09.07.2017

De glemte å sjekke hva?

  • Skrevet 09.07.2017 klokka 18:35
  • Kategori: Personlig

Jeg er sjokkert, selv to og en halv uke etter sjekken. Jeg hadde en forhåndsundersøkelse på Tønsberg sykehus og vi var innom sykepleieren for informasjon og ting som jeg måtte før operasjonen, jeg måtte ta blodprøver, vi var innom turnuslegen, en anestesilege og en gynekolog. Det er en slik sjekk de ikke hadde forrige operasjon på St.Olavs men igjen så er det forskjellige prosedyrer på hvert sykehus. Det var godt å kunne stille spørsmål, tenke og undre over morgendagen når jeg satt til legene og svarte på spørsmål. Var det noe jeg lurte på så kunne de fortelle meg og det var så godt. 

Jeg husker turnuslegen spurte om det var noe nytt siden sjekken den 5.Mai og jeg sa selv jeg ikke hadde merket noe forskjell foruten av smertene nesten bare var på venstre side og ryggen og at det var vondt å bevege overkroppen, puste dypt og sitte/ligge på forskjellige måter. Hun leser i journalen og så at jeg hadde vært på sykehuset på slutten av Mai og det stemte jo med siste kraftige smerteanfall og fall. Jeg hadde jo nemlig blitt hentet av 2 legevaktsleger hjemme i leiligheten etter et hjemmebesøk.

Jeg hadde svimt av siden smertene var så ekstreme og truffet venstre siden i både dørkanten og på noe møbler. Jeg blødde fra nesen,det ene øret og jeg hostet blod. De delvis løftet meg opp til bilen samtidig som jeg prøvde å gå og jeg ankom legevakten for flere sjekker. Jeg fortalte at det stakk i siden, at det var tungt å puste og det å bevege overkroppen. De sendte meg på ct av hodet for å utelukke at det var noen blødninger lengre inne mot hodet og hjernen og fikk fort utelukket at dette ikke var tilfelle. Jeg prøvde å si at det er vondt når jeg skulle trekke pusten dypt for de under sjekkene, at det ikke pleide å være vondt. 

Legen lyttet men responderte ikke så jeg regnet liksom med at det ikke var noe viktig eller noe ille. Det var nå tre uker siden fallet og den siste uken hadde gjort betydelig mer vondt i siden. Nå gjør det vondt å ligge og sitte på bestemte måter men de sa det var normalt før jeg dro så jeg visste ikke helt hvorfor jeg sa ifra til turnuslegen men jeg ville bare de skulle vite, så de kunne sjekke at endometriosen ikke hadde spredt seg lengre opp enn først antatt men legen ville lytte og kjenne. Det var helt greit. Hun lyttet og jeg måtte puste tungt. Ubehaget og den stikkende smerten kom fort og selv om legen egentlig ville dobbeltsjekke at det ikke var brist eller brudd så ville hun unngå mer stråling før operasjonen og behandlingen videre. Det er ikke behandling mot ribbeinsbrudd men jeg skulle merke at smertene avtar etter fem til seks uker. 

Det er seks uker siden og jeg kjenner nesten ingenting på siden. Puster jeg tungt, går i motbakke eller jogger stikker det mer men at de glemte å sjekke for ribbeinsbrudd sjokkerer meg ikke lengre, men jeg blir litt sint over at de glemte å sjekke dette og at de ikke tok det på alvor. turnuslegen virket litt sjokkert selv over at de ikke hadde sjekket noe og det ga meg svar nok på at det ikke var jeg som overreagerte over denne feilen. Selvfølgelig kan et brist eller brudd fort forekomme når noen faller om flere ganger og treffer på samme plass eller i nærheten men skal man stoppe å sjekke fordi jeg svimte av ofte før og fordi det bare var bristet ribbein tidligere ? 
 

 

#helse #psykiskhelse #sykdom #ct #mr #ribbeinsbrudd #operasjon #endo #endometriose #foto 
#blogg #hverdag #søndag #helg #vår #sommer #selfie #ferie #sykehus #feil #tabbe

Thea Mariel

09.07.2017 kl. 18:55
oi, dette er veldig dårlig arbeid fra de dette gjelder! Utrolig synd ..

Victoria Grøtting

09.07.2017 kl. 19:03
Thea Mariel: Ja, absolutt! Spesielt når hele siden var rød og begynte å få en blåflekk første gang de sjekket magen!

Godt at turnuslegen så dette og forklarte meg hvorfor det var så ubehagelig! :D

Fredrikke

09.07.2017 kl. 19:17
Herregud så dårlig arbeid som blir gjort?? Uff, tragisk!

Victoria Grøtting

09.07.2017 kl. 21:20
Fredrikke: Ja, men det er sykehuset her i et nøtteskall.. De sendte meg til psykolog for smertene men nekta å ta mr der man kunne de tarmen, sammenvoksninger og alt feile plasser ;/

Den lille Pandaen c:

09.07.2017 kl. 21:07
<3<3

Victoria Grøtting

09.07.2017 kl. 21:20
Den lille Pandaen c:: <3

Nikita <3

09.07.2017 kl. 23:03
<3

Victoria Grøtting

10.07.2017 kl. 00:17
Nikita <3: <3
hits