13.05.2017

Pavlova festkake

  • Skrevet 13.05.2017 klokka 12:00
  • Kategori: Bakverk

Her om dagen, selv for mye sinne, dårlig form og frustrasjon bestemte jeg meg for å gjøre noe litt bedre ut av en ellers mindre hyggelig situasjon. Jeg hadde trolig fått en hjernerystelse etter jeg svimte av på badet og traff gulvet. Høy lyd, sterkt lys og raske bevegelser var ikke innenfor. Jeg skulle ikke bruke tv eller mobil mye, men jeg skulle heller ikke sove uten tilsyn. Jeg skrapet sammen noe i kjøkkenet, og ei bekjent dro på butikken for å kjøpe noe smått til meg da hun uansett skulle innom. Hva liker jeg å gjøre under dårlige dager og som jeg klarer å gjøre selv for smerer?
Hmm, bake!! 

Og slik gikk det til. Victoria satt på stolen, samlet alt innen rekkevidde og bakte en kake jeg tenkte å lage til 17.Mai. Jeg lade en Pavlova festkake. Den var enkel å lage, gikk utrolig fort og krevde lite ingredienser. 

Jeg delte inn hva man trenger i tre deler. Dette fordi det er enklere å skilde det i oppskriften, samtidig som at man ikke gjør alt med en gang. Bunnen kan man lage dager i forveien, og da lager du ikke fyllet før du serverer den. Prøv å unngå å la fyllet ligge på bunnen for lenge før servering, da det går inn i kaken og den blir ikke like sprø som den skal være.

For marengsbunnen : 

6 stk romtempererte eggehviter 
2 ts hvitvinseddik 
4 dl sukker 
2 ts maizena 
1 ts vaniljesukker

Fyll til pavlova :
(Dette lager du når marengsbunnen er til stekning eller hviler) 

3 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem 
2 ss sukker 
3 ss sitronsaft ( valgfritt ( 

Pynt til pavlova :

300 g bær 
Jordbær og blåbær brukte jeg da jeg allerede hadde dette i kjøleskapet. 
Jeg hadde nok brukt mer enn jeg pyntet med da jeg elsker mye bær på kaken. 
 

 

Slik gjør du det : 

  • Sett stekeovnen på 200 grader. Ta frem en stekeplate med bakepapir og tegn opp en sirkel på ca 26 midt på papiret. 
  • Start med å vispe eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper.
  • Bland sukker, maizena og vaniljesukker , og tilsett det litt eller litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er smidig, blank og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen du tegnet opp.
  • Sent temperaturen i stekeovnen til 100 grader og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter. 
  • Marengsen skal nå være sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl den før du tar bakepapiret forsiktig av.
  • Slik kan bunnen oppbevares i lengre tid så lenge det er tørt. 
     

Slik gjør du det ved servering : 

  • Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis dette er ønskelig. ​
  • Husk at vaniljekremen må være kald før den blandes inn med stivpisket krem. 
  • Når dette er blandet godt påfører du kremen over kaken.
  • Ha på rikelig med ferske bær.
     
  • Sett flere tilfeller der det er skåler med frukt og bær på siden slik at de som liker ekstra mye frukt og bær på kaken kan ha dette.

 

Etter dette er kaken klar for servering. 

 

 

Håper dere likte oppskriften. Kaken var iallefall kjempegod. Neste gang ville jeg ha brukt mye mer frukt da kremen var veldig mektig. Den ble iallefall godt likt av besøket og hos katten som stjal seg en bit av jordbær med litt krem på. Hva liker dere å spise på 17.Mai?

 

#helse #baking #bakverk #kake #17mai #pavlova #festkake #frukt #krem #bær
#jordbær #blåbær #godt #hjemmekos #oppskrift #cake #blogg #hverdag #kos
 

 

28.01.2017

I bake my feelings away

  • Skrevet 28.01.2017 klokka 17:15
  • Kategori: Bakverk

I går hadde jeg det ikke helt bra av flere grunner og det jeg pleier å gjøre når jeg føler meg langt nede er å bake. Jeg ville lage noe enkelt men igjen bruke litt tid slik at jeg kunne komme inn i meg selv for å slippe å føle på det jeg følte. I går hadde jeg en del store smerter og derfor tok jeg i bruk Toro's sjokolademuffins for å slippe å holde på for lenge siden jeg er svimmel og ustø. Jeg bestemte meg for å lage cupcakes med smørkrem på. 
 


For denne oppskriften trenger du : 

¤ 1 stk Toro sjokolademuffins 
¤ 100 gram smør
¤ 1,5 dl vann 

TILBEREDNING

¤ Sett ovnen på 200°C 
¤ Tøm vannet og det smeltet smør oppi bollen og bland inn posens innhold
¤ Bland til du får en glatt røre 
¤ .Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer.
Formene fylles ¾ fulle.
¤ .Stek på midterste rille. Små muffins ca. 10 Minutter, store
muffins ca 15 minutter.





For smørkrem trenger du : 

¤ 200 gram philadelphia naturell
¤ 50 gram Steke / bakesmør 
¤ ca 5 dl melis 
¤ 1 ts vaniliesukker / vanilieessens


TOPPING TIL CUPCAKES

¤ Rør sammen kremost, vaniliesukker / essens og romtemperert smør 
¤ Bland inn litt og litt melis til ønskende konsistens og en passe fast topping
¤ Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen 
¤ Pynt om ønske eller behov. Du kan bruke kakestrø , sølvkuler, godteri, bær osv. 





Dette ble da resultatet. Tolv cupcakes. Håper dere likte innlegget. 


#helse #psykiskhelse #følelser #sliten #baking #bake #muffin #cupcake #frosting #topping #kremost #toro # blogg #hverdag

18.12.2016

Bakingen får meg til å glemme smerten og redselen.

  • Skrevet 18.12.2016 klokka 10:30
  • Kategori: Bakverk



 

I dag har jeg bakt kakemenn, og de var kjempe gode! Jeg baket en dobbel porsjon slik at en bekjent av meg skulle få.
Det du trenger til denne baksten er også utrolig lite og noe de fleste hjem har i skapene sine. 

Dette trenger du :

200 gram smeltet smør

4 dl melk

6 dl sukker 

2 ts hornsalt 

2 Liter hvetemel

2 ts vaniliesukker
( Dette er ikke et behov men vil gi en god smak i deigen )

 

Jeg tok litt bilder underveis og tenkte derfor å legge de ved slik at dere iallefall får se måten jeg gjorde dette på. Jeg vet at det er mange forskjellige oppskrifter men denne var både enkel og god. Denne baksten holder til ca 30 kakemenn.
Jeg velger å bruke min nye Kenwood Major til denne baksten men om du ikke har en kjøkkenmaskin går dette også helt fint. Det vil bare ta litt lengre tid. Jeg bruker også kjøkkenvekten min veldig hyppig i bakingen fordi jeg har gjort så mange småfeil når jeg har tatt sånn ca i andre type bakster før.

  • Smelt smøret og rør sammen melk og sukkeret i bakebollen.
  • Rør inn ca halvparten av hvetemelets sammen med hornsaltet.
  • Bland inn resten av hvetemelet til du har en lett deig å jobbe med og til den slipper kantene.
  • Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst en time på en kald plass men gjerne over natten.
    Jeg lagde deigen i går kveld og lot den stå over natten slik at den hadde hevd godt. 
  • Forvarm stekeovnen på 175 grader. Legg bakepapir på noen stekebrett. 
  • Kjevle ut deigen til 1/2 cm tykkelse. Her er det en fordel at deigen er jevn slik at de også blir rett stekt. 
  • Bruk peppekakeformer og stikk ut kaker i deigen.
  • Stek kakene i 7-10 minutter. Dette avhenger veldig fra ovn til ovn så følg godt med den første runden.
    De skal være sprø utenpå men gode og mjuke inni. 
  • Avkjøl kakene på en rist etter steking. 

 








 

Slik var oppskriften, så enkelt og så godt!
Jeg måtte iallefall småsmake på noen og jeg håper Kenneth blir fornøyt!

Gjerne legg igjen en kommentar om du tenker å lage disse! Oppskriften er hentet fra MATPRAT. 

 

Ha en fin dag videre! <3

 

#helse #hverdag #jul #juleglede #kakemenn #julebakst #glede #Kos #julemusikk #latter #Lykkelig

16.12.2016

Good things come to those who bake

  • Skrevet 16.12.2016 klokka 21:17
  • Kategori: Bakverk



 

Da har jeg bakt julens havreflarn for aller første gang og jeg kan si de ble ganske så vellykket og utrolig gode! 
Det du trenger til denne baksten er så utrolig lite og noe enhver husholdning trolig har i skapene. 


Du trenger :

75 gram steke/bakesmør 
100 gram havregryn 
1 stk egg
125 gram sukker 
1 teskje bakepulver

  • Sett ovnen på 200 grader. 
  • Smelt smøret og tilsett havregrynet trekke litt etter du har surret det litt rundt inn i smøret. 
  • Pisk smørr og sukker til lett eggedosis, når dette er gjort tilsetter du bakepulver og resten av havregrynblandingen.
  • Bland godt før du tar frem et stekebrett med bakepapir og legger de utover med en teskje.
  • Ha god mellomrom mellom bakverket og ha maks 8-9 stykker på brettet da de virkelig trekker seg utover i ovnen.
  • Stek i 6-7 minutter men pass på slik at de ikke blir brent. De skal bli gylden på utsiden men lysere i midten. 
  • Ta de ut og la de hvile på samme brettet, flytter du på de for fort kan de smuldre.
  • NYT!

