03.08.2017

han skulle ha meg med hjem ? | Story time

  • Skrevet 03.08.2017 klokka 01:38
  • Kategori: Personlig

Det var helg, det var mørkt og det var sent. Det var litt for sent og jeg var på en helt annen plass enn jeg først hadde planlagt. Jeg skulle nemlig hjem fra legevakten, hvor jeg havnet tidligere på natten etter det som ble en akutt forverring i min kroniske sykdom. Du skjønner, noen timer tidligere på kvelden ble jeg dårlig og jeg ble sittende på huk å hostet blod under en konsert og det som skulle bli en tur ute der jeg og min venninne skulle kose oss. Kvelden ble ikke som planlagt og før jeg visste ordet av det satt jeg i taxien på vei til legen da mennesker rundt ble bekymret for mengden blod som kom opp.

Etter to timer på legevakten, noen blodprøver og sjekker fikk jeg beskjeden om at jeg hadde lav blodprosent og hvordan legen ønsket jeg skulle gjøre dette. Jeg skulle blant annet rett hjem i sengen, få i meg mat og veske og slappe av mest mulig siden jeg hadde blitt litt svimmel etter de største mengdene med blod. Blodprosenten var på grenselaget og jeg måtte ta kontakt om det ble enda en forverring i løpet av natten.

Det var sent og jeg tusler tilbake til busstoppet jeg nå skulle ta bussen ifra. På vei dit går en overstadig beruset ung mann inn i meg og kort tid etter spurte han om jeg ville være med hjem til han for litt morro samtidig som han smilte litt lurt. Jeg ble litt sjokkert og latterfull men svarte raskt at jeg ikke var interessert men takket for tilbudet. Jeg kjente at jeg ble litt nervøs i det han delvis dro meg til side så jeg valgte å forsiktig gå mot busstoppet og hovedveien. Jeg kjente en fremmed hånd ta godt tak i skulderen min før jeg hørte ord som hore og tøs bli slengt etter meg. Jeg ble nervøs så nok engang lo jeg, men jeg innså fort at jeg ikke burde ha reagert på denne måten da jeg kjenner et trykk ved nakken og skulderen før enda et trykk slo til. 

Jeg husker at jeg falt fremover i det jeg skulle snu meg for å dytte denne mannen bort ifra meg. Jeg snublet og tråkket over foten min i det jeg skulle gjøre det klart for han at han hadde nådd mine grense og at dette ikke var greit. Han begynte å oppføre seg litt mer truende og jeg ble faktisk redd. Jeg husker han sa noe når jeg var på vei opp men jeg husker ikke ordrett hva han faktisk sa til meg. Jeg prøvde å sette han på flass men frykten tok overhånd og jeg endte opp med å stamme mer enn jeg fikk frem ordene jeg ville si.

Jeg husker jeg kalte han syke faen før jeg igjen nesten beklaget for hva jeg nå faktisk kaldt denne fremmede mannen. Ja, det han gjorde var sykt men situasjonen ville absolutt ikke bli bedre av å gjøre mannen enda mer fornærmet. Jeg måtte bare vise at jeg ikke fryktet han så mye som jeg innerst inne gjorde. Jeg måtte vise kontrollen jeg ikke hadde men jeg måtte også stå opp for meg selv og andre. Måten han tok tak i skulderen min fikk tusen minner til å gå igjennom hodet mitt. Måten han tok et grep i min kropp når jeg tydelig sa nei fikk meg til å føle på en klump i magen, en utrygghet men også den følelsen over at jeg ikke hadde kontroll over min egen kropp. 

Jeg vet jeg bare var tilfeldig jente på tilfeldig sted men en liten tanke ble så stor når det kom løpende tre andre unge menn som hørte hva som hendte og jeg kunne gå bort fra der du nå ble truet og dyttet inni veggen over oppførselen din. Tanken ble ikke akkurat mindre når jeg på busstoppet møtte tre stupfulle nydelige jenter. Tre jenter som prøvde å passe på hverandre så godt de kunne til tross for at de såvidt klarte å stå stødig i de fine skoene sine. Hva om det hadde vært en av disse jentene du skulle prøve å bruke din makt mot og ikke ei som var edru og bare litt sliten av sykdom ? Hva om den jenta ikke turte å si nei, ikke klarte å si ifra eller gjøre motstand? 

Heldigvis var det ikke mange minuttene etter bussene kom og jeg og disse jentene kunne ta bussen hjem men slike hendelser skjer alt for ofte uansett hvor man er og gjerne på byen med alkohol og annet inn i bildet. Det skal sies at sjokket kom når jeg satt hjemme i sengen min og faktisk tenkte over hva som skjedde denne natten. Søndagen lå jeg også rett ut å gråt over hva som skjedde, ikke nødvendigvis fordi hele hendelsen var så traumatisk, men fordi den påminte meg så mye jeg ikke trengte å tenke på og fordi jeg satt med tankene '' hva om de guttene ikke kom? Hva om det var ei full jente ? Hva om ? ''

Har du noen gang opplevd ubehagelige situasjoner på byen eller med mennesker som er beruset?

 

#helse #psykiskhelse #ptsd #alkohol #sykdom #kronisksykdom #legehjelp #helg #konsert #påturhjem #storytime
#blogg #hverdag #sommer #ferie #behandling #fylla #ubehagelig #situasjoner 

minkampmotmobbing98

03.08.2017 kl. 02:15
Æsj, for en ekkel opplevelse... Noen mannfolk tenker bare på en ting og tror det er greit å kreve det av dere jenter... :/ Ahhhh, hvorfor kan de ikke bare gi dere den respekten dere fortjener!!... :/ <3

Victoria Grøtting

03.08.2017 kl. 02:27
minkampmotmobbing98: Ja,det var kjempe ekkelt. Jeg vet jo det trolig var tilfeldig men uansett så var dette ganske skummelt og trigget frem mye minner..

minkampmotmobbing98

03.08.2017 kl. 02:33
Det forstår jeg godt :/ Snakk med meg om du trenger en støttende skulder, du vet jeg alltid hører på det du har å si my friend!<3

Victoria Grøtting

03.08.2017 kl. 11:27
minkampmotmobbing98: Tusentakk, det samme til deg! <3

Sandra Marie

03.08.2017 kl. 03:55
Så ekkelt.. har noen slike historier jeg også..

Victoria Grøtting

03.08.2017 kl. 11:28
Sandra Marie: Jaa, er desverre litt for mange slike historier føler jeg!

Ingrid Kaggerud

03.08.2017 kl. 07:19
Oii så utrolig ekkelt!! Har heldigvis ikke opplevd noe lignende..:o

Victoria Grøtting

03.08.2017 kl. 11:29
Ingrid Kaggerud: Jaa, hadde den gråte reaksjonen både søndag og mandagen etter! Så bra du ikke har opplevd lignende!

Victoria

03.08.2017 kl. 10:11
Fysj, så utrolig ekkelt.. utrolig hvor mye man kan komme borti! Har heldigvis aldri opplevd noe sånt, men selvfølgelig har opplevd at noen har kommet bort til meg og sakt litt ekle ting..

Victoria Grøtting

03.08.2017 kl. 11:30
Victoria: Jaa, det var ikke noe jeg forventet skulle hende etter det spørsmålet nei! Er liksom vant til mobbing og vold men ikke på denne måten, enkelte har det så enkelt for å åpne kjeften!

Nikita <3

03.08.2017 kl. 14:56
<3

Victoria Grøtting

03.08.2017 kl. 17:16
Nikita <3: <3

Jannicke Elnæs

03.08.2017 kl. 22:04
så utrolig ekkelt, og så stolt du skal være over deg selv for å tørre å si ifra - og ikke minst tenke som du gjorde oppi det hele. At å provosere mer ville definitivt gjort sitasjonen værre.. fulle mennesker er ikke i stand til å ense sånt, de bare handler med første reaksjon, ofte sinne eller utagerende!

Har faktisk opplevd å måtte hjelpe venninna mi ute på byen, hun ble nesten dratt inn i en bakgård av en gutt jeg til og med vet hvem er. Det var ikke greit, men hun turte ikke å si ifra selv og viste tydelig tegn til å ville ha hjelp til å få han bort. Det skjer så mye stygt ute i verden!

Victoria Grøtting

05.08.2017 kl. 17:37
Jannicke Elnæs: Åhh, tusentakk for det! Det betyr mye! <3

Herregud, det hørtes svært ekkelt ut, så bra at du var tilstede <3

Anniken

04.08.2017 kl. 07:42
Du har et veldig godt poeng, og jeg er glad det endte bra denne gangen! Klem <3 <3

Victoria Grøtting

05.08.2017 kl. 17:39
Anniken: Tusentakk for det! Ja, det er veldig godt å tenke over hvordan det gikk i forhold til hvordan det kunne gå! Klem tilbake!<3

25.08.2017 kl. 22:46
Så skummelt det er... Opplevde en gang jeg gikk med ei venninne en intens en. Jeg sa til venninna mi følg meg og gjør som meg og det var å ikke avise han for mye men jeg smilte fordi han ble enda verre når vi gikk unna armkroken hans. Heldigvis fikk jeg dratt tak i venninna mi inn på 7/11 og ikke 5 min gikk før vi hørte jenter som skrek. Da fikk jeg se han hadde slått ned ei jente fordi hun hadde forsvart seg med å kun si " dra til helvete". Denne ikke norske fyren da ble tatt i håndgjern av ei vekter dame og han lagg på sprang trynet som bare det :) Fult av blod i hele ansiktet når politiet henta han til pass for han.

Det du opplevde kan eg spør om han var norsk eller ei?

Victoria Grøtting

25.08.2017 kl. 23:48
Anonym: åhh, det høres ikke kjekt ut! Bra politiet fikk tak i han!

Føler ikke det har betydning men mannen var etnisk norsk ja!
Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits