10.06.2017

Transkutan stimulering av tibialisnerven

  • Skrevet 10.06.2017 klokka 15:08
  • Kategori: Behandling

Jeg har nå prøvd den nye og midlertidige behandlingsmetoden i fem dager og har selvfølgelig ikke merket noe forbedringer enda. Jeg har lovet flere av dere å skrive litt om denne typen behandling, hva det egentlig brukes mot men også hva det også kan brukes for. Dette er en behandling som flere brukergrupper kan bruke. Jeg for eksempel, er ikke under den normale brukergruppen for denne behandlingen, men de tror den kan hjelpe litt uansett. 

Denne behandlingen kan du få utdelt av smerteklinikker, fysioterapaut og enkelte spesialister. Behandlingen har ingen bivirkninger, men du kan selvfølgelig ha litt prikking eller kløe der elektrodene har ligget. Jeg har apparatet NeuroTrac continence men det er ikke fordi jeg er inkontinens eller lignende, det er rett og slett for å prøve ut for å se om det utgjør en forskjell før jeg evt kan få hovedappratet for dempe smertene eller avspenning. 

Tibialisstimulering anbefales som en daglig behandling og minst fem ganger i uken i 20-30 minutter i 12 uker for å vurdere effekten av behandlingen. Det er ikke slik at du vil merke noe med en gang eller rett etter. Fullstendig effekt ses individuelt etter 3-6 måneder. Noen får effekt før 12 uker, og noen trenger mer eller mindre tid. Det som er viktig er at man må gjøre sine egne erfaringer med bruken av apparatene for å oppnå best mulig effekt. 

 

                                                 

Slik ser elektrodene ut. Det er med fire par elektroder , noen ledninger, batterier, en del papirer som forklarer og selve apparatet. Det eneste du gjør er å feste det innenfor bestemte områder på foten, setter ledningene sammen og starter den opp. Transkutan tibialisstimulering påvirker den autonome ( ikke viljestyrte ) delen av nervesystemet i bekkenbunnen. Det pågår ulik forskning der transkutan tibialisstimulering også er tatt i bruk i forbindelse med smertetilstander i bekkenbunnen, urin- og analinkontinens osv. Dette apparatet kan hjelpe mot mye, og derfor så jeg ikke noen grunn for å ikke prøve det ut om det kan hjelpe.

Slik ser apparatet ut. Den er liten, passer lett i hånden og er enkel å forstå seg på samtidig som den er enkel å håndtere under behandlingen.
Du kan lese mer om denne type behandling HER.

Håper dere forstår litt mer om hvilken type behandling jeg skal prøve ut frem til operasjonen nå. Jeg skal bruke det også etter operasjonen og i tre måneder minst, men dette er som jeg forsto bare en mellomting til jeg og kanskje kirurg er enig i å prøve det neste apparatet som heter TENS. 
 

Håper dere får en fin lørdag! Hva skal dere i dag? :) 

 

#helse #psykiskhelse #behandling #endo #endometriose #sykdom #operasjon #nerver #quintet
#neurotrac #blogg #helg #hverdag #sommer #vår #ferie 

Den lille Pandaen c:

10.06.2017 kl. 15:28
tror jeg så det på snap for et pr. dager siden. vaar litt crreeepy når jeg så det da. men forstår mer av det nå.

Victoria Grøtting

10.06.2017 kl. 19:52
Den lille Pandaen c:: Haha, var den du så ja! Den er igrunn litt creepy for mange når tær og foten rister ????

Den lille Pandaen c:

10.06.2017 kl. 21:53
Jaa :p

Victoria Grøtting

10.06.2017 kl. 23:30
Den lille Pandaen c:: Haha!
Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits