12.12.2016

Jeg ble slått, banket opp og truet på livet.

Klokken er ett på natten og jeg er så nervøs for morgendagens time hos Nidaros dps at jeg ikke får sove. Jeg skal møte opp der tidlig på morgenen og sitter nå spent for å fylle ut alle de spørsmålene han ønsket til denne timen.. Over 200 spørsmål jeg skal svare på, og for å være helt ærlig så føles det ufattelig vanskelig ut. 

Når jeg fyller ut svarene så innser jeg at de egentlig ikke burde ligge der de ligger, og jeg prøver å overbevise meg selv om å ikke ''underdrive'' svarene bare for at det skal se ''fint ut'' på papiret. Det er lov til å føle seg ubrukelig, men når jeg må svare på papiret at jeg gjør det er det så åpent, så offentlig og det er det som skremmer meg. Jeg hadde gjort så mye for å kunne hake av '' Nei, jeg føler meg ikke ubrukelig '' uten å lyve men det jeg vet er at om jeg lyver og skjuler mer nå, så tror de at alt er bra, og skriver de dette får jeg ikke riktig behandling og det vil bli vanskeligere for å få en evt behandling senere. 

Jeg vil være ærlig, men jeg vil ikke føle meg så ekkel og skitten når jeg svarer på alle spørsmålene.. Jeg vil ha kontroll over meg selv, jeg vil ikke føle dette. Jeg føler for å hyle høyt når jeg leser spørsmålene, jeg føler alle spørsmål er like og jeg føler jeg aldri kan krysse av så mye negativt på en plass som jeg gjør der. Jeg vil ikke ha noen diagnose, jeg vil bare fortsette å bruke masken, men å ikke føle den smerten jeg har gjort så lenge. Kan ikke det være mulig da? 

Jeg blir oppgitt. Jeg har byttet mellom å skrive et innlegg på bloggen, svare på spørsmålene og gråte. Jeg blir så sliten av 5 spørsmål, fordi de presser realiteten inn i meg. De spiser meg litt opp og jeg vet legen vil spørre imorgen. Han vil spørre hvordan jeg har det, og jeg vil svare '' Jeg har det bra jeg'' men før jeg i det hele tatt klarer å fullføre den setningen så knekker stemmen min seg sammen og jeg gråter.
Jeg vet dette fordi dette skjer nesten hver eneste gang. Jeg vet at stemmen min vil kveles litt i midten og at jeg ikke får puttet ord på hva jeg føler. 

Jeg skulle bare ønske det var så enkelt, så enkelt å bli frisk fra en psykisk sykdom som det er ved mange fysiske. Hadde det ikke vært fantastisk å bare kunne tatt en pillekur på en uke for å bli kvitt de psykiske lidelsene? Jeg er iallefall helt sikker på at om dette hadde vært et alternativ, hadde jeg tatt kuren for lenge siden og ikke ventet til den tøffeste perioden, for det å faktisk åpne seg opp, innrømme hva som faktisk har skjedd igjennom årene.
Det er vanskelig å fortelle om da jeg ble slått, banket opp og truet på livet og det krever mot og det motet er jeg usikker på om jeg faktisk har når jeg ser alle de personlige spørsmålene. 
 

vPG3scibBs

 

Utklipp av en reportasje i TV2. Du kan se og lese denne HER.

 

#Helse #psykiskhelse #media #lege #behandling #angst #depresjon #mobbing #volc #tv2
 

Kobberalven

12.12.2016 kl. 04:32
Lykke til! Forstår godt at du er nervøs. En gang jeg måtte dra og snakke med noen prhofesjonelle brukte jeg tre samtaler på å komme til poenget, og jeg tror hun begynte å lure på hvorfor jeg egentlig var der... Har forresten vært på Nidaros DPS, og det var fint. Legen jeg møtte der hjalp meg å finne ut at jeg kunne slutte med en medisin selv om jeg lurte på om jeg kanskje trengte en til. Hun brukte tiden hun trengte for å forstå meg.Vi er flere som ikke har helt vanlige situasjoner:)

Victoria Grøtting

12.12.2016 kl. 04:43
Kobberalven: tusentakk!:-)

fabelastisk

12.12.2016 kl. 08:43
Hvis du finner opp den pillekuren står jeg først i køen for å prøve. Ønsker deg lykke til i dag, det er ingen vits i å dekke over noe av det jævlige for å klare å holde maska. Tenker på deg.

Victoria Grøtting

12.12.2016 kl. 08:58
fabelastisk: Åhh! Tusentakk <3

Fredrick

12.12.2016 kl. 22:06
Jeg ønsker deg virkelig alt godt, og jeg kan godt forstå at dette er vanskelig for deg.. men husk at dette er for det beste og at i det lange løp, vil du være glad for at du var helt dønn ærlig på disse spørsmålene! Stå på, vennen ❤️ Dette vet jeg du klarer 💖

Victoria Grøtting

12.12.2016 kl. 22:08
Fredrick: Åhh,tusentakk gode du ! <3

Line

15.12.2016 kl. 00:12
Hei skjønne vakre menneske❤

Leser og tenker at for ei flott og reflektert jente du er.

Vet det er vanskelig det du går og har gått gjennom , har vært der selv. Om noen år håper jeg du klarer å tenke som meg, at på tross av all smerten ved det du har gått og stått i, så har det gjort deg til en mye bedre person, med en helt unik innsikt og evne til omsorg og nestekjærlighet.

Kjenner foreldrene dine og vet at du har et godt grunnlag allerede, og den beste støtte en kan få er jo fra familie. Selv om vi som foreldre mange ganger er maktesløse ovenfor systemet, er vi der alltid.

Mange år har blitt tatt i fra deg, mange muligheter, fordi noen må trykke ned andre for å hevde seg selv.

Det var det jeg og følte, inntil jeg bestemte meg for å gi meg selv muligheten fordi jeg var verdt det.

DU er verdt det, Du har alle muligheter, og du kommer nok mye lengre enn noen av de som prøvde å ta det i fra deg. Det har du allerede gjort ved å være så sterk, og et fantastisk forbilde for alle de som kjenner seg igjen i historien din, eller som får opp øynene for hva det de gjør kan påvirke et annet individ.

Du burde skrive en bok og dermed nå ut til flere! Du skriver så godt, og innehar en utrolig fortellerevne!

Stå på Victoria! Og skulle du noengang trenge noen å prate med som har tråkket den samme tunge stien, så ta gjerne kontakt❤

Klem Line ❤

Victoria Grøtting

15.12.2016 kl. 00:18
Line: Åååh,vet ikke hva jeg skal si eller skrive nå. Tusentakk for en så fin tilbakemelding! Det betyr utrolig mye og jeg kjente jeg trengte dette nå<3 Tusentakk flotte du som tar deg tiden til å skrive noe så fint til lille meg, det er jeg evig takknemlig for<3
Victoria Grøtting

Hei! Jeg heter Victoria. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler kanskje ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser og kvinnesykdommen endometriose som jeg plages mye med på en daglig basis. For kontakt eller samarbeid : Victoriaaa97@hotmail.no

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits