14.11.2017

Hva var egentlig funnene fra den siste operasjonen ?

Jeg har i de siste månedene, helt siden den siste operasjonen fått spørsmål om hva de gjorde og hvilke funn det egentlig var og lignende men jeg har i over lengre tid unngått spørsmålet da jeg synes det er veldig privat samtidig som det var godt å holde kirurgens bekreftelse helt for meg selv og bare dele det med de aller nærmeste av venner og familie. Jeg var så opptatt av å holde dette for meg selv at jeg glemte å faktisk skrive et innlegg om dette da jeg tilslutt ble vant men også fikk en trygghet av å holde denne informasjonen for meg selv men samtidig ønsker jeg å dele dette da slik informasjon kan hjelpe andre i forhold til å innse hvor viktig det er å ta slikt på alvor og hvilke skader det kan føre om man drøyer eller ikke får riktig eller tilstrekkelig hjelp over lengre tid. 

Før operasjonen ble det gjort en MR av bekken med endometrioseprotokoll for å se om det ble funnet noen forandringer eller endometriose. Vi var så heldig med god hjelp fra Vestfold sykehus at Mr svarene ble gitt til oss allerede 2 dager etterpå hos oppfølgingstimen til kirurgen min og det ble veldig fort avgjort at jeg trengte en operasjon til for å fjerne alt av endometriose og sammenvoksninger. Jeg var helt sikker på at bildene ikke ville si noe, da jeg både ble fortalt av spesialister og legene mine at det skulle mye til og at det oftere var alvorlig tilfelle av endometriose som ble oppdaget men ''heldigvis'' fant de mer enn jeg forventet og vi kunne nå gjøre oss klar for operasjonen som skulle foregå ikke mange ukene etter og det var så mye lettere å fokusere på å holde ut når du visste det snart var over og at du kunne bli bedre. 

Operasjonen ble gjennomført og ingen komplikasjoner, noe jeg var så utrolig glad for når jeg våknet til tross for at jeg ikke fikk med meg så mye mer i starten. I operasjonsbeskrivelsen står det at det var tette sammenvoksninger mot venstre bekkenvegg samtidig som at det var noen arraktige inndragninger men at det i første omgang ikke var vurderbart fordi tarmen var klistret inntil bukveggen. Når de skulle løsne dette visste det seg å være en knute som i senere tid under undersøkelser hos patologisk visste seg å være endometriose. De fjernet, rettet opp på flere ting uten at jeg ønsker å gå inn i detalj på akkurat dette da det ikke er det kjekkeste å dele så privat informasjon, iallefall med tanke på tilsynsaken som nå er pågående i noen måneder til. 

Jeg håper iallefall at noen av dere som har spurt har fått noen svar på spørsmålene og det dere lurte på :)
 

 

#helse #psykiskhelse #selfie #iphone #kronisk #sykdom #behandling #operasjon #endometriose #funn
#hverdag #sommer #høst #vinter #helg #onsdag #tirsdag

Emma

14.11.2017 kl. 23:43
Oii! Håper det går bedre med deg nå etter operasjonen!

Victoria Grøtting

15.11.2017 kl. 00:42
Emma: jaa, det går mye bedre etter operasjonen!:)

Victoria Larsen

15.11.2017 kl. 00:39
Så bra det ikke var noen komplikasjoner, men steek du er som går gjennom en slik opreasjon uansett! Veldig godt å høre at det går greit med deg og jeg håper det blir bedre for deg med tiden <3

Victoria Grøtting

15.11.2017 kl. 00:43
Victoria Larsen: åhh, tusentakk fine du! <3 Heldigvis mye bedre nå til tross for noen forverringer her og der men det er en liten pris å betale <3 Håper alt står bra til med deg, skjønne!

Minrefleksjon

15.11.2017 kl. 10:05
Ønsker deg alle gode tanker i tiden fremover etter operasjonen! Tøft av deg å dele. Mange varme klemmer.

Victoria Grøtting

17.11.2017 kl. 00:59
Minrefleksjon: tusentakk! Mange klemmer tilbake! <3

julietalivstil

15.11.2017 kl. 12:26
Veldig godt å høre at det går bra med deg:) Håper blir det bedre:)

Victoria Grøtting

17.11.2017 kl. 00:59
julietalivstil: tusentakk!

Charlotte

15.11.2017 kl. 18:39
Masse god bedring <3

Victoria Grøtting

17.11.2017 kl. 00:59
Charlotte: tusentakk for det!<3

frodith

15.11.2017 kl. 19:19
Og nå håper jeg du blir bare bedre og bedre :-)

Victoria Grøtting

17.11.2017 kl. 01:00
frodith: håper jeg også! <3
hits