 

 


Slik var oppskriften, så enkelt og så godt!
Jeg måtte iallefall småsmake på en og jeg vet hva som vil bli tomt før jul! Haha.
Gjerne legg igjen en kommentar om har lagd disse! Oppskriften er hentet fra MORSMIDDAG. 

Ha en fin kveld videre!

 

#baking #hverdag #helse #havreflarn #kos #canon #Selfie #morsmiddag 



 

07.12.2016

Pappas hjemmelagde julebakst

  • Skrevet 07.12.2016 klokka 17:04
  • Kategori: Bakverk

Jeg har akkurat snakket en hel time med pappa i telefonen der han forteller meg at han blant annet lager pinnekjøtt til mamma kommer hjem fra jobb. Han har laget rundstykker og noen julebrød som så helt himmelsk ut. For tiden har jeg hatt en utrolig dårlig matlyst, men når pappa sendte over bildene er jeg helt sikker på hva jeg skal teste ut den nye kenwood maskinen min til i helga.  

Pappa sendte meg oppskriften til brødene han lagde og jeg tenkte å dele de med dere! 

Julebrød 

Du trenger :

1000-1100 g hvetemel
6 dl melk (ca. 20-25 grader)
2 ts kardemomme
25 g fersk gjær (gjerne rød type)
1/2-1 ts salt
1 egg
150 g smør, i terninger
150 g sukker
ca. 300 g rosiner
1 egg (sammenvispet), til pensling

 

Til denne baksten kan det være greit å bruke en kjøkkenmaskin med eltekroker. Det første du gjør er å legge rosinene i varmt vann som såvidt dekker. La de trekke i 30-45 min minst, men om du har lengre tid så gjerne la de trekke lengre. 

  • Ha deretter alle ingrediensene, med unntak av smøret, rosinene og egget som skal benyttes til pensling, oppi bakebollen. Derretter lar du kjøkkenmaskinen gå på lav styrke i ca 10-15 minutter, til deigen slipper eltebollen. Om deigen er litt klissete kan du bare benytte litt ekstra mel. Tilsett deretter smørret i små terninger og elt til deigen slipper kanten i bakebollen og til alt smøret er eltet godt inn i deigen. Du kan øke farten opp mot middels hastighet underveis.
     
  • Så klemmer du vannet av rosinene og elt dem inn i de siste sekundene. De skal være noenlunde jevnt fordelt i deigen, men ikke elt de så lenge at de blir most. Nå skal deigen være blank og fin og klar for å heves. 

Ha et lokk på bakebollen, eller kle plast eller en ren håndduk over og sett deigen på et lunt og godt sted i ca 45 - 60 min, eller til den har dobbel størrelse. 
Del deretter deigen inn i tre eller fire like store deler og form til store boller på et melet benk eller bakebord. Deigen skal være enkel å forme. La de hvile i ca 10-20 minutter, form deretter hulebrødene inn i ønsket fasong og legg dem på bakepapirkledt stekebrett. Dersom du lager fire julebrød bør du fordele dem på to stekebrett slik at de får god plass.

Deretter skal julebrødene etterheve under klede eller plast til nesten dobbel størrelse. Håper virkelig ikke det er bare meg som hater heving, for egentlig skulle jeg ønske at de hadde vært ferdige en god stund før fordi jeg hadde helst ønsket å spist noe til nå :)
Pensle brødene med sammenvispet egg og skjer snitt i brødene. 

Stek julebrødene på nederste rille ved ca 200 grader på over og undervarme i 25-30 minutter, eller til brødene har fått en fin farge og er gjennomstekte. 
Følg godt med på slutten av steketiden, etter ca 20 minutter. Synes du at julebrødene ser ut til å bli for brune på toppen kan du legge et bakepapir over brødene eller skru over til undervarme. Avkjøl brødene på rist. 
 

Bildene av julebaksten. Dette er både julebrødene og rundstykkene! 







Dette så bare utrolig godt ut og jeg er ganske så sikker på hva jeg blir å lage som en del av julebaksten til helgen! Håper dere likte oppskriften og gjerne legge igjen en kommentar om hva du syns!

 

#helse #hverdag #baking #jul #julebrød #julebaks #pappasbakverk #godt  #kenwood 

Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits