en rask tur i dusjen før jeg skal sminke meg litt og gjøre meg klar før en bedre middag ute. Nok engang overrasker Kåre så ikveld blir det en middagsdate for å feire bursdagen min. Det blir nok kjempe koseligt og jeg gleder meg allerede. 
 

 

#helse #psykiskhelse #foto #hverdag #helg #mandag #tirsdag #feiring #dinner #date #dinnerdate 
#feiring #bursdag #canon #selfie #blogg #høst #september #birthday #middag #resturant

09.09.2017

Jeg måtte reise bort

 • Skrevet 09.09.2017 klokka 22:03
 • Kategori: Hverdag

Det er lørdags kveld og jeg sitter nå i Kristiansund med kåre og familien! Vi har for ikke mange timene siden spist en god biff til middag og sitter nå rundt bordet med mye prat og latter samtidig som vi koser oss med litt kaffe og kake.

Jeg har ikke vært hjemme siden desember og kjenner at det virkelig var godt å møte farmor igjen etter så lang tid! Jeg måtte bare reise bort da savnet på familien ble for sterk. I skrivende stund sitter min gode farmor å forteller historier fra jeg har 3-6 år gammel som er utrolig morsomt å høre på, haha.

Jeg har jo ikke blogget siden onsdags kveld og tenkte jeg skulle oppdatere dere hva som har hendt siste dagene. Torsdagen brukte jeg igrunn bare hos tannlegen samtidig som jeg hadde senvakt senere på dagen.

På fredagen hadde jeg tidlig vakt samrisig som jeg dro rett hjem og i dusjen før jeg satt meg i bilen for å dra til Kristiansund før vi senere på kvelden spiste på en Kina restaurant med familien, utrolig koselig tur ute.

Slenger med noen bilder fra de siste dagene :-)

#helse #psykiskhelse #jobb #tannlege #senvakt #reise #bursdag # Kristiansund #blogg #foto #iphone #selfie #høst #hverdag #fredag #lørdag #søndag

25.08.2017

Friday night

 • Skrevet 25.08.2017 klokka 23:03
 • Kategori: Hverdag

Klokken er snart elleve og jeg sitter nå i sofaen for å slappe litt av med besøket før vi skal lage en litt sen men god fredagsmiddag. Dagen i går brukte jeg for å fokusere litt på de tingene jeg har hatt opplæring på hos jobben samt mye informasjon som jeg ville gå igjennom og valgte derfor å sette bloggen og sosiale medier til siden. I dag hadde jeg tidligvakt og var på jobben allerede før klokken 0715, klar for å starte vakten og jeg kjente at når jeg var hjemme i fire tiden så var jeg utrolig trøtt og sliten så både jeg og besøket sovnet i sengen og ble liggende rett ut til klokken var litt over åtte i kveld. 

Haha, vi blir kanskje å angre litt i natt men der og da trengte begge to den søvnen vi fikk og det gjorde seg virkelig med en ''liten'' powernap. Nå har vi nylig vært på butikken å handlet noe godt til helgen, litt tilbehør til middagen og lignende. I kveld blir det nemlig biff med pomme frites og litt tilbehør sammen med et glass pepsi max og en god film med et utrolig godt besøk som nesten har vært her hele uken! 

I morgen skal vi muligens en tur til Frøya og på arrangement der samtidig som vi vurderte en middag ut for litt skikkelig koselig tid sammen og for å koble litt av etter en hektisk oppstart både på skole og jobb! 

 Hva skal dere i helgen? 

 

#helse #psykiskhelse #jobb #frihelg #hverdag #helg #fredag #lørdag #foto #natur #blogg 
#lærling #kommune #shopping #søvn 

23.08.2017

Produktiv morgen

 • Skrevet 23.08.2017 klokka 12:45
 • Kategori: Hverdag

Klokken er halv tre og jeg skal nå straks ta en rask dusj før jeg må ordne meg og late noe mat før jobb! I dag er det min første senvakt på den nye arbeidsplassen og jeg kjenner virkelig på at jeg gleder meg til den starter så jeg får se hva som skal skje og hvordan det skjer!

 

I dag sov jeg igrunn ganske lenge og våknet ikke før i ti tiden før jeg bestemte meg for å være litt produktiv for så å ta oppvasken, noen runder klesvask, tørke støv, rydde og skifte på sengen før jeg tok slutt tok en helvask på hele leiligheten siden jeg har mye som skjer både de neste dagene og i helgen så tenkte jeg det var kjekt å bare bli ferdig med det samtidig som at jeg kan legge meg i en nyvasket leilighet og nytt sengtrekk når jeg kommer hjem!

 

Jeg skal nå koke opp litt ris så jeg har til kyllingen som allerede er ferdig slik at jeg kan ha en godt måltid på jobben som bare er å varme opp istedenfor noe brød man ikke blir å spise uansett!

 

Hva skal dere gjøre denne uken? 😊

 

 

#helse #psykiskhelse #jobb #helg #hverdag #onsdag #blogg #foto #reise #iphone # jobb #legevakt

20.08.2017

tilsynssak mot sykehuset

 • Skrevet 20.08.2017 klokka 00:39
 • Kategori: Hverdag

Dette innlegget bringer mye følelser frem før jeg i hele tatt har rukket å skrive en setning. Mye følelser fordi alt har vært en kamp jeg har måtte kjempet alene nesten et år før jeg viste rettighetene jeg hadde som pasient, før jeg visste at det ikke var en riktig behandling jeg fikk og før jeg visste at noe måtte gjøres for å bli tatt på alvor. Jeg kjenner på en stor lettelse når jeg i starten på året turte å ta kontakt med pasient og brukerombudet og ble møtt med så mye forståelse, respekt og omsorg på en og en samme telefonsamtale. Lettelsen ble enda større når de ville hjelpe meg med saken min og sendte inn en klage til fylkesmannen men i mellomtiden på de ukene jeg ventet på svar kjente jeg virkelig på kroppen at jeg var nervøs, nesten litt redd også. 

Det er en og en halv uke siden kom jeg hjem fra Tønsberg etter en time på sykehuset for oppfølging etter operasjonen jeg hadde i sommer. En oppfølging som for min kirurg var viktig for å passe på min helse i forhold til sykdommen, blødninger og smerter. Han var så opptatt på hvordan jeg hadde det på alle mulige måter. Sjekkene ble utført med omsorg og respekt og i henhold til hvordan jeg som pasient klarte å gjennomføre. På slutten av samtalen og på vei ut fortalte han at han var så glad over hvor vellykket operasjonen var og jeg klarte ikke annet enn å gå frem å gi denne fantastiske mannen en klem og takke han for alt han har gjort for meg, for at han reddet meg ut av smertene. Dagen var allerede så perfekt men når jeg kom hjem og skulle sjekke posten så lå det et brev som vekket frem så utrolig mange følelser. 

I postkassen lå brevet fra fylkesmannen. Et brev som skulle gjøre meg så lettet men lykkelig på en gang. Lykkelig fordi en mann lengre opp i systemet tok meg og min sak på alvor og ville derfor ta en tilsynssak mot avdelingen jeg lå på og krever derfor all informasjon og journaler. Det skal nå leses i hvert eneste dokument, hver eneste prøveresultat skal leses og tolkes og ingenting skal nå utelukkes. Han skal finne ut hva som egentlig skjedde og hvorfor det sviktet i systemet. Jeg er så glad for at en slik person tok meg og min klage på alvor og så at noe ikke var riktig. 

Sykehuset har nå til den 25.August å svare på alle kravene fylkeslegen har kommet med og jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg men samtidig gruer meg til å lese unnskyldningene til flere leger og sykepleiere for å ikke ta meg eller smertene mine på alvor. For meg finnes det ingen grunn i verden for hvorfor de kunne overse meg når jeg nesten hylte tå smerter men likevel bare fikk en varmeflaske og ord som å puste gjennom smertene med pusteteknikker fra youtube. 

En slik prosess vil ta ca 5 måneder og jeg regner med svar tidlig i 2018 men det jeg egentlig ønsker er et skriftlig brev fra flere av legene med en god grunn om hvorfor de ikke tok meg på alvor og en beklagelse. Det hadde vært enklere å vite hvorfor de ikke mente jeg fortjente riktig hjelp og hva som gjorde at de holdt den fra meg så kanskje de selv leser hvor dumme setningene og ordene de plasserer på brevet høres ut som når de selv leser det. 
 

 

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #behandling #feilbehandling #fylkeslege #tilsyn #blogg #hverdag #helg 
#lørdag #søndag #selfie #canon #foto #utdanning #klage #følelser

14.08.2017

Jeg er redd for å dra alene

 • Skrevet 14.08.2017 klokka 02:28
 • Kategori: Hverdag

Det er natt til mandag og jeg sitter nå i sengen etter en alt for lang dusj. Jeg kjenner nervøsiteten bygger seg opp gjennom kroppen fordi i dag er det en dag der jeg får noen svar som vil utgjøre veldig for min fremtid og tiden fremover. Jeg kjenner magen kniper seg bare av tanken på utfallene fra resultatene av min 24 timers eeg undersøkelse og hvordan legen nå vil ta ting videre. Jeg håper selvfølgelig på det beste som hadde vært å blitt klargjort, funnet ut hvorfor ting skjedde og kunne fått førerkortet mitt tilbake men jeg forbereder meg på det verste som er at eeg undersøkelsen visste noe som ikke var bra, at de ikke klarer å finne ut hvorfor anfallene skjedde og at jeg blir sittende der uten svar, enda en gang. 

Det blir så mye informasjon at jeg kjenner på det at jeg gruer meg å dra dit alene. Jeg skulle så gjerne hatt en venn eller mamma og pappa der som kunne være med , støttet meg og husket det som blir sagt for jeg er helt sikker på at jeg selv ikke blir å huske halvparten å gå ut av rommet med like mange spørsmål som jeg hadde når jeg gikk inn. Jeg hater slike møter og jeg skulle bare ønske jeg kunne fått gjort dette på vestfold sykehus i tønsberg, der alt er så mye tryggere. 

I dag er dagen jeg trodde aldri skulle komme, et halvt år etter første krampeanfallet men tre måneder etter det siste. Alt er så uvirkelig, for dette skulle jo aldri skje med meg.. Jeg skulle jo aldri bli så syk men det ble jeg og jeg håper bare på den bekreftelsen over at jeg nå ikke er så syk lengre og kan begynne å leve et normalt liv, mitt liv. 

Om timen i dag ikke blir å gå så bra som jeg håper er dette kanskje en grunn til om jeg velger å logge litt bort fra sosiale medier i noen få dager og om det blir avgjørelsen så trenger jeg bare å puste ut og hente meg inn for dette handler ikke bare om svimmelhet lengre, men om livet mitt, fremtiden min og utdannelsen min. 

 

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #sykdom #behandling #foto #blogg 
#sommer #ferie #nevrolog #selfie #følelser #kontroll #førerkort 

10.08.2017

bildedryss fra reisen under behandlingen.

 • Skrevet 10.08.2017 klokka 22:27
 • Kategori: Hverdag

Det er allerede torsdags kveld og ikke lenge igjen til en rolig helg med venner og bekjente. I dag har jeg gjort noen ærend, vasket utsiden og innsiden av bilen samt tatt noen bilder for besøket som har vært her hele dagen. Jeg har bare vært hjemme i et døgn og har rukket å gjøre en del ting som jeg håpte jeg skulle få gjort før helgen, noe som virkelig er godt å vite at jeg slipper å bruke helgen på. 

Jeg er hjemme fra en vellykket tur i Tønsberg der jeg hadde en oppfølging hos min kirurg etter operasjonen. Det er tross alt bare en og en halv måned siden jeg lå på operasjonsbordet men det føles ut som det er et halvår siden da jeg har fått gjort og opplevd så mye mer på tiden etter operasjonen enn jeg har gjort på nesten 2 år som syk. Det hele var uvirkelig for meg, så uvirkelig at jeg trengte å skrive et innlegg for familie og venner for å oppdatere de hvordan alt er gått. Du kan lese innlegget HER. <3 

Her er noen bilder fra turen :) 

 
Obligatorisk slask bilde i sengen med masse puter, to dyner med cola og pizza. Living life, haha!


 

Jeg vil bare nok engang takke for alle de motiverende og positive kommentarene dere har kommet med de siste dagene som har vært ekstra vanskelig for meg, det betyr mye mer enn dere ser og er virkelig hjelpende gjennom vanskelige tider men alt er på vei oppover etter noen gode nyheter både i postkassen da jeg kom hjem og til legen. 

#helse #psykiskhelse #reise #fly #hotell #tønsberg #widerøe #boarding #travel #ferie #sommer #blogg
#hverdag #helg #onsdag #torsdag #sykdom #sykehus #behandling #oppfølging

09.08.2017

Jeg kjenner den lille klumpen vokse seg større og større

 • Skrevet 09.08.2017 klokka 00:06
 • Kategori: Hverdag

Det er tirsdags kveld og jeg skal straks en tur i dusjen før jeg skal legge meg nedpå for å få litt søvn. I natt sov jeg bare 3-4 timer før jeg måtte tidlig opp for å pakke bagg, gjøre klar leiligheten for katten og rekke fysioterapi. Dagen har vært lang og følsom på flere måter og jeg kjenner at jeg virkelig trenger mer enn fire timer søvn for morgendagen.

Dagen i dag har vært litt spesiell. Den har vært så følsom og kroppen min har vært i en forsvarsmodus på flere nivåer. Jeg er redd for å møte på en enkelt person og bare det å skrive denne setningen gjør at hele magen min vrir seg. Jeg har derfor holdt meg inne på hotellrommet store deler av tiden, men så bringer hotellrommet frem noen minner også.

For meg er det sykt, det er nå litt over fem måneder siden jeg våknet opp på rommet rett under her av helsepersonell som prøvde å vekke meg rett etter et krampeanfall og to fingre trykkende inn mot halsen for å finne pulsen min. Det er følsomt og samtidig så ekkelt å tenke på denne hendelsen, ikke fordi at de gjorde noe feil eller vondt mot meg men fordi at jeg var så forferdelig redd!

Det var første gang jeg virkelig var redd for at noe var alvorlig feil med meg men samtidig trodde jeg det bare var en dårlig spøk eller en drøm. Jeg trodde aldri i mine villeste drømmer at min kropp skulle ende opp med så kraftige reaksjoner. Jeg har sittet på stolen ved vinduet og bare sett rett ut over en time mot sykehuset, tankene strømmer på men jeg klarer ikke å legge tankene til sidet.

Tårene rinner ned kinnet og jeg klarer bare ikke å stoppe å føle på alle følelsene jeg unngikk å føle på når det sto på som verst.


 

#helse #psykiskhelse #reise #hotell #hverdag #helg #sykehus #sykdom #behandling #tirsdag #onsdag

07.08.2017

one day until takeoff

 • Skrevet 07.08.2017 klokka 17:59
 • Kategori: Hverdag

Det er mandag og i dag har jeg igrunn bare sovet lenge, slappet av under dynen og hatt en ganske så rolig dag med besøket mitt som nå nylig dro videre. Vi var en tur ute innom butikken før vi lagde vafler og så litt på tv sammen. Jeg sitter nå ute på platten og slapper av med litt pepsi max og en vaffel med farmors hjemmelagde syltetøy på, noe som virkelig er utrolig godt. Solen tittet frem nå nylig og da måtte jeg bare ha med meg et lite pledd ute for å nyte været. 

Jeg venter nå på en kompis som er på vei til meg nå. Vi skal vaske bilene våres ute og innvendig, steke litt mer vafler og så venter jeg enda på rørleggeren som skulle komme i dag for å fikse hva som nå er ødelagt med oppvaskmaskinen siden vannet ikke rinner ned og ut og bare ligger på bunnen der. Feilkoden sa noe med rørene og filteret men verken jeg eller kompisen som var på besøk ble noe smartere etter vi renset filteret så vi måtte ut for å kjøpe inn oppvaskstativ for helgen som var så jeg håper at det kan fikses fort slik at jeg har den klar til jeg er tilbake. 

I morgen reiser jeg faktisk bort. Jeg skal på en liten flytur og ha en natt på hotell før onsdagens viktige sjekk og møte der vi skal avgjøre hva som skjer videre. Jeg ønsker ikke å fortelle så mye mer spesifikt akkurat nå på grunn av min egen sikkerhet og lignende men jeg blir nok å fortelle om møtet og sjekkene i ettertid på bloggen og trolig i løpet av uken. 

I dag må jeg derfor pakke klart en liten bag med klær og medisiner så jeg har for overnattingen og i tilfelle noe skulle hende i løpet av oppholdet. Jeg tror ikke noe skal forandre seg men man vet liksom aldri, det er det jeg virkelig har lært etter jeg ble syk. Før jeg reiser har jeg også en fysioterapi time på sykehuset her i Trondheim i morgen som jeg skal møte opp på og som er veldig viktig ettersom kroppen min har vært veldig anspent og under store smerter den siste tiden. De mente vi har mye å jobbe med for å få tilbake en frisk kropp i forhold til at kroppen min alltid er hard og anspent noe som virkelig ikke er bra eller sunt i lengden. 

Flybilettene er bestilt, hotellet ble bestilt for under to timer siden takket være min fantastiske søster som kunne hjelpe meg økonomisk slik at jeg fikk kontrollen jeg behøver og behandlingen videre. Jeg var ganske forberedt på å sitte på sykehuset et døgn siden jeg igrunn ikke liker å spørre andre om hjelp men når jeg sendte meldingen tok det under 30 sekunder før hun svarte at det ikke var noe problem og at det er en selvfølge å hjelpe når hun kan. Dette går selvfølgelig begge veier men støtten hennes gir meg virkelig tårer i øynene når jeg er stresset nok fra før! Nå skal jeg prate litt videre med søsteren min før besøket kommer og vi skal en liten tur til byen sammen!
 

 

Hva skal du gjøre i dag? Skal du på noen reise i nærmeste tiden?
 

#helse #psykiskhelse #sykdom #kronisk #kronisksykdom #behandling #smerter #reise #fly #blogg #sommer #ferie
#helg #hverdag #mandag #tirsdag #takeoff #pakke #besøk #familie #venner #omsorg

06.08.2017

mitt uteområde i bilder

 • Skrevet 06.08.2017 klokka 15:23
 • Kategori: Hverdag

Det er slutten på sommeren og i går følte jeg virkelig behovet for å gjøre noe utenfor leiligheten min. Jeg var så sykt lei av spindelvev og edderkopper som bare fordoblet seg rundt sokkelen jeg bor i samtidig som jeg ville gjøre om å få en liten forandring. Jeg dro derfor frem kosten og hageslangen samt en vaskebøtte og utstyr for å vaske dører og vinduer for så å skrubbe karmer og alt som hørte med. Jeg har jo dessverre ikke vært i form til å gjøre slikt på kanskje et og et halvt år nå og første tiden etter operasjonen valgte jeg å prioritere det å ta igjen søvnmangel, ting jeg har gått glipp av og ferie og nå som jeg er tilbake, har fått pakket ut, slappet av og gjort ting som måtte gjøres var det virkelig godt å gjøre noe utenfor! 

Jeg fikk spylt ned hele trappegangen, vegger, vinduer , platt og alt av edderkopper og spindelvev. alt av utemøbler ble flyttet på og vasket ned og ting som dekk og sykkel samt noen paller som igrunn ikke tilhørte meg ble flyttet på slik at hele platten ble spylt og kostet. Det var igrunn nesten artig å holde på utenfor når man så at det ble resultater og en forandring. Jeg er iallefall kjempe fornøyd med resultatet :-D 

Se så fint et utehus min flinke pappa har lagd til Missi ifjor. Hun elsker det og hver eneste gang hun er ute når jeg har sykehustimer eller andre avtaler sitter hun alltid like fint på topp til hun skal inn. Pappa lagde også denne fine blomsterkassen til meg som jeg fikk i midten på Mai. Det var ikke like mye blomstrer da, siden han til og med hadde kjøpt jord og blomstrer og plantet det for meg men det har vokst og blitt så fint til tross for at de trenger en liten stuss! Jeg føler virkelig at denne blomsterkassen gjør en stor forskjell da du både ser den når du går ned trappen men også når man sitter på terrassen og det er noe jeg virkelig liker.

Dette er det første du ser på vei ned trappen og er et lite cafesett. Jeg mangler nå bare å ordne noe pynt eller lignende på bordet og fjerne det grønne på muren som kommer av varmepumpen rett ovenfor, men jeg måtte handle noe sterkere middel for å fjerne det helt. Jeg synes iallefall at det har blitt veldig koselig utenfor nå og ikke minst en stor forandring når man tenker over at det var 4 dekk og 4 paller der både bord og stoler og resten ligger på platten nå. Det blir koseligt å nyte fine sommer og høstdager her ute! 

 

Hva synes du ? Hva liker du å ha på uteområdet ditt? 

 

#helse #psykiskhelse #sokkel #leilighet #uteområde #blomstrer #DIY #katt #kattehus #dekor #hage #blogg
#hverdag #sommer #ferie #helg #søndag #sykdom #finvær #sol 

31.07.2017

saturday night

 • Skrevet 31.07.2017 klokka 16:18
 • Kategori: Hverdag

Jeg har ikke blogget siden lørdag og det med god grunn føler jeg selv. På lørdagen dro jeg ut med ei veninne for å spise middag og vi havnet på graffi og fikk bord ute i finværet. Vi bestilte oss deretter noe god mat og drikke og satt der en stund for å bare prate og kose oss før vi måtte videre til Olavsfestdagene og konserten purple rain - en hyllest til Prince som startet i 9 tiden.
 


 

Kvelden fikk deretter en litt annen vending enn først forventet. Vi tenkte oss en tur ute på byen men istedenfor fikk jeg plutselig menstruasjon og begynte derfor å hoste blod. Jeg tok to tabletter for å stoppe blødningene men de funket ikke så raskt som jeg håpet og det tok ikke lange tiden før vaktene ble bekymret og kontaktet saniteten som igjen sendte meg på legevakt selv om jeg selv mente dette var unødvendig.

Legevakt ble det og de sjekket ting som blodprosent, temperatur og lignende. Til tross for veldig tung pust og blodmangel fikk jeg dra hjem så lenge jeg holdt meg i sengen for å slappe av til jeg ikke var så slapp og sliten. På turen hjem skjedde også noen hendelser jeg ikke føler for å skrive om men jeg føler meg bedre nå og valgte å ikke fokusere like mye på sosiale medier som vanlig under alt dette.

 

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #sykdom #legevakt #behandling #konsert #middag #solsiden #graffi #hverdag #helg #sommer #ferie #vår #burger

29.07.2017

good food is good mood

 • Skrevet 29.07.2017 klokka 02:47
 • Kategori: Hverdag

På torsdagen var det en del å gjøre. Tidlig på dagen var det bading og soling som sto på planen før vi spiste litt lunsj, dusjet og ordnet oss før vi dro til frisøren for litt farge, klipp og lignende. Senere dro vi på en av favoritt restaurantene i nærområdet og skulle spise en god middag ute siden det var vår siste kveld i Tyrkia før vi skulle pakke og reise hjem dagen etter. Jeg bestilte meg en plankebiff og en alkoholfri strawberry daiquiri til maten. Begge disse så kjempe gode ut og smakte himmelsk så jeg bestemte meg for å ta noen bilder. En ting er iallefall sikkert, god mat gjør virkelig at man blir fornøyd og får et bra humør. 
 


 

Se hvor god og saftig denne biffen var!  Grønnsakene var perfekte og det smeltet på tungen og bare var nydelig tvers gjennom! 
Hva pleier du å bestille når du er på restaurant ?

 

#helse #psykiskhelse #foto #sommer #vår #ferie #food #mat #biff #restaurant #tasty 
#blogg #hverdag #helg #lørdag #tyrkia #syden

 

  

24.07.2017

Stemningsrapport & bildedryss

 • Skrevet 24.07.2017 klokka 09:20
 • Kategori: Hverdag

Jeg har nå vært i Tyrkia i snart tre fulle dager og på denne tiden har jeg rukket å ta noen bilder av tingene vi har gjort her! Vi har ikke gjort sånn super mye enda men vi har spist god mat, solet oss, badet, drikket mye gode drikker og møtt mange fantastiske mennesker. I går kveld tok vi også turen til Alanya med en gjeng fra komplekset for å spise en god middag, ta noen drinker, prate og slappe av. Jeg kjente jeg ble veldig rastløs under disse timene da jeg virkelig HATER å sitte i ro over lengre tid ute i varmen men med litt wifi, mobil og hurtiglader gikk fint denne gangen også. I dag skal jeg også til en fotpleier for å slappe av og friske opp føttene litt for så å dra innom frisøren og muligens Medusa tatto i Alanya på slutten av uken. 

I går var vi på stranden og selv om jeg lå fint under parasollen under mine syke heteslag ble det virkelig så varmt at jeg la meg i vannkanten slik at det alltid var noe vann som kjølte meg ned litt og litt for hver gang og der sovnet jeg en times tid og våknet opp litt ''varm'' men det var ikke før etter dusjen jeg innså hvor rød og brent jeg hadde blitt i løpet av de få timene der så når vi skal tilbake i dag før fotpleie timen skal jeg virkelig ha med meg en badering og bare ligge i vannet og unngå sol på rygg og bakre deler av legger og lår. 

Her er noen av bildene jeg har rukket å ta den lille stunden vi har vært her. 


 

Hva skal du gjøre i ferien din ? Har du gjort noe spennende i sommer?

 

#helse #psykiskhelse #ferie #sommer #vår #tyrkia #bade #strand #basseng 
#foto #selfie #hverdag #helg #blogg #reise #mat #food #drinks 


 

21.07.2017

ready for takeoff

 • Skrevet 21.07.2017 klokka 21:34
 • Kategori: Hverdag

Klokken er nå rundet ni på kvelden og jeg sitter nå på værnes og slapper litt med litt drikke før vi skal videre gjennom passkontrollen om ikke så alt for lenge. Vi har igrunn akkurat funnet oss et bord og noe drikke mens vi venter litt før turen går videre.

Vi har vært innom tax-free og handlet litt av hvert og jeg endte opp med en ny parfyme, litt kvikk lunsj og litt annen type godis for flyturen og reisen generelt . Nå har jeg akkurat bestilt noe pomme frites og sitter egentlig litt sulten å venter på den. 

Flyet går om en time og i mellomtiden sitter vi bare å slapper av, drikker og spiser litt samtidig som jeg skriver et lite innlegg for å oppdatere dere hva som skjer i dag. Legger med et lite bilde som ble tatt av meg nå nylig.


 

Håper dere får en superfin fredags kveld. Her sitter ei å gleder seg til en etterlengtet ferien i varmen., vi snakkes nærmere når flyet har landet og vi er framme ved leiligheten.

 

#helse #psykiskhelse #sommer #ferie #sommerferie #hverdag #fredag #foto #blogg 

19.07.2017

two days until takeoff

 • Skrevet 19.07.2017 klokka 10:30
 • Kategori: Hverdag

Nå er det faktisk allerede onsdag og bare to dager til jeg skal lukke kofferten, dobbeltsjekke alt i leiligheten før jeg skal drasse med med koffert, datamaskinen og vesker opp til bilen for å stresse hele veien frem til flyplassen. Jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg, at jeg trenger en slik tur nå. Den siste tiden har vært så følsom på flere måter og det blir så godt å kan være ungdom igjen, reise bort, oppleve mye fint og ta med meg minner videre i livet som ikke bare omhandler en stor del av ungdomstiden på sykehuset og med smerter. 

Jeg gleder meg kjempe mye og kjenner at jeg allerede nå har lyst til å pakke kofferten, gjøre klar vesken, lade alle batteri, laste ned serier på mobilen og virkelig gjøre meg klar for en skikkelig tur langt, langt borte. Jeg kjenner virkelig at kroppen min trenger å komme seg bort unna negativitet, mennesker som ikke vil meg det absolutt beste som jeg fortjener og situasjoner som klemmer meg litt ekstra i magen. 

Det skal garantert bli tatt mye bilder som jeg gleder meg til å dele her på bloggen. Jeg skal spise mye god mat, oppleve mye bra, shoppe, og bare kose meg rett og slett. Jeg synes selv at jeg virkelig fortjener denne turen etter alt dritten som har vært de siste to årene for denne tiden har nemlig virkelig vært noe av det vanskeligste i mitt liv og det og på en måte kan lukke dette kapittelet med en reise med fantastiske mennesker, opplevelser og reiser er virkelig noe jeg gleder meg til. 

Jeg tenker jeg skal begynne å pakke litt lett av det jeg tenkte å ha med meg. Hva er absolutt noe du ikke kan reise utenom ? 
 
#helse #psykiskhelse #sykdom #summer #sommer #reise #Trondheim #vår #roser 
#foto #blogg #hverdag #onsdag #fly #behandling #mobbing

14.07.2017

Han skal hva ?!?

 • Skrevet 14.07.2017 klokka 01:53
 • Kategori: Hverdag

Jeg er så ufattelig stolt men samtidig ganske så sjokkert over hva han har meldt seg på. Min kjære bror skal delta på Trollveggen Triathlon 2017 som allerede er i dag. Jeg synes personlig at dette er helt sykt da jeg alltid har sett for meg at det er kjente, topptrente idrettsutøvere som er med på slike konkurranser og ikke noen som jeg vet om eller kjenner og iallefall ikke min egen bror men igjen så ble jeg ikke så sjokkert når han fortalte det.

Lars er ganske så aktiv av seg, han er jo den type pappaen som tar barna sine med på båttur for å fiske og bade, tar gjerne en av barna på skuldrene sine og løper opp fjellet eller løper de opp selv med ryggsekk, store hjul på slep og lignende. Han er en person som elsker en god tur ute i naturen og samtidig tar noen sykt fine kvalitetsbilder. Han er motiverende både når det kommer til matlaging, turer i skog og mark og når det kommer til gode treningsøvelser og det er virkelig noe jeg elsker å følge med på samtidig som jeg får mye lærdom og tips til alt fra sunne og gode måltider men også til aktiviteter i hverdagen. 
 

Sjekk disse bildene. De har en så utrolig bra kvalitet, alt er krystallklart og de er rett og slett knallfine. Han tar ofte med gopro kameraer og lignende på turer og treninger å deler ofte bilder og videoer på sosiale medier fra turene. Enhver tur han viser frem i form av bilder og videoer er helt magiske og siden kvaliteten gjør det krystallklart er det nesten som at man er med på denne turen selv og det er jo slike bilder man ønsker å se mer av. Det er alltid noe som skjer i bildene, det er en aktivitet, bildet ser sporty ut og ikke bare noen som står på en fjelltopp og det liker jeg. 

Startskuddet går i dag klokken 1300 og konkurransen innebærer : 

¤ 1200 meter svømming
¤ 34 km sykling med 750 høydemeter
¤ 5,7 km løping med 750 nye høydemeter

Dette blir rett og slett rått og jeg skal følge med på enhver oppdatering som kommer og det kan du også om du trykker HER. 
 

Jeg er virkelig uendelig stolt over min bror. Han er virkelig en av de som har støttet meg mye opp gjennom årene og lært meg å stå imot mennesker som ikke vil meg noe godt. Han har lært meg så mye, støttet meg, presset meg og ikke minst vært på sidelinjen min igjennom flere år. Jeg er virkelig utrolig heldig som har et slikt godt forhold med mine søsken og jeg tror innerst inne at jeg hadde gitt opp for alt for lenge siden om jeg ikke har hatt denne villmannen av en bror ved min side. 

Jeg vet jeg ikke alltid er like flink til å vise det men om du ser dette Lars så vil jeg bare minne deg på hvor glad jeg er i deg og hvor mye du betyr og har betydd for meg i alle disse årene. Du har alltid vært her for meg og jeg har hatt muligheten har jeg stått på målstreken i dag for å ta deg imot slik som du alltid har gjort for meg uansett hva. Du gjør så mye beundringsverdig og er en fantastisk pappa til Fredrik, Felix og Marikken og en fantastisk bror for meg og Elisabeth.  

Du kan følge han her : 

¤ Instagram : Larsgrotting

¤ Snapchat : larsvillmark

 

#helse #triathlon #trollveggen #løpe #sykle #svømme #åndalsnes #konkurranse #sport #fjelltur #foto #gopro 
#hverdag #fredag #søsken #kjærlighet #aktivitet #trollveggen #norrøna #sikkerhet 

13.07.2017

Møter om veien videre

 • Skrevet 13.07.2017 klokka 16:30
 • Kategori: Hverdag

De siste dagene har jeg brukt en god del timer på møter. I går hadde jeg en time med lærlingansvarlig der vi snakket om hva som har hendt, veien videre, hvordan vi skal gå videre og oppfølgingen som skal være i fremtiden. Det var egentlig en ganske så god samtale og jeg er heldig som har en så hyggelig lærlingansvarlig som virkelig bryr seg om meg og viser meg mye omsorg og respekt. Det var et godt møte som ga meg mye svar på ting som jeg lurte på og det er absolutt alltid kjekt. 

Etter møtet dro jeg hjem og slappet av før jeg fikk besøk og lagde noe god middag. Besøket og jeg ble fornøyd med lasagnen og vi brukte kvelden på å slappe av, se litt serie, prate og egentlig bare å kose oss. I dag var det tidlig opp, igrunn litt for tidlig da jeg hadde sovet helt elendig og virkelig ikke var uthvilt overhode. Turen gikk iallefall til et helt annet møte, rettere sagt med en behandler. Vi snakket igrunn om hvordan den siste tiden har vært, funnene på operasjonene og ting som ellers har skjedde som vi kanskje burde prate om. Positive og negative situasjoner ble pratet en del om og gjerne om hvilke følelser man følte på når man snakket om akkurat dette. Jeg personlig har hatt en ganske dårlig opplevelse med sykehuset jeg dessverre tilhører men heldigvis er det fritt sykehusvalg og det tror jeg virkelig redder mange mennesker, både fysisk og psykisk. 

Etter dette møtet dro jeg så til legekontoret og apoteket for å hente ut noen medisiner. Jeg dro så rett til fastlegen for oppfølging og en prat. De fjernet stingene etter operasjonen og snakket litt om veien videre. Hva skulle jeg i forhold til utredningen, utdanningen, tilbakefall, ferie og hva tåler kroppen min sånn egentlig ? Vi tok noen prøver for å forsikre oss om at alt var bra og alt så igrunn bra ut. Dagen har vært lang men innholdsrik og ikke nok med det så har jeg en pakke jeg skulle ha hentet på kicks som jeg virkelig ikke føler for å hente i dag. 

I natt sov jeg så lite og dårlig så jeg vurderer å ta en time eller to i senga for å¨sove før jeg varmer opp noe middag ifra går og kanskje vurderer å hente ut pakken min som venter på meg. 

 
#helse #psykiskhelse #møte #meetings #sykehus #lege #sykdom #foto #sommer #vår #trondheim

19.06.2017

Fremme på Værnes flyplass

 • Skrevet 19.06.2017 klokka 16:06
 • Kategori: Hverdag

Da er jeg endelig fremme på Værnes flyplass og klar for å reise! Turen i dag gikk innom fastlegen for å få noe litt sterkere enn voltraren for denne turen slik at jeg slapp en annen type morfin for å smertelindre.

De neste dagene vil det komme blogginnlegg fra mobilen og dette kan gjøre at ikke alt ser like bra ut på nettlesere som det burde med tanke på plassering av tekst og bilder. Dette vil jeg gjøre noe med til helgen når jeg har dataen tilgjengelig da jeg har fått noen beskjeder på dette tidligere. :-)

Jeg sitter nå på Værnes flyplass, hører på litt musikk og sitter i en god stol og venter på flyet som er forsinket. Vurderer en rask tur på kiosken for å kjøpe noe godt til flyturen men vi får se hva som skjer. Jeg ville iallefall bare oppdatere dere og fortelle at det sitter en veldig glad men nervøs jente som håper at denne turen fører til noe godt. 

 
 

#helse #psykiskhelse #tur #reise #flyplass #flytur #behandling #lege #smerter 

14.06.2017

Sommerfølelse i Trondheim

 • Skrevet 14.06.2017 klokka 14:25
 • Kategori: Hverdag

I de siste to ukene har jeg klart å være med ute med bekjente og venner. Jeg har fått medisiner som funker bedre og samtidig har jeg noen nye bekjente og venner som vet hva de skal gjøre om jeg detter om så tryggheten har vært litt større når jeg er ute å spiser, shopper og lignende. Det er så godt å kunne være sosial igjen med venner og bekjente, og selv om det ikke er så mye og lenge så er litt absolutt bedre enn ingenting. Her om dagen var jeg en tur ute på solsiden med en god venn og etter litt spising av god is, en tur innom apoteket og litt innom noen butikker så skulle vi gå en tur før det ble for sent. Jeg fikk knipset noen utrolig fine bilder på turen rundt i Trondheim i finværet og i en utrolig god stemning. 

Sommeren har endelig kommet og været blir for det meste finere og finere. Jeg kan ta frem sommerklær og legge unna noe som blir for varmt og det er for meg et tegn på at sommeren virkelig er her. Det eneste jeg virkelig merker er at jeg trenger noe skikkelig sommerklær. Jeg har selvfølgelig en del, men mye er ekkelt å ha på, noe er for smått og annet er for trangt de dagene jeg virkelig er hoven rundt magen og faktisk ser gravid ut. Jeg skal handle litt gode klær for neste uke og den store hendelsen og jeg vil nok trolig dele hva som blir å skje og hva jeg har handlet.

Her om dagen når jeg var å vandret litt rundt i Trondheim, var på shopping, spiste litt god mat og lignende tok jeg noen fine bilder av Trondheim by. Når jeg ser på bildene nå får jeg en skikkelig sommerfølelse og kjenner jeg virkelig gleder meg til når smertene blir mindre, formen blir bedre og at jeg faktisk kan være ute å nye sommeren og det deilige været. Her er noen av de bildene jeg tok de siste turene ute. 

 

Jeg mener det, sjekk den herlige sommersolen på kvelden. På denne tiden var klokken rundt halv ti men været var så utrolig fint og det var så utrolig kjekt å være ut å kunne slappe av i et fint vær. Håper virkelig det blir flere varme sommerdager som dette. 

Har someren kommet der du bor ? Hva liker du å gjøre på sommeren? :)

 

#helse #psykiskhelse #sommer #helg #hverdag #trondheim #vår #finvær #havn #solsideen #båt #blogg #shopping 
#resturant #apotek #behandling #medisin #sommerfølelse #trøndelag #foto #tirsdag 

09.06.2017

Endomeeting

 • Skrevet 09.06.2017 klokka 14:11
 • Kategori: Hverdag

I går møtte jeg en gjeng med utrolig mange herlige damer! Vi var seks stykker som møttes på solsiden for litt god mat og drikke der vi bare kunne prate og være oss selv. Gårsdagen var utrolig koselig og tiden gikk så utrolig fort!Jeg dro litt tidligere enn de andre pga formen min begynte å bli mye værre mot slutten samtidig som at jeg måtte rekke å dra på apoteket før det stengte for å hente ut enda mer medisiner. 

I går ble det en god burger med noe chips vedsidenav. Jeg mener det, sjekk dette bildet!

 


 


 

Maten i går var så utrolig god og jeg undervurderte egentlig hvor mettende denne burgeren ville bli fordi jeg ikke hadde spist denne dagen og var kjempe sulten når jeg var der. Det var iallefall veldig god mat og god stemning mellom oss som har der! Jeg koset meg masse og snilleste Mona lot meg få låne filmen endo what som jeg gleder meg til å se i kveld!

Etter middagen og møtet med disse herlige damene møtte jeg en bekjent og bare gikk litt rundt i finværet, dro innom apoteket, så litt på klær og spise is før jeg dro hjem å hadde en koselig filmkveld.

 

Hva gjorde du i går? :) 

 

#endo #endometriose #sykdom #meeting #møte #vipper #middag #sot #burger #hverdag #helse #solsiden #blogg 

07.06.2017

Bildedryss ¤ Gårsdagen

 • Skrevet 07.06.2017 klokka 11:20
 • Kategori: Hverdag

Jeg skulle igrunn fortelle dere om den nye og midlertidige behandlingen vi skulle prøve ut frem til operasjonen, men jeg tenkte jeg burde prøve den ut skikkelig før jeg skrev noe om den, hvorfor denne typen behandling blir gjort nå og hva den er godt for. Jeg er alt for ærlighet på bloggen, men jeg ønsker gjerne å være sikker på noe jeg skal skrive og fortelle om før jeg faktisk forteller om den. 

I går startet jeg dagen rundt 8 tiden med en god dusj og frokost. Jeg dro litt tidligere til byen for formen min tillot det og en blanding av at jeg så feil på tiden og var overbevist på at den var en time senere enn det den var. I byen gikk jeg litt rundt i solen, spiste litt kuleis før jeg dro til sykehuset igjen. Der var jeg hos en kvine jeg har vært hos før for å gi henne en oppdatering og jeg fikk deretter dette apparatet som vi skulle prøve ut. Etter sykehuset satt jeg en times tid på marinen med bekjent før vi dro å handlet noen småting og dro hjem til meg for å lage en god middag, se en film og kose oss med dessert. Det var utrolig koselig og kunne være sosial igjen og ikke minst være rund koselige og positive mennesker som løfter deg opp og er der for deg .

Her er noen bilder fra dagen :- ) 


 

Her er noen bilder fra gårsdagen. Hva gjorde dere i går? Hva er planene idag? :- )

 

#helse #psykiskhelse #sykehus #poliklinikk #sykdom #behandling #trondheim #marinen #natur #blogg 
#hverdag #vår #sommer #helg #besøk #dessert 
 

27.05.2017

Missi, 2 år

 • Skrevet 27.05.2017 klokka 16:47
 • Kategori: Hverdag

 

I går fylte Missi to år. Den kattegale jenta jeg er hadde ordnet bursdagskrone, nye leker, god maten hun elsker og mye godbiter. Helt ufattelig at jeg har hatt denne luringen i over 1,5 år nå. Det er sykt hvor glad man blir i dyr, og ikke minst hvor raskt man blir glad i disse dyrene. Jeg har hatt to andre katter i oppveksten. Lisjpus som nå er 15,5 år gammel og pusilini som døde påsken 2016 av sykdom var også høyt elsket. Ja, navnene var noe ei jente på fire år kom på, haha!

Det er ganske tydelig at jeg elsker dyr, katter spesielt. Jeg har alltid hatt et tett forhold med kattene mine under oppveksten, og missi de siste 1.5 årene. Jeg er en av de eierne mange kanskje missliker, for jeg er nemlig den type eier som godtar kun det beste for min katt. Hun skal ha riktig for som hun liker, hun skal ha nok leker å aktivisere seg for, hun skal kunne løpe ute å klatre rundt å faktisk være en katt, men også mye kos og stell. Selv for mye sykdom det siste året føler jeg at hun har fått alt dette, noe tydeligvis noen få lesere var bekymret for. Når jeg er på sykehus er det alltid noen som kommer ned å passer på Missi og at hun har nok av mat og vann.

Missi er en frisk og fin katt som virkelig betyr alt for meg og et dyr jeg virkelig vil gjøre alt for. I går satt vi inne og koset oss store deler av dagen. Missi testet ut de nye lekene samtidig som har vært ut å løpt litt rundt i nabolaget. Katteeieren som jeg er hadde da ordnet litt ekstra opp for bursdagen hennes, da jeg liker å sette meg ned for å lage litt DIY ting men også det å se en ganske så fornøyd katt skjemmes bort en gang i blandt.

 

Fineste hårballen jeg vet om!  Har du noen dyr? <3

Håper alle sammen har en fin Lørdag! 
 

 

#helse #katt #cat #bursdag #krone #bursdagskrone #skogskatt #pels #godsaker #sommer #vår #helg #leker 

23.04.2017

Last night.

 • Skrevet 23.04.2017 klokka 16:55
 • Kategori: Hverdag

Jeg er nå kommet meg opp i sofaen til tross for en lang men koselig dag i går. Jeg er utrolig sliten og ikke minst utrolige magesmerter. I går var det en utrolig aktiv dag. Jeg kommer meg ikke akkurat ut så veldig ofte men det kjentes at det var på tide å presse seg litt mer for å få det til. Eneste jeg angret på var at jeg presset meg litt for mye utover kvelden og natten. 

Dagen i går var egentlig veldig bra. Jeg klarte å smertelindre meg selv og selv for noen syke smerter av og på så klarte jeg å fullføre den sosiale biten. Bussen til byen tok jeg i fem tiden og jeg møtte fantastiske Julie på Prinsen kinosenter da vi skulle se get out. Jeg synes filmen var bra, men jeg skvatt så mye at hendene mine var nesten mer i luften og i bevegelse, enn rolig i fanget. Haha. Det var en bra start på kvelden, kanskje ikke like bra til den stakkars damen jeg mistet litt kinogodt på de gangene jeg skvatt som mest, men heldigvis så lo hun bare. 


 

Etter filmen bestemte vi oss for å dra til Fridays for å spise litt middag. Jeg endte selvfølgelig opp med en god burger og det vi trodde skulle være en liten times tid ute endte opp med å være fire timer med mye latter, bekjentskaper og noen drinker. Bare for å poengtere var disse alkoholfrie slik at det ikke ble noen skummel situasjon til tross for sterke smertestillende.

Kvelden var superbra. Jeg ble enda mer kjent med fantastiske Julie som jeg har bitt så glad i samtidig som jeg fikk mange nye bekjenter og mye latter. Jeg legger med noen bilder fra gårsdagen. 


 


 

Vil bare igjen poengtere at drinken er alkoholfri og at det var helt trygt å drikke. Jeg fikk noen reaksjoner på snapchat når jeg la det ut men jeg skjønner også reaksjonene deres! 

Håper dere har en fin søndag! Jeg tenker nå å småvaske litt og støvsuge litt da jeg klarte å grise litt mat på gulvet i natt og ellers skal jeg gjøre meg klar for sykehustimen i morgen. Husk å kos dere masse i dag! <3 

 

#helse #psykiskhelse #night #gårsdagen #fridays #drinks #alkohol #alkoholfri #burger #kino #getout #hverdag #helg #blogg #kos #jentekveld #snapchat

21.04.2017

En bra start på helgen.

 • Skrevet 21.04.2017 klokka 17:27
 • Kategori: Hverdag

Klokken er nå fem og jeg har vært veldig produktiv i dag føler jeg. Til tross for dårlig søvn og en del smerter har jeg vasket ned hele leiligheten min. Jeg har tørket støv, vasket alle overflater, vasket klær og tatt oppvask. Ryddet, støvsugd og vasket gulv har jeg også gjort. I dag er en bedre dag enn de fleste, og jeg orket også å sminke meg litt slik at jeg kunne føle meg litt bra på de bedre dagene. Leiligheten er vasket, katten er vasket og børstet og jeg sitter nå i sofaen under pleddet for å blogge. 

Jeg venter nå på ei venninne som skal bli med en tur på butikken så jeg får handlet, så skal vi ta med oss noe takeaway og muligens se en film før jeg muligens får besøk senere ikveld også. En produktiv dag, en dag man føler seg litt bedre og faktisk litt fin og en dag man kan være sosial med gode venner, ja det kaller jeg en perfekt start på helgen. I helgen skal jeg kose meg masse. Jeg skal spise mye god mat, spise litt godis og ha litt besøk så fremt til at jeg ikke havner på noe sykehus. Bank i bordet. 

Jeg tok noen raske bilder etter jeg fikk ryddet og vasket litt. Her er hvordan leiligheten min ser ut nå, og ja, jeg liker mye puter i sengen! Haha

 

Spisebordet
Et bildet av spisebordet i stuen. Lille lekehjørnet til Missi. Ja, jeg elsker puter!
Haha, jeg skulle egentlig kjøpe nye og kvitte meg med de andre men det skjedde igrunn ikke.

Jeg liker det enkelt på soverommet mitt og dette funker bra for meg. 
 

Her er noen bilder av min nyvasket leilighet. Jeg tok ikke med bilder fra kjøkkenet, badet og boen da jeg føler dere har sett en del fra disse rommene allerede. Leiligheten min er på ca 65 kvm og helt perfekt for meg og Missi. Vi trives veldig godt her i et trygt og godt nabolag. 

 

#helse #psykiskhelse #leilighet #house #home #appartment #ikea #møbler #koselig #hjemmekoselig #katt #bedroom #stue #kjøkken


 

18.01.2017

Kosekveld

 • Skrevet 18.01.2017 klokka 18:57
 • Kategori: Hverdag

Klokken er syv og jeg sitter i sofaen. Pleddet er på, katten ligger på magen og serien skal på hvert øyeblikk!
I kveld har jeg en lite kosekveld og handlet derfor inn litt potetgull og iste! Middagen er laget og i dag ble det hjemmelaget blomkålsuppe. 

Jeg starter på en ny serie ikveld. Eller, jeg har sett alt før men de to siste sesongene har jeg faktisk ikke fulgt med på. Jeg starter på sesong en på Grey's Anatomy siden dette er en av mine favorittserier. Jeg bare elsker alt av leger, sykehus og teite romanser til tross for at jeg selv har ligget inn og ut av sykehuset det siste året. 

Missi ligger i vinduet for å følge med når den hankatten kommer igjen. Han har tross alt mjauet utenfor i over fire timer idag og han må jo ikke gå glipp av den søte pusen i vinduet. Haha. 

Håper dere får en fin Onsdagskveld. 

 

#helse #psykiskhelse #shopping #kosekveld #Middag #dinner #katt #cat #grey'sAnatomy #chips #pepsi #iste
 

22.12.2016

Missi's oppdatering - Sykdom

 • Skrevet 22.12.2016 klokka 12:10
 • Kategori: Hverdag

God ettermiddag, Beklager nok et sent blogginnlegg men jeg våknet klokken to inatt etter å ha sovet 1.5 time på sofaen og da ble det umulig å sovne før klokken 4-5 på morgenen. Jeg har sovet greit til tross for en del smerter og skal nå ordne meg før jeg skal møte min bror og drar til farmor og være med hun på et par ærend!

Jeg har fått en del spørsmål angående Missi og hvordan hun har det, diagnoser og smerter. 

Jeg fikk smertestillende på fredag forrige uke som hun skulle ta hver 8ende time i 3-4 dager men disse funket ikke helt og hun hadde litt smerter og urinering enda. Så jeg hentet noe nye smertestillende på Mandag før vi dro til Kristiansund og disse har funket skikkelig bra. Jeg føler jeg har en ny katt som er glad, leken og som slapper av og vil ha magekos hele tiden og dette nektet hun nesten for to uker siden. 


 

Dette er medisinen hennes som hun tar en gang daglig. Den smaker ikke vondt eller bittert og jeg slipper den kampen tre ganger daglig. Tabletter derimot, de spiser hun lett selv. 

Jeg har fått en skikkelig glad pus igjen og det er virkelig godt å kunne se henne uten all den smerten!
 

En veldig glad katt når hun innser det er tid for en ny sprøyte. Haha, så utrolig nusselig også!


 

#helse #hverdag #katt #cat #sykdom #smerter #smertestillende #veterinær 

 

16.12.2016

Mamma, Jeg har vondt..

 • Skrevet 16.12.2016 klokka 13:22
 • Kategori: Hverdag

Kvelden og tidlig idag viste Missi at hun enda hadde smerter. Hun startet å urinere på teppet, gulvet og både i dusjen og i vasken på badet.. Nok er nok tenkte jeg og ringte dyrelegen tidlig på morgenen. '' Har dere mulighet for å være her om en time?'' spurte den hyggelige damen i telefonen og stakkars dama rakk nesten ikke å snakke ferdig før jeg svarte '' Jeg henter frem buret nå så kommer vi!''. 

Slik startet fredagen vår. En pusefrøken med smerter, en matmor med smerter men sammen er vi ganske så sterke sammen. Vi var fremme til dyrelegen halv tolv idag og kom inn med en gang. Samme dyrelege som sist sjekket Missi, veide henne, klemte på henne og kom frem til at hun hadde en liten, tykk og vond urinblære og at min kjære Missi skal ha smertelindring i tre dager så ringer han på mandag for å sjekke om hun har det bedre. 


 

Du ser til og med på blikket til katten at hun ikke har det optimalt, og rett etter vi kom hjem ga jeg henne første dose med smertestillende! Missi fikk også den årlige vaksinen sin som beskytter henne mot kattepest, katteinfluensa, herpes og chlamydia-infeksjon. Samtidig fikk hun en årlig helsekontroll som hun også fikk forrige innleggelse. Alt ser bra ut foruten at hun har vondt og blodig urin.

Vi endte derfor opp med dette. God for som skal vannes litt ut som er et godt stressfor mot urinveiene til pusen min, 8 kg tørrfor, Feliway som skal være med å berolige katten samt smertestillende hun skal ha i tre dager! God hjelp fra ansatte hos evidensia dyreklinikk som ligger på Ranheim! Perfekt hjelp hver eneste gang som viser god forståelse! 

Missi viser også stolt frem hva hun fikk hos dyrelegen i dag. Hun er kravstor på smakene hun skal ha, men dette ble godkjent uten tilvenning! Både mor og katt er imponert. Jeg er stolt over hvor mye hun takler å bli løftet og tatt på selv med smerter. Missi er iallefall glad for at vi er hjemme fra dyrelegen og sjekker nå ut hva hun fikk. En fornøyd pusefrøken som stilte seg så fint opp ved de nye produktene så jeg måtte bare knipse et bilde! <3 

 #helse #hverdag #dyrelege #omsorg #katt #Sykdom #hills #smerter #feliway

05.12.2016

Om du skremmer henne igjen, er det ikke min forsvarsspray det eneste du trenger å frykte.

 • Skrevet 05.12.2016 klokka 19:02
 • Kategori: Hverdag

Nå kjenner jeg at jeg klikker. Jeg blir skikkelig forbannet bare av å skrive de få ordene ned på innlegget. Missi har i den siste tiden vær en annen katt enn hun pleier. Hun har tisset på gulvet, spist mye og visst en del smerter det siste døgnet. Hun startet å tisse på gulvet noen ganger på onsdag, men så stoppet det.. 

Helt til i går kveld.. Hun hadde tisset flere plasser på gulvet. Blodig urin nå i alle forskjellige former på kjøkkenet, gangen og på badet. Hun går på kassen hele tiden men selv om hun gjør det går det bare rett gjennom henne. Hun har smerter ved urinering og dette gjorde at jeg var våken i hele natt for å passe på henne, for å ringe tidlig til dyrelegene slik. Vi fikk time klokken 1130 hos de faste dyrelegene der hun har vært på sjekker og slikt tidligere. 

Så fikk jeg beskjeden, etter å ha fortalt veterinæren om at jeg var bekymret for at mobbingen var det som gjorde missi nervøs. Det å ha måtte vært rundt meg under alle sammenbruddene, nervøsiteten og behandlingene på sykehus var jeg redd for at det var Missi det ville gå utover.. Jeg har alltid tenkt på henne før meg selv og at hun har blitt så redd og stressende av dette gjør meg så sinnsykt forbannet. På referatet av dagens behandling står det '' Det mest sannsynelige er at katten har en stress-relatert cystitt, kaldt ..... )

Jeg kjenner jeg koker.  

Kjære mobbere, om jeg noen gang finner ut at det er DERE som fysisk har lagt en hånd på min kjære Missi så kan jeg love dere at dere virkelig ikke ønsker å gå utenfor døren på en lang stund fremover. Om jeg ser dere gjøre noe som skremmer mitt katt trenger ikke forsvarssprayen min å være det eneste du frykter. 

For vet du hva? Det er helt greit at du plager meg, fordi på grunn av dere er jeg så vant til det. Men sekundet dere har holdt på så lenge at det er mitt kjære kjæledyr som er offeret i handlingene deres får pipen virkelig en annen lyd. Var det virkelig verdt det? Var det verdt å skremme meg så mye at min katt blir stresset av miljøet hennes eier er i? Var det virkelig verdt å skremme henne så mye at hun urinerte blod ?

Jeg håper virkelig du føler på samvittigheten, for du kjære mobber. Du er virkelig ikke verdt noe i mine øyne!

#helse #psykiskhelse #katt #sykdom #hverdag #sint #stress #mobbing

 

17.11.2016

Gjensynsglede

 • Skrevet 17.11.2016 klokka 01:12
 • Kategori: Hverdag

Først vil jeg bare takke for all den støtten i den siste tiden! Jeg setter så utrolig stor pris på dette og det håper jeg dere som følger meg vet!

 

I dag har jeg ryddet leilighet, og jeg har kjørt et lite stykke. Siden jeg ble akutt innlagt på grunn av de nye symptomene mine for nøyaktig to uker siden så kom min fantastiske snille pappa opp til Trondheim for å hente min lille katt som satt hjemme og ventet på mammaen sin.

Foreldrene mine har passet godt på henne og siden jeg ikke viste hvor lenge jeg ble innlagt så viste jeg at hun ville være trygg på de, så her har hun vært!

 

I dag dro jeg og pappa hjem til de for å være her før all behandlingene , eksamen og slikt kommer. Et lite avbrekk, men samtidig en liten kamp mot sykdommen. Vi kom hjem i fem tiden Idag og siden da har jeg og Missi koset og pratet!

Utrolig godt å se den lille prinsessa mi igjen for hun har jeg savnet noe sykt mye!

Ville bare gi en liten og positiv oppdatering til dere! Mer kommer på bloggen imorgen! Ha en god natt videre!

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